A nap izéje

‎"A titán forradalmi út nem habos kakaós uzsonnázással tarkított sétakocsikázás! Hanem egy diadalmasan száguldó gyorsvonat, ahol a mozdony acélos dübörgése elnyomja esendő gyomrunk korgását!"

Utolsó kommentek

"nézd legott Komédiának, s múlattatni fog. "

2012.05.09. 18:25 Harpi

Áder választása

Címkék: fidesz áder jános orbán viktor diktatúra elnök országgyűlés

Magyarország új köztársasági elnöke, Áder János, május 10-én foglalta el hivatalát. Ám sok jel szerint a bukása azelőtt eldöntetett, hogy az Országgyűlés megválasztotta volna.

Sokak számára meglepetést okozott, hogy egy kegyvesztett pártkatona kapta a feladatot, így nem csoda, hogy már az első, "kiszivárgott" hírek hallatán azonmód megkezdődtek a találgatások arról, vajon mi lehet a Nagy Kombinátor célja Áderral az elnöki székben. A hvg publicistája a minap, meglehetősen provokatív cikkével érdekes összefüggésbe állította az új elnököt – s ezzel talán mindjárt el is küldte neki a politikai selyemzsinórt...

Fotó: Túry Gergely/hvg.hu

Különös módon sem a blogszféra, sem a politikai sajtó ingerküszöbét nem lépte át Tóta W. Árpád publicisztikája. Az egyébként kiváló cikk a hvg online-on jelent meg május 7-én, és a szerzőtől megszokott, keresetlen hangnemben, mintegy személyes hangú levélben hívja fel Áder János figyelmét arra, hogy az elnöki kinevezéssel elnökké választással milyen lehetőségek nyílnak meg előtte a revansra. Most ugyanis, ebben a pozícióban, végre visszavághat a megaláztatásokért, a brüsszeli számkivetettségben eltöltött évekért, azért, hogy az egykori harcostárs, Magyarország teljhatalmú diktátora miniszterelnöke tíz hosszú éven át levegőnek nézte őt. A cikk nem kevesebbet állít, mint hogy Áder lehet a magyar demokrácia megmentője: ha elnökként a sarkára áll, akár el is söpörheti ezt a bagázst, és a magyar demokrácia apostolaként vonulhat be a történelembe. Mindehhez pedig azt kell tennie, hogy nem hajtja le a fejét, s nem süllyed le a smittpálos aláíróember szintjére, hanem tökös magyar legény módjára szembeszáll a Gonosz Erővel (T. W. Á szóhasználata szerint "pszichopata köcsöggel"), és felszabadítja sokat szenvedett népét.

Ne felejtsük el ezt az írást: minden jel arra vall, hogy ez a cikk lesz az első szeg Áder János "politikai koporsójába". Áder Jánosnak nincs választása immár, de nem úgy, hogy csak egyetlen út áll előtte. Áder János előtt nincs út, nem tud jól dönteni. Az elnök politikai sorsa megpecsételődött, három nappal a beiktatási ceremóniája előtt.

Azt csak kevesen tudják, hogy mi volt az oka a kenyértörésnek, hogy miért vált páriává Orbán szemében, s miért kellett brüsszeli száműzetésbe vonulnia. Itt, ezen a helyen ne találgassunk erről, mert most nem ez a lényeg. Töprengjünk el inkább azon, hogy vajon miért eshetett Orbán választása éppen rá. Miért emelte ki, ilyen magasra a Főnök az eladdig leplezetlenül ignorált, megannyi alkalommal nyilvánosan megalázott egykori kollégiumi barátot? 

Ne legyenek illúzióink! Orbán Viktor senkit nem emel fel magas pozícióba anélkül, hogy biztos lenne benne: egyetlen mozdulattal, egyetlen szempillantás alatt le is tudja taszítani onnét. Ne legyünk naivak! Orbán Viktornak nem szokása címeket – pláne a magáéhoz mérhető méltóságokat – osztogatni, pusztán az érdemek elismeréseként, mondjuk, hálából az új pártalkotmány és a büntető törvénykönyv kidolgozásáért. Nem, a Nagy Magyar Kondukátor nem oszt ajándékot, nála tényleg nincsen ingyenebéd. Ő csak és kizárólag olyan embereket tűr meg döntéshozó pozícióban, akik pontosan tudják, hogy életük és vérük az ő kezében van, maga a felkérés pedig nem kérdés, hanem egy "visszautasíthatatlan ajánlat".

Áder János is kapott egy "visszautasíthatatlan ajánlatot", és ha rápillantunk a parlamenti szavazási és eskütételi ceremónia délutánján róla készült képre, akkor az újdonsült megválasztott elnök arcán nem örömöt, boldogságot, s nem is büszkeséget látunk, hanem rémületet. Talán akkor vált egyértelművé számára, hogy ebből a szerepből nem lehet jól kijönni. És talán az is, hogy Orbán választása miért éppen rá esett.

Áder Jánosnak nincs választása. Ha beáll a sorba, s hű pártkatonaként látja el elnöki tisztét, akkor az ország szemében nevetségessé válik, ugyanolyan pojácává, mint az elődje volt. És ezen az sem fog segíteni, ha amúgy, klasszikus fideszes színjátékok keretében néhanap riszál egy kicsit, sőt, netalán még műbalhékat is szít a pártvezetéssel. A szitán ma már átlát a köz, ennyi disznóság, hazugság és kevéssé leplezett sumákolás után nem egyszerű megvezetni a választókat. És egyre nehezebb! 

Hanem, ha a sarkára áll, és valóban szembeszáll a Vezénylő Tábornokkal, s visszavág a sok megaláztatásért, akkor egy pillanat alatt bevégeztetett a pályafutása. Mert valahol biztosan van egy fiók, ami jobb, ha zárva marad, és soha nem nyílnak ki a benne rejtegetett dossziék. S talán épp e titkokkal teli fiók állhatott ama bizonyos ajánlat visszautasíthatatlansága mögött is. Mert ezen a szinten mindenkinek van egy kínos tényekkel teli fiókja Orbán keze ügyében.

Abban az országban, ahol maffiamódszerekkel kormányoz a Párt, ahol a Keresztapából ellesett megoldásokkal választják ki a vezetőket, s ahol egyetlen ember kezében összpontosul minden hatalom, ott egy veterán pártkatonának nincs választása. Éppúgy a feje fölött döntenek a sorsáról, mint a többi tízmillió alattvalónak. Hacsak, nincs neki is a keze ügyében egy fiók... Vagy valaki másnak...

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://napizeje.blog.hu/api/trackback/id/tr644498834

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kzoltana 2012.05.10. 15:50:56

Horgony, járókeret és művégtag találkozása a húgyágyban. Hány lépcső van a Sándor-palotában? www.vagy.hu/tartalom/cikk/2220_ficsku_pal_hany_lepcso_van_a_sandor_palotaban

Még jó, hogy FIDESZ! 2012.05.10. 16:29:32

Ennyi hülyeséget régen olvastam egy helyen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

naneee3 2012.05.22. 17:31:28

Az ország megnyomorításával vádolják Orbánt
Olvasd! Terjeszd!

Budapest – Különös szöveg terjed az interneten. Eredetileg a peticio.com oldalon jelent meg a néhány soros felháborodás, de utóbb önállósodott, és azóta már saját életet él. Az ismeretlen szerző azzal vádolja Orbán Viktort, hogy leépítette a demokráciát, elnyomorította, megosztotta és megalázta az országot, ahol felnőtt, hatalmát egy szűk csoport érdekében használja. A szövegben nincs benne szó szerint, de nyilvánvaló: mindez röviden azt jelenti, hogy Orbán Viktor elárulta a hazáját.

VÁDOLOM!!!

Vádolom Orbán Viktort, mert önös hatalmi érdekből, minden normát felrúgva, semmibe véve az országot, AHOL SZÜLETETT, FELNŐTT, TANULT, CSALÁDOT ALAPÍTOTT, a közvetlen csőd bekövetkezte lehetőségéig elnyomorította, megosztotta, megalázta, Európából kisemmizetté, kiutálttá tette.

Vádolom Orbán Viktort, hogy az általa irányított pártalakulattal együtt MÓDSZERESEN LEÉPÍTETTE ZSENGE DEMOKRÁCIÁNKAT, nehezen belátható távolságba űzte az európai minőségű normalizálódás lehetőségeit.

Vádolom Orbán Viktort, hogy a LEGNEGATÍVABB EMBERI TULAJDONSÁGOKRA ÉPÍTVE szellemileg, erkölcsileg, tudatilag lenullázta az emberek nagy többségét, szembefordítva egymással szinte minden embercsoport minden tagját.

Vádolom Orbán Viktort, hogy eszement törvénykezési tevékenységgel teljesen felszámolta a jogbiztonságot és a gazdasági élet jogi – törvényi környezetét, csődközelbe sodorva a magyar gazdaságot.

És végül.

Vádolom Orbán Viktort, hogy a kezébe kapott HATALMAS POLITIKAI TŐKÉT NEM az ország felvirágoztatására, az emberek életének javítására, szellemi – erkölcsi és épített környezetünk jobbítására, hanem önös érdekből egy VÉGTELENÜL SZŰK CSOPORT ÉRDEKÉBEN használta fel.”
süti beállítások módosítása