A nap izéje

‎"A titán forradalmi út nem habos kakaós uzsonnázással tarkított sétakocsikázás! Hanem egy diadalmasan száguldó gyorsvonat, ahol a mozdony acélos dübörgése elnyomja esendő gyomrunk korgását!"

Utolsó kommentek

"nézd legott Komédiának, s múlattatni fog. "

2011.06.29. 19:36 Harpi

Orbán elégedetlen Obamával – Mi lesz ebből?!

Címkék: amerika usa tarlós istván orbán viktor ronald reagan condoleeza rice theodore roosevelt

"Újra kellene egy Ronald Reagan. Vajon készülődik-e már valahol?" – mondta Orbán Viktor miniszterelnök, aki Condoleezza Rice volt amerikai külügyminiszter társaságában átadta az egykori amerikai elnök bronzszobrát a Szabadság téren. (Index.hu)

Fotó: Index.hu (AFP/Attila Kisbenedek)

Nem egykönnyen követhetők Orbán Viktor külpolitikai ámokfutásai. Miniszterelnökünk fenti kijelentése hallatán a jelenlegi amerikai vezetés legalábbis értetlenségét fejezhetné ki, ha éppen nem szarná le magasról Magyarországot, Orbánostul, Semjénestül, mindenestül. Azt mondá továbbá Orbán, hogy Reagan tiszteletében egyaránt osztoznak az amerikai demokraták és republikánusok. És ez így is van. Ennek ismeretében viszont OV kijelentése semmi mást nem jelenthet, mint azt, hogy Viktor egész egyszerűen elégedetlen Obama elnökségével. Másrészt gondolhatnánk, hogy a miniszterelnök a jelenlegi demokrata kurzus helyett inkább republikánust látna szívesen az USA élén, mert annak hangsúlyos keresztény elkötelezettsége melengeti Orbán és Tömjén Zsolt szívét. Meglehet, ám a diplomáciai életben minimum különös, ha egy ilyesfajta üzenetet egy végletekig hitelét vesztett, a gazdasági összeomlás határán egyensúlyozó törpeállam nemzetközi szinten enyhén szólva kétes hírű miniszterelnöke üzeni, amúgy orbánosan, foghegyről...

Talán nem érdektelen mindehhez hozzátenni, hogy Orbán mai beszólása az Obama-adminisztráció külügyminisztere, Hillary Clinton budapesti látogatásának idején hangzott el. Vajon mit akart elérni ezzel a decens fikázással a magyar miniszterelnök? Kinek akart ezzel a kedvében járni? Vagy egyszerűen csak arról van szó, hogy kizárólag akkor érzi nyeregben magát egy felső szintű diplomáciai találkozón, ha előtte jól feldühítette a tárgyalópartnerét? Ebben az attitűdben érzi biztosnak magát? De megmondaná végre valaki, hogy mi a búbánatot akar Orbán Viktor az Egyesült Államoktól? 

6 komment · 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://napizeje.blog.hu/api/trackback/id/tr683025452

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Reaganomics vs matolcsizmus 2011.06.29. 21:22:42

A 60 éves kínai-magyar barátság éltetése után Orbán most Reagan-szobrot avat - a kontraszt már itt is megmosolyogtató, de az igazán röhejes az, ahogy a Fidesz önmagát Reagan ideológiai örököseként próbálja látni. Valójában a Fidesz elmúlt egy éve éles ...

Trackback: Ha demagógia, akkor legyen demagógia 2011.06.29. 19:39:38

A Fidesz-frakció szerdai, az MTI-hez eljuttatott közleménye:"A mi feladatunk az, hogy megnyerjük az ország egyik legnagyobb háborúját, amelyet a munkanélküliség ellen vívunk. Ebben csakis azok lehetnek szövetségeseink, akik akarnak dolgozni. Az út...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

janesz64 · http://janesz64.wordpress.com/ 2011.06.29. 20:19:13

De megmondaná végre valaki, hogy egyáltalán mi a búbánatot akar Orbán az Egyesült Államoktól?

Már bocs, de még egy ilyen hülye kérdést...

Mi a frászt akarna? Harcolni természetesen.

Rá Dios 2011.06.29. 22:26:20

@janesz64: Harcolni? Miért is ne? Csak aztán jó ütemben kell megadni magunkat. Utána jöhet a megszállás és a Marshall terv széllkálmánosított változata.

keri5353 2011.06.30. 08:33:13

Orbán egy magányos bozótharcos. Tízmillió fegyverhordozóval.
(Angela Davis, amerikai polgárjogi arcos a 60-as években az USA Vietnam elleni háborújának idején mondta: ha minden amerikai katona leteszi a fegyvert, véget ér a háború!)

deportált 2011.06.30. 19:42:03

A következő lépésben hadat üzen az USA-nak?
Az csak természetes, hogy egyedül ő alkalmas az USA elnöki tisztét betölteni, hogy merészeli Obama ezt elbitorolni előle?

2011.07.01. 23:24:49

@keri5353: amerikai polgárjogi arcos a

Ez jó! Amolyan freudi elírás: bozót arcos?

Yasashi Tanuki 2011.07.03. 19:15:27

Érthető OV tisztelete Reagen irányában, hiszen ha az egykori elnök nem kényszeríti bele az oroszokat a csillagháborús fegyverkezési versenybe, akkor valószínűleg ma OV egy vidéki ügyvédi irodában praktizálna a Fidesz vezérkara pedig kiöregedett KISZ funkcionárusokként vegetálnának.
süti beállítások módosítása