A nap izéje

‎"A titán forradalmi út nem habos kakaós uzsonnázással tarkított sétakocsikázás! Hanem egy diadalmasan száguldó gyorsvonat, ahol a mozdony acélos dübörgése elnyomja esendő gyomrunk korgását!"

Utolsó kommentek

"nézd legott Komédiának, s múlattatni fog. "

2011.06.03. 14:09 Harpi

Mitől fél Orbán Viktor?

Címkék: tüntetés gyurcsány ferenc orbán viktor hajdú jános tettrekész terrorelhárítási központ

Pénteken elrendelte Orbán Viktor miniszterelnök budai otthona környékének lezárását Hajdu János, a Terrorelhárítási Központ főigazgatója. A területlezárás előzménye, hogy a Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezete hétfőn a Kossuth téren demonstrált a rendvédelmi dolgozók nyugdíjkedvezményeinek visszaállításáért. A tüntetők a helyszínen közfelkiáltással megszavazták, hogy egy későbbi időpontban demonstráljanak Orbán Viktor lakhelyénél, és be is jelentették, hogy megszervezik a tüntetést. A területlezárás megakadályozza, hogy közvetlenül a miniszterelnök házánál lehessen tüntetni. (Index.hu)

UPDATE: A legfrissebb hírek szerint nincs szó lezárásról. A rendőrség honlapján megjelent intézkedés arról rendelkezik, hogy "június 3. 13.00 órától a szükséges ideig, de legkésőbb 2011. július 2. 22.00 óráig lezárják a XII. kerületi Cinege utca kijelölt részét". Az indoklás szerint a fenti időszakban a XII. kerület Cinege u. 5. épületében védett személy tartózkodik. Hajdu János a területlezárás elrendelése mellett felkérte a Budapesti Rendőr-főkapitányság vezetőjét, hogy "az intézkedést szükség szerint, további indokolt mértékű ideiglenes forgalomkorlátozási, közrendvédelmi és bűnmegelőzési intézkedésekkel egészítse ki". Jé, éppen ebben az időszakban? Ez tehát a gyakorlatban azt jelenti, hogy lezárás nem lesz – de tüntetés sem! Ugyanis a "szükséges idő" vélhetően éppen a tervezett tüntetés időtartama lesz.  

Emlékezzünk! 2007-ben kis túlzással minden hónapra esett legalább egy tüntetés az akkori miniszterelnök házánál. Gyurcsány Ferenc a blogjában leírta, milyen rossz emlékei vannak ezekről a napokról, és arra kérte a rendvédelmi dolgozókat, hogy hagyják ki Orbán Viktor magánéletét a harcukból. 

Akkor az éppen a jobboldal által elindított "hazugságkampány" részeként, a javarészt a Fidesz által feltüzelt szélsőséges csőcselék dühöngött Gyurcsány ablakai alatt, kötelet és börtönt követelve. Ugyanaz a horda, amelyik a fél fővárost feldúlta, és a rendőrökre és a dolgozókra gyújtotta a Magyar Televízió székházát. Azokban a borzalmas napokban azonban lehetett tüntetni a miniszterelnök utcájában. Óhatatlanul felmerül tehát a kérdés: Vajon mitől fél Orbán Viktor, annyira, hogy mindjárt az első jelre sündisznóállásba vonul? Talán attól a lehetőségtől rémült meg, hogy néhány megátalkodott, dezertőr tűzoltó rányitja a tűzcsapot? Vagy csak nem szeretné a saját fülével hallani a kritikákat?

Lehet, hogy tényleg nincs senki Orbán Viktor környezetében, aki elmagyarázná neki, hogy a lehető legnagyobb hiba arroganciával válaszolni az elégedetlenkedésekre? Vagy ez pusztán a diktátorok személyiségén előbb-utóbb elhatalmasodó paranoia tünete?

Mennyivel elegánsabb lenne, ha Lévai Anikó kimenne a tüntetők közé, és hűtött ásványvizet osztogatna a tikkadt rendvédelmiseknek– amint tette azt annak idején, egy téli tüntetésen Gyurcsány asszonya, forró teával...

15 komment · 3 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://napizeje.blog.hu/api/trackback/id/tr832954193

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Hát elkezdődött! 2011.06.04. 18:09:25

 Beindult a diktatúra keményebb üzemmódja. Csak idő kérdése volt, hisz a jelek már régóta erre figyelmeztettek. A kétharmad az kétharmad, ezzel már nyugodtan lehet diktátor az ember. És mint tudvalevő a diktátorok nem szeretik, ha valaki nem fogad...

Trackback: Zeneajánló: Gyurcsány 50! 2011.06.04. 09:09:56

Ma pontosan 50 éve, 1961. június 4.-én látta meg a napvilágot Pápán a magyar politikatörténelem meghatározó alakja, az öregecskedő feleségek gyámolítója, a közösségi média parafenoménja, az igazságbeszéd magyarországi meghonosítója, Gyurcsány Ferenc. A...

Trackback: Kordonok 2011.06.03. 17:19:19

Újabb fejezetéhez érkeztünk a "miképp menjünk homlokegyenest szembe korábbi véleményünkkel" c. fideszes valóságshow-nak. Számtalan kritika érte a múltban részükről a szoci miniszterelnököket, hogy vagy nem engedélyezte a rendőrség a házuk elő...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

The Ghost Wolf O1G · https://www.youtube.com/watch?v=Hy6Cf9nGNiw 2011.06.03. 16:08:47

Na ez a különbség orbán és Gyurcsány között. Orbánnak nincs vér a pucájában kiállni a nép elé és vállalni döntésének következményeit. Orbán takarodj!

Venyigeszu 2011.06.03. 16:23:25

Orbán meg az elegancia - ugyan már!
Két külön fogalom, mint Kiszel Tünci és a visszafogott nőies báj.....

6. alabardos · http://hatodikalabardos.blog.hu 2011.06.03. 16:46:44

Orbán Viktor még Chuck Norristól sem fél. Férfiasan szembenéz a veszéllyel.
Féltik.
Na nem a testi épségét, hanem a nyugodt pihenését.
Ha megkérdezik, biztosan ezt fogja válaszolni. És ő még sohasem hazudott. Ez így igaz. Ő mondta.

toncsi1942 2011.06.03. 17:07:38

Hurrá!Már fél a KIS GNÓM!I.Orbán,vagy Viktor király?Mert már ennek képzeli be magának a Tisztelt Cimzetes és valóságos elvtárs!Volna mitől félnie!Korrupcióról beszél veri a nyálát akkor,amikon annak idején egyre másra utazgattak Józsi bácscival-állítólag kereskedelmi kapcsolatok kiépítése céljából-és sütteték magukat a Riviérán-persze az adófizetők pénzén-és utazott el Viktor bácsi az USA_ba-potom 10 millióért bérelt külön repülőgépen-egy sehol sem jegyzett egyetem diszdoktori cimének átvételére!Nem is beszélve az akkori visszaélésewk eltussolásáról,amik nem kerültek napvilágra,bár kötudottak voltak!!

jenőke 2011.06.03. 17:48:32

17:07:38 @toncsi1942:
30 millió. Bocs.

toncsi1942 2011.06.03. 20:02:28

No,akkor miről is beszélünk?Megéljük azt is nemsokára,hogy ha szarni megy Őurasága,oda is testőrök fogják kísérni!A cimzetes és valóságos elvtárs elfelejtette azt,amikor sz átkosban ingyen tanulhatott,-ha tanult-hogy volt őurasága úttörő és KISZ titkár is valamikor!!Nemdebár?!

komonik0414 2011.06.04. 10:34:53

ez az emeber (vitya) szar ember és annyit is ér,vagy azt se!!!

komonik0414 2011.06.04. 10:37:04

na ettől várhatjuk,hogy lemond,ez nem pestet, az egész országot felégetteti,csak hogy maradjon a trónon.ugyanúgy ,mint kadhafi,hussein...stb.

rakaz 2011.06.04. 19:54:45

Nos uraim, ha valami bajunk van,a BOHÓCÜGYI
államtitkárhoz lehet fordulni. Oszt jónapot.
Mit váruk ettől a Sztálin koppantástól.

FENTEtente 2011.09.19. 20:42:25

Oldhatatlan feszültség feszül még meg a magyar népen éppen?
Éljenek a bankok és ne féljenek hangok hallatán!

Markáns mondataim elakadnak ember dolgos markán?

De igényesek,de kényesek vagytok.Ti akik humortalan humorokon zokogtok a nevetéstől,ti akik egy szemrebbenéstől lázba jöttök tök vadul,tök zavartalanul?
Ezek nem megszorítások.Megszorítások azok mások.
Megszorításokat sokan nem élnék túl,megszorításokat sokan rosszul viselnék el.
Emberek.Tegyetek kötelet a nyakatokba,s szátokba égő olajos hosszú vattát.Na,hát,akkor majd megtudjátok az igazi hazai megszorításokat.Hol itt ásókat,hol ott kapákat vágtok a fákat betakaró „baró” földbe,aranyat keresvén ösvény keresztény csumbujos,súlyos életetekben?
Csak egy szelet kenyeret egyetek,és illően bőven több marad a pénzetek.Vízből is elég legyen csak egy nyelet,ha fogjátok a munkás kapanyelet.
Ne vaduljatok.Tudjatok még több szép szót használni,s azt kívánom nagyon,hogy megalázni,elbánni másokkal csak kulturáltan,kifinomultan az az igazi.
Emberek!
Türelmetlenségetek a kellemetlenségetek tetőfokát áthágja?
Ember rárágja ételét nadrágja szárára,és ez alatt hanyatt hányja szét magát a járdára?
-Fejemben egy jel képes jelképes gondolatok szövevényére,legvégére kedvére hatóan,biztatóan szőni érthető,jól értelmező mondatokat?Meggondolt bölcs alaposság után kijelentem,és ide hirdetem:Másnaposság mindig az alkohollal fertőző előző nappal függ össze.Vagy ez csak egy Fente rögeszme zömmel?

Közlöm emlékeztetőül,ha tető ül a házon,gazda minek ázzon?
Éljenek a bankok és ne féljenek hangok hallatán!

Markáns mondataim elakadnak ember dolgos markán?

anonymand 2011.09.21. 06:27:44

@FENTEtente:

Tisztelt FENTEtente!

Nem tudnád abbahagyni?
Kezd fárasztóvá válni, amit "művelsz".
Fejezd abba, kérlek!

Tisztelettel:
anonymand

anonymand 2011.09.21. 06:30:18

@FENTEtente:

Tisztelt FENTEtente!

Nem tudnád abbahagyni?
Kezd fárasztóvá válni, amit "művelsz".
Fejezd abba, kérlek!

Tisztelettel:
anonymand

hegyilány 2011.09.21. 22:03:08

Na.Igen! Mennyivel elegánsabb lenne, ha nem ha a kormány, a Fidesz nem menne régi önmagával szembe? Nem erőből politizálna?
Nem történne" naponta olyan intézkedés, mely a társadalom egy hatalmas csoportját az ellehetetlenülés felé taszitja? és még sorolhatnám.
Akkor talán nem kellene a forró ősztől) a tüntetésektől tartani?
Nem kellene félni, hogy esetleg) az alvó elmék felélednek?
Igen.

hegyilány 2011.09.21. 22:04:53

Bocsánat! "fejezd abba kérlek"!
Óh! milyen szépen kéred/kéri!?
Igazi, elegáns, totális magyar mondat?!
:)))))))

anonymand 2011.09.23. 18:14:24

@hegyilány:

Tisztelt hegyi lány!

Fogalmazásom figyelemfelkeltő kívánt lenni, ugyanis felebarátunk blogok tucatjába piszkított bele.

Tisztelettel:
anonymand

Ps: csak néhányban volt türelmem üzenni ....
süti beállítások módosítása