A nap izéje

‎"A titán forradalmi út nem habos kakaós uzsonnázással tarkított sétakocsikázás! Hanem egy diadalmasan száguldó gyorsvonat, ahol a mozdony acélos dübörgése elnyomja esendő gyomrunk korgását!"

Utolsó kommentek

"nézd legott Komédiának, s múlattatni fog. "

2011.09.22. 12:55 Harpi

Kussuth-díjat Kertésznek!

Címkék: értelmiségi díszpolgár ízlés kertész ákos demokratikus gömbös gyula

Fidesz-MDF javaslat nyomán tavaly augusztusban visszaállította Gömbös Gyula díszpolgári címét Orosháza önkormányzati testülete. Kertész Ákos író 2002-ben adományozott díszpolgári címének visszavonását négy fővárosi fideszes képviselő kezdeményezte a képviselőcsoport nevében – a javaslatot a Fidesz és a Jobbik szavazataival elfogadták.

Ha másra nem is, Kertész díszpolgárságának megszüntetése és a Kossuth-díja visszavonásának kilátásba helyezése arra mindenképpen kitűnő megoldás, hogy a többi díszpolgárnak és állami díjjal – új nevén: Kussuth-díjjal – kitüntetettnek megmutassa, hol a helye és mi a dolga. Kuss, vagy megnézheted magad!

Kossuth-díj ide, Kussuth-díj oda, továbbra is kérdés, hogy akkor most mi a bölcs választás: a jó ízlés nevében Kertésznek visszaadni, vagy Gömböstől újra elvenni a díszpolgárságot? Vagy inkább – szintén a jó ízlésre hivatkozva – nem kéne lemondania a díszpolgári címéről minden ma élő, demokratikusan érző és gondolkodó értelmiséginek?

2 komment · 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://napizeje.blog.hu/api/trackback/id/tr483245657

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A nyilvánosság diszkrét bája 2011.09.22. 17:45:41

Az államtitkárok élete nem csak játék és mese. Folyamatos küzdelem az, és nem egy esetben a logika az ellenfél....

Trackback: Matolcsy dalban mondja el 2011.09.22. 17:13:21

 Én már megelőlegeztem Matolcsy úr elegáns kivonulását   Minden jót Matolcsy úr!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

AdamK 2011.09.22. 18:53:59

Ha nekem lenne (szerencsére nincs) tüstént lemondanék.

f.domino 2011.09.25. 02:18:55

Eltűnt a kommentem. Nekirugaszkodom még egyszer!

Nem tudom, jelenleg kik a díszpolgárok. (Pl Sztálinét visszavonták már?). De aki ezek után nem adja vissza, az sajnos kollaboráns. Ha egy plecsni a Párt kénye kedve szerint bármikor visszavehető, az azt jelenti, hogy az egy pártplecsni. Nem több, mint a "Munka vörös zászló érdemrendje", amivel valahogy nem szokás manapság hencegni. Aki ilyet birtokol, az azt jelenti, hogy jól fekszik a Pártnál, (hiszen ezért nem méltóztattak még visszavenni tőle).
Mellesleg, aki a Párt utasításra kitüntetések visszavonásával múlatja az idejét (és az adófizetők pénzét), az egy szolgalelkű mameluk. Az tanúságát adja, hogy genetikusan alattvaló.
Teccik érteni? Mér, nem? De!
süti beállítások módosítása