A nap izéje

‎"A titán forradalmi út nem habos kakaós uzsonnázással tarkított sétakocsikázás! Hanem egy diadalmasan száguldó gyorsvonat, ahol a mozdony acélos dübörgése elnyomja esendő gyomrunk korgását!"

Utolsó kommentek

"nézd legott Komédiának, s múlattatni fog. "

2011.03.31. 16:14 Harpi

Bucit a dutyiba – vége a maszatolásnak?

Címkék: bíróság ítélet zuschlag igazságszolgáltatás stohl andrás geréb ágnes benedek fülöp koszi klán

A közelmúlt napokban néhány figyelemkeltő ítélet született a magyar független bíróságokon. Önkényesen ragadjunk ki közülük néhányat: a Geréb Ágnes-per, a maradandó fogyatékosságot okozó Stohl Buci, a zselici uzsorás, a félnótás Zuschlag és a hivatali visszaélő Benedek Fülöp. A verdiktek meglepően gyorsak, és többnyire a vártnál szigorúbbak voltak. Lehet, hogy vége a bírósági maszatolásnak?

Amennyire a köz kollektív memóriája csak vissza tud kalandozni az időben, kies hazánkban orvost a szakmaiatlan és törvénytelen tevékenysége okán letöltendő börtönbüntetésre még nem ítéltek. Most ennek a folyamnak vége: Geréb Ágnest első fokon fogházba küldte a bíróság, és példátlanul hosszú időre, öt évre eltiltotta az orvosi praxistól. Jó, persze, Geréb doktor-bába-dúla meglehetős ideje dúlja a hazai szülészeti szakmát, és nem először táncolt az igazságszolgáltatás katonáinak idegein, de akkor is.

Az, hogy a Zselic magajelölt bankárát fegyházba dugják és savban feloldják a kulcsot, igazándiból nem meglepő, és igencsak megérdemelt, de nyolc év tíz hónap a legszigorúbb fokozatban azért majd csak példa nélkül való.

Benedek Fülöp ex-államtitkár másfél éves felfüggesztettje egyesek szerint lehet túlzottan enyhe ítélet, mások – jelesül az érintett – szerint bizonnyal határtalan túlkapás. Mindenesetre a lényeg: hivatali visszaélés, egészen pontosan egy ingatlanpanamában való érintettsége miatt jogerősen elítéltek egy nem is olyan régen még vezető állami beosztásban fungáló politikust. Zuschlag hat és fél év letöltendője ezt jócskán megfejelte. Ugyanakkor ne felejtsük el, hogy az egykori képviselő a vád szerint hetvenmilliót síbolt –akkora összeget tehát, amiből egy felső középkategóriás új-burzsoá mai politikai milliárdos egy rövid hétvégén sem jön ki –, nem a saját részére, ráadásul ennek az összegnek a felét visszafizette, úgyhogy sok jel szerint ez a szerencsétlen bohóc sok-sok parlamenti bűnöző vétkeit üli le most éppen.

És hogy ebből a sorból ki ne maradjon, itt van mindenki Stohl Bucija, aki életében talán először produkált őszinte elképedést művészi eszközkészletével. Vagy a nélkül – ugyanis a mai ítélet kihirdetésekor valóban a tökéletes értetlenség vasalta ki a vonásait. Két év négy hónap letöltendő.  Nem kevés, még ha nem jogerősen is...

Ha Benedek Fülöp nem törné a korrelációt, s ha nem tudnánk, hogy mindezenközben több mint egy évtizede nem születik jogerős ítélet például a Koszi-klán többhullás maffiaperében, akkor akár azt is gondolhatnánk: valami elkezdődött. Lehet, hogy lassan végre vége lesz a bírósági maszatolásnak? Vagy csak a kiemelt, nagy médiafigyelmet keltő ügyekben születnek példaértékű ítéletek?

125 komment · 7 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://napizeje.blog.hu/api/trackback/id/tr82788521

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Megnehezíti az életem az állandó szorongás 2011.10.04. 23:49:53

19éves férfi vagyok. Pár hónappal ezelőtt egy komolyabb mandulagyulladásom volt. Tünetként jelentkezett nálam egy elég bosszantó folyamatos hányinger, rosszullét. Nem mertem bejárni előadásokra, nem akartam, hogy ott mindenki előtt rosszul legyek. Kerü...

Trackback: Otthonszülés vita: nem a törvény teszi 2011.04.13. 12:43:13

 Az otthonszülés egy már-már vallási hevületet kiváltó vitává fajult, amelyben eltűntek az árnyalatok, a józanság és a kompromisszumok lehetősége. Ha…

Trackback: Bakács Tibor újra bajban: 40 kiló tojásfestéket tett a táskájába, pedig csak jót akart 2011.04.01. 10:30:19

A korábban népszerű újságírót, műsorvezetőt óriási plüssnyúlnak öltözve, táskájában 40 kilogramm húsvétra szánt, színes tojásfestékkel állították meg az egyik budapesti áruház kijáratánál a biztonsági emberek.Bakács, aki baloldaliké...

Trackback: Szigorúbb ellenőrzés vár a motorosokra 2011.03.31. 19:16:05

Amikor a farok csóválja: egy baleset fontosabb mint egy tucat? Íme a cáfolat: a kiemelt rendőri ellenőrzés egyszerűen “pofára megy”, hiszen a statisztika pont az ellenkezőjét mutatja, mint amiről a tévés híradások és rendőrségi nyilatkozato...

Trackback: A jó lazítás 2011.03.31. 19:04:41

Reméljük, hogy ezen blog olvasójának a lazításról nem egy pohárka konyak jut eszébe... De ha már szóba került a téma így, véletlenül, elárulom, aki nem hajlamos a függésre, és komolyabb koncentrációt nem igény...

Trackback: Az elviselhetőnél jobban szorongok 2011.03.31. 18:58:05

Igyekszem sportolni, egy speciális stresszoldó masszázst is kipróbáltam, nem sokat segítettek. Az SZTK-s szakember sem vált be. Gyógyszereket nem szívesen szednék. Őszintén szólva, jelen körülmények között nem tudom mit tudnék tenni azért, hogy be...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tanácsadó 2011.03.31. 20:20:04

A büntetés krudélisen súlyos. A másodfok enyhíteni fog, ehhez kétség sem fér. Mind a büntetés fokozatát, mind az időtartamát csökkenteni kellene. Itt azért se népítéletről, sem vendettáról nem lehet szó. Visszaesőként a letöltendő büntetés is egyértelmű, - de csak az általános ítélkezési gyakorlatnak megfelelően.

hunyadi1016 2011.03.31. 20:23:23

Vége a maszatolásnak??? Dehogy van vége! Független magyar bíróság? Hogy mennyire független azt 2006-ban bebizonyította amikor sorozatban hozták a politikai nyomásra született ítéleteket.És ne feledjük,hogy Budaházy még börtönben van! Ennyit a politika mentes bírókról.

Nem vagyok fideszes 2011.03.31. 20:26:30

@hunyadi1016:

Nagyon helyes, ott is rohadjon meg.

2011.03.31. 20:33:36

Szerintem Geréb Ágnest nem kellene szakmai hozzá nem értéssel vádolnia olyan embereknek, akik a kórházi futószalagos indított szülések hálapénzeiből élnek. Ez kb olyasmi, mint egy időben tilos volt szélkerékkel áramot termelni a saját kertedben, hogy a búvárszivattyú felhozza a vizet a locsoláshoz. Most nem tilos ugyan, de bürokratikus úton nehezebb elintézni az engedélyeket, mint a börtönbüntetést leülni a 7o-es években a szélkerékért.
Most tilos otthon szülni, de majd engedélyezzük, és akkor Geréb sem lesz majd szakmailag hozzánemértő.
Aha.
Amúgy meg Buci keveset kapott - visszaesőként és kábítószeresként legalább a duplája, és nem feltételesen szabadlábra helyezhetőként reálisabb lenne a büntetése.

TGabi 2011.03.31. 20:39:47

A celebek persze fel vannak háborodva...De legyenek már kicsit józanok!

Kedves Celebek!

Nektek legfeljebb picit több pénzetek van, mint az átlagnak és többször mutatják az arcotokat a nyilvánosság előtt - általában nulla teljesíménnyel a háttérben.

A fentiek egyike sem tesz benneteket egy kicsit sem különbbé senkinél-miért gondoljátok, hogy nektek különlegesebb elbánás járna? Ráadásul, ha jól tudom, már a 3. ilyesmi balesete volt ez a tagnak.

Nem vagyok fideszes 2011.03.31. 20:46:34

@Luella Menendez:

A cölöpök bekaphatják. Amelyik annyira sajnálja, tőlem mellé is ülhet a zárdában, leszarom.

doktor.dikhed 2011.03.31. 21:12:03

Szerintem, nem szigorú az ítélet. Ráadásul csak 5 évre tiltották el a járművezetéstől? Mit kell tennie, hogy örökre eltiltsák? Belerohanni bekokózva egy gyerekekkel teli buszba? Vagy kettőbe?
Mi szól amellett, hogy bármikor is újra vezetni engedjék? Szerintem semmi. Ezt már rég eljátszotta.

anti_troll (törölt) · http://senkinemmondja.blog.hu 2011.03.31. 21:17:26

Egy pillanat alatt összezárt a színészvilág meg a média.
Milyen alapon kritizálják a független bíróság ítéletét?
Az ítélet egyáltalán nem súlyos, visszaeső, több ember megsérült, egy maradandóan, nem tudom mit képzelnek ezek a nyilatkozók....

belakis 2011.03.31. 21:19:47

Ez még mindig tetszik.. Bedrogozom magam, balesetet okozok, elmenekülök, ráfogom másra, majd EZ ENYHÍTŐ KÖRÜLMÉNYNEK SZÁMÍT MAGYARORSZÁGON!!!

Nevetséges!

2011.03.31. 21:21:23

„Lehet, hogy vége a bírósági maszatolásnak?”

Dehogyis van vége. A prosztókon majd jobban elverik a port, csúnya nézésért is letöltendő lesz, a milliárdos sikkasztók pedig ugyanúgy másfél év felfüggesztettel szabadulnak párhónapos háziőrizet (kirakatvegzálás) után. Lúzer cuslágon kívül ül még valaki rács mögött? Senki. Még köcsög hagyó is hazamehetett.

Egyébként Bucinál egy jófajta 0,7-es Yamaicai rumba fogadnék, hogy kiegyeznek végül döntetlenben (felfüggesztett) azzal a kitétellel, hogy mostmár aztán cserkészbecsszóra nem iszik vezetés előtt. Egyébként akármekkora fasz volt, mégsem kívánok neki 2,5 év börtönt, annyit egy kissebbségi többszörösen visszaeső rabló sem kap manapság...felét se. Pár hónap fogházat neki, hogy örökre beégjen a memóriájába, tényleg nem lesz pardon legközelebb.

tejcsokoládé (törölt) 2011.03.31. 21:21:43

Geréb keze között gyerekek haltak meg, és és nők véreztek majdnem el (hála a mentősöknek). és amikor a bíróság rászólt, hogy abba kéne hagyni, jusztis folytatta. megérdemli. igazi kuruzsló, aki így dobta oda a valamikori tudását...
Stohl meg ott rohadjon meg a börtönben.

luis5 2011.03.31. 21:24:15

@egy maréknyi dollár: ott kezdődik hogy ikerterhesség automatikuson veszélyes szitunak minősül, így szakmailag semmi keresnivalója otthon a szülésnél.

HVC 2011.03.31. 21:31:28

Ez nagyon kevés.
Mert:

- anno is ivott
- balesetet okozott, amiben ő volt a hibás

- legutóbb be volt lőve
- hazudott
- cserbenhagyott
- és kishíján megölt pár ártatlan embert
- visszaeső

Na ezért rohadt kevés, amennyit kapott. (Az ügyvédjét pedig beraknám mellé a cellába, hogy legyen társasága...)

marhaszív 2011.03.31. 21:35:45

Másik blogon valaki ezt írta "bemegy a börtönbe Rómeóként és kijön Júliaként"
Mármint a Stohl Buci.

Mylady 2011.03.31. 21:40:57

És miért nem ÖRÖKRE tiltották el a vezetéstől? Komolyan szeretné bárki is, hogy 5 év múlva -ismét ittasan és drogosan- volán mögé üljön???

veny 2011.03.31. 21:42:28

Egyes emberek nincsenek jóban egyes emberekkel, míg más emberek igen. Ennyire egyszerű ez.

Hogy csak a legdurvább tévedést említsem: Gerébet épp a remekül összezáró orvostársadalom meghosszabbított kezeként ülteti le a t. bíróság, és még véletlenül sem annak ellenében. A legalábbis nem kevesebb kárt okozó Dr. H. Szabolcs a MÁV-ból meg csak mosolyog, a bilincset le se rajzolták neki... :(

lnyak 2011.03.31. 21:42:46

Kedves Zsizsik barátim!
Solymosi Eszterért még megfogtok bünhődni!:::

szőke nő 2011.03.31. 21:44:20

Kedves Ördög Nóra,Jordán Tamás és Bodrogi! Ha az önök apja/gyereke ült volna abban az autóban,amelyiket Stohl telibe kapott,akkor is sokallnák a büntetést? Az az ember drogos-alkoholista-visszaeső ,még kevés is a kiszabott büntetés! Akkor is tudta,hogy 3 gyerekről kell gondoskodnia,amikor piásan/bedrogozva ült volánhoz. Egyébként az RTL-t minősíti,hogy mellé állnak....

SAJNOS KIOPERÁLTÁK AZ AGYAMAT,EZÉRT TÜNTETNI JÁROK 2011.03.31. 21:49:03

Ilyen keveset adni egy aljas,gerinctelen féregnek.Forr az ember vére,5 évet érdemelne a nők mögé bújó gyáva szar!

Alternatív 2011.03.31. 21:50:39

@luis5: Igazad van, és egyébként is: Geréb Ágnesnél nem otthonszülésről volt szó, hanem a kurvadrága sufniklinikára behülyített szerencsétlenekről.

Dolgozónép 2011.03.31. 22:28:54

Csak
úgy ajánlom a moderátor figyelmébe lnyak bejegyzését. Azért az ilyet intelligens helyen ki szokták moderálni. (A zsidókat fikázza a vérvádra hivatkozva).

Friszkó 2011.03.31. 22:35:35

Bodrogi engem is meglep...kiállni egy olyan ember/színész mellett aki embereket gázol halálra??? van egy olyan érzésem,hogy ezeket a médiaszereplőket, úgy kezeljük mint a focistáinkat: szart se érnek, de nem szabad bántani őket...miért???...mert talán akkor nem az RTL kéne nézni, hanem egy könyvet olvasni?

Sambaja5 2011.03.31. 22:36:15

Röviden : a színész társadalom összezárt, jó páran leégették magukat, az okosabb legalább nem nyilatkozik. Az ítélet minden szempontból tökéletes. A nép megkapta amit akart. Sthól ha leüli viszonylagosan emelt fejjel jöhet ki a börtönből. Ha viszont felmentik, egy erkölcsi vállalhatatlan hulla lesz, mint CS.E. Én leülném, mert elgondolkoznék és lehet , hogy változnék is!Habár szerintem az, hogy simán visszatért a mediába, jelzi emberi nagyságát!

bgp 2011.03.31. 22:37:34

Geréb pont, hogy nem orvos. Az igazságszolgáltatás katonáin kívül biztos pár nőgyógyászt is idegesített, hogy elhappolja a pénzt.

Stock 2011.03.31. 22:44:03

sztem baromi korrekt az ítélet!!
többszörös visszaeső és emiatt roppant káros a társadalom számára.

a bírósági gyakorlat viszont roppant érdekes olyan szemszögből:
-hogyan kaphatott egy hidegvérű darabolós gyilkos 7 évet?
-hogyan kaphatott egy hullát eltüntetni segítő lány felfügesztett fél évet?
-Magyar róbertet miért nem sikerült csak házi őrízetből szökés előtt elítélni?

Geréb meg egy gondatlan gyilkos!!!!
Budaházi meg köztörvényes!

Stock 2011.03.31. 22:46:40

a lényeg lemaradt:
miért nem a maximumot kapja az aki szökik, cserbenhagy, hazudik a vallomásában????
miért éri meg a jog szerint suttyónak lenni és gerinctelenül próbálni elkerülni azt ami jár?!

egy atlag 2011.03.31. 22:50:06

a stohl a gerébbel együtt rohadjon meg egy ótvaros szibériai cellában. micsoda kapcsolatrendszerük lehet, ha ilyen piti ítélettel megúszták.

egy atlag 2011.03.31. 22:53:21

ja, meg az a nőgyógyász is, aki 7 éve benyögi szülés előtt egy hónappal, hogy biza nála 70 ezer egy szülés

egy atlag 2011.03.31. 22:55:11

szóval van egy olyan érzésem, hogy lassan itt is bombázhatna a nato

Logan Grimnar 2011.03.31. 23:04:30

@Dolgozónép: ajjaj ez bizony nagy bűn. Máglyára lnyakkal! :-)

Kara kán · http://karakan.blog.hu 2011.03.31. 23:05:29

Beírom ide is, mert magvas:
Nem is tudom, hogy mit mondjak.
A bíróság pl. felmentette azt a középiskolai cigány diákot, aki megölte osztálytársát. Ugye emlékeztek meg?
Vagy ott van az a késes szurkáló, aki felfüggesztettet kapott: karakan.blog.hu/2009/05/20/az_igazsagszolgaltatas_megcsufolasa

Sajnálom Bucit. Jól mutatna egy történelmi magyar filmben (mozi.freeforums.org/a-silla-kiralysag-ekkove-queen-seon-deok-t4-30.html), akár egy tragédiában is.

egy maréknyi dollár 2011.03.31. 23:30:45

@tejcsokoládé: Gyerekek százai!Még szerencse, hogy csak majdnem.Te úgy gondolod, hogy ahányszor hallottad Geréb Ágnes nevét a tévében,annyiszor hunyt el egy kisded a gaz bába kezei között.Tájékoztatlak, hogy a doktornő 20 éves praxisa során(közel 3200 szülés)egy halva születés,egy haláleset a magzat elakadása miatt, és egy - kilenc hónapos korban történt,a szüléskori traumával összefüggésbe hozott - elhalálozás történt.Anya egy sem halt meg ill. nem szenvedett maradandó károsodást.
A jól felszerelt kórházakból évente kb. 800 kismama távozik újszülöttje nélkül.Nem azért, mert ott hagyja, hanem mert a szüléskor ill. az első héten elveszíti kisbabáját.
"A szülés az egy olyan természetes folyamat, amely során az anya vagy az újszülött olykor meghalhat." Na, ki mondta ezt?A Szülészeti Szakmai Kollégium elnöke 2010.október 30.-án a Tényekben,a k.-i kórház szülészetén elvérzett fiatalasszony halálának kapcsán.
A részletek ismerete nélkül, látatlanban védte a kollegákat, ahogy Geréb Ágnest látatlanban elmarasztalta.

sovesztomesz 2011.03.31. 23:34:09

Az orvosi kamara csak azt védi, aki az ők szabályaik, erkölcseik szerint véti a műhibát. A renitens Geréb-et látványosan magára hagyta a kamara; Így megy ez!!!

igenember 2011.03.31. 23:37:55

Kevés idő? Nem tudom mi a kevés idő... Buci tavaly májusban karambolozott és okozott nem halálos kimenetelű balesetet. Szeptemberben kezdődött a pere. Márciusba folytatódott és most megint elnapolták szeptemberre.
Sztem ez nem gyors.

sovesztomesz 2011.03.31. 23:40:21

Buci meg abból sem tanult, amikor légmellet kapott az előző baleseténél; a börtönből se fog, de most mégis oda való...

Nem Moby 2011.03.31. 23:47:16

Nekem anyukám ügyvéd és ő nem tapasztalja azt, hogy gyorsabban ítélkezne a bíróság, ezért én ebből azt szűröm le, hogy csak a nagy nyilvánosságot kapott ügyekre igaz ez a tempó!

Stock 2011.03.31. 23:48:19

@egy maréknyi dollár: sztem meg nem szabad védőoltást beadatni a gyerekeknek, aki mást mond az a gonosz orvosmaffia szónoka... tessék hozzám jönni algapakolásért, az jójaz mindenre! :))
bazzeg otthonszülés..

Stock 2011.03.31. 23:49:58

@sovesztomesz: pontosan!
de itt talán a szeme előtt fog lebegni ha leüli, hogyha újra lebukik, akkor ismét..

BlogMeister 2011.04.01. 00:13:08

2év 4hónap sok szerintem de ha abból indulunk ki, hogy a büntetési tétel feléből kell elmozdulni akkor még vissza is vett a bíró 2 hónapot. Amúgy az nem jó, ha büntetési tétel közepéből kell elindulni.

hhh. 2011.04.01. 00:40:44

bodroginak, jordánnak, meg a többi sajnálkozónak kívánom, hogy egy hasonlóan tehetséges, befolyásolt ember üsse el őket fényes nappal a zebrán, zöld jelzésnél, aztán a tolószékből kérleljék a bíróságot, nehogy börtönbe zárják szegénykét.

Démonmac1 2011.04.01. 01:17:20

Látom Bodnár László kimaradt a felsorolásból, pedig nála, még halott is volt.

Onliner 2011.04.01. 03:47:27

Aki sajnálja Stohlt vagy úgy gondolja hogy a felfüggesztett elég mert abból tudja hogy legközelebb már nem lesz pardon annak az kívánom hogy akkor "legközelebb" vele menjen 110-zel szembe az úton.

Ennyi.

kvadrillio 2011.04.01. 06:23:03

Stohl-ról messzire sugárzik, hogy egy alkoholista, drogos barom.
Életveszélyes ürge.

Körömcsiga 2011.04.01. 06:57:10

Visszatérő alkalommal, bedrogozva, alkoholos állapotban elkövetetet maradandó fogyatékosságot okozó balesetért már miért lenne pellengérre állítva? A másik ember nem 2 évig lábadozni, hanem egy életen át.

hunyadi1016 2011.04.01. 07:21:54

@Lófasz Hadnagy: Neked csak annyit:nagyon találó a nickneved.Valóban az vagy !A hadnagy helyett Lófasz elvtársra változtass inkább és akkor tökélete lesz a neved.Ja! és csókoltatom a főnőkeidet

lyken 2011.04.01. 07:38:59

@HVC: "Na ezért rohadt kevés, amennyit kapott."

Na ezért nem értem a Bodrogit, Hollósit, Ördögöt, hogy felmentésben reménykedtek. Meg hogy értékes, jó ember? (?????!!!!!!) Harmadszor okozott balesetet(először alkoholos befolyásoltság, aztán drogos befolyásoltság volt), háromszoros visszaesőként valóban jó ember. Peller Mariann mondta ki az egyetlen felvállalható és korrekt nyilatkozatot. A többiek szégyellhetnék magukat, hogy egy olyan embert védenek aki csak azért nem gyilkos, mert az áldozatai elég pénzt tudtak áldozni arra, hogy biztonságos kocsiba üljenek. De ez _nem_ Stohl Andráson múlt.

Toporodottordog 2011.04.01. 08:12:17

Gyurcsány meg a haverok mikor követik?

tollas 2011.04.01. 08:24:57

Tény, hogy inkább a bankárok jó részét kéne lecsukni, valamint pld. Kocsit (BKV), de Stohl is büntetést érdemel a visszaesés miatt.
Én is sokallom a több mint két évet, szerintem 1 év letöltendő elegandő lenne, annak ellenére, hogy nem birom Stohl búráját.

cini23 2011.04.01. 08:28:57

Csak szeretném megkérdezni, hogy annak a kedves úriembernek a nevét tudják-e,aki a zebrán elütötte Bálint gazdát? Ja, ugye hogy nem! Ennyit az elfogulatlanságról!

vinyi 2011.04.01. 08:32:02

Stohl-nak rohadt nagy mázlija van az első fokú ítélettel, mert a körülményeket figyelembe véve az bizony igen enyhének számít.

nyekk 2011.04.01. 08:37:25

@tollas: Ha öt év a maximuma ennek a bűncselekménynek,akkor ki kapja azt, ha Stohl nem?
Részegen, visszaesőként, bedrogozva, maradandó sérülést okozva ámokfutott.(Ismerősei szerint évekig, minden nap, az előző hasonló balesete óta. Barátnőjére akarta fogni, cserben hagyta az áldozatokat, sülyos baleset okozása után a helyszínről tökrészegen tovább vezetett egy másik autóval)

Jó, a holokausztot nem tagadta, de minden más elképzelhetőt elkövetett.

espadazo - Játékbolt: · http://aruhaz.nettfilm.hu 2011.04.01. 08:42:36

Bucit majd beülteti az ertéel egy bekamerázott cellába az egyik stúdió végében, pár statiszta rabbal és hülyére keresi magát, mire "kijön".

global001 2011.04.01. 08:47:01

Én még az ügyvédjét is lecsuknám!!! A pofám leszakad, hogy drogos, ittas állapotban maradandó fogyatékosságot okoz és van bőr a pofájukon felmentést kérni !!!!!!!!! A cserbenhagyást nem is említem

tükörfúró 2011.04.01. 08:47:35

Geréb éppenhogy az orvosmaffiával ellentétes oldalon áll, -most itt mindegy elcseszett-e valamit- ha már ilyen aspektusbol akarjuk nézni

Benedek egy tyukper, szintén politikai kézivezérléssel, ráilyesztettek a csávóra, apám kaphatol többet is, ne ugráljál..

Cuslág,..khm.. min is mókázott ez a rendes srác kik nem fáztak és hol?
Na már ott tudni lehetett, itt neki vége van, nem csak a politikában, hanem lehet, hogy szinte szó szerint is..kérhet elnézést meg amit akar..

Stól meg, eléggé egyértelmű, hogy csak ugy maradhat a pályán, mint mindenki bucija, ha a közvélemény őt kezdi sajnálni, nem elitélni, ehhez ideális egy szigorú, párás szemmel megélt elsőfok, mi ellen a minálunk ilyen esetben MINDIG szintén fellebbező ügyészség nem is kér sulyosbítást, majd mire elcsitul az egész xar, időhúzással, sok év mulva felfüggesztik, oszt kész

Kulcsárt, na azt hagyjuk is, ott ugye nem elsősörben őt kellett (volna) elitélni bármiért is, ő ott egy báb, rádásul azért kapott éveket elsőfokon, amit el sem követett...és akkor ez lenne a példás itélet...?
Ahol nem vette észre a bíróság, hogy téves a vád alapjaiban?
Emiatt ujra kikérni ausztriátol, stb, stb...hőőő..

Muity Mijo · http://sos-bunyevacok-bunjevci.blog.hu/ 2011.04.01. 08:55:44

Én azóta egyáltalán nem tudok meghatódni az ilyen ítéleteken, mióta - kb. másfél éve - egy született férgekből álló liberálbolsevik klikk mondvacsinált ürüggyel bíróság elé rángatott, és egy állítólagos fórumhozzászólásom miatt, egy valójában bizonyíthatatlan eset során visszaesőként 30 nap közhasznú munkára ítélt másodfokon a taláros testület. (Előtte volt már egy 4 éven át tartó hasonló ügy, az megrovással végződött.)
Kíváncsiságból nem vettem igénybe ügyvédi segítséget. Akinek pénze van, annak nagy esélye van megúszni bármit is, aki szegény, annak a sorsa meg van pecsételve.
Íme, egy ilyen témákkal foglalkozó topic: forum.index.hu/Article/showArticle?t=9144178

Bokortalan Lajtalan · http://facebook.com 2011.04.01. 09:08:55

HALÁLBÜNTETÉST VISSZA! SZÉKET NEKI!

BlogMeister 2011.04.01. 09:10:16

Aki az ügyvédjét is lecsukná az nincs tisztában azzal, hogy miért vannak az ügyvédek. Ne indulatból írjon.

Ronald 2011.04.01. 09:14:58

CSÁSZÁR ELŐD EMBERT ÖLT !!!!
(Ráadásul rendőrt)

MENNYIT IS ÜLT EMIATT ???

Roy 2011.04.01. 09:18:55

@ROBERTO: Ez még csak az elsőfokú ítélet, nem jogerős. Sajnos az sem kizárt, hogy kimosdatják.

@tükörfúró: Kulcsár, ha beszélni kezdene akkor az összes politikai párt vezetőit magával rántaná. Nem véletlen húzódik már régóta a pere.

Roy 2011.04.01. 09:20:05

@Ronald: Tudtommal semennyit.

egy atlag 2011.04.01. 09:25:01

@Ronald: nem volt visszaeső és be volt drogozva és valszeg volt valami spanja is. tehát drogosan, főrendőr spannal egyszer ölhetsz te is rendőrt és még ki sem maradsz a dobásból.

Sallalíz · http://globalicum.blog.hu/ 2011.04.01. 09:30:58

Buci kapja be!
Bocsanatot ker, majd keri, hogy buntesse a birosag a vegen meg minden ellen fellebez!
Mar az elejen is latszott a "bunbano" arcan, hogy nem gondolja komolyan.
Az ilyen tajp..tot meg megvagnam par evvel a bortonben az emberek hulyenek nezese miatt is:(

tükörfúró 2011.04.01. 09:57:42

@Roy: Már hova rántaná?

Fordítva ülsz a lovon..majd azok az ügyészek megvádolják és azok a bírok bebörtönzik a pol. elitet. (saját főnökeiket?) akik épp azon sirnak most, hogy a fideszkormány elveszi az önállóságukat?

Kulcsár mondhat kb bármit, ő egy báb, akit a xar eltakarítása és a tényleg nagy főkolomposok kisikálása érdekében mozgatnak. Többekközt pont maga az ügyészség, direkt politikai utasítások alapján.

Kulcsárnak egyébként sem kell mondani egy szót sem, ami köztudott, meg még amit pl a kende összeszedett hozzá, ha annak csak a tizede igaz, már eléggé szépen összerakhatja bárki hogy is volt ez, az sem meglepő,. hogy folyamatosan ez megy, nem külön ritka ügyek vannak, (csak annyi derül ki) hanem alapjárat a milliárdos lopás és sikkasztás.

Mindenhol, mindig.

Muity Mijo · http://sos-bunyevacok-bunjevci.blog.hu/ 2011.04.01. 09:59:24

@Ronald:

Ugye ezzel nem azt kívánod sugallni, hogy a Császár-ügy kimenetele legyen a követendő példa?

3006 2011.04.01. 10:01:21

Az ügy túl lett lihegve. A média által
Az ítélet nyilvánvalóan emiatt lett eltúlzott.

Ittasan vezetett ez tény ( a kábítószer nem bizonyított meg akkor sem ha beismerte)
Balesetet okozott.
Elhagyta a helyszínt, de nem a mentők, hanem a rendőrség kiérkezése előtt. Ez így már nem súlyosító körülmény. Aki bcs.-t követ el nem köteles a rendőrt bevárni.
Mással akarta elvitetni a balhét. Ehhez is joga van minden elkövetőnek. Csak a tanú és a szakértő köteles igazat mondani

Viszont a sértettet kártalanította.
A cselekményt beismerte
A sérültek teljes orvosi kezelését a TB jogszabály alapján behajtja rajta az adóhatóság útján.

A maradandó fogyatékosság számomra kérdéses.

Nem viccelődve a sértett helyzetével, de ha egy baleset miatt egy 80 éves sérült már nem képes lefutni a 400 gátat, az nem biztos, hogy minden szakértőnél maradandó fogyatékosság.

Ilyen súlyú ítéletet akkor hoznak, ha halott marad a helyszínen ( és az elkövető nem közismert személy)
Ügyvéd vagyok, most volt egy gondatlan ügyem
ahol egy ember meghalt nyilvánvaló foglalkozási szabályszegés miatt: 10 hónap 3 évre felfüggesztve.

Netuddki. 2011.04.01. 10:03:45

Valamelyik kereskedelmi TV-n újabb börtönshow készülődik... :(

Bambulka 2011.04.01. 10:07:42

Majd ott megnevelik a fiúk.

midnight coder 2011.04.01. 10:09:19

@3006: Azért ha beismerte akkor eléggé valószínű. És az hogy a sértett egy 80 éves bácsika aki elég masszív autóban ült ahhoz hogy ne legyen még nagyobb baja mázli. Ennyi erővel ülhetett volna ott egy kispolszkiban egy 20 éves pár is. Akik már aligha úszták volna meg ennyivel. Aki piásan, és pláne bedrogozva balesetet okoz az a legkevesebb hogy ül utána két évet.

midnight coder 2011.04.01. 10:10:16

@3006: Az embered is megérdemelt volna vagy 10 évet és nem felfüggesztve.

Netuddki. 2011.04.01. 10:12:23

@3006: Hát elég érdekes meglátásaid vannak.

"Ittasan vezetett ez tény ( a kábítószer nem bizonyított meg akkor sem ha beismerte)"

Ha beismerte akkor mit kell bizonyítani. De ha nem is ismerte volna be elég egy teszt.

"Nem viccelődve a sértett helyzetével, de ha egy baleset miatt egy 80 éves sérült már nem képes lefutni a 400 gátat,"

Hát, az illető helyében biztos mást mondanál. Egyáltalán mi köze a kornak ahhoz, hogy valakinek maradandó fogyatékosságot okoztak? Egyáltalán mért esne más elbírálás alá,ha valaki egy 18 évesnek vagy egy 80 évesnek okozza? Egy 80 éves az életkörülményeiben történt változáshoz azért már nehezebben alkalmazkodik mint egy fele annyi idős.

"Ügyvéd vagyok, most volt egy gondatlan ügyem
ahol egy ember meghalt nyilvánvaló foglalkozási szabályszegés miatt: 10 hónap 3 évre felfüggesztve."

Azért szerintem van egy kis különbség a gondatlanság és a szándékosság között. Mondom én aki nem vagyok ügyvéd egy ügyvédnek. A drogos és ittas vezetés meg szerintem bőven kimeríti a szándékosságot...

3006 2011.04.01. 10:21:01

Ha már ilyen szépen mozdulnak a reakciók.

Alapvetően nem saját véleményemet mondtam, hanem a jelenlegi bírói gyakorlatot idéztem, amire figyelemmel ez bizony súlyosabb a nagy átlagtól ítélet.

Pár éve -egyébként ügyvéd- kapott 8 hónap letöltendőt 1/2-es szabadítással, mert igaz, hogy nem ittasan, de egyébként alkalmatlan állapotban ( nem volt rajta a -4 dioptriás szemüvege) halálra gázolt 2 gyalogost.

www.Bisex.hu · http://www.bisex.hu/aff/99e46a59d4f8188eda373d36ecd8cc3a 2011.04.01. 10:23:18

viagra király bucika azt hitte, hogy szent és sérthetetlen.
rájön, hogy fentről esni még nagyobbat lehet

kertészrobi 2011.04.01. 10:26:25

Csak ennyit kapott? Ezért nől itt a bűnözés többek között.

mement 2011.04.01. 10:29:18

www.origo.hu/sport/kezilabda/20100929-gyalogost-gazolt-a-volt-valogatott-kezilabdazo-pasztor-istvan.html

Es Pasztor Istvan nevu fereg, aki zebran olt meg egy idos embert, a motorjaval, vele mi lesz?

Elsofokon 8 honap foghazat kapott, amit persze eljarasi hibaval visszadobtak ujratargyalni.

Nem akarom buci erdemeit kissebiteni, de o nem olt embert, csak sulyos testi sertest okozott.
Hol van az aranyban, hogy emberolesert szinte semmi nem jar, sulyos testi sertest okozo kozuti balesett meg 2ev 4 honap? Meg akkor is ha visszaeso, meg ugy sincs aranyban azzal, hogy valaki lemeszarol egy idos embert a zebran.

Es hany ilyen brutalis aranytalansag es ellentmondas van meg.

Zorro2007 2011.04.01. 10:34:02

Azért azt remélem tudja mindenki, hogy szülés közben Geréb kitörte a baba nyakát...

egerészölyv 2011.04.01. 10:34:36

Buci áldozat is, a média áldozata. Eredendően primitív, fejleharapottsáska-karakter, a hagyományos nőbálvány, aki egyszerűen "magát adja" - így aztán a szerencsétlen a tudatával becumizta, hogy ő egy tehetség, a tudatalattija azonban tisztában volt a valósággal, és ezért mással cumiztatta őt: alkohollal, droggal.
A tragédia után a média ott folytatta, ahol abbahagyta, így aztán szegény Stohl be is csavarodott tisztességesen. Maga is kezdte azt hinni, hogy neki felmentés jár. A csalódás után Guggenheimné-média MÉG MINDIG NEM ADJA FEL: barátilag biztosítja Bucit, hogy az ítélet dúúúúrva, és Bucinak még lehetnek rejtett bőrfelületei, amit még nem nyúztak le róla a Bahreinben üdülő láthatatlanok.

Motorola 2011.04.01. 11:04:30

Én nem tartom súlyosnak az ítéletet, öt éve egy ismerősöm két pohár bor után vitte haza a haverját névnap után. Egy kanyarban megcsúszott a sárral telehordott úton. Az utasnak két bordája eltörött, ennyi lett az összes sérülés.
Fél év letöltendő börtön az ittasság miatt.
Nem volt visszaeső, nem hagyta el a helyszínt, nem lett maradandó sérülés, stb.

Deuce Bigalow 2011.04.01. 11:17:43

@egy maréknyi dollár: egy maréknyi agy kéne inkább először...

lyken 2011.04.01. 11:30:01

@3006: "Ügyvéd vagyok" Már majdnem reagáltam, de ez mindent megmagyaráz. Szívből sajnálom, pedig lehetett volna belőled rendes ember is.

Fot L' Mondó · http://fotelmondo.blog.hu/ 2011.04.01. 11:33:03

KEVÉÉÉS, BAROMI KEVÉS! Ennek a tenyérbemászó rohadéknak (és a hozzá hasonló, magukat felsőbbrendűnek képzelőknek) sokkal példásabb büntetés kell: feszítsék keresztre az út mentén ott, ahol a balesetet okozta. Az lesz az igazi elrettentés! Sokat nem veszítene vele a magyar társadalom!

Fot L' Mondó · http://fotelmondo.blog.hu/ 2011.04.01. 11:38:11

@mement: Igazad van abban, hogy a brutális gázoló is megérdemelne egy komoly büntetést. De azért ne várjuk már meg, míg Stohl "Köcsög Drogos" András rájön, hogy gyilkolni is lehet még az utakon... VISSZAESŐ!!!! Ez a rohadék magáról nem fog megváltozni, meg kell változtatni. Majd a börtönben valakinek tényleg a "bucija" lesz, és tanul egy kis alázatot...

Töredelmes gondolat 2011.04.01. 11:39:41

@Sambaja5: Egyetértek veled. Tökéletes az itélet. A gyávasága megbocsáthatatlan, de érthető. Elkényeztetett, ünnepelt szinész és ezért talán gyengébb jellem, mint a normális átlag.

SzLacika 2011.04.01. 12:04:32

@3006:
A bírói gyakorlat lófasz, már megbocsáss. Magyarországon már réges rég nincsen igazságszolgáltatás.

1 ember élete - 10 hónap 3 évre felfüggesztve?
2 ember élete - 8 hónap letöltendő 1/2-es szabadítással?
Röhej.

Emberélet kioltásáért sokkal, de sokkal durvább ítéletet kellene adni. Akkor is, ha nem szándékos. Ha szándékos akkor meg pláne.
Az élet annak a számára, aki elveszti azt, nem egy kurva statisztikai adat. A családja, hozzátartozói, barátai számára sem.
Gondolj arra, hogy a sokszor teljesen ártatlan áldozatoknak még mennyi terve lehetett az életében, mennyi örömet okozhatott volna, gyerekei lehettek volna, unokái, mittudomén.
Mennyi mindent érhetett volna el az életben, valósíthatott volna meg, hány emberen segíthettett volna.

Az emberi élet védelme kellene, hogy legyen a legalapvetőbb, legerősebb és legsúlyosabb ítéleteket magával vonó alapjog.
Elvenni valakitől az egyszeri lehetőséget, hogy élhessen, ez kellene legyen az egyik legnagyobb bűnnek. Nem a hűtlen kezelés, sikkasztás meg hasonló faszságok.
Nem azt mondom, egy szóval sem, hogy a vagyon elleni bűncselekmények büntetésén enyhíteni kellene, csak sokszor az ítéletek nem igazán tűnnek arányosnak.

Amit a Stohl csinált, az másik emberek életének közvetlen veszélyeztetése, csak ezért az egyetlen dologért is súlyos büntetést érdemel.

UI:
"és az elkövető nem közismert személy"
Tehát még te, ügyvédként is elismered, hogy NINCS jog előtti egyenlőség.
Innentől kezdve nincs több hozzáfűznivalóm.

bájgúnár 2011.04.01. 12:17:20

@Dolgozónép:
Talán érintett vagy hogy egyből tudod miről van szó? Én most néztem utánna.Szemét rituális gyilkosság volt!
@egerészölyv:
Buci csoda hogymég nemlőtt le hajtót vagy vadászt.Akik vele vadászgattak azok tudnának mesélni Buci célzóvizes szokásairól!Az utolsó esély hogy megváltozzon a pasi.Ehez kell a börtön!

mement 2011.04.01. 12:18:23

@SzLacika: amugy en hiszek a buntetesek elretento erejeben, de a bosszuallasban nem.

nem teszi megnemtortente, es valojaban nem valtoztat semmit a visszamaradottak eleten se az eros se a gyenge buntetes. Es nem is ezert alkalmazzuk a retorziokat.

mement 2011.04.01. 12:22:12

@Stock: Azert mert nem szokott sehonnan, jog szerint nem valosult meg a cserbenhagyas tenye, es nem vagy koteles magadra terhelo vallomast tenni. Enyhito korulmenykent felrohato ha meg is megteszed es a bizonyitas soran feltart esemenysorozat egybevag a vallomasodal.

Ez amugy teged is ved, hogy kevesbe verhessen ki beloled a hatosag egy hamis terhelo vallomast, mert eleve kisseb sulyal esik latba.

ORBÁNGÖRÉNY HÍGFOSÁBAN FÜRDŐZŐ MAGYAR. 2011.04.01. 12:24:36

AZ ORSZÁG NEVÉBEN KÖVETELEM HOGY AZONNAL ERESSZÉK EL STOHL BUCIT, ÉS A RENDŐRSÉG ÉS BÍRÓSÁG KÉRJEN TŐLE BOCSÁNATOT!

Ártatlan, és legyen vége ennek a koncepciós kirakatpernek amit a konkurens csatornák rendeznek, meg a politika hogy ezt a nagyszerű tehetséges embert tönkretegyék!

Azonnal mindenki aki magyarnak érzi magát menjen a Kossuth térre tüntetni BUCIÉRT!

Lajos bacsi 2011.04.01. 12:32:48

@Rüheskandúr: Nagyjából egyetértek, véve az iróniát.... mégis, mit kellene tenni vele, hogy mindenkinek jó legyen?

mrZ (törölt) 2011.04.01. 12:47:17

@Lajos bacsi:
Lelőni, és majd csak a szépre emlékezünk.

Muity Mijo · http://sos-bunyevacok-bunjevci.blog.hu/ 2011.04.01. 12:55:02

@3006:

Ugyan a netes világban a tegeződés a megszokott, de egy ilyen cinikus hozzászólóval inkább maradok távolságtartó módon a magázódásnál, de nem a tisztelet okán, hanem ezzel fejezve ki megvetésemet.

Ilyen esetekben semmi mást nem szoktam kívánni, csak annyit, hogy Önnel, vagy a szeretteivel történjék hasonló celeb-eset ahhoz, hogy ne csak "a jelenlegi bírói gyakorlatot idézze", hanem olyan aspektusból próbáljon meg véleményt alkotni, mintha nem egy banánköztársaság kebelén belül ügyvédkedne, vélhetően kihasználva ennek a körülménynek minden hozamát.

Ugye, Ön sem tartja meglepőnek, ha az emberek zöme zsigeri utálattal tekint a jogi társadalomra, képviselje annak tagja bármelyik szegmensét is.

mrZ (törölt) 2011.04.01. 13:08:23

@Lajos bacsi:
Vagy engedjék el, és legyen az új standard.
Médiaszemély: 1 nem halálos kimenetelű
Politikus: 2 maradandó sérülés
Fővezér: szabad játék

ORBÁNGÖRÉNY HÍGFOSÁBAN FÜRDŐZŐ MAGYAR. 2011.04.01. 14:31:24

@mrZ: BUCI FOR PRESIDENT.
zorbán ugyis megy a levesbe nemsokára.

mrZ (törölt) 2011.04.01. 14:45:25

@Rüheskandúr:

Mármint az öt évét töltse el elnökként a dutyiban?

ORBÁNGÖRÉNY HÍGFOSÁBAN FÜRDŐZŐ MAGYAR. 2011.04.01. 15:02:07

@mrZ: nézd, valójában mindegy.
mert ha a történelem hű lesz önmagához akkor gyurcsány is, orbán is meg a többi is előbb utóbb a börtönben köt ki.buci mellett.

vagy másik megközelítésben a parlamentben ülők sokszor akkora bűnözők mint buci, ha ő 2 évet akkor a parlamentiek 20 évet minimum érdemelnek, és ezek csak a kisebb halak, orbán-gyurcsány akár életfogytigot is.
szóval onnan sem lógna ki buci.

SzLacika 2011.04.01. 20:34:02

@mement: Szerintem sem a bosszún van a hangsúly, nem is írtam ilyet. Igen, elrettentők kellene legyenek a büntetések, de sajnos sok esetben nem azok. Nem azt mondom, hogy dugják egy életre a falak mögé, de ilyen felfüggesztett, meg pár hónap egy ember haláláért vicc.

Vegyük példának a gyalogos-átkelőhelyeket. Ugye itt a gyalogosan közlekedőnek szinte kivétel nélkül mindig elsőbbsége van. A részleteket ne boncolgassuk, tisztában vagyok a KRESZ szabályokkal, elég régóta vezetek.
Jelenleg kb 5-ből 4 autós nem áll meg a zebra előtt, hiába látja a gyalogos egyértelmű átkelési szándékát. De ez a kisebb baj. A nagyobb az, hogy mennyi baleset, sőt mennyi halálos baleset történik az autósok figyelmetlensége, helytelenül megválasztott sebessége, felelőtlensége miatt. Szinte minden héten van ilyen.
Tegyük fel, hogy minden esetben, ha nem engedem át a gyalogost úgy, hogy neki lenne elsőbbsége, 50 ezer forintos büntetést szabnának ki. Gyalogátkelőn történő gázolásért mondjuk 2-3, halálos gázolásért pedig minimum 4 vagy 5 év letöltendőt.
Rövid időn belül nullára csökkenne a gázolások száma és szinte kivétel nélkül minden egyes autós megállna a zebra előtt. Elég lenne pár nagyobb nyilvánosságot kapott eset. Nem érné el a célját egy ilyen súlyos szankció? Dehogynem.

Szigorú büntetések kellenek, különben szart sem ér az egész. Tudtad, hogy amióta "zéró tolerancia" van, csaknem 25 ezer autóstól vették el a jogsiját? Mindenki tudja, hogy mivel jár piásan autóba ülni. Mégis ennyien leszarták. Pedig anno azt hittük, milyen kemény és szigorú az új jogszabály. De úgy látszik, nekünk még ez sem elég.

lyken 2011.04.04. 21:26:44

@SzLacika: "Mindenki tudja, hogy mivel jár piásan autóba ülni. Mégis ennyien leszarták."

Anno, mielőtt bevezették, a szakközép ahova öcsém járt, dugig volt olyanokkal akik este a buliból nyugodtan hazavezettek piásan.
Mikor be lett vezetve a zéró tolerancia, hirtelen senki nem ült piásan kocsiba. Helyette volt taxi és más megoldások hirtelen. És ez ki is tartott 2 kemnény hónapig. Aztán jöttek a jogvédők, kiderült, hogy nem lehet elvenni a jogsit csak úgy és mindenki visszaült szépen lassan aki addig is veszélyeztette mások életét.
süti beállítások módosítása