A nap izéje

‎"A titán forradalmi út nem habos kakaós uzsonnázással tarkított sétakocsikázás! Hanem egy diadalmasan száguldó gyorsvonat, ahol a mozdony acélos dübörgése elnyomja esendő gyomrunk korgását!"

Utolsó kommentek

"nézd legott Komédiának, s múlattatni fog. "

2011.04.08. 09:01 Harpi

Jegyrendszer a Magyar Postánál

Címkék: művészet bélyeg magyar posta jegyrendszer postabélyeg

A Magyar Posta hadat üzent egy 170 éves hagyománynak. Nem kell többé százféle postabélyeggel bíbelődni, nem kell annyi ingyenélő grafikus művészre költeni, és hallgatni az agyonfizetett nyomdászok nyavalygását. A Posta felélesztett egy régi-új találmányt: megérkezett a levéljegy, ami immúnissá teszi a bélyegeket az inflációra!

Fő az egyszerűsítés és a takarékosság! Ezentúl nem kell egész albumra való művészi bélyegeket piacon tartani, fölösleges kiállításokra, biennálékra nevezgetni őket; elég lesz összesen alig párféle belőlük: belföld, külföld, elsőbbségi, ajánlott, tértivevény. Pá filatélia! Pá bélyeggyűjtők! Pá bélyegművészet! 

De akkor minek kell egyáltalán papírt, nyomdafestéket és ragasztót pocsékolni? Miért nem lehet egyszerűen rápecsételni a levélre, hogy "Díjmentesítve"? És ne álljunk meg itt! A levéljegy csak a kezdet, biztos van még jó néhány területe az életünknek, ahol bevezethető a jegyrendszer. Pontosabban – feltámasztható.

Előre a múltba, éljen tiszta egyszerűség, éljen a levéljegy!

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://napizeje.blog.hu/api/trackback/id/tr932808894

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Terézágyú 2011.04.08. 10:00:10

nem magyar találmány, és nem is mostani.
Külföldről jóhéhány példát lehet hozni rá, de akár nálunk is volt már régebben hasonló - ha nem is ennyire vegytisztán...

k.g. (törölt) 2011.04.08. 11:48:52

Tegyük hozzá, hogy a hagyományon kívül semmi értelme nincs a jelenlegi bélyegrendszernek. A vak hagyománytisztelettel a gőzgépig sem jutottunk volna el...

Peripetia 2011.04.08. 13:42:47

Ha így haladunk szerintem a magára a magyar postára(sic) sem lesz szükség. Menjenek a fenébe, nem holnap, ma!

benceje_1 2011.04.09. 08:30:02

Egy infó a most ébredőknek: a Magyar Postánál már 2007 óta létezik értéknyomat nélküli bélyeg, illetve egyéb termék!
A magyar bélyegeket meg végképp nem kell fikázni, kicsit olvasni kellene, mert helye van a világban, nagyon is előkelő helyen!
süti beállítások módosítása