A nap izéje

‎"A titán forradalmi út nem habos kakaós uzsonnázással tarkított sétakocsikázás! Hanem egy diadalmasan száguldó gyorsvonat, ahol a mozdony acélos dübörgése elnyomja esendő gyomrunk korgását!"

Utolsó kommentek

"nézd legott Komédiának, s múlattatni fog. "

2011.05.13. 21:49 Harpi

Csak vidám Buda legyen!

Címkék: budapest állatkert tarlós istván vidámpark zöld pardon főváros rio főpolgármester

A Fővárosi Állat- és Növénykert a ciklus végéig várhatóan megkapja a szomszédos Vidámpark területét – közölte Tarlós István főpolgármester egy sajtótájékoztatón. Arra a kérdésre, hová költözhet a Vidámpark, arról beszélt, az áthelyezési elképzeléseknél szóba került a XI. kerület. Hozzátette: a magántőke bevonását is lehetségesnek látja. (MTI)

A sajtótájékoztató után Tarlós nem cáfolta az az értesülést, amely szerint ez a tervezet a Főváros új stratégiájába illeszkedik, amely célja, hogy Budapest végleg elszakadjon kommunista múltjától. "A vészterhes korokat idéző Moszkva tér és a kommunista alkotmányra emlékeztető Köztársaság tér átnevezése után csak idő kérdése volt, hogy mikor tüntetjük el végleg a Budapest-térképekről a Vidámparkot, ahol az elmúlt évtizedekben kommunisták százezrei röhögtek a kizsákmányolt nemzeten" – gondolta újságírók előtt vélhetően a főpolgármester.

Állatvédők üdvözlik a döntést, hiszen az Állatkert már rég kinőtte a rendelkezésre álló, erősen korlátozott területet. Ugyanakkor emlékeztetnek arra, hogy a Nyugati pályaudvar korábban tervezett elköltöztetése kapcsán felszabadult hatalmas terület lehetőséget biztosított volna a terjeszkedésre. A jelenlegi politikai vezetés által nem preferált terv megvalósulása esetén az Állatkert és a kormányzati negyed észrevétlenül osztozhatott volna a rendezőpályudvar helyén.

A sajtótájékoztatót követő vacsora után – amely fő fogása a főpolgármester kedvence: Jókai-bableves volt – Tarlós István belső köreiből kiszivárgott, meglehetősen zaftos információk szerint már ki is nézték a Vidámpark új helyét. Meg nem erősített hírek szerint a kommunista fészek, a XI. kerület lenne a legmegfelelőbb, ezért Tarlós már állítólag üzent is Budai Gyula elszámolgatási kormánybiztosnak, hogy induljon újabb nyomozás a Leisztinger-birodalom ügyében. A független igazságszolgáltatási eljárások után felszabaduló Lágymányosi-öböl alkalmas lesz a Vidámpark befogadására. Ha az MSZP közeli nemzetietlen pénzemberek ellenállnak, akkor még mindig ott van a Zöld Pardon és a Cafe Rio helye, amit sikerült visszaszerezni a kommunistáktól.

4 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://napizeje.blog.hu/api/trackback/id/tr332901984

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Dübörög a diktatúra 2011.05.14. 18:34:15

 Nem kicsit, nagyon!Ami most folyik Magyarországon abba Kádár belepirult volna, Rákosi viszont elismerően csettintett volna rá. Azt már megszoktuk az elmúlt bő 20 év alatt, hogy a választási ígéreteket sosem tartják be. Aki az ígéretek alapján vál...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

a-kis-herceg 2011.05.15. 18:48:59

rohadt jó kép....

a nótbuk, a fides (fiatalok) kormányának jelképe...

Paladin 2011.05.16. 09:05:02

És hogy akarják bezsúfolni a zp helyére a vidámparkot?
@a-kis-herceg: Az elmúlt ciklusokban minden tolvaj banda nagy tételben vette a notebookokat, amiket aztán ki is selejteztek a becsületes honatyák még nagyobb hasznára

a-kis-herceg 2011.05.16. 09:25:33

@Paladin: rácsatlakoznak az üres gellért téri metroalagutra is... plusz ott a duna, ahol a hajó olyan ritka mint a fehér holló

potyus 2011.05.17. 03:18:43

Mekkora marhaság az alaphír.
Az, hogy az állatkertnek úgy kell a terület, mint egy falat kenyér, ez rendben van. Az, hogy a vidámpark ezen a helyen elavult, nem képes betölteni a szerepét az is igaz.
De a hely kiválasztását egyáltalán nem tartom szerencsésnek. Oda nincs tömegközlekedés.
Ne feltételezzük, hogy mindenki kocsival él.

Ha már valakik építenek új vidámparkot, kérem legalább nézzenek kőrbe a világban és válasszanak mintát. A nevében szerepel, hogy "vidám", vagyis szórakoztató parknak kell lennie. Ne csak a játékok legyenek benne, hanem a legkülönbözőbb vendéglátói szolgáltatások is csalogassák a közönséget.
Én el tudok képzelni egy igazi kabaré színházat is, mint volt hajdanán, az őskorban. A városban az az egy is bezár (Mikrószkóp) elveszik a támogatást, pedig kereslet volna.
Szóval kell hely ahol kultúráltan lehet szórakozni, mint bármely Disnylandben.
süti beállítások módosítása