A nap izéje

‎"A titán forradalmi út nem habos kakaós uzsonnázással tarkított sétakocsikázás! Hanem egy diadalmasan száguldó gyorsvonat, ahol a mozdony acélos dübörgése elnyomja esendő gyomrunk korgását!"

Utolsó kommentek

"nézd legott Komédiának, s múlattatni fog. "

2012.09.12. 19:54 Harpi

Selmeczi és Rogán a világot oktatja

Címkék: fidesz selmeczi gabriella rogán antal családon belüli erőszak btk varga istván

A Szentkirályi utcai Fidesz-fúrótorony kreatív csapatának eddigi, talán legpikánsabb ökörségét böffentette a médiába a minap dr. Varga István fideszes képviselő. A józanésszel nehezen vállalható elmefuttatás, amely keretében a honatya lényegében simán lehülyepicsázott nagyjából ötmillió magyar nőt, azonban érdemes még némi továbbgondolásra. E tekintetben a vezető kormánypárt két szellemi sasmadara, Rogán Antal és Selmeczi Gabriella lesz a segítségünkre. Nézzük csak!

selmeczi.jpg"A Fidesz nem tud azonosulni a párt képviselőjének, Varga Istvánnak azon szavaival, amelyek hétfő késő este hangzottak el a parlamentben, a családon belüli erőszak önálló büntetőjogi törvényi tényállássá minősítéséről szóló vitában" - közölte Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője és Selmeczi Gabriella, a párt szóvivője keddi közleményében. A két politikai celebritás közleményében azt írta, a Fidesz-frakció nem támogatja, hogy családon belüli erőszak címmel a büntető törvénykönyvben önálló büntetőjogi törvényi tényállás legyen, "mert az új Btk. az összefoglalóan családon belüli erőszakként emlegetett helyzeteket külön-külön amúgy is szigorúan bünteti". Hozzáfűzik, hogy magával a "családon belüli erőszak" elnevezéssel sem értenek egyet, mert véleményük szerint helytelen lenne bármely jogszabályban a család fogalmát az erőszak fogalmával együtt említeni.

Hogy úgy van!

Eme kétségkívül korszakos jelentőségű, előremutató, és nemcsak Európa, hanem az egész világ előtt járó gondolat jegyében kéretik a következő jogi oximoronokat kiiktatni a Föld bolygó valamennyi nemzetének törvényeiből, hiszen ezek az emberiséget előremozdító, fontos és gyönyörű szép dolgokat aljas, negatív fogalmakkal mossák egybe. Tehát:

  • emberiesség elleni bűncselekmény
  • védett személyek elleni erőszak
  • túlélők megölésére utasítás
  • segítségnyújtás elmulasztás
  • születendő gyermek nemének megválasztása
  • személyi szabadság megsértése
  • szexuális erőszak
  • kiskorú veszélyeztetése
  • alkotmányos rend elleni szervezkedés
  • termőföld jogellenes megszerzése
  • embercsempészés
  • családi kapcsolatok létesítésével visszaélés
  • védett kulturális javakkal visszaélés
  • nemzeti jelkép megsértése...

...És ezt még elég sokáig folytathatnánk...

Drága, nagy tudású honanyánknak és honatyánknak pediglen innen izenjük, hogy ha igazán nagy baromságokat akarnak mondani, akkor ezentúl ezért tessék a szomszédba menni. Egy ekkora sületlenség ugyanis saját forrásból már lényegében felülmúlhatatlan...

38 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://napizeje.blog.hu/api/trackback/id/tr144773248

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Minden nő szeretne apa lenni 2012.09.12. 23:37:33

...és bemenni a parlamentbe fröcsögni. Hogyaszongya: "Ha nekem sikerült haccor felcsinálni a zasszonyt, akkor másnak is legyen muszáj. És különben is akkora bráner vagyok, hogy nekem kéne lenni a miniszterelnöknek. Hö!" Bizony, kedves Viktor, job...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hunor Levente 2012.09.12. 21:57:03

Az adóval viszont nem helytelen együtt említeni, családi adózás nélkül mivé lenne az ország!

dr. jenőke (jenőke) 2012.09.12. 22:27:19

Valahol azt olvastam, hogy Selmeczi Gabriella jogot végzett, vagy jogra járt?
Már nem is tudom.

Tenoce · http://www.deezer.com 2012.09.12. 22:49:58

ROsszul tudod. Zeneakademia, szaxofon szak.

komissarlajos 2012.09.12. 23:30:22

Rogán felvásárolta fél Balatonlellét, anyóstól, apóstól. (Az állatorvos após segítségével.) A FIDESZ-pinya meg kb. 3 Lendvai mamával is felér.
Emberek! És ezek vezetik az országot!
Állítsátok meg Arturó Uit!!!

Quadrille Lobster · http://oriblog.blog.hu/ 2012.09.12. 23:45:24

oriblog.blog.hu/2012/03/08/hazassag_es_a_minglik

A házasság történelmileg ismert formájában nagyon is közel áll az intézményesített erőszakhoz, hiszen birtokviszonyt hoz létre egy nőstény fölött. Ilyen alaphelyzetben pedig az a kivétel, ha a hímnek nem száll el az agya a nagy jogaitól. A szabály az, h az alázás, a lenézés, a semmibe vétel sé igen, az erőszak valamilyen elegyére vetemedik. Mert megérdemli. Mert felsőbbrendű, etc.

De nem gondolom, h tényleg ez az érv, a poszttal értek egyet. Csak szólok, h a konzervatívnak becézett családmodell egy hatalmi viszony. A család ezen modelljébe kódolva van a frusztráció és ha nem dolgoznak keméynen az együttélésen, gyűlölni fogják egymást. És ha a felek nem egyenlők, valamelyik ki fogja tölteni a másikon. A család és az erőszak tényleg közeli kapcsolatban van.

2012.09.13. 00:26:12

Nem akarok túlságosan okoskodni, de jogászként mindig röhögőgörcsöt kapok a mindig visszatérő baromságoktól, amit talán egy tájékozatlan szerkesztő egyszer leírt, és azóta időnként megjelenik.

"emberiesség" elleni bűncselekmény a magyar büntetőjogban NEM LÉTEZIK (!!!!!!!!!!!!!)

tudni illik (!) az EMBERISÉG elleni bcs.

komplikato 2012.09.13. 00:42:02

@DICKtátor: EZ olyan mint az ártatlanság "védelme" vs "vélelme"? :D
Más tészta, hogy itthon egyiket sem értik, sem tartják be.

2012.09.13. 00:46:48

@DICKtátor: De, hogy a témához is szóljak az emberiség is szép fogalom..... :)

Például ötlet a fidesznek:
Alaptv. Alapvetések, L cikk, 1) bekezdés: a család a nemzet fennmaradásának alapja. Lehetne így a NEMZET FENNMARADÁSÁNAK ALAPJÁN BELÜLI ERŐSZAK (?),
vagy további meghatározása pl. a családnak a társadalom alapegysége. Lehetne A TÁRSADALOM ALAPEGYSÉGÉN BELÜLI ERŐSZAK (?)

Amúgy a cikk szerzője pont azokat a tényállásokat hagyta ki, ami a legszebb magyar szavakat kapcsolja össze az erőszakkal......

(!)SZEMÉREM(!) elleni erőszak

vagy:

erőszakos (!)KÖZÖSÜLÉS(!)

2012.09.13. 00:55:26

@komplikato: Igen, igen. Még az egyetemen is hallottam olyat, aki szerint az ártatlanság vélelme az azt jelenti, hogy amíg valakiről nem bizonyosodik be a bűnössége akkor az ártatlan...Pedig erről szó sincs...:):), helyes jelentése az, hogy senkit nem lehet bűnösnek tekinteni addig, amíg bűnössége kétséget kizáróan nem bizonyítható!

Harpi 2012.09.13. 03:08:30

@DICKtátor: Kedves "jogász" barátunk, ezúton ajánlom szíves figyelmedbe a hatályos BTK idevágó passzusait:
2012. évi C. törvény
a Büntetõ Törvénykönyvrõl
KÜLÖNÖS RÉSZ
XIII. FEJEZET
AZ EMBERIESSÉG ELLENI BÛNCSELEKMÉNYEK

Részletek emitt, bőven "emberiesség elleni" bűncselekményi joghelyekkel:
www.kozlonyok.hu/nkonline/MKPDF/hiteles/MK12092.pdf

Abba pedig talán e helyütt érdemtelen belemenni, hogy ha a magát jogászként aposztrofáló trollunk legalább hozzávetőleges ismeretekkel rendelkezne a ma hatályos büntető jogszabályokról, akkor nem kérdezné fel az "erőszakos közösülés" és a "szemérem elleni erőszak" büntetőjogi tényállását. Kéretik e tekintetben tájékozódni a hatályos bűntetőjogban...

Majdnem biztosan hasonlóképpen jogászi tisztelettel,
Harpi

házelnök 2012.09.13. 05:18:00

Kiflitolvaj is kitakarodhatna a parlamentből, mivel csak két gyereke van.

házelnök 2012.09.13. 05:23:36

@DICKtátor:

A börtönök lakóinak minimum tíz százalékát ki lehetne engedni.
Nagyon sok esetben a bizonyítás pl olyan, hogy addig nem láthatja mondjuk a családját valaki amíg mindent szépen alá nem ír.Vagy nem szellőztetnek rá nyáron-nehogy megfázzon.Nem fürödhet nem öblítheti a wc-t ha van.
Nincs kínzás!Az életet viszont meg lehet keseríteni.

felcsutisuttyo 2012.09.13. 07:23:29

na ennek a kócósfogú, kiflitolvaj vénségnek elszámoltatáskor (leszámoláskor) " BETOLJÁK" a pecsájába (remélem) a kihegyezett fakarót, hogy ÉLVEZZE"...amikor kihúzzák..:D

felcsutisuttyo 2012.09.13. 07:24:50

Arogán Tónit meg ( leszámoláskor) kontaktlencse nélkül kiküldik a villamos sinekre sétálni :DDDDD

GlennMiller 2012.09.13. 08:11:06

Te is fiam Rogán bácsi?
Oktatnak minket a megélhetésiek, mindig is volt pofájuk ehhez.
Tette ezt minden parlamenti felszólalásában a jelenleg éhező Fletóka, Rogán sem kutya, így az utóbbi időben ő is csillogtatja oktatási tudományát.
Közben egyre süllyed a családi jólét, mégpeddig éppenséggel a politikusaink áldásos tevékenysége miatt az elmúlt 22 évben.
Rogán bácsi kérem, homályosítson fel minket, hogyan sikerült elérni az 5ker dobogós helyét az önkormik eladósítási listáján?
Erről oktasson ki minket!
Egyébként köszönet Selmeczi szenátor asszonyságnak, hogy megvédte a nyugdíjakat.
Védett állatok vagyunk, thank You very much!

maybach 2012.09.13. 08:22:24

Már a kép is ütős.
5 év alatt minden gyerek felsírna tőle.
Jeleztem is a szalaiannamáriának, hogy veszélyes.

fazzoletti 2012.09.13. 08:22:51

@Harpi: Nem akarok jogászkodni, mert alapvetően egyetértek a véleményeddel, de az igazság az, hogy most nincs teljesen igazad.
A hatályos Btk. ugyanis valóban emberiség elleni bűncselekményről beszél. A te általad beidézett 2012. évi C. Törvény (az új Btk.) már valóban emberiesség ellenit emleget, azonban ez a törvény csak 2013. július 1-én lép hatályba.

neoteny · http://word.blog.hu 2012.09.13. 08:32:29

@Harpi:

És tényleg. Viszont ez azt mutatja hogy a törvény megszövegezőinek is annyi eszük van mint egy lefejezett porcelánkutyának: az emberiség ("az emberi faj", "az emberek összessége") ellen lehet bűncselekményt elkövetni, az emberiesség ("a tulajdonság hogy valaki ember", "a tulajdonság hogy valaki emberséges") ellen nem.

sityak 2012.09.13. 08:40:04

@neoteny: És se akarok jogászkodni, de az "emberiesség" elleni bűncselekmény fogalmát kínjukban alkották meg a jogászok a II. vh. után (nürnbergi per), ugyanis az "emberiség" elleni bűncselekmény fogalma nem fedte le a SAJÁT ország terültetén elkövetett háborús bűncselekmények körét. Így történt a többi nyelvben (pl. orosz...) is. Nem az értelmező szótár hibája, hogy ez az új jogi fogalom nem került bele. AZ már meglepőbb, hogy jogászok nem tudnak róla.

2012.09.13. 08:44:01

@Harpi: Mégegyszer: Ma magyarországon NEM LÉTEZIK ilyen bcs.: /Btk.: XI. fejezet: EMBERISÉG elleni bcs.-ek

www.njt.hu/cgi_bin/njt_doc.cgi?docid=3356.223095

Az viszont igaz lehet, hogy a jogalkotóink is átveszik ezt a baromságot a leendő btk-ba....

2012.09.13. 08:51:19

@Harpi: Ja és a Btk. XIV. fejezet II. cím: A nemi erkölcs elleni bűncselekmények:
197.§ Erőszakos közösülés
198.§ Szemérem elleni erőszak

Attól, hogy a google-t tudod használni, még nem vagy jogász! www.njt.hu (!) Itt szerezheted meg a hozzávetőleges ismereteidet. Nézz utána mielőtt baromságokkal próbálsz valakit cáfolni!

Attól mert megnéztem pár Dr. house-t én sem gondolom, hogy orvos lennék....

neoteny · http://word.blog.hu 2012.09.13. 08:53:25

@sityak:

"És se akarok jogászkodni, de az "emberiesség" elleni bűncselekmény fogalmát kínjukban alkották meg a jogászok a II. vh. után (nürnbergi per), ugyanis az "emberiség" elleni bűncselekmény fogalma nem fedte le a SAJÁT ország terültetén elkövetett háborús bűncselekmények körét."

Erre az állításra szeretnék forráshivatkozást látni. Mivel a "humanity" szónak legalább három jelentése van:

1: the quality or state of being humane
2a : the quality or state of being human

[...]

4: the human race : the totality of human beings

www.merriam-webster.com/dictionary/humanity

én kételkedem hogy -- legalább is az angolszász jogászok -- az "emberiesség elleni bűncselekmény" fogalmát "kínjukban" alkották volna meg amikor a "crimes against humanity" koncepcióval előjöttek, ahol a "humanity" egyértelműen a 4. értelemben van használva... és "az emberek összessége" definíció szerint magába foglalja az összes embert, attól függetlenül hogy melyik ország polgára.

fazzoletti 2012.09.13. 08:57:04

@DICKtátor: Szerintem nem kellene arcoskodni. Jogászként nem írhatsz olyant, hogy: ""emberiesség" elleni bűncselekmény a magyar büntetőjogban NEM LÉTEZIK"
Létezik, hisz az új Btk.-ban szerepel, Közlönyben megjelent, de még nem hatályos. A magyar jogrendszer ismeri a fogalmat....

2012.09.13. 08:58:27

@Harpi:
"Kedves "jogász" barátunk, ezúton ajánlom szíves figyelmedbe a hatályos BTK idevágó passzusait:
2012. évi C. törvény
a Büntetõ Törvénykönyvrõl"

Megírsz egy ilyen cikket, és nem ismered a hatályos büntető törvénykönyvünk????

Megsúgom:............ 1978. évi IV. tv.!!!!

Igen. Ez a legnagyobb önalázás barátom..., hogy képes vagy ezt leírni! Annak legalább utánanézhetnél, mit jelentenek azok a fogalmak, hogy időbeli hatály !!!

Ha a jogalkotóink a még nagyobb sületlenségek forrását keresik, azt hiszem a te cikked kezdetnek megteszi! Haha

2012.09.13. 09:17:32

@fazzoletti: Ebben igazad van (sajnos létezik). Nem is akartam arcoskodni. Amúgy meg a téma lényegét ez nem is érinti. De mégis hasznos felvetésnek bizonyult, hiszen megmutatta a cikk szerzője, hogy mekkora tájékozatlansággal vállalt egy ilyen témát....

Netuddki. 2012.09.13. 09:25:03

@Dr. jenőke (jenőke): A selmeci gabika bölcsészhallgató volt. Azért is vitte ennyire...

Ahogy a képet elnézem, gabikáért mikor megy a TEK?

Netuddki. 2012.09.13. 09:27:36

@Quadrille Lobster: Látom te is olyasmiről pofázol amihez közöd nem volt még idáig...

maya711 (törölt) 2012.09.13. 10:10:14

hudeleba...znékennekavargányának. Adjatokegykalapácsot.Rohattállattya.

fazzoletti 2012.09.13. 10:29:02

@kovi1970: Tényleg qrva nehéz utánanézni... Jogász. (bár én ezt nemkicsit szégyellem) PPTE 2005 parlament.hu/internet/plsql/ogy_kpv.kepv_adat?p_azon=s322&p_ckl=39

Harpi 2012.09.13. 10:48:45

@DICKtátor:
Na most ennek aztán tényleg alaposan mellényúltam: a kommentemben a már elfogadott, de még nem hatályos szövegre hivatkoztam.
Mea culpa, DICKtátor!
De remélem, ezt nem tekinted emberiesség elleni bűntettnek...

házelnök 2012.09.13. 10:49:54

designpumpa.blog.hu/2009/12/16/ajandekozzon_karacsonyra_baltat
twollah / bRoKEn hOPe, sUppLeX · freewaresoftwarenews.blogspot.com/ 2009.12.16. 21:11:45
"Karácsonyra különösen kedves és szép ajándék egy balta, jól mutat a fa alatt, azonnal ki lehet próbálni, nem kell hozzá elem, minimális törődést igényel, valamint remekül mutat a falon és a szekrényajtóba állítva egyaránt."

Es csaladirtasnal is jol jon.

2012.09.13. 11:06:59

@fazzoletti: Detto. Az ilyenek miatt hígul fel a szakma. De még talán nem is a Selmeczi a legrosszabb. Ott vannak például a fidesz alapító tagjai...Jó igaz, hogy aki 1987-ben szerezte a jogi diplomáját, mint a dakota, és soha nem szerzett gyakorlatot, az még jó indulattal sem nevezhető jogásznak, mivel a 87es joganyag kb. 99,9%-a megváltozott, illetve kb. meg 100szorozódott (ha az úniós jogot nem is nézem). Nekem mégis a kedvencem a dajcs tomika volt, akinek a záróvizsgái előtt azt nyilatkozta Orbán miniszterelnök Úr a tv-ben, hogyha átengedik, akkor hivatalba léphet miniszterként. Hát el tudom képzelni ezek után mennyi keresztkérdést kaphatott a vizsgán....

házelnök 2012.09.13. 12:53:14

@DICKtátor:
Ez minősíti a többi minisztert is?
Ha tud három métert ugrani miniszter lehet az orbánykományban?

házelnök 2012.09.13. 13:04:22

@kovi1970:
örök életű lesz.Még a halál is visszafordul.
Tudom ez szemét szöveg, de ezek mit érdemelnek?

házelnök 2012.09.13. 13:06:33

Milyen képszerkesztővel lehet összehozni kisbaltákból egy négyágú keresztet?

Crip Lee 2012.09.17. 21:17:15

T. Szerkesztőség!

Vegyétek már le erről a picsáról a képet. Mindig bekukkantok új posztért oszt' ez a lófejű picsa vigyorog rám. Engem meg a szívbaj kerülget a rusnya képitől. ilyen fejet utoljára az abalében láttam, bár az okosabb volt.
Akkor már inkább a Rogán pedig....

titokmacsek 2012.09.20. 18:33:14

@Tenoce: de letakarják közben a fejét:D
süti beállítások módosítása