A nap izéje

‎"A titán forradalmi út nem habos kakaós uzsonnázással tarkított sétakocsikázás! Hanem egy diadalmasan száguldó gyorsvonat, ahol a mozdony acélos dübörgése elnyomja esendő gyomrunk korgását!"

Utolsó kommentek

"nézd legott Komédiának, s múlattatni fog. "

2011.03.24. 16:06 Harpi

Letöltendő Geréb Ágnesnek

Címkék: bíróság otthon szülés geréb ágnes

Geréb Ágnest foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetésért ítélte el a Fővárosi Bíróság két évre. A letöltendő fogházbüntetés mellett a szülésznőt öt évre eltiltották foglalkozása gyakorlásától.
 

Geréb Ágnes a bíróság előtt 2010 decemberében (Fotó: MTI)

Meghozta elsőfokú ítéletét a Fővárosi Bíróság Geréb Ágnes ügyében, de nagyon valószínűnek látszik, hogy a letöltendő szabadságvesztés sem fogja helyére tenni a körülötte folyó vitát. Hívei ugyanis már-már vallásos hévvel néznek el az általa elkövetett hibák felett, s amikor valaki a szülészorvos bűneit hozza szóba, olybá tekintik, mintha az ember az otthon szülés ellen beszélne.

Biztosan lesznek megint békés tüntetések, elindul majd egy Facebook-csoport "Egymillióan Geréb Ágnes szabadságáért" címmel, de a vita szinte biztosan megint nem arról fog szólni, ami a kérdés valójában: Megteheti-e egy orvos, hogy az érvényes szabályok ellenére klinikán kívül vezessen le egy természetéből adódóan életveszélyes folyamatot? Nagyon szomorú, hogy alighanem sem maga Geréb Ágnes, sem a karizmatikus orvos-próféta hívei nem fogják megérteni, hogy pontosan miről szól az ítélet, és a szülész ténykedését miért tartja a társadalomra oly mértékben veszélyesnek a bíróság, hogy ezt csak a szabadság időleges megvonásával látja megtorolhatónak. 

Lássuk világosan: Geréb doktornő nem azért állt bíróság elé, s nem azért ítélték el, mert szembeszállt a hatalommal, és a klinikai körülményektől idegenkedő anyák életébe elvitte az otthon szülés csodáját. Nem, Geréb Ágnest azért ítélték el, mert – a vád szerint – gondatlansága következtében meghalt egy kisbaba, egy másik maradandó fogyatékosságot szenvedett, egy kismama pedig kis híján elvérzett. Az csak hab a tortán, hogy – annak ellenére, hogy egyszer már három évre eltiltották a foglalkozásától –, különböző trükkökkel sok száz kismama és újszülött életét tette kockára éveken át. Ne feledjük: Geréb Ágnes ténykedése idején az otthon szülésnek nem volt rendezett a biztonságos háttere, szabályozatlan volt a terület. Ő ennek ellenére vállalta azt a kockázatot, amit valójában nem ő viselt, hanem a kismama és születő gyermeke. Geréb Ágnes a maga kockázatát most vállalja, a bíróság előtt...

Az otthon szüléssel semmi baj, szükség van rá. De vajon Geréb Ágnesre szükségünk van? Kell nekünk egy olyan orvos, aki nyíltan szembeszáll a szabályokkal, még akkor is, ha ezzel életveszélybe sodor gyermekeket és kismamákat?

855 komment · 6 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://napizeje.blog.hu/api/trackback/id/tr172768314

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Otthonszülés vita: nem a törvény teszi 2011.04.13. 12:43:20

 Az otthonszülés egy már-már vallási hevületet kiváltó vitává fajult, amelyben eltűntek az árnyalatok, a józanság és a kompromisszumok lehetősége. Ha…

Trackback: Ranschburg Jenő levele Geréb Ágnesnek 2011.03.25. 21:53:24

Geréb Ágnes az otthon szülés napjára előadónak hívta a közelmúltban elhunyt Ranschburg Jenő pszichológust, és azt kérte tőle, néhány mondatban küldje el előadásának vázlatát. Ranschburg halála előtt néhány nappal válaszolt....

Trackback: Ranschburg Jenő levele Geréb Ágnesnek 2011.03.25. 21:53:24

Geréb Ágnes az otthon szülés napjára előadónak hívta a közelmúltban elhunyt Ranschburg Jenő pszichológust, és azt kérte tőle, néhány mondatban küldje el előadásának vázlatát. Ranschburg halála előtt néhány nappal válaszolt....

Trackback: Angyalcsináló 2011.03.25. 19:47:56

Két év letöltendő börtönt kapott első fokon Geréb Ágnes, aki az általa levezetett otthonszülések, illetve az azok közben / után fellépő komplikációk és csecsemő haláleset kapcsán került a közvélemény figyelmének középpontjába az elm...

Trackback: A modern Antigoné 2011.03.25. 10:36:33

Geréb Ágnes élete és műve nagyon megosztó. Én nehezen tudom rendbe tenni magamban az egészet, talán épp ezért kezdek itt most írni róla. Elnézést, ha a szokásosnál is csapongóbb leszek… Geréb Ágnes igazi celeb, mindenki ismeri ebben az országban,...

Trackback: Elterelik a Dunát Magyarországról 2011.03.24. 19:04:58

  A hír természetesen kacsa (egyelőre). De ami késik, nem múlik, ha továbbra is így állunk hozzá a dolgokhoz.   A dunai áruszállítás fejlesztése nem magyar érdek, a hajókat kell a Dunához igazítani, nem fordítva - jelentette ki Illé...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lószúnyog 2011.03.26. 21:54:45

@négykerekű biciklista: értem amit mondasz, de nagyon nem mindegy az, hogy otthon ha "helyzet van" akkor azt valszeg kórházban meg lehetne könnyen oldani, viszont amit a kórházban sem tudnak megoldani, azt BIZTOS otthon se lehetne.

Platon 2011.03.26. 21:56:49

@Topham Hatt:

Lehet. De az is biztos hogy Ágika "statisztikái" is azok, Szóval ha ez nem tetszik, lehet nem elfogadni, de akkor talán azokat a hasra-ütött számokat se kéne nagyon propagálni, és nem tenni olyan vad állításokat hogy Ágnesnél szülni biztonságosabb mint kórházban miközben erre az égegyadta világon semmilyen bizonyíték nincsen.

Urban Gorilla · http://urbangorilla.blog.hu/ 2011.03.26. 22:01:20

@csongorbela:
"A pécsi szülészeten 2007-ben két baba halt meg vállelakadás miatt. Vizsgálat sem indult. Geréb Ágnes ugyanezért két évet kapott."

A pécsi szülészetnek volt rá engedélye, és korábbi vétség miatt nem volt eltiltva senki ott a szakmájától ott. Először geréb sem kapott két évet.

Nyilván tudod, hogyha egy kórházban műtét közben meghal egy beteg mert komplikáció lép fel, akkor azért az nem ugyanz a cselekmény, mintha én a konyhaasztalon egy kenyérvágó késsel műteném a fiamat és komplikáció lép fel.

Platon 2011.03.26. 22:02:27

@Topham Hatt:

nem szivesen reklámozom, de parancsolj:

www.szules.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=286:dr-gereb-agnes-eletrajz&catid=43:babak&Itemid=60

Az oldal közepén keresd:

1989-től: Független bábának vallja magát, ekkor kísérte az első magyarországi otthonszülést. Azóta kb. 3.500 otthonszülésnél volt jelen független bábaként.

lószúnyog 2011.03.26. 22:04:07

Egyébként utánanéztem. 2003-ban volt az első esete, egy ikerszülésnél. Egy egyik babát újra kellett éleszteni,és maradandó egészségkárosodást szenvedett emiatt. A probléma ezzel pedig az, hogy az ikerszülést ágika nem kezelte eleve veszélyeztetett terhességként, mint ahogyan azt kellett volna.(pl. a koraszülés veszélye miatt van ez besorolva a veszélyes kategóriába). Tehát nem lett volna szabad otthonszülést engednie! Mi ez ha nem kontár? Most vagy kontár vagy szándékosan veszélyeztette! Nem tudom, melyik a jobb.

Platon 2011.03.26. 22:05:19

@csongorbela:

Ismered azt a kifejezést hogy cherry picking?

közismert logikai hiba amikor valaki a saját prekoncepciójukat akarja igazolni a tényekkel szemben.

lószúnyog 2011.03.26. 22:05:27

@lószúnyog: első eset alatt az első (kiderült) komplikációt értettem.

Platon 2011.03.26. 22:06:10

@lószúnyog:

Már 2000-ben is elintézett egyet, csak az még vegetált pár hónapot szerencsétlen, és csak utána halt meg.

Topham Hatt 2011.03.26. 22:09:20

@Urban Gorilla: Igazad van, igazságtalan lenne az összehasonlítás. Egyezzünk ki döntetlenben :)
Viszont én egy ilyen összehasonlítást szívesen vennék tőled vagy bárkitől, akár tippre bemondva:
- Bármely szülészorvos és Geréb Ági között: Pénzbüntetésnél súlyosabb ítéletek száma a szüléslevezetéseik során elhalálozott csecsemők arányában.

Lehet tippelni.

Urban Gorilla · http://urbangorilla.blog.hu/ 2011.03.26. 22:12:41

@Topham Hatt:

" Bármely szülészorvos és Geréb Ági között: Pénzbüntetésnél súlyosabb ítéletek száma a szüléslevezetéseik során elhalálozott csecsemők arányában..." a mondatot úgy folytatva, hogy "szakma gyakorlásától eltiltás alatt". Pontosítva így kéred az összehasonlítást?

csongorbela · http://belaba.blog.hu/ 2011.03.26. 22:13:57

@bummbele: "Ha egy orvost eltiltanak az orvosi tevékenység gyakorlásától, akkor ha tovább folytatja, az bűncselekmény."
Rosszul tudod.

"Ez a nő mint orvos és mint bába is el volt tiltva már évek óta a különféle esetei miatt."
Az egyik most is tárgyalt esete miatt volt eltiltva és csak mint orvos. A bába szakma nem rendelkezik szakmakóddal Magyarországon (ez is az egyik követelés régóta) így azt eltiltani sem lehet. A szülésznői képzést eltiltása után végezte el, éppen azért, hogy ne tilthassák meg a tevékenységet.

"Egy illegális szülőotthon fenntartása is bűncselekmény."
A születésház nem illegális, az alapítvány fenntartásában áll.

"Egy ilyen szülőotthonban szülni nem azonos az otthonszüléssel!"
Mindkettő azonos a háborítatlan szüléssel. Fennebb számtalan esetben le van írva ez a kifejezés.

De nyilván mi hordtunk itt össze mindenféle hülyeséget Te pedig olyanokat állítasz, amiben tájékozott vagy és gondosan utánajártál.
Én kérek elnézést.

lószúnyog 2011.03.26. 22:14:04

@Platon: nem vagyok orvos, és nincs szülészet-nőgyógyászati szakvizsgám se de megkockáztatom, hogy egy ikerterhességet képes lennék ultrahangos felvétel alapján (pl. a két dobogó szív) megkülönböztetni egy normál terhességtől.
Szóval én a szándékosságra voksolok.
De a hívei biztosan megvédik, kíváncsian várom.

Urban Gorilla · http://urbangorilla.blog.hu/ 2011.03.26. 22:14:05

Nekem az a tippem, hogy az elmúlt 20 évben Geréb az egyetlen olyan szülészorvos, akit eltiltottak a szakmája gyakorlásától jogerősen, és ennek ellenére szülést vezetve elhalálozott a csecsemő. Ha tudsz másikat, akkor szólj (tippre is).

Topham Hatt 2011.03.26. 22:15:27

@Platon: nem értem, az évi 160 az miért sok? Az heti 2 max 3 szülés.

Topham Hatt 2011.03.26. 22:17:38

@Urban Gorilla: Nekem pedig az a tippem, hogy az elmúlt 50 évben Geréb az egyetlen olyan szülészorvos, akit egyáltalán eltiltottak a szakmája gyakorlásától. Ha tudsz másikat, akkor szólj (tippre is).

Platon 2011.03.26. 22:19:06

@Topham Hatt:

Mert külföldre jár, baba mama tanfolyamokat tart, alapítványt szervez, had ne soroljam még.

Ráadásul otthonszülés régebben sokkal kevesebb volt, így ha sok éves átlagot számolsz még sokkal többnek kéne kijönnie. Gyak az utóbbi pár évben naponta kellet volna csinálnia.

lószúnyog 2011.03.26. 22:20:38

@Topham Hatt: Bekapcsolódom akkor a számok világába cseppet, csak hogy legyen súlya annak amit előzőleg egyszer már mondtam, hogy a pénzért csinálta.
Évi 160 szülés x 75.000 Ft, az akár honnan nézem, ugye 12 millió forintocska.
És hány éve csinálja ezt? Ja, és plusz a csoki! :-) 160 csoki éventeeee! Az már egy csokibolt.

Topham Hatt 2011.03.26. 22:20:58

@Platon: a cherry picking hogy csatlakozik csongorbéla írásához?

Urban Gorilla · http://urbangorilla.blog.hu/ 2011.03.26. 22:24:12

@Topham Hatt:
Ne tereld el a témát, mert rájöttél, hogy nem jössz ki jól az általad felvetett összehasonlításból. Szóval örömmel venném tőled az összehasonlítást: "- Bármely szülészorvos és Geréb Ági között: Pénzbüntetésnél súlyosabb ítéletek száma a szüléslevezetéseik során elhalálozott csecsemők arányában, szakmája gyakorlásától jogerősen eltiltott időszakban."

Egyébként ha érdekel:
www.hirextra.hu/2008/07/28/eltiltottak-a-szentesi-orvost/

Platon 2011.03.26. 22:26:01

@Topham Hatt:

Nem az írásához, hanem az érvelési módszerhez kapcsolódik, annak az elnevezése.

Urban Gorilla · http://urbangorilla.blog.hu/ 2011.03.26. 22:30:23

A "Nekem pedig az a tippem, hogy az elmúlt 50 évben Geréb az egyetlen olyan szülészorvos, akit egyáltalán eltiltottak a szakmája gyakorlásától." egyértelműen hamis, pedig csak 20 másodpercet nyomoztam. Kicsit nagyobb munkával még lehetne találni.

Ugye elismered, hogy hamis az idézett állításod?

www.rtlklub.hu/hirek/belfold/cikk/77349

vkaresz6 2011.03.26. 22:30:40

@Topham Hatt: Az a baj hogy nagyon sokan kategorikusan kijelentik hogy a korház ugyanolyan vagy veszélyesebb mint az otthonszülés. Ez egyszerűen nem igaz ezt támogatják hit-érvekkel és ez váltotta ki belőlem ezt a sok kommentet. Egy embernek csak annyira lehet árnyalt és alátámasztott a véleménye amennyire sokrétű a tudása az adott területről. Nekem sem teljesen fekete és fehér ez a téma bár én jövőbeli feleségemet még így is lebeszélném az otthonszülésről de tény hogy szabályozott körülmények között a dolog már lehet elfogadható. pl ha onnan számítva hogy a bába azt mondja hogy na akkor most korház 15 percen belül műtőig jut a kedves anyuka az "otthonszülés" vagy egy erre kialakított teljesen felszerelt születésházban (gerébnek is valami ilyesmi volt nem?)orvosok jelenlétében a korházban előre felkészített műtőve utcán parkoló mentőautóval történik akkor a veszélyek minimalizálhatók annyira hogy már megfontolható hogy az a nyugalom anyukának és a kisbabának hasznosabb mint az így bevállalt veszély mert ugye az utcán is bármikor elüthetnek de ameddig ez a hasonlat túlzó addig az otthonszülésről alkotott véleményem is áll. Otthon mindig kockázatosabb lesz szülni de ha egyszer megoldják hogy ez a plusz veszély ne legyen nagyobb mint mondjuk autóval megtenni 200km-t akkor el lehet gondolkodni az otthonszülésről.
Egy ember véleménye egy témáról csak annyira lehet megalapozott és öszetett amennyire a tudása az adótt témárol sokrétű és alapos. Itt nagyon sokan mindenféle tudás nélkül sokszor teljesen átgondolatlan dolgokat irnak (pl a világon évente meghal 43e csecsemő gerébnél csak 3)és foggal körömmel ragaszkodnak a véleményükhöz ahelyett hogy felkelnének a gép elől kerítenének egy legalább félig meddig hozzáértő embert és megkérdeznék hogy van e értelme annak amit ez a marha írogat a fórumon. Mindíg lehet kompromisszumos megoldást találni de ha valaki vakon ragaszkodik megalapozatlan butaságokhoz abból csak az olyan szörnyűségek sülnek ki mint ez a sarlatán.

csongorbela · http://belaba.blog.hu/ 2011.03.26. 22:33:39

@Urban Gorilla: "Csakhogy a magyar törvények szerint nem vezethet szülést szülésznő"
Vezethet.
De vezetni autót, szülést kísérni.

Topham Hatt 2011.03.26. 22:35:20

@lószúnyog: 50.000és nem 75. De mindegy is, a lényeg: ha mindez saját zsebre megy, amit aztán a családra lehet költeni az szép összeg lenne tényleg. De ha ebből egy egész társulatnak kell megélhetést biztosítani, és a Születésházat és a működéshez szükséges felmerülő költségeket is belőle kell állni, úgy már egész más. Persze aki világéletében alkalmazott volt nem csoda hogy ezt nem látja, nem is kell neki.

Urban Gorilla · http://urbangorilla.blog.hu/ 2011.03.26. 22:41:55

@csongorbela:
nem igaz, a magyar nyelvben a szülést is vezetik. Főleg, ha több ember van ott, akkor azokat irányítja a szülés vezetője. Ezen a szón való lovaglás elég nagy álszentség. Ha probléma van, komplikáció, az anya eszméletlen, akkor mit kísér? Akkor kevés egy szülésznő, éppen ezért kell az orvos.

Urban Gorilla · http://urbangorilla.blog.hu/ 2011.03.26. 22:42:35

@Topham Hatt:
Igaz az, hogy Geréb Ágnes volt 50 év alatt az egyetlen magyar szülész, akit eltiltottak szakmája gyakorlásától?

Topham Hatt 2011.03.26. 22:47:59

@Urban Gorilla: elnézést, de hol van itt az elhalálozott csecsemő ezekben a cikkekben?
De kérlek majd nehogy eltereld a témát, mert rájöttél, hogy nem jössz ki jól az általad felvetett összehasonlításból.

lószúnyog 2011.03.26. 22:49:51

@Topham Hatt: ha jól tudom, akkor az alapítvány alapvetően az 1%-ból élnek, valamint egyéb szponzorációkból, pályázatokból és adományokból, és persze az ehhez hasonló kiszámlázott összegekből, ajándékocskákból, stb, stb.
Egyrészt, világéletem nem volt még olyan hosszú, és idáig se mindig alkalmazott voltam, és ha megengeded jogászként, és egy alapítvány kuratóriuma tagjaként, cseppet azért van elképzelésem a dolgokról. De mondom ehhez se biztos, hogy értek...csakúgy mondtam :-)

Topham Hatt 2011.03.26. 22:52:25

Ez a tippem viszont tényleg nem jött be:
"Nekem pedig az a tippem, hogy az elmúlt 50 évben Geréb az egyetlen olyan szülészorvos, akit egyáltalán eltiltottak a szakmája gyakorlásától".
Ezért se lottózok :)

Urban Gorilla · http://urbangorilla.blog.hu/ 2011.03.26. 22:56:13

@Topham Hatt:
Összehasonlítást te vetetteél fel, már megbocsáss.
De most magaddal kerültél komoly ellentmondásba, mert állítod, hogy Geréb volt az egyetlen, akit hivatása gyakorlásától eltiltás közben haláleset miatt felelősségre vontak, és közben azt kéred, hogy ugyan ilyenekkel hasonlítsam össze.

"Nekem pedig az a tippem, hogy az elmúlt 50 évben Geréb az egyetlen olyan szülészorvos, akit egyáltalán eltiltottak a szakmája gyakorlásától. "
Itt te egy szóval nem említed a csecsemőhalált. A fent idézett dolgot állítottad, miszerint az utóbbi 50 évben Geréb volt az egyetlen akit eltiltottak (nem írtad oda, hogy csecsemőhalál miatt), és ez az állításod NEM I GAZ. Akár tetszik, akár nem. Minek kéred rajtam számon, hogy ezekben a cikkekben nincs csecsemőhalál, mikor a kijelentésedben nem említetted? Szülészről beszéltél, akit eltiltottak. Olyan pedig volt, ahogy az ábra mutatja.

Topham Hatt 2011.03.26. 23:07:10

@lószúnyog: Ezek az 50.000-ek az alapítványnakfolynak be, a szülésfelkészítő egyhetes tanfolyam ára, illetve ez szükséges ahhoz hogy a bába elvállalja a szülést a jelentkezőnél, ha kéri. Innentől többet nem szükséges fizetni. Azt már meg sem emlitem, hogy ha egyszer már végigjártad a tanfolyamot, többször már nem kell, ergo a második-harmadik-stb babánál már többet nem kell fizetned.

Egyébként én se biztos hogy értek az alapítványokhoz, de olyan jó itt villogni a lehetőséggel, hogy esetleg mégis :)

csongorbela · http://belaba.blog.hu/ 2011.03.26. 23:15:20

@vkaresz6: "olyan bizony létezik ami otthon kivédhetetlen a korházban pedig jó eséllyel kivédhető"
És mi lenne az? S mi lenne olyan, amivel nem lehet odaérni?

"a jól tudom erre példa a gyerek elakadt válla amikor a baba beszorul és se előre se hátra ami akut életveszély anyára is és babára is a megoldás pedig a már sokat emlegetett műfogás és(!) azonnal műtéti beavatkozás"
A műfogás otthon is elvégezhető, műtéti módszer nincs, s mint ahogy már többször "elhangzott" ugyanolyan gyakorisággal kivédhetetlen.

"az anyuka vérzik akkor mer megbocsáss de ebben az esetben az otthon melege egy meglehetősen hátrányos helyzetet jelöl."
Magyarországon otthon még nem vérzett el anya, de vérzés ebben sincs különbség, kórházban is előfordul, sajnos nemrégiben el is vérzett egy anya.

"köldökzsinór előesés 0,19%
magzati distress 3,92%
placenta leválás 0,55%
(USA 2000)"
Az általad említett adatok (www.tudatosszules.hu/olvasnivalok/huvelyi-szules-csaszar-utan.htm) kórháziak és nem beszélnek ezen komlikációk elhárításáról. Az előesés minden további nélkül otthon is elhárítható, a placentaleválásról írtam már, hogy nem sürgősségi eset, be lehet vele érni a kórházba.

"És még egyszer csak hogy tiszta legyen. Ha előre kiválogatod az előre láthatóan komplikáció mentes eseteket akkor természetes hogy jók lesznek a statisztikáid."
Ezt is leírtam már, most mégegyszer, hogy tényleg tiszta legyen: a belinkelt felmérés a kórházi esetek közül is csak az alacsony kockázatúakat vette alapul s én is minden esetben csak ezekre hivatkozom.

" Olyat, ami otthon előfordul és kivédhetetlen, kórházban viszont nem fordul elő, vagy MINDEN ESETBEN kivédhető."
Most komolyan. Te tényleg nem tudsz ilyen esetet elékpzekni??!! :)))))))))
Nem tudok ilyenről és a nemzetközi példék is bizonyítják.

De mégegyszer UTOLJÁRA:
most már a szabályzással a magyar szakma is elismerte, hogy az otthonszülés az alacsony kockázatú csoport számára nem veszélyes. Hogy ebbe a csoportba kik sorolhatók bele, az országonként változik, van ahol az iker is belefér és a 4 kiló feletti baba, de mindenhol van egy jól meghatározott csoport.
Kár azon vitatkozzunk, hogy veszélyes-e, mert nem az.

lószúnyog 2011.03.26. 23:16:41

@Topham Hatt: részemről irónia volt a hozzá nem értés.
Mások 75.000 Ft-ot mondtak (akik már kifizették ezt az összeget), de keringtek itt hírek 400.000 Ft-ról is.

Topham Hatt 2011.03.26. 23:22:19

@Urban Gorilla:
Ez a tippem viszont tényleg nem jött be:
"Nekem pedig az a tippem, hogy az elmúlt 50 évben Geréb az egyetlen olyan szülészorvos, akit egyáltalán eltiltottak a szakmája gyakorlásától".
Ezért se lottózok :)

Viszont én erre a postodra gondoltam:
2011.03.26. 22:24:12
Ne tereld el a témát, mert rájöttél, hogy nem jössz ki jól az általad felvetett összehasonlításból. Szóval örömmel venném tőled az összehasonlítást: "- Bármely szülészorvos és Geréb Ági között: Pénzbüntetésnél súlyosabb ítéletek száma a szüléslevezetéseik során elhalálozott csecsemők arányában, szakmája gyakorlásától jogerősen eltiltott időszakban."
Egyébként ha érdekel:
www.hirextra.hu/2008/07/28/eltiltottak-a-szentesi-orvost/

Szóval ebben a linkelt cikkedben nem látom hol van szó elhalálozott csecsemőről. De remélem nem térsz ki ennek megválaszolásából csak azért mert rájöttél, a linked nem kapcsolódik az összehasonlításhoz :)

Platon 2011.03.26. 23:24:36

@Topham Hatt:

Na persze nem KELL fizetni, de ha kedved van csúsztathatod a paraszolvenciát az alapítványnak.

Honnan ismerős ez?

Platon 2011.03.26. 23:26:30

@csongorbela:

Te értsd már meg hogy nem az otthonszülés a veszélyes, hanem GERÉB ÁGNES!

Nem az otthonszülés álla vádlottak padján hanem GERÉB ÁGNES

Nem az otthonszülés ölte meg a csecsemőket hanem GERÉB ÁGNES.

Platon 2011.03.26. 23:28:54

@csongorbela:
Ráadásul Geréb Ágnes nem is otthonszülést vezet a legtöbb esetben hanem a saját magán klinikáján születi a hiszékeny és gazdag szerencsétleneket.

Úgyhogy talán hanyagold a külföldi otthon szülési statisztikákat mert Geréb ált. nem otthonszülést vezet.

Topham Hatt 2011.03.26. 23:28:56

@lószúnyog: valójában lényegtelen is, hogy mennyi (egyébként tényleg 50.000, tapasztalatból mondom, nem csak valaki mesélte hogy hallott már róla) A lényeg hogy nem zsebbe kapja hogy az egészet magára költhesse, hanem az alapítvány pénze, amiből az egész társulatot és működést (beleértve persze magát is) kell mindenestül finanszíroznia.

Urban Gorilla · http://urbangorilla.blog.hu/ 2011.03.26. 23:31:01

Én nem tudok mi elől kitérni, ebben a hozzászólásomban téged kérlek összehasonlítása. A linknek ehhez semmi köze, valóban nem az összehasonlításához, az a korábbi témához tartozik, mert írtam, hogy pár perccel több nyomozással lehet még találni. Ezért írtam, hogy "egyébként". Ebben a cikkben valóban nincs csecsemő, de egy újabb elítélt szülész az 50 éves elméletedre.

duplagondol, de minek 2011.03.26. 23:51:59

"Akár hiszed akár nem, én nem védek semmit"

"Ennyi, azért kell felelősségre vonni mert eltiltották és mégis folytatta. Ez az ami tényszerű, az, hogy ha folytatod, és abból baj történik-e az nem.Ugyanúgy bíróság elé kéne állnia ha nem történt volna baj. erről szólna a következetesség. "

Na most ki írta ezeket? Elárulom Te. Olvass csak vissza.
Még egyszer és tényleg utoljára, ha nem írtam sehol amit állítottál, hogy én írtam akkor ki a nádirigóval vitatkozol?
Csak nem magaddal?
Mégis csak egy troll vagy. Szevasz.

Topham Hatt 2011.03.26. 23:52:07

@Platon: Hiszékeny és gazdag... Majd egyszer tényleg menj el egy szülésfelkészitőre a Születésházba, és ott megláthatod a te gazdagjaidat :) Ha ők a gazdagok, akkor elég rossz helyzetben van az ország...
Az hogy klinikának nevezed a Születésházat, az pedig tényleg azt mutatja, hogy azt se tudod miről beszélsz. Egyszer majd kukkants be oda, hogy legyen valami saját tapasztalatod is. Oda egyébként általában azok a "gazdag" hölgyek járnak, akiknek valamiért a saját lakáson való szülés nem megoldható vagy nem nyújt biztonságérzetet (pl. szüleikkel laknak 40 négyzetméteren vagy kacsalábon forgó panelben ideges szomszédokkal, stb)

Bocs, nem akarlak megsérteni, de ez a hipotézisgyártós valótlansághalmozás nekem kezd kicsit trollkodásba átmenni. Mostantól igyekszem is nem etetni többet a trollt.

duplagondol, de minek 2011.03.26. 23:53:28

Az előző bejegyzés válasz Alikamnak.

Platon 2011.03.26. 23:54:32

@Topham Hatt:

Csak egy kérdésre válaszolj.
A Születésház az otthon van?

csongorbela · http://belaba.blog.hu/ 2011.03.26. 23:54:38

@Urban Gorilla: "A kórházi statisztikát is a probléma mentesen induló szülések alapján csinálják."
Ezt hol olvastad?

Itt:
holdudvar.babahaz.hu/CPM2000.htm
És leírtam már legalább 10 alkalommal itt a kommentek között.

Topham Hatt 2011.03.27. 00:05:26

@Urban Gorilla: nem elmélet volt, csak egy tipp, azért is írtam hogy "a tippem" :)

Viszont továbbra is várok statisztikát tőled vagy bárkitől, akár tippre bemondva:

- Bármely szülészorvos és Geréb Ági között: Pénzbüntetésnél súlyosabb ítéletek száma a szüléslevezetéseik során elhalálozott csecsemők arányában.
vagy:
- Bármely szülészorvos és Geréb Ági között: szüléslevezetéseik során történt csecsemőhalál miatti szakmától való eltiltások száma az összes szüléslevezetéseik számának arányában.

csongorbela · http://belaba.blog.hu/ 2011.03.27. 00:07:16

@Urban Gorilla: "a magyar nyelvben a szülést is vezetik"
Nem a nyelvben. A gyakorlatban. És elég baj ez.

Topham Hatt 2011.03.27. 00:13:02

A második így igazságosabb:
- Bármely szülészorvos és Geréb Ági között: szüléslevezetéseik során történt csecsemőhalál miatti szakmától való eltiltások száma a szüléslevezetéseik során elhalálozott csecsemők arányában.

Platon 2011.03.27. 00:18:13

@Topham Hatt:

Egyszerűbb lenne ha egy jó szülészorvossal hasonlítanád. Mondjuk megértem hogy csak egy rosszal mered hasonlítani, tekintve hogy az 1000 szülésre jutó 3 halott baba messze rosszabb bármely jó szülész átlagánál.

Pedig ők koraszülöttekkel is foglalkoznak, ami Ágikánkra nem jellemző, és az ő statisztikájukban még a fényevők halálra éheztetett gyermeke is benne van.

Topham Hatt 2011.03.27. 00:40:27

@Urban Gorilla: Hm, közben eszembe jutott egy újabb tipp is:

"Nekem pedig az a tippem, hogy az elmúlt 50 évben Geréb az egyetlen olyan szülészorvos, akit itthon szüléslevezetés során történt csecsemőhalál miatt eltiltottak szakmája gyakorlásától".

Ez így helytálló?

négykerekű biciklista 2011.03.27. 07:36:18

@Platon: Szerintem nyugodtan nevezd jó szülésznek, akinél az országos átlag fele a csecsemőhalandóság. És csak háromszoros Gerébhez képest.:)

csongorbela · http://belaba.blog.hu/ 2011.03.27. 08:42:21

@Urban Gorilla: @Platon: @vkaresz6: @Könnyen elkaptuk, uram!: és a többiek.
Nem vitapartner az, aki a századszorra ismertetett BIZONYÍTÉK ellenére is csak hajtogatja a saját elképzelését. Vkaresz6 legalább érveket sorakoztat - bár az ellenérveket nemigen veszi tudomásul - a többiek azonban minősíthetetlenül alulmúlják a minimális színvonalat.

1. Mondhatod Platon, hogy Geréb Ágnes áll a bíróság előtt, de amikor egy olyan ügyért áll ott, ami a kórházban (csak abban az évben, csak az egyik szülészeten kétszer is) előfordult, amikor Király Ágnest az ELHÁRÍTOTT baj után marasztalják el pedig esete bizonyítja, hogy igenis intézeten kívül is elhárítható, szerencsétlen esetben pedig a kórházban sem (lásd az említett kecskeméti esetet, ahol a pár napos belső vizsgálat felmentette az orvost) akkor nem lehet nem kettős mércét látni, melynek egyik oldalán a kórház, másik oldalán a bábai modell áll.

2. legalább 10 alkalommal le van írva, hogy az otthonszülés Geréb Ágneséknél ingyen van akárhány alkalommal, ha tehetik még az útiköltséget sem fogadják el, a tanfolyam kerül két főre 50.000-be, emlegettek itt 400.000-at, kiszámoljátok 1 szülésre, hogy ennél biztosan több, pedig a tanfolyam egyszer elvégzendő, s kórházban szülő anyák is elvégzik.

3. A Geréb Ágnes által kísért szülések hivatalos száma 3500, hasraütve kiszámolni, hogy legfennebb 1000, egyszerű hazugság. A néhány hete felmentett siófoki sztárnőgyógyász, aki egy év alatt elvesztett egy anyát (mert 6 hónapon keresztül nem vett észre egy méhen kívüli terhességet) és egy babát évi 450-et vállal futószalagon, nyilván ingyen.

4. Ezer bejegyzésetekben hangoztatjátok, hogy otthonszülni veszélyes(ebb, mint a kórházban), minden ezt cáfoló bizonyítékot figyelmen kívül hagyva és egyetlen alátámasztó bizonyítékot sem ismertetve (hiába mondod hát Platon, hogy nem az otthonszülés, hanem Geréb Ágnes - akit Te arrogáns módon Ágikának nevezel - a veszélyes)

Nincs nekem több időm rátok, de szerencsére nem is veletek kell nekünk vitatkozni.

Urban Gorilla · http://urbangorilla.blog.hu/ 2011.03.27. 09:26:24

@Topham Hatt:
Amikor a pénzbüntetésnél súlyosabb büntetés öszehasonlítását kéred már sokadszorra, akkor sokadszorra történő figyelemfelhívás ellenére miért hagyod ki belőle még mindíg azt" a szakmájától való eltiltás közben"? Szerintem ezt szándékosan hagyod ki.

Urban Gorilla · http://urbangorilla.blog.hu/ 2011.03.27. 09:31:13

@Topham Hatt:
Ezt az összehasonlítást pedig azzal kell kiegészíteni, hogy "...aki szándékosan nem kórházi körülmények között vezette a szülést és veszítette el a gyereket". Jó lesz ezzel a kiegészítéssel?

Egyébként ha tudsz olyan orvost Gerében kívűl, aki újszülötthalállal végződő szülést vezetett/kísért, úgy, hogy szándékosan nem kórházban tette ezt orvos létére, akkor örömmel öszehasonlítom a kettejük bűntetését.

Urban Gorilla · http://urbangorilla.blog.hu/ 2011.03.27. 09:49:49

@csongorbela:
Ahha ez nagyon izgalmas. Olyat is tudsz, ami Magyarországról szól? Mert ez amerikai statisztikákról szól. Ennek így semmi köze ehhez a vitához, sem Gerébhez (mert ahogy itt sokszor elhangzott, róla beszélünk.) Ez egy amerikai minta, más kultúra, más közeg, már gondolkodásmód, ott az otthonszülés háttere sokkal jobban ki van találva, a kórházak tudnak róla, hogy éppen otthon szülés zajlik. Én 9 évig éltem Kanadában, Ontarioban, ott több kollégám több gyerekek is született otthon, de ott mér a terhesség elejétől folyamatosan és rendszeresen wele vol a midwife, gyönyörű lakásokban tették mindezt, a szülés indulásakor értestették a kórházat hogy megindult az otthonszülés, folyamatosan tájékoztatták a kismama háziorvosát, kórházhoz hasonló nyilvántartást vezettek róla ott a midewifeok.
Történetesen emlékszem is arra, hogy az egyik ottani ismerősőm mondta, hogy milyen érekes, hogy magyar származású a midwife, aki a gyerekei születését segítette/vezette, és még a nevére is emlékszem, mert az volt a neve, hogy Nagy.
www.cmo.on.ca/search_result.php?via=region&u=RM1215

Itt nyugodtan lehet neki írni, meg lehet kérdezni, hogy hogyan zajlik ott a procedúra, hogy vajon ott is az van e, hogy csak a végén jelentkezik be nála a terhes anya, és meg lehet azt is kérdezni, milyen összegért teszi mindenzt. Nyilván a kanadai és amerikai rendszer olyan sokban nem tér el.

De mégegyszer mondom, hogy nemértem, hogy gondolod, hogy egy magya ember magyarországon zajló peréről vitatkozunk, az itteni kórházak statisztikáiról az otthonszüléshez (Gerébnél szüléshez képest, mert igazából arról vitatkozunk), és akkor jössz egy 6 éves angol lapban leközölt amerikai statisztikával. Nem értem az embereket...

Urban Gorilla · http://urbangorilla.blog.hu/ 2011.03.27. 10:07:44

@csongorbela:
Elég sok hülyeséget összehordasz azért itt, ugye tudod.
Nagybetűvel írod, hogy jöttek itt a bizonyítékook, nem jött bizonyíték. Az ezzel a vitával kapcsolatos közhelyek jöttek. A szülész akit felmentettek az nem siófoki, hanem budapesti, MÁV kórházos, és teljesen véletlenül az egyik gyerekem nála született (akkor még nem volt sztárszülés, egy nagyon fiatal orvos volt)

" Ezer bejegyzésetekben hangoztatjátok, hogy otthonszülni veszélyes(ebb, mint a kórházban), minden ezt cáfoló bizonyítékot figyelmen kívül hagyva"
Mert nem volt ilyen. Csak maximum ti hiszitek azt, hogy az hülyékkel szemben bizonyíték, csak szerencsére nem vagyunk azok, és látjuk, hogy az nem bizonyíték. Húzzatok bele a valós bizonyítékok keresésébe.

Jelen pillanatban a következő kérdések merülnek fel bennem:

- Honnan, milyen nyilvántartásból lehet tudni, hogy Geréb összesen hány otthon szülést vezetett, és hány szabad szülést a Születésházban.

- Honnan lehet tudni, hogy a nála jelentkezett kismamák hány százalékát küldte kórházba még szülés előtt?

- Honnan lehet tudni, hogy az említett eseteken kívül voltak e még prolémás szülései, amik nem derültek ki soha?

- Honnan lehet tudni, hogy Geréb mennyit kér egy szülésért, és hogy mennyit ajánlanak neki, és ebből mennyit fogad el?

- Általában a terhesség melyik szakaszában jelentkeznek Gerébnél?

- Volt e olyan szülés, amit törvényesen nem csinálhatott volna meg Geréb (vezetés/segtés)

- Geréb szegett e szándékosan törvényt?

"de szerencsére nem is veletek kell nekünk vitatkozni."
Igen, de azért ebből nyugdtan leszűrheted, hogy nem a hálapénzes orvostársdlom van Geréb ellen, hanem a szimpla, hétköznapi emberek igen jelentős, ha nem a többsége nagyon eítéli amit csinál, és örül az ítéletnek. Ne ringasd magad abba, hogy a gonosz orvoslobby az ellenoldal.

Urban Gorilla · http://urbangorilla.blog.hu/ 2011.03.27. 10:21:03

Csak annak, aki tud angolul:
What can you expect from midwifery care?

Midwives begin care in the first trimester of a woman's pregnancy and provide complete care to their client as the primary caregiver. Midwifery care includes visits with the client at the midwifery clinic, attendance at the labour and birth and post partum home visits. Throughout the client's care, a midwife or her practice back-up is available on a 24 hour basis. Midwives consult with physicians if necessary and may transfer care if required. A midwife may provide supportive care to her client if care is transferred.

Tehát a bába a terhesség első harmadától folyamatosan fogyelemmel kíséri a terhességet. KONZULTÁL ORVOSOKKAL ha kell, és átruházza rájuk a kismama kezelését, ha ez szükséges (Tudja ugyanis, hogy azok jobb eséllyel kezelik a problémás eseteket).

Ez is egy kulcsmondat, és kérdezem, hogy van ilyen Magyarországon?
"Midwives provide their clients with information in order to help them make appropriate choices for their care. All clients are provided with an informed choice agreement at the beginning of care and kept informed throughout their care in order to make choices when necessary."

Itt a link: www.cmo.on.ca/midwife_care.php

Ebből például kiderül, hogy törvényileg minimum két bábának kell jelen lenni a szüléskor, ha nincs rendelkezésre álló második bába, szerződés kötelezi, hogy a kórházból hívjon segítséget.: www.cmo.on.ca/practice.php

vkaresz6 2011.03.27. 10:26:34

@csongorbela:
A szülés veszélyes folyamat és életmentő műtéttel végződhet ezért otthon veszélyesebb szülni mint korházban.

Vizsgáljuk meg a fenti mondatot. Ha a mondat első fele igaz az maga után vonja hogy a második fele is az. Az esélyek képezhetik egy hasonló vita tárgyát mint ami itt folyik.

1: Ebben nem elhanyagolható szerep jut annak hogy nem volt engedélye. Ez most mint tény lényeges nem az hogy miért nem volt neki. Az engedélyét azért vette el mert a biztonsági szabályokat tökéletesen figyelmen kívül hagyva vállalt el szüléseket és baj történt. Ha megiszok 1 sört még aklalmas vagyok fizikailag és szellemileg is az autóvezetésre jogilag nem. Ha 1 sör+kocsi kombóvel elkapnak a rendőrök 3 hónapra bevonják a jogsimat ha így egy öngyilkos biciklista a kocsim alá ugrik engem vonnak felelősségre az 1 sör miatt. Ha a 3 hónapos eltiltásom alatt újra vezetek és elkapnak akkor pedig mehetek a bíróságra. Ezt nem érzem kettős mércének g.á. esetén miért az?

2: Bár jogilag az lehet a vita szempontjából nem érzem lényeges kérdésnek. Legfeljebb G.Á. jószándékát bizonyítja de itt most a felelősségérzete a kérdéses.
Készséggel elhiszem hogy nem kért pénzt.

3: 10 év alatt 3500 baba az kb napi 1 szülés. Ennek a pontnak a helyessége kérdésessé teszi a 2. pont helyességét. Minden nyerészkedő vádat félretéve G.Á. nek is el kell tartania magát valamiből. Az örömtől hogy kisbabákat hozhat a világra még nem lakik jól.

4:Lásd komment elején. Rengeteg másik érvet is felhoztam nyilván olvastad őket(említetted is). Nem írom le újra.

négykerekű biciklista 2011.03.27. 11:07:10

@vkaresz6:
1. "A szülés veszélyes folyamat és életmentő műtéttel végződhet ezért otthon veszélyesebb szülni mint kórházban." Az implikáció csak akkor érvényes, ha a kórházba vonulásnak nincsenek másfajta veszélyeztető tényezői. Az otthonszülés támogatói szerint vannak, nevesítik is őket, és a statisztikák is őket igazolják.
2. Jogilag a vita szempontjából valóban nem lényeges, de azért karaktergyilkolásra remekül alkalmas hazugság a 400.000 Ft/szülés.
3. 10 év alatt valóban sok lenne 3500 szülés, 20 év alatt azért abszolút reálisa, legalábbis szerintem.

Urban Gorilla · http://urbangorilla.blog.hu/ 2011.03.27. 11:07:38

@vkaresz6:

Azt a kiegészítést és tényt, hogy nem volt engedélye eddig kb 20 alkalommal írtam le 5 különböző vitapartnernek, de mintha el sem hangzana, mintha nem lenne, mintha lenne egy szemüvegük, ami ezt nem látja, és olyan összehasonlításokat írnak, melyben Gerébet a kürházi munka során hasonló hibát elkövető, a szakmájét kórházi közegben legálisan gyakolró orvossal hasolnlítják össze, hogy az miért nem kap letöltendőd, miért mentik fel blah blah blah. És hiába magyarázom, néha olyan érzésem van, mintha nem lennének toppon szellemileg, mert ugyanazt, az egyébként sortsdöntő és perdöntő tényezőt úgy hagyják ki, mintha nem tudnának róla. Az autós hasonlatot is kb 5 alkalommal mondtam el, nem veszik tudomásul. Továbbra is orvosnak kezelik Gerébet, aki ugyan olyan hibát követett el, mint más orvosok, csak szegényt meghurcoljáj, a csúnya orvosokat meg nem. Mintha nem felnőttekkel beszélnék.

Aztek68 2011.03.27. 11:11:55

Az ítélkezés nagyon megy itt sokaknak. Még jó, hogy nem lettek bírák.

Urban Gorilla · http://urbangorilla.blog.hu/ 2011.03.27. 11:12:26

@négykerekű biciklista:
"Az implikáció csak akkor érvényes, ha a kórházba vonulásnak nincsenek másfajta veszélyeztető tényezői. Az otthonszülés támogatói szerint vannak, nevesítik is őket, és a statisztikák is őket igazolják."

Ez nem igaz, de ez már 24 szer elhangzott. Az összes beteg és problémás gyereket elküldik kórházba Gerébék, el sem vállalják, ezért van különbség a statisztikában. Egyébként hol van az a statisztika, ami ezt igazolja? Olyan szívesen megnézném. Te biztos olvastad, úgyhogy gyorsan bedobnád nekem ide a linket, hogy én is elolvashassa? Mert statisztikáról beszéltünk, viszont senki nem mutatott még egyet sem. Az, hogy ide milyen számadatokat ír be, azt ugye nem várod, hogy statisztikának vegyem.

"2. Jogilag a vita szempontjából valóban nem lényeges, de azért karaktergyilkolásra remekül alkalmas hazugság a 400.000 Ft/szülés."
Honnan derül ki, hogy ez hazugság? Lehet, hogy ez az igazság, csak aki ennyit fizetett neki az kussol. Lehet, hogy nem fizettek neki ennyit, de hogy ezt egyértelműen hazugságnak vegyük, ahhoz igazságügyi szakértővel kell megvizsgáltatni Geréb vagyoni helyzetét.

Urban Gorilla · http://urbangorilla.blog.hu/ 2011.03.27. 11:13:49

@Észkombájn:
Ez egy igazán építő, és színvonalas hozzászólás volt.

négykerekű biciklista 2011.03.27. 11:16:25

@Urban Gorilla: Lényegileg itt is így zajlik minden. Általában az első trimeszterben jelentkeznek a nők, a bábák végigkísérik a várandósságot, ketten mennek szülésekhez. Az egyetlen érdemi különbség, hogy a kórházak hivatalosan nem partnerek, ezért a terhesgondozásban vagy párhuzamosan járnak a nők SZTK-ba és a bábákhoz, vagy egyedi személyes kapcsolatokon keresztül alakul ki együttműködés egy (általában magán) nőgyógyász és a bábák között.

Topham Hatt 2011.03.27. 11:43:23

@Urban Gorilla: talán azért nem veszik figyelembe a válaszkor, mert nem azért itélték el mert nem volt engedélye. Vagy ha mégis íg lenne, légyszi linkeld be ahol ezt irják az itélet indokaként, mert én még nem láttam, persze lehet neked van igazad.
Az autós hasonlatod pedig azért nem érdekel senkit mert nem lehet összehasonlítani a kettőt. Én is próbálkoztam vele, aztán beláttam hogy marhaság. Gondolkodj el rajta, és rájössz te is.

tik-tak 2011.03.27. 13:37:07

Már írtam, de még egyszer. A védőnők minden várandóságról tudnak. Ahol egy baba már otthon született, ott fokozottabban figyelnek a következőnél, és kötelességük jelenteni mindent!
Még ha akarna sem tudna Ági "sumákolni".

tik-tak 2011.03.27. 13:39:22

Ismételgetitek, hogy itt Ági eltiltása a lényeg. Hogy jön ide a pénz? Maradjatok már témánál!
Ha az utcán beindulna egy szülés és eltiltása ellenére Ági segítene, hős lenne.

Aztek68 2011.03.27. 14:54:04

@Urban Gorilla: Kösz. Örülök, hogy érted a lényeget.

kovego 2011.03.27. 15:10:51

"Megteheti-e egy orvos, hogy az érvényes szabályok ellenére klinikán kívül vezessen le egy természetéből adódóan életveszélyes folyamatot? "

ezek szerint az emberiségnek rég ki kellett volna halnia!?

"off"

az októberben az alma utcában a "mentők által megmentett" baba jól van! csak gondoltam hátha érdekel valakit! mert a sajtót csak addig érdekelte az ügy, amíg "vérszaga" volt!

Platon 2011.03.27. 18:35:21

@négykerekű biciklista:

Gerébnél az országos átlag felett van a csecsemőhalandóság, mint azt már kitárgyaltuk.

Az országos átlag a szülőszobában 0.6 halott baba 1000 szülésre addig Gerébnél minimum 0,86 halott baba 1000 szülésre (ha elfogadjuk a fentebb már megcáfolt 3500 szülésre vonatkozó hazugságot) és maximum 3 ha a minimális 1000 szüléses becsléssel számolunk.

Azaz Gerébnek úgy sikerült rosszabb statisztikát összehoznia az országos átlagnál, hogy abban a koraszülöttektől kezdve a menőautóban, vagy tanyán elbújva születő babák is benne vannak. Gerébnek ugye ilyenjei nem nagyon vannak, mert azokat kerüli. Aztán jön a hazudozás a csecsemőhalandósági statisztikára mutogatva, egy éves korukban balesetben elhunyt gyerekeket a "kórházi szülés áldozatainak" beállítva. Mi ez ha nem ordas hazudozás??

Geréb nagy bűne hogy azt hazudja a követőinek hogy otthon szülni biztonságosabb, miközben mint a számok is mutatják nem az. (tegyük hozzá hogy amit csinál az még csak nem is otthon szülés mert az ő kvázi klinikáján történik.)

Az anyának pontos, és szakszerű tájékoztatáshoz való joga sérül. Semmi baj az otthonszüléssel, ha az anya nincsen megvezetve a kockázatokat illetően.

Geréb Ágnesnek, és követőinek már csak ezért is dukálna egy életfogytig eltiltás a szakmától.

Ráadásul lejáratják magát az otthonszülést is. Ami pedig nem egyenlő Geréb Ágnessel.

Platon 2011.03.27. 18:48:36

@csongorbela:

1, Semmilyen bizonyítékot nem sikerült mutatnod csak Ágika saját állításait. Meg ne sértődj, de ez nem bizonyíték hanem szóbeszéd.

2, Én meg nem. Sasolj csak bele az alapítvány beszámolójába.

3, Ha minden nap levezetett egy szülést akkor miből él???? Vagy ez igaz vagy a 2. pontod. Akár így akár úgy Ágika HAZUDOTT, ez bizonyos immár. Ha esetleg elfogadjuk a 3500 számot, mint ahogy semmi más nem támasztja alá csak Ágika kétes szava, akkor is 0,86 szülőszobán elhunyt csecsemő jön ki 1000 szülésre. Az országos átlag 0,6 csecsemő, ami látványosan alacsonyabb., úgy hogy ebben benne vannak a veszélyeztetett terhes, sérült, koraszülött, problémás, mentőautóban született csecsemők, szóval mindaz a problémás eset amivel Ágika nem mocskolja be a kezét. Ellenben nincsenek benne az egy éves korukig balesetben, betegségben elhunyt csecsemők akiket igazmondó Ágika nagyvonalúan a kórházi szülés áldozatainak tüntet fel, hiszen valahogy ki kell kozmetikáznia a szörnyű statisztikáját.

4, Te bizonyítékon Geréb Ágnes becsületszavát érted. Ez nem ér semmit hiszen éppen most bizonyítottuk be hogy hazudik. (Vagy 3500 szülés, vagy nem kér pénzt, az egyik hazugság, a kettő egymást kizárja.) Azaz semmilyen bizonyítékod nincsen. Ezzel szemben állnak a hivatalos statisztikák, valamint Geréb ellenőrizhetően elvesztett babái (minimum becslés) valamint az emberileg bevállalható szülések száma. (De itt még ha elfogadjuk Ágika hazugságait akkor se jön ki neki kedvező eredmény.)

Hát így állunk.

Semmi baj az otthon szüléssel. Geréb Ágnes hazugságaival, és félrevezetéseivel van a probléma. Minden terhes nő, és magzat megérdemli hogy az anyja a valós kockázatok tudatában dönthessen, hogy a kockázatosabb otthonszülést választja, vagy a kényelmetlenebb kórházit.

Platon 2011.03.27. 18:50:46

@Észkombájn:

A bíró már döntött, győzött az igazság.

Topham Hatt 2011.03.27. 19:21:50

@csongorbela: ne fáraszd magad csongor, egy trollnak bármit írhatsz, az csak tovább ontja az oktalanságokat. Legjobb ha nem töröd magad az etetésével, mert csak hízik tőle :)

vkaresz6 2011.03.27. 19:39:12

@Platon: Így van. A bíró már döntött szerintem jól. Győzött az igazság és győztek a Geréb pártiak is mert készül az otthonszülés szabályozása. Már kb 300 komment óta csak az érvek ellenérvek szüntelen ismételgetése ment mindent átrágtunk többször senki nem győzött meg senkit szerintem felesleges erre több időt pazarolni.

Egy élmény volt.:)

négykerekű biciklista 2011.03.27. 20:25:15

@Platon: "Az országos átlag a szülőszobában 0.6 halott baba 1000 szülésre"

Told el eggyel azt a tizedesvesszőt, barátom, azt' kezdd elölről a fröcsögésedet.

Platon 2011.03.27. 20:39:14

@négykerekű biciklista:

Az a tizedes vesző pont jó helyen van bármennyire is fáj neked. Megértem hogy tetszene neked ha a hónapokkal később balesetben stb. elhunyt csecsemőket is beszámíthatnád a kórházak áldozatainak...

Ez nem jött be pajti.

Platon 2011.03.27. 20:40:34

@vkaresz6:

A Geréb pártiakat nem az otthon szülés érdekli. Ők Geréb Ágnes vallásos követői. Ha az otthon szülés érdekelné őket akkor otthon szülnének nem Geréb Kvázi klinikáján.

Platon 2011.03.27. 20:42:55

@négykerekű biciklista:

Keresd vissza, ahelyett hogy az egyéves korukban elhunyt csecsemőket is tartalmazó csecsemő halandósági rátával próbálnád Geréb hasra ütve készült, és kizárólag a szülés plusz pár órát tartalmazó "statisztikáját" összehasonlítani, célzatosan meghamisítva a valóságot, és félrevezetve a terhes nőket.

négykerekű biciklista 2011.03.27. 20:45:54

@Platon: Felejts el, sajnos vitaképtelen vagy. Ignore ON.

Platon 2011.03.27. 20:59:21

@négykerekű biciklista:

:D Kínos ha a tények nem támasztják alá a prekoncepciót :D

És ezen még a struccpolitika sem segít.

preston 2011.03.27. 22:43:09

@gpetersz: elnézést, de csak most olvasgatom a hozzászólásokat, te olyan lehetsz, mint a móricka a viccben, mindenről az jut eszébe.ha bányákról, székházakról, kaja ibrahimokról és tokaji,, nem a legnagyobb ,, támogatásról elfeledkeztél volna, jusson eszedbe, hogy több tucat ügyész próbál Budainak segiteni abban, hogy valami peres ügyet akasszanak Gyurcsány nyakába. Ja és még él az alkotmány, a btk. A zuschlag büntetés, biztos megérdemelt, csak ilyen ügyben, visszafizetett kár esetén ez a büntetés nagyon a felső határon volt még 6 évvel is.Mennyit adnál Deutschnak a milliárdos kapu ügyletért. bocs , hogy válaszoltam az off ra

Aztek68 2011.03.28. 10:04:16

@Platon: valószínűleg nem vagy jogász, mert akkor tudnád, hogy jog és igazság két külön kategória.

felucca 2011.03.28. 10:55:15

@Platon:
"....A Geréb pártiakat nem az otthon szülés érdekli. Ők Geréb Ágnes vallásos követői..."

Ha neked nincsen közöd az otthonszüléshez, akkor szerintem ne nyilatkozz más nevében. Ha esetleg érdekel ez a kérdés, akkor kérdezd meg olyasvalakitől, akinek nálad több köze van az otthonszüléshez: Pl. így: Geréb Ágnes vallásos követője vagy?

Erre én: Hülye vagy? Miért lennék bárkinek vallásos követője. Én az otthonszülést támogatom, akinek egyik prominens képviselője Mo.-on Geréb Ágnes.

Nem, helyesbítek. Nem az otthonszülést támogatom. Azt támogatom, hogy az ún. "orvostudomány" szálljon le az emberekről úgy általában és a szülő nőkről (akik nem betegek) konkrétan. Ma ez a törekvés leginkább az otthonszülésben nyilvánul meg, ezért támogatom. Ha nem Geréb Ágnesnek hívnák, hanem Szőgyémi Izidornak, akkor őt támogatnám.

Egy hülye, gyűlölködő fasz vagy. Szégyelld magad!

felucca 2011.03.28. 11:21:58

@Urban Gorilla: "...nem a hálapénzes orvostársdlom van Geréb ellen, hanem a szimpla, hétköznapi emberek igen jelentős, ha nem a többsége nagyon eítéli amit csinál, és örül az ítéletnek...."

Már bocsánat, egy olyan konzervatív, alulképzett, előítéletes, buta társadalom, mint a magyar, semmilyen szempontból nem legitimál sem ilyen, sem amolyan döntést.

Naponta hússzor elmondják a rádióban, hogy otthonszülni veszélyes, ezek után megkérdeznek egy utcaemberét, aki készséggel elmondja, hogy otthonszülni veszélyes.

Többdiplomás kollégáim jönnek nekem, hogy ők úgy hallották, hogy otthonszülni veszélyes, hát miért szültünk mi mégis otthon, hát hülye felelőtlenek vagyunk?

Szóval ne nézzük egymást hülyének! nem írok, nem olvasok, én magyar nemes vagyok!

Platon 2011.03.28. 18:32:23

@felucca:

A szitkozódás és személyeskedés különösebben nem hat meg, csak az érvek hiányának és a görcsös erőlködésnek a taszító mellékterméke. L'Style c'est le homme meme

Geréb Ágnes NEM otthon szüléseket vezet általában. Ez egy tény, bármennyire is prüszkölsz ellene. Így aztán ha igaz lenne amit írsz akkor nyilván Szőgyényi Izidort követnéd, vagy bárki mást aki otthon szülést vezet, nem a saját magánklinika szerűségét menedzseli.

Tök jó lesz ha az orvostudomány leszáll a szülő nőkhöz mert akkor majd megint elérjük a 70% csecsemőhalandóságot ami az orvostudomány "rászállása" előtt volt. Gondolkozz egy kicsit.

A fanatizmus nem egészséges állapot. Próbáld a tényeket mérlegelni a hit helyett.

Tény 1: Ágika otthonszülései, nem otthonszülések.
Tény 2: Ágika jól megél belőle.
Tény 3: Ágika hazudik (Lásd. feljebb) így klienseinek sérül a tájékozott beleegyezéshez való joga.
Tény 4: Otthon szülni azonos rizikócsoporton belül sokkal kockázatosabb mint kórházban.
Tény 5: Ágikának borzasztó a statisztikája. (lásd korábban)

Én támogatom az otthonszülést ha az anya tisztában van ezekkel a tényekkel, és vallásos hevülettől égő fanatikusok hazugságaitól megvezetve vállalja a nagyobb kockázatot a nagyobb kényelemért cserébe. Ez az ő szíve joga. Ellenben senkinek sincs joga átverni terhes nőket és kockáztatni a babájuk életét. Még vallásos hevületből sem.

Platon 2011.03.28. 18:34:00

@felucca:
Te nem lehet hogy nem mindenki más jön szemben az autópályán hanem te hajtottál fel fordítva???

A tények és a statisztikák szerint otthon szülni veszélyes. pont.

Teszik neked vagy sem. Ez a helyzet.

szikjáró 2011.03.29. 04:29:27

@végsőkig hiszterizált agyalágyult ámokfutó troll:

kivették a kismamákat a bábák kezéből, mert a dokiknak kellett a pénz. egy gyerek születése legalább negyedmillióba kerül, ennek tetemes része az orvos zsebében landol. régen működött az otthonszülés is. balesetek pedig előfordulnak kórházban is.
nem látom be, mitől jobb egy doki kezei közt szülni, akinek van minden napra egy páciense, mint egy bábáéban (aki persze felkészült), aki esetleg hónapokig foglalkozik ugyanazzal a szülőpárral.
hiszti.

csongorbela · http://belaba.blog.hu/ 2011.03.29. 10:27:55

@Platon: Tény 1: Ágika otthonszülései, nem otthonszülések.
Ági szülései háborítatlan szülések, s elég nagy részük valóságban is otthon történik.

Tény 2: Ágika jól megél belőle.
Havi fizetésért dolgozik, melyet az alapítvány fizet, a szülésekért a szülőktől nem kér pénzt.

Tény 3: Ágika hazudik (Lásd. feljebb) így klienseinek sérül a tájékozott beleegyezéshez való joga.
Ő tájékoztatott minket minden vizsgálatról, minden beavatkozásról, ami várható, vagy csak előfordulhat, ellentétben az ezt megelőző kórházi szüléseinkkel. Egyetlen hazugság sem hagyta el a száját. Egyik szülésünkkor sem voltam olyan tájékozott, mint akkor.

Tény 4: Otthon szülni azonos rizikócsoporton belül sokkal kockázatosabb mint kórházban.
Tény: ez hazugság (illetve csúsztatás, mert azonos magas kockázatú csoportban természetesen jobb a kórház, de alacsony kockázatú csoportban nem), számos nemzetközi, de a hazai statisztika is bizonyítja.
Ott áll fennebb a korábbi kommentjeimben minden erre vonatkozó adat. Tények melyeket te nyilván nem fogsz elolvasni sem, nemhogy mérlegelni. Ez pedig a te hozzászólásaidból derül ki egyértelműen.

Tény 5: Ágikának borzasztó a statisztikája. (lásd korábban)
Százalékban mérik a különbséget a bábák javára (és az övére is) ez is ott van az általad figyelmen kívül hagyott kommentekben. Te hasraütve 1000 szüléséről beszélsz és számolsz szerinted elhallgatott esetekkel is. Én valós kórházi adatokkat és az alapítvány lefoglalt dokumentációit emlegettem. Szerintem nem kérdés, hogy melyik a hitelesebb.

Ugyanúgy nem fog téged érdekelni, mint az eddigiek, a saját kommentjeiddel együtt, mert nem sokkal korábban azt fejtegetted, hogy nem az otthonszülés a veszélyes, hanem Geréb Ágnes.
Kár beléd az időm, bár határozottan élvezem a szellemi fölényt.

felucca 2011.03.29. 17:03:14

@Platon: Bár nem érdemes, de nem állom meg, hogy erre a demagóg faszságra külön ne térjek ki:

"...Tény 2: Ágika jól megél belőle...."

Te most irígy vagy, vagy sikertelen, vagy mindkettő, vagy komplexusaid vannak. Nehezményezed, hogy valakinek esetleg a munkája mellett nem kopik fel az álla. Hiszen azért dolgozunk, hogy szegények legyünk, vagy mi?

Nem Gondolom, hogy Geréb éhenhalna a munkája mellett, de látva a lakását, látva a lepukkant autót, amivel a szülésekhez járnak, nem hiszem, hogy felveti a pénz. Persze ettől a gonosz nőtől még az is kitelik, hogy elsikkasztja a sok pénzt és egy ócska Forddal álcázza a gazdagságát. Hát, fiam, ritka egy nagy fasz vagy!

Topham Hatt 2011.03.29. 18:04:24

Urban Gorilla is kikopott innen mióta megbukott az aduásznak gondolt "azért büntették meg nert nem volt engedélye" kártyája. Valószinüleg Platon is feladja hamarosan :)

Platon 2011.03.29. 18:36:44

@felucca:

Nagyon erősen mellényúltál, hála istennek, ( és rengeteg munkának). :D

Ágika jól megélése azért lényeges, mert 1, azt hazudja hogy ingyen csinálja. 2, A jogerős eltiltás megszegése mögött a nyereségvágy gyanúja is felmerülhet.

Ami a pénzt illeti az alapítványok gazdálkodása nyilvános, így az Alternatalé is. Nézz bele, aztán gondold át újra a lepukkant autó stb. dumát.

Mondták már amúgy, hogy szépen kulturáltan és választékosan beszélsz, és jól viseled ha alul maradsz egy vitában? :D

Platon 2011.03.29. 18:50:51

@csongorbela:

2, Te Béla, és az alapítványnak honnan van pénze? :D Csak nem a megtévesztett terhes nőktől?

3, Elmondta hogy kockázatot vállalsz? Nem mondta el. Mindenhol azt hazudja hogy "otthon" szülni biztonságosabb.

4, Hajrá mutasd. Mint már kiveséztük Ágika úgy hamisítja a maga javára a statisztikát, hogy teljes országos csecsemőhalandóságot mint a kórházi szülés veszélyét mutatja be. Ezzel szemben az minden 1 éves korig elhunyt csecsemőt tartalmaz, még az Ágika által megölteket is. A valós szülőszobai halálozás tekintetében Még az Ágikának legkedvezőbb becslésnél (amikor minden hazug szavát elhisszük) is rosszabbak a számok egy két tizeddel. És ugye abban benne vannak a magas rizikócsoportok is, míg Ágikánál olyan csak elvétve akad. Sajnos Ágnesnek nagyon rossz a statisztikája. Nem az otthonszülésé en bloc, hanem Ágnesé.

5. Mindegy hogy 1000 szülés vagy 3500 (ami ugye fizikai képtelenség) akkor is rosszabbak a számok. Ez van. lásd előző pont.

Érdekes egyébként hogy valahogy Ágnes hívei milyen ingerült személyeskedéssel reagálnak ha kritika éri őnagyságát. Lehetne ám érvelni is meg adatokat hozni is. Csak ugye az a baj hogy azok Ágnes ellen szólnak, így nektek marad az ingerült személyeskedő hitvita. Kár.

Platon 2011.03.29. 18:53:52

@csongorbela:

Ja igen.

1, Ebben a pontban akkor nincs vita ha jól látom. Ágnes "otthonszülései" nem otthonszülések. Hogy mennyire háborítatlanok arról a szegény csecsemő tudna beszélni akit Ágnes annyira nem háborgatott, hogy egy órán keresztül hagyta fuldokolni, amíg végül súlyosan károsodott szegénynek az agya. Igen, háborítatlan ez tény.

Topham Hatt 2011.03.30. 10:51:55

Bizonyítom pontról-pontra a valóságot:
(Platon vitastílusában)

1. Ez nem igaz. Platon hazudik. A többieknek igaza van.
2. Platon még ha kérdez is hazudik. Még a vak is látja.
3. Elmondta, mindenkinek. Én hallottam, mindegyiket. Ergo Platon itt is hazudik. Akár a vízfolyás.
4. Itt csupa valótlanságot és hazugságot állít. Én tudom hogy hogy van, és ő nem. Ez a lényeg.
5. Ez nem képtelenség, a számok a valóságot tükrözik, tehát ismét rajtakaptuk Platont egy szemenszedett hazugságon. Próbálkozik itt mást mondani, de egyik sem igaz. Hogy honnan tudom? Lásd 2. pont. Sajnos ez van.

Szóval, sajnálom, kedves Platon, most lebuktál. Nem érdemes válaszolnod, megmondjam hogy miért? Lásd 2. pont. És a 2. pont megdönthetetlen tény. Hiába is írsz mást, sajnos az igazságot már kimondtam. Ezek után több hozzáfűznivalóm már nincs is, értelmetlen lenne. Nincs értelme tovább vitatkozni a tényekkel ezért annak mindenki számára egyértelmű és biztos tudatában távozom e fórumról, hogy alul maradtál. Ez van. Békélj meg vele.

Platon 2011.03.30. 13:12:00

@Topham Hatt:

:D A vallásos hit nem ismer tényeket, vitát, aki ellentmond hazudik, mindenki rossz irányba, szembejön az autópályán.

Sajnos a struccpolitika nem működik a való életben, és hiába hiszed hogy neked nem árthat a gravitáció attól még szétplacsansz amikor eléred a talajt.

Gratulálok az újabb színvonalas hozzászóláshoz.

Csak egy idézetet fűznék hozzá Buffon székfoglalójából.

"Le style c'est l'homme même"

jet set 2011.03.30. 21:49:57

@Cpt. Flint: Attól, hogy a terhesség nem betegség miért zárja ki, hogy kórházban biztonságosabb szülni?

felucca 2011.04.01. 15:41:24

@jet set: Nem zárja ki. Kórházban akkor biztonságosabb, ha a biztonság és a kismillió műszer közé egyenlőségjelet teszel. A szülésnek egy összetevője ez a fajta "biztonság", az összes többiben a nem kórházi szülés vezet.

Senkinek nem kell otthon szülni, aki nem akar, menjen szépen be a kórházba, feküdjön hanyatt, tegye szét a lábát, mert a dokinak úgy kényelmes. Aki meg nem akarja, hogy a férfitársadalom erőszakot tegyen rajta, az szülhessen kórházon kívül, akár otthon. Mondom ezt férfiként.

Platon 2011.04.06. 17:01:54

@felucca:

Kórházban objektíve biztonságosabb szülni. A biztonság nem függ a szubjektív tudatállapotodtól. Csak süket duma amit írsz.
A nem kórházi szülés a komplikációk számában, és a halott csecsemőkben vezet, másban nem. Pedig ugye az otthon szülés nem arról híres hogy ott magas rizikófaktorú szüléseket is bevállalnának.
süti beállítások módosítása