A nap izéje

‎"A titán forradalmi út nem habos kakaós uzsonnázással tarkított sétakocsikázás! Hanem egy diadalmasan száguldó gyorsvonat, ahol a mozdony acélos dübörgése elnyomja esendő gyomrunk korgását!"

Utolsó kommentek

"nézd legott Komédiának, s múlattatni fog. "

2009.12.25. 10:47 Harpi

Fakassz mosolyt: légy optimista!

Címkék: röhej karácsony tél mosoly optimizmus vidámság anyádat hellókarácsony derűlátás hülye optimista barom

Az optimizmusra márpedig szükség van, hogy legyen erőnk megvívni a mindennapi harcainkat. Itt a tél, a „nemszeretem" napok, amikor egy elhúzódó ebéd már éjszakai sötétségben ér véget. Nyakunkon a karácsony, az őrült vásárlási rohamok és a nagy zabálások. Az egyik napon a reggeli mínusz húsz fokban ráfagy az arcunkra a mosoly, csak hogy két nappal később plusz húszban olvadjon le rólunk. A hó helyett most nyarat idéző záporok jönnek meg párás ablakok, a kiteregetett ruhák egy hete száradnak, ám holnapután hajnalban olyan hideg lesz, hogy a kutya kettétörik az utcasarkon, ha hirtelen akar befordulni. Ez van most, a depresszió hava; már káromkodni sincs kedvünk, még pofon se vágjuk az embert a buszon, ha rálépünk a lábára. Bizony, így elidegenedtünk egymástól, ezt tette velünk a tél – de ennek vége, mert ezentúl optimisták leszünk! Tél van? Remek! Ez azt jelenti, hogy hamarost jön a madárdalos tavasz, aztán a nyár – gyönyörű! Az optimizmus lendületet ad az embernek, visszakapjuk az életkedvünket, és ez a hangulat másokat is átitat: az optimizmus mosolyt fakaszt az emberek arcára.

Tessék kipróbálni! Manapság elég egyetlen derűlátó kijelentés, és máris mindenki a hasát fogja a röhögéstől.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://napizeje.blog.hu/api/trackback/id/tr531621988

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása