A nap izéje

‎"A titán forradalmi út nem habos kakaós uzsonnázással tarkított sétakocsikázás! Hanem egy diadalmasan száguldó gyorsvonat, ahol a mozdony acélos dübörgése elnyomja esendő gyomrunk korgását!"

Utolsó kommentek

"nézd legott Komédiának, s múlattatni fog. "

2011.09.19. 18:22 Harpi

Bekaptuk, mert megérdemeljük

Címkék: parlament jobbik sajtószabadság szőcs géza

Bekaptuk 1.

Jóri András adatvédelmi biztos vizsgálatot indított, miután az Országgyűlés elnöke kitiltotta a Parlamentből az Index.hu és az Origo fotósait. A kiváltó ok: szeptember 12-én képet közölt a portál Orbán Viktor miniszterelnök jegyzetlapjáról. Minthogy ezzel a lendülettel még sok mást is kitiltottak az épületből, ehhez nem nagyon van mit hozzátenni. Legfönnebb annyit, hogy a pártállami médián kívül létező újságírók kitiltása a Parlamentből már a lágyuló posztkádári kommunizmusban sem volt szalonképes. Mondhatnánk, hogy megérdemeljük – de nem! Mert egy nép nem azt a hatalmat kapja a nyakába, amit megérdemel, hanem azt, ami rávall.

Bekaptuk 2.

Miközben az adatvédelmi biztos vizsgálódik a sajtószabadság megsértése miatt, az egyetlen, valamennyire hatékony ellenzéki pártot belülről bomlasztja a maguk faszvitéze. Az egyébként javarészt tökéletesen ismeretlen Kabai Zoltán solymári Jobbik-vezetőről kiderült, hogy a kilencvenes években keresett és meglehetősen sokat foglalkoztatott pornószínész volt. Amivel nincsen semmi baj, mainapság kies hazánkban a pornószínész és a profi kurva akár még példakép is lehet a fiatalság előtt, sőt. Kabai hétfőn lemondott, mondván: nem akarja terhelni a szervezetet. Bölcs lépés. És ha már ilyen szépen alakult a történet, akkor azon is bízvást el lehet töprengeni, hogy vajon kinek állhatott érdekében az elmúlt hétvégéig a fiókok mélyén dugdosni Kabai múltjának bizonyítékait. Meg akár azon is, hogy vajon eleve miért indul el a politikai pályán valaki, akinek meglehetős makulák vannak a múltjában. Olyan pettyecskék, amelyek némelyek szemében akár érinthetnek oly értékeket, mint a keresztényi erkölcs, a haza és család, no és persze a nemzeti büszkeség. Lehet összeesküvés-elméleteket gyártani, amelyek egyikében-másikában az összes ma létező politikai erő érintve van, beleértve magát a Jobbikot is.

Bekaptuk 3.

Mindebben ma már semmi meghökkentő sincs. Miképpen abban sem, hogy a dolgos politikai hétköznapokban pártunk és kormányunk újfent igazolta a régi tételt, mely szerint a kormányzati szervek felülről hülyülnek el. Nem hivatalos, és ha valaki rám hivatkozik, akkor letagadom, de úgyis mindegy, mert a fél fővárosi politikai sajtós világ arról beszél, hogy Szőcs Géza fő kultúrpolitikusunk vajon milyen tárgyalásokon szundít mostanság mélyeket. Vajon melyik nemzetközi találkozón aranylik az álom mézes cseppje a bajuszán? Mert ezt a minisztérium sajtósából ma nem lehetett kihúzni, mondván, Szőcs úr izraeli tárgyalásainak ténye addig nem publikus, amíg ki nem derül, hogy sikeresen végződtek.

Úgyhogy ne is beszéljünk róla.

Beszéljünk inkább arról, hogy mi folyt hétfőn a Parlamentben. Beszéljünk arról, hogy mialatt a hazai közéleti média az éppen aktuális gumicsontokon rágódott, Kabai Zoltán farkától Szőcs éppen aktuális bénázásain át egészen a legújabb parlamenti sajtós színjátékig, az urak letoltak a torkunkon egy újabb adag ondót.

És mi csodálkozva kussolunk, mert még mindig nem hisszük el, hogy ezek tényleg így működnek. Ezt a bagázst, ami éppen most cseszi széjjel a hazánkat, alighanem tényleg megérdemeljük. Az viszont, hogy még mindig tűrjük, ránk vall...

9 komment · 3 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://napizeje.blog.hu/api/trackback/id/tr683238975

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A szocik ajándéka Magyarországnak 2011.09.25. 14:06:03

Avagy miért két egymást kizáró fogalom az “MSZP” és a “jövő”, és miért ünnepelhet emiatt mindenki szerte e hazában....

Trackback: Minek nevezzelek? 2011.09.21. 20:29:44

 Alapjárati hülyeség:Fogalmuk sincs, minek nevezzék azt az adót, amit mégis kivetnek az egykulcsos szja kárvallottjainak megsegítésére. Bár most is kijelentették, hogy jövőre senki nem járhat rosszul. Ezt már erre az évre is ígérték, mégis több sz...

Trackback: Mintha ma lett volna 2011.09.20. 19:35:59

 Emlékszem. Valamikor réges-régen, talán több tízezer évvel ezelőtt, volt egy maroknyi ember. Szerényen éldegéltek a hegy lába alatt elterülő síkságon. A hegy oldalában egy méretes barlang tátongott, az szolgált éjjeli menedékül a csapatnak. Ne...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mob. 2011.09.19. 19:37:39

"Az viszont, hogy még mindig tűrjük, ránk vall".
Akkor most szerinted: "A magyar genetikusan alattvaló"?

RCH 2011.09.19. 20:06:31

"Az viszont, hogy még mindig tűrjük, ránk vall..."

OK. Holnapután este ráérek. Mit tegyek?

tellybooksah 2011.09.20. 08:08:33

@-=Z=-:
De tökönharapott egyeseket ez a kurva "genetikusan"! Hol van az előírva, hogy csak Keresztény Magyar Úriember lehet hülye? Hogy csak egy Szarrágó, egy Tegnaptolcsy, egy Elmetszigabicica beszélhet égbekiáltó fasságokat? Ja, meg még a közénk a csillagösvényről újra leszállt a Zembereknek Sohanemhazudó Csabakirályfireinkarnáció?

(ja és még egy: te még nem hallottad az a "tudjukkik" mondást, hogy ha egy "tudjukkik" hülye, akkor nagyon az?)

Amúgy meg ha visszanézel büszke nemzetünk történelmének zivataros századaira és nem vagy totál debil, akkor föl kell tűnjön egy érdekesség. Szorgosdolgoshősies népünk mindig akkor kezdett valami hősies forradalomba, szabadságharcba, amikor _LAZULT_ az elnyomás.

jenőke 2011.09.20. 08:13:29

Ezt ismered?
"nézd legott Komédiának, s múlattatni fog. "

tellybooksah 2011.09.20. 08:14:03

@RCH:
Például elbattyoghatsz a tévéhaz és felgyújthatod. Kapsz majd hatvanezer kemény magyar fizetőeszköznyi pénzbüntit, a rohadék ávóspribék meg (aki brutális módon összeveri a bakancsodat a gyomrával és a kedvenc utcakövedet a fejével) többéves börtönt.
(De ha ez sem smakkol és nem jut eszedbe semmi okosság, akkor föliratkozhatsz a posztba negyedik pontként.)

tellybooksah 2011.09.20. 08:50:47

@jenőke:
Igaz, csak mostanában már annyit röhögök, hogy cserepes a szám.

Bryan élete 2011.09.20. 12:34:24

Én csak ez kezdő nyugger vagyok, ezért -egyelőre- kivül állok az ökölharcból és egy kis sziklamélyedésből nézem, mi folyik odalent. És az a véleményem, tetszik. Mert minél rosszabb, annál jobb. Vagyis, amíg ezek az öntelt, beképzelt, akarnok barmok minél több elviselhetetlen és felháborító faszságot követnek el, annál jobban égetik meg magukat, teljesen leamortizálódnak. Rövidesen kirobban ellenük az egységes ellenállás. Tudom, addig nagyon sok embernek nincs az anyagi és egyéb megélhetési gondok miatt percnyi nyugalma, de enélkül sztem nem lehet óriásit robantani.Remélem, az eddigi rajongótáborukat is úgy megfingatták már, hogy általuk is olyan súlyosan el lesznek zavarva a ..csába, hogy nem lesz erejük felállni és a meghozott intézkedéseik gyümölcsének a helyét csak alulról fogják szagolgatni, legalább 20 évig. Vagy az is lehet, hogy elmennek dolgozni. Egy fideszfan ismerősöm szobájában - komolyan -orbán mellkép /teljes életnagyság/ kitűzőfal, fideszsál, egyéb ereklyék voltak. A kép most is megvan, de mindennap leköpi. Hamarosan eljön az idő, amikor ezt személyesen is megteheti.

nemecsek ernő áruló 2011.09.20. 15:14:19

Szerintem Kabaival egyáltalán nem az a baj, hogy pornózott, mert ha ezt egy deklaráltan liberális párt színeiben képviselné, még hitelesebb is lehetne. (Igen, volt ilyen a múltamban, kellett a pénz, stb.)

Figyelem! Liberális és SZDSZ két homlokegyenest ellenkező fogalom!

A baj ott kezdődik, hogy a pártja teli szájjal ordibál az "ilyenek" ellen (vö: melegpornó is volt az általa készített filmek között), és nem ő az első jobbikos, akiről kiderült a (meleg)pornós múltja.

brunn 2011.10.01. 17:08:20

Szóval, lehet újabb mondásokat "csinálni":

Pl.:

Fejétől hülyül a kormány.
Kormánytól hülyülnek a kormányzati szervek.
A hülyeség újabb hülyeségeket szül.

stb.stb.

De igazán nincs is kedvem hülyéskedni. Valóban nem "ezt" és "ezeket" érdemeltük (még az ellenségeinknek sem kívánom), "csak" megkaptuk (mert őket választotta a zország).
süti beállítások módosítása