A nap izéje

‎"A titán forradalmi út nem habos kakaós uzsonnázással tarkított sétakocsikázás! Hanem egy diadalmasan száguldó gyorsvonat, ahol a mozdony acélos dübörgése elnyomja esendő gyomrunk korgását!"

Utolsó kommentek

"nézd legott Komédiának, s múlattatni fog. "

2012.11.06. 12:17 Harpi

Kaposvári gyermekgyilkosság: Célkeresztben a hajléktalanok?

Címkék: facebook hajléktalan kaposvár gyermekgyilkosság

Vajon miért fontos minden híradásban kiemelni a kaposvári gyermekgyilkosság kapcsán, hogy annak elkövetői között hajléktalanok is vannak? Egy magyar polgár feltette a kérdést – válasz egyelőre nincs.

Előre kitervelt, brutális gyilkosság áldozata lett a hétfőn Kaposváron eltűnt 11 éves felsőmocsoládi fiú, nevelőapjának élettársát és két hajléktalant vettek őrizetbe az üggyel kapcsolatban – közölte a Somogy megyei rendőrfőkapitány. Így szólt a hétfői MTI-hír, ami nem véletlenül borzolta fel a Bence sorsáért aggódó tömegek indulatait. A hírrel és az azt követő média-cunamival kapcsolatban elgondolkodtató kérdést tett fel a magyar médiának a Facebookon Mario Dellamaistra, aki személyes megkeresésünkre mindössze annyit volt hajlandó elárulni magáról, hogy "ő egy magyar állampolgár". Alant a nyílt levél teljes szövege.

szita_bence.jpg

Fotó: MTI

Napok óta foglalkoztatja az országot a kaposvári gyermekgyilkosság. Ezzel kapcsolatos a kérdésem: fontosnak tartják-e, hogy az elkövetők esetében konzekvensen használják a hajléktalan kifejezést? 

Nem vagyok "hivatásos" jogvédő, mégis egyetértek azokkal, akik azt gondolják, hogy az a tény, hogy három gyanúsított közül kettő hajléktalan, teljesen indifferens a bűncselekmény szempontjából, viszont kiválóan alkalmas az egyébként egyre növekvő, a hajléktalanságot kriminalizáló kormányzati propaganda terjesztésére. Gondolom, nem ez a céljuk, mégis ezt szolgálják. Fontosabb lenne a lakosság jelentős részében fennálló gyűlöletet inkább csillapítani, mintsem szítani.

 

Mario Dellamaistra, magyar állampolgár

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://napizeje.blog.hu/api/trackback/id/tr924893389

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Neon Fu 2012.11.06. 16:08:47

A csepeli gyilkosságoknál is hajléktalanok segítették a kivitelezést. Ezeknek a lesüllyedt szemétládáknak a fűtött börtön, napi háromszoros étkezéssel, kényelmes ággyal, sportolás és tanulás-szórakozás leheteőségével nem büntetés, hanem jutalom, bármit elvállalnak. Nem kell bérgyilkost keresni, interneten hirdetgetni: adsz egypár tízezrest bármelyik csövesnek, és az cserébe kinyírja neked, akit akarsz. Gyerek-felnőtt, ezeknek egyre megy.

dmm 2012.11.06. 22:06:10

@Neon Fu , a magyarországi hajléktalanok számát 30-50 ezerre becsülik. Te hány főről írsz, 4-ről, 5-ről? Magyarország lakossága 9 938 000 fő, ebből hány gyilkos ül börtönben szerinted? Melyik a rosszabb arány?
süti beállítások módosítása