A nap izéje

‎"A titán forradalmi út nem habos kakaós uzsonnázással tarkított sétakocsikázás! Hanem egy diadalmasan száguldó gyorsvonat, ahol a mozdony acélos dübörgése elnyomja esendő gyomrunk korgását!"

Utolsó kommentek

"nézd legott Komédiának, s múlattatni fog. "

2012.11.05. 16:32 Harpi

Rogán rulez: Forduljunk mi is a GVH-hoz!

Címkék: fidesz kormány gvh rogán antal bankok gazdasági versenyhivatal baknrendszer

A Gazdasági Versenyhivatalhoz (GVH) fordul a Fidesz frakcióvezetője, ha a bankok összehangolják a pénzügyi tranzakciós illeték áthárítását az ügyfelekre. Az ötlet jó, sőt, továbbgondolásra érdemes!

roganrg2-d000162FD3037bdf0293a.jpgRogán Antal, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője újságírói kérdésre ezt válaszolta hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján: "Nyilvánvaló, hogy a tranzakciós illeték egy részének áthárítására képesek a bankok, de amennyiben ebben összehangolt cselekvés van, akkor én leszek az első, aki hajlandó ismét a  versenyhivatalhoz fordulni." Rogán hozzátette, hogy ez egyelőre csak egy lehetőség. (MTI rövidhír)

Az ötlet remek, sőt, egyenesen pazar! Ne is álljunk meg itt, mindjárt töprengjünk el azon, hogy esetleg milyen, kifejezetten gazdasági-pénzügyi kérdésekben fordulhatunk mi, választópolgárok is a Versenyhivatalhoz. Önök szerint az alábbi felsorolásból vajon melyik a legalkalmasabb arra, hogy egy GVH-feljelentés alapját képezze – Pártunk és Kormányunk ügyködése kapcsán?

  1. A végül mindig a választópolgárok által finanszírozott, egyfordulós, egyszereplős állami tenderek keretében elosztott száz (ezer?) milliárdok miatt.
  2. A kormány-marketinghez kapcsolódó, versenytárgyalás nélkül elosztott, közpénzből finanszírozott, tehát az adófizetők megmaradt fillérjeiből kifizetett milliárdok miatt.
  3. Pártunk és Kormányunk vazallusi körének kedvezően kilobbizott adó-, járulék-, hatósági felügyeleti stb. jogszabályok miatt, amelyek költségeit az adófizetők fizetik meg.
  4. Pártunk és Kormányunk vazallusi körének kedvező módon kialakított pénzügyi, gazdasági és kereskedelmi jogszabályok (patika, szerencsejáték, dohány etc.) miatt, amelyek közvetlen költségvetési bevételkiesést eredményeznek, és ezt ezt valahogy végül ki kell fizetni! Na, ki fizeti ki?
  5. A kormánypárt (FIDESZ) hűbéresi körének kialakításával kapcsolatos költségek választópolgárokra hárítása adók és járulékok formájában.
  6. És amire még mi sem gondoltunk, mert nincs elég fantáziánk...

Gondoljuk hát tovább Rogán Antal vízióját, és nézzük meg, milyen kérdésekben lenne érdemes nekünk, választópolgároknak is a GVH-hoz fordulni – persze, csak ha tehetnénk. Egyébként ugyanezt Rogán uram megteheti. Vajon tényleg megteszi..?

32 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://napizeje.blog.hu/api/trackback/id/tr494891987

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dr. jenőke (jenőke) 2012.11.05. 19:19:06

És mit kezdjünk azzal, hogy Kövér László óránként mintegy 6,4 kilométeres sebességgel éli életét, vagyis 58.000 kilométert számol el évente a mi adófizetői pénzünk terhére?
Hitted volna, hogy látod ülni az Országgyűlésben mondjuk három órát, de Ő közben már megtett 20 kilométert?

Az index is elesett 2012.11.05. 23:04:52

Először lúgjátok és üssétek meg a logánt, de nagyon dulván. Aztán a stefániát még dulvábban.

Hattory Hanzo 2012.11.05. 23:05:34

@Dr. jenőke (jenőke): És közben még arra is van ideje szegénykémnek, hogy havi 626 130 Ft benzinpénzt felvegyen, pedig 2, azaz kettő állami autó mellett nehéz lehet csórikámnak még ennyit privátban autóznia.

különvélemény 2012.11.05. 23:21:41

Akkor fordultál volna a GVH-hoz, amikor szadeszes barátaid eltapsolták a fővárosi vagyon 99 %-át 20 év alatt, vagy amikor eladták a posta palotát, vagy MTV székházat, és még sorolhatnám napestig...

Hattory Hanzo 2012.11.05. 23:27:56

@különvélemény: Unalmasak vagytok, srác. Nagyon. Ráadásul tanulj meg írni értelmesen, magyarul. Tudod, Posta. Na, csá.

2012.11.05. 23:29:58

@különvélemény: A fidesz többször megtette.

Hattory Hanzo 2012.11.05. 23:36:19

@különvélemény: Az unalmas melyik részét nem érted, buksi? Lejárt lemez a vinnyogásotok. Biztos szórakoztató nyekeregni a polgári körben, de elszaladt mellettetek az idő. 2012. Hahó.

különvélemény 2012.11.05. 23:39:28

@Hattory Hanzo:
Jajj, mutass már egy tized áron eladott ingatlant fideszes körben...
Ja nem tudsz?
Akkor feküdj vissza és pihizzél pár választásnyit, hátha haverjaid megint kiárulhatják a fél világot akciósan.

Hattory Hanzo 2012.11.05. 23:47:34

@különvélemény: Fogyatékos, biztos nem sikerült megértened, nem érdekel a siránkozásod, felőlem vetíthetsz az elmúlt 8-20-650 évre bármit, leszarom, csibe. Így már érted? Most mi van? De vergődjél nyugodtan, a kutyát nem érdekel. Na csá, tényleg unlak.

facelvega 2012.11.05. 23:55:11

@különvélemény: Hát ha csak a bannerekért eladott hódmezővásárhelyi ingatlanra gondolok, akkor még a 10% is durva álomnak tűnik.

különvélemény 2012.11.05. 23:55:43

@Hattory Hanzo:
Tényleg? bakker a "Posta" egy bejegyzett márkanév?
Linkeld az ide vonatkozó bejegyzés légy oly szíves...
Vagy tanulj meg magyarul, mert ameddig ez csak egy postával foglalkozó cég és én nem a Magyar Posta Zrt-t írom le, addig nyasgem van...

A posta palotát - így kis betűvel meg azért írhatom le, mert ez az internet, és itt leírhatom az észak keletet is ugyanígy csíra barátom.

Próbálj meg alkalmazkodni, vagy menj el egy nyelvtan náci tanfolyamra és húzz el innen messzire.

különvélemény 2012.11.06. 00:01:13

@facelvega:
Mi van hódmezővásárhely?
Miről beszélsz?

Itt (tudod főváros) a központban adtak el gombokért ingatlanokat haveroknak pont annyi pénzért, ameddig azok az innentől már "bérlők" az ingatlanban "rekedtek", tehát a vásárló gyakorlatilag ingyen jutott az ingatlanhoz, mivel nem kellett azonnal kifizetnie, viszont pont addig bérelték, ameddig kifizette a bérlő a vételárat...

különvélemény 2012.11.06. 00:08:04

@facelvega: Még a szerencsétlenül elfogult népszavás őskomcsik is így fogalmaznak:

"Nehezen követhető számítás alapján gyanúsítják hűtlen kezeléssel a Magyar Posta korábbi vezetőjét. Szabó Pál később a Gyurcsány-kormányban lett miniszter, az állami kézbesítőcég ingatlaneladását és székházbérlését csak ezután jelentette fel az elszámoltatással kampányoló Fidesz."

Ami a tény, hogy a Posta kifizette a vételárat bérleti díjban, ezzel sajna nem tudsz vitatkozni...

arany_ember 2012.11.06. 00:12:00

Valamikor még az elején szimpi volt ez a vendvidéki vasi gyerek.

Aztán amikor korábban ő töltötte be az OV magyar hangja állást, már kezdett elegem lenni.

De amióta hirtelen gazdasági szakember lett és közgazdasági megmondóember – elviselhetetlen.

Sajnos kiütközött belőle, hogy nagyon buta szegény.

2012.11.06. 00:32:27

@különvélemény: miért, nem igaz, amit írtam?

2012.11.06. 00:39:02

@facelvega: @különvélemény: azért még emlékszem valami gánti bányára, hegyaljai szölökre, fidesz székházra a Hösök terénél, vagy a mostani földvásárlásokra, az egypályázós, egyfordulós tenderekre.

kpityu2 2012.11.06. 05:55:44

Lassan mondom: Neeem lesz illetékáthárítás!

2012.11.06. 06:03:42

Termőföld akció!

Jelige: csak haveroknak.

nu pagagyí 2012.11.06. 06:13:54

Rogánnak talán a nagy összegű állami közbeszerzések környékén kellene kutakodnia. Azokban, ahol jellemzően egy induló szokott lenni.

nu pagagyí 2012.11.06. 06:33:04

@különvélemény: Van egy rossz hírem, a fővárost most fosztják meg igazán a vagyonától, az adóbevételeitől és az intézményeitől egyaránt. Nincs már kórháza és rövidesen iskolái sem lesznek. A kerületek kiskirályságként működtek/működnek. A legeladósodottabbak 2006 óta Fideszes vezetéssel. De felsorolhatjuk az ország szinte összes nagyobb városát is, amelyeket szintén a Fidesz polgármesterei adósítottak el tökig, minden erőforrást választási csaláshoz és saját zsebük megtömésére használva.

A Fidesz megszállta az államot, tehetetlen zombivá változtatja a polgármestereket. Az állami vagyon összes haszna pedig ellenőrizhetetlenül vándorol magánzsebekbe, csak a kifacsart héj marad.

FIDES AGITÁTOR 2012.11.06. 07:11:13

NAGY a hallgatás Lázár ügyben!

A Belügyminisztérium, az ORFK és a Kormányhivatal sem adott ki közleményt, miszerint Lázár János, vagy PÁV 1-es sofőrje alávetnék magukat poligráfos vizsgálatnak.

A teljesen ellentmondásos hírekkel kapcsolatban. Belső sávban veszteglő autó, középen autó, külső sávban az autó, álló autó, pörgő autó. Lázár vezette autó, Lázár sofőrje sms-t fogadot és Lázár sofőrje sms-t küldött. Lázár sofőrje nem ivott ezt tisztázták, bár hihetetlen, hogy sikerült a vért azonnal értékelni.

Lopott autót használt Lázár!
A sofőr 10 másodperces szövege: Államtitkár úr! engedje meg, hogy tájékoztassam előttünk egy általunk korlátnak lökött autó, nem fogjuk kikerülni, belemegyek.

A közvélemény teljesen értetlen, vajon Lázár, miért nem zárja rövidre a kétkedést, miért nem vállalja a poligráfos vizsgálatot.

Itt az egyik nagy kérdés, miért sietett Lázár az áldozat férjéhez, na vajon miért?

Ki fizeti a kárt? Volt e CASCO-ja a megölt hölgynek, érvényes-e a Lázárék vezette gépjármű CASCO-ja, ha jogtalanul használta folyamatosan Lázár.

A két biztosító, hogyan egyezik meg? Gondolom Lázárék biztosítója bevállalja a teljes kár rendezését, akkor viszont ki is a hibás?

A gyilkos karambol óta 15 nap telt el és nincs eredmény.

kajajegy 2012.11.06. 07:21:00

Azért ez mellett se menjünk el: "Nyilvánvaló, hogy a tranzakciós illeték egy részének áthárítására képesek a bankok, de amennyiben ebben összehangolt cselekvés van, akkor én leszek az első, aki hajlandó ismét a versenyhivatalhoz fordulni."
Szóval az, hogy áthárítják, nem probléma, csak ha ezt összehangoltan teszik. És mi számít összehangoltnak? Hogy ez az összes banknak egyszerre jutott eszébe, az annak számít?

Netuddki. 2012.11.06. 07:51:39

Aztán tódi, mit fog hozzá szólni a gazda? Csak én érzem irónikusnak, hogy először jól megadóztatjátok a bankokat aztán a miatt rinyáltok ha áthárítják ezt az adót ránk, állampolgárokra? Aztán mit vársz, mit tehet a GVH B+? Összehangolt áthárítás, ja! Qrvára nem összehangolás csak elhatározás kérdése, az egyik elkezdi, a többi meg folytatja, B+...

renevol 2012.11.06. 08:04:50

Anti! Nemrégiben a dinnyekereskedők összehangoltan magasan tartották az árakat. Párttársad szólította fel őket erre. GVH elé vinnéd az ügyet?

nyünyüge 2012.11.06. 08:05:23

@kajajegy:
"És mi számít összehangoltnak? Hogy ez az összes banknak egyszerre jutott eszébe, az annak számít?

Egyszerre jutott eszükbe, mind a teljes összeget áthárítják, mind január 1-től vezetik be?

Kell ennél alaposabb gyanu :)?

Ja, hogy azért csinálják éppen most és egyszerre, mert az esedékesség előtt 60 nappal kell bejelenteni és az most van?
Ja, hogy azért hárítják át a teljes összeget, mert semmi okuk lenyelni, miután a kormány a bankadó témában (is) átvágta őket?

gabest1 2012.11.06. 08:25:15

Úgy vettem észre, hogy itt többeknek baja van az újraelosztással (aka kommunizmus). Pedig svéd modell. Mindenki egy nagy svédasztalról lakomázhat. Már akit odaengednek.

alien 2012.11.06. 09:02:14

@különvélemény: na akkor most is látszik, hogy a tarlós mennyire menő, hát a maradék 1 %-ból megy a főváros, nem semmi

@Az index is elesett: stefániát annyira de annyira üssék meg, az alapszabály szerint szem, torok, here/vagy ami neki ott van

preddy 2012.11.06. 09:21:31

A kedves különvélemény kolléga ne feledkezzen meg a Fidesz székház elsinkófálásáról sem!
Sőt, ha tudja, hogy hová materializálódott el az a pénz, kíváncsian várom az információt...

Kotkodus 2012.11.06. 10:10:17

ügyesen kommunikál a fidesz: a kormányzat beszed újabb 100-200 milliárd forintot és közben a bankokra mutogat. a félázsiai hívők tovább tapsolnak (mert elhiszik, hogy nem nekik kell ezt kifizetni), majd haragszanak a bankokra, amiért azt továbbterhelték...

ügyes!

és az itt bérkommentelők meg mindent megtesznek, hogy más ürüggyel eltereljék a figyelmet a kis trükkről... (vagy nem bérkommentelők és csak annyira hülyék, hogy nem veszik észre, mennyire át vannak b@szva)...

rockseiaXLL · http://nemfasza.blog.hu/ 2012.11.06. 11:05:02

Tipikus magyar megoldás. Évtizedeken át meg volt engedve nekik, hogy lekaszálják az országot. Nemhogy verseny nincs, de szinte egymásra licitálnak. Erre mit csinál a focista führer? Nem, nem a normális megoldást választja, hanem inkább beszáll ő is a buliba, a konkurenciától meg védelmi pénzt szed. A rendszert nem bántja, a brutál profit az neki megfelel, csak többet kér belőle. Fidesz bank, plusz ágazati adó. Mi meg nyögjük. Aztán az egészet előadja, mint gazdasági szabadságharc.
Dettó ugyanez megy a telekommal. Állami szolgáltató, a többiek (áttételesen mi) meg fizessenek több adót. Az persze nem baj, hogy dupla annyiba kerül a telefon, meg a tarifa, mint nyugaton. Az ultraextraprofit nem baj, csak az állam is kapjon belőle. Unortodox adóztatás.
Undorító.
A Versenyhivataltól csak azt kéne megkérdezni, hogy miért nincs verseny...

Secnir 2012.11.06. 11:49:15

@FIDES AGITÁTOR:
"bár hihetetlen, hogy sikerült a vért azonnal értékelni. "

khm.
ezt így van. mikor nekem volt balesetem (én vezettem), a kórházban a műtét előtt vért vettek tőlem (vércsoport stb. miatt). bent volt egy rendőr is, és utasította a nővérkét, hogy vegyen plusz vért. nővérke megtette, a levett vérbe belecsepegtetett valami szart, megrázta, megnézte, majd közölte a rendőrrel, hogy negatív.

a többivel egyetértek
süti beállítások módosítása