A nap izéje

‎"A titán forradalmi út nem habos kakaós uzsonnázással tarkított sétakocsikázás! Hanem egy diadalmasan száguldó gyorsvonat, ahol a mozdony acélos dübörgése elnyomja esendő gyomrunk korgását!"

Utolsó kommentek

"nézd legott Komédiának, s múlattatni fog. "

2009.12.23. 12:39 Harpi

A hosszú élet titka

Címkék: koleszterin fokhagyma érelmeszesedés a hosszú élet titka allicin

A hosszú élet titka egy bájos lilomféle növényben rejlik. Egészen pontosan a növény módosult föld alatti leveles hajtásában, szaknyelven: hagymagumójában. A fokhagymáról van szó, az ókori egyiptomiak szent növényéről, aminek számos kedvező tulajdonságát a modern természettudomány is igazolta. Allicin nevű hatóanyaga erős antibiotikus hatású, de rengeteg fontos ásványi anyagot és vitaminokat is tartalmaz. Segíti az emésztést, jót tesz az ereknek, csökkenti a koleszterinszintet, tisztítja a beleket, féregűző hatású - hogy e helyütt csak néhányat említsünk csodás hatásai közül, és ne is a legfontosabbakat.

A fokhagyma alkalmazása végtelenül egyszerű. Naponta háromszor kell a szervezetbe juttatni, lehetőleg szájon át: per os. Lehet máshogy is, de úgy kevésbé hatásos, ámbátor sokkal kellemetlenebb. Lehet alkoholos tinktúrát szedni cseppekben, mások a mézben vagy veresborban érlelt fokhagymára esküsznek, de sokan egyszerűen szétrágják, amúgy nyersen. A lényeg a folyamatosság! Ha naponta háromszor, reggel, délben és este elnyammogsz egy-egy gerezd fokhagymát, akkor a nap huszonnégy órájában olyan penetráns bűzt árasztasz magadból, hogy az emberek messze elkerülnek. Békén hagynak.

Ez a hosszú élet titka.

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://napizeje.blog.hu/api/trackback/id/tr181617765

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hát_én 2009.12.23. 20:15:39

Tipikus, békebeli nap izéje.
Már nem emlékszem, hanyadik oldalán lehetett ez a szösszenet a kis kék kötetben - de mintha benne lett volna.
Jól emlékszem...?

Harpi 2009.12.23. 20:43:59

Szerintem rosszul emlékszel. Tudomásom szerint ez a minapában jutott eszembe, fokhagyma-tinktúrámat kortyolván...
Habár a "kis kék kötet" utolsó példányához most éppen - meglehetősen egyszerű, ám annál kevésbé érthető okok miatt - nem tudok hozzáférni, de a régi anyagokban rákerestem, és úgy tűnik, a kilencvenes években ebben a rovatban egyszer sem írtam le a fokhagyma szót. De jó, ha úgy érzed: a stílus "békebeli". Dicséreteket lehet máskor is. Én moderálok, hátha benne marad. :)

hát_én 2009.12.24. 17:57:41

Nekem még van kb. 2-3 példányom, az egyik salátává szétesve.
Szétolvastam :)
De elhiszem neked, hogy ez a szösszenet nincsen abban a kis kék kötetben - lusta vagyok fellapozni :)

Summa summarum.
Akár így, akár úgy, jó volt - felidézte a debreceni, mindennapos "fejtöréses" napokat.

Harpi 2009.12.24. 18:03:48

Köszönöm. Igyexem.
süti beállítások módosítása