A nap izéje

‎"A titán forradalmi út nem habos kakaós uzsonnázással tarkított sétakocsikázás! Hanem egy diadalmasan száguldó gyorsvonat, ahol a mozdony acélos dübörgése elnyomja esendő gyomrunk korgását!"

Utolsó kommentek

"nézd legott Komédiának, s múlattatni fog. "

2010.01.02. 10:51 Harpi

Sólyom elítéli a vasútbezárások adóemelését a Tubesen

Címkék: politika tubes sólyom lászló beszéd greenpeace mecsek újévi köszöntő adóemelés megosztorrság beszédírók vasútbezárások

"A nemzetnek összefogást kell tanúsítania az egységét megzavaró jelenségek következménye, különösen egy új kormány" - figyelmeztetett az új év második napján Sólyom László. A köztársasági elnök a Tubes-hegyen tett ismételt látogatását jelképes figyelemfelhívásnak tekintette a kormány vasútvonal-megszüntetési intézkedéseinek adóemelése ellen, hiszen ezentúl a mecseki hegyekben lakó greenpeace-es aktivistáknak is "nélkülözniük kell a civilizációval összekapcsoló köldökzsinórként őket a világgal minden eddiginél drágábban összekötő köldökzsinórt" - fogalmazott az elnök.

A Tubesen megtartott rögtönzött nemetközi sajtótájékoztató után Sólyom László a mongol nemzeti tévécsatorna híradójának elmondta: "A magyar polgároknak össze kell fognia, és határozott véleményt kell nyilvánítania a választásokon, abban a tekintetben, hogy elegük van az üres beszédből és a szólamokból". Az elnök e tekintetben a politikai beszédírók felelősségét firtatta, akik túlságosan konzisztens beszédeikkel lehetetlenné teszik, hogy azokból utólag minden második mondatot kihúzzon, és a saját gondolataival helyettesítsen a felelős poltikus. "Arra ugyanis, hogy az utólagos szerkesztés után is összefogott program bontakozzék ki a beszédből, csak olyan szellemi nagyságok képesek, mint például" - utalt Sólyom a napokban a televízióban felolvasott újévi köszöntőjére.

Sólyom László történelmi példával világította meg hazánk jelenlegi politikai megosztottságát: "Hazánk ma történelmi időket él, és Magyarország ebben a történelmi időben megosztott. Ez példa." A köztársasági elnök a minden eddiginél jelentősebb, a családok életét ellehetetlenítő, a gazdaságot romlásba döntő adóemelésekről is szót ejtett, nem megkerülve a lehetséges kormányváltás utáni egypártrendszer kialakulásának biztató jövőképét sem.

A nemzeti összefogást és az összefogott gondolatokat megtestesítő köztársasági elnöki intézmény súlyát és felelősségét hangsúlyozva végezetül Sólyom László eltaposott egy mecseki szekfűt, majd jelképesen elültetett egy narancsfát az árpádsávos lobogókkal feldíszített Tubesen.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://napizeje.blog.hu/api/trackback/id/tr151638870

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása