A nap izéje

‎"A titán forradalmi út nem habos kakaós uzsonnázással tarkított sétakocsikázás! Hanem egy diadalmasan száguldó gyorsvonat, ahol a mozdony acélos dübörgése elnyomja esendő gyomrunk korgását!"

Utolsó kommentek

"nézd legott Komédiának, s múlattatni fog. "

2011.03.21. 12:42 Harpi

Induljon a Bosszúszámláló!

Címkék: fidesz kormány tarlós istván bosszú elszámoltatás budai gyula

Minden jel arra vall, hogy a kormány immár az élet minden területére kiterjeszti a hatalmát, és könyörtelenül megtorol minden ellenvéleményt. A legfrissebb böszmeség a földrajzinév-bizottság lemészárlása és helyének sóval bevetése, s a földrajzi nevek kiosztásának közvetlen kormányhatáskörbe rendelése. Ám mindez nem most kezdődött. Pártunk és kormányunk tavaly, már hatalomra kerülése pillanatában megkezdte a bosszúhadjáratot mindazok ellen, akik az előző években beleszartak a Fidesz és érdekköreinek ventilátorába. Ez a nemes ténykedés pedig – hol a színfalak mögött, hol nagyon is a figyelem homlokterében – azóta is gátlástalanul folyik tovább. Itt az ideje, hogy elindítsuk a Bosszúszámlálót: 

Figyeljük, tárjuk a nyilvánosság elé és számoljuk, hogy a Fidesz
és csatlósai hol, mikor és kin álltak bosszút széles e hazában!


A Fidesz kardja a bosszúhadjáratban Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztos – már önmagában ez a titulus is a kommunista hatalomátvételt idézi. Budai a beiktatását követően azonnal hozzálátott a Fidesz ellenségeinek levadászásához; célpontjai között persze jócskán akadnak valódi bűnügyek is, ám az nehezen tagadható, hogy a Párt főinkvizítora az esetek jelentős hányadában szimpla politikai utasításokat hajt végre.

Galilei a Szent Inkvizíció előtt (Robert Fleury) 

Ennél azonban lényegesen kevésbé árnyalt visszavágások is történtek. Gondoljunk például a sanghaji világkiállítással szemben hatalmas dérrel-dúrral elindított nyomozásra, amivel hülyét csináltak Magyarországból – de hát, ezt ki nem szarja le, a lényeg a bosszú! A kirúgott köztisztviselők, az MNB-elnök elleni hadjárat, az Alkotmánybíróság megrendszabályozása, a Költségvetési Tanács szétverése, a filozófusok ellen keltett hisztéria, az esztergomi bohózat mind-mind a Fidesz bosszúja azok ellen, akik a hatalomátvétel óta vagy az előtt beszóltak nekik.

Ebbe a folyamba tartozik Tarlós István hadjárata azzal a Sziget Fesztivállal szemben, amely bizony nem kevés borsot tört az orra alá, amikor még az óbudai önkormányzat élén anyázta a képviselőtársait. És most itt a Fidesz legújabb, a viselkedésmódját tökéletesen jellemző primitív taplósága a Ferihegy átnevezésével kapcsolatos tragikomédia. Mint ismeretes, a közelmúltban a földrajzi nevekről döntő bizottság több tagját kirúgták munkahelyéről, mert úgy vélték, a kormány által javasolt Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér név bonyolult, és nem menne át a köztudatba. Szakmai véleményükért egyeseknek nem is a bizottsági helyükkel kellett fizetniük, hanem a bizottsági tevékenységüktől független munkahelyükről rúgták ki őket, a bizottságot megszüntették, és a földrajzi nevekről ezentúl közvetlenül a kormány dönt.

Ezek után valóban eljött az ideje annak, hogy a Fidesz által a korábbi választásokon rendre széles körben alkalmazott "számláló"-rendszert leporoljuk, és elkezdjük számba venni a párt és kormánya kicsinyes politikai bosszúhadjáratait.

Tehát a kérdés újra: Magyarországon – országos szinten, a fővárosban és vidéken – kin, hol, mikor és miért állt bosszút a kormány, a Fidesz és a fideszes helyi önkormányzatok?

101 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://napizeje.blog.hu/api/trackback/id/tr712758467

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A demokrácia diadala 2011.03.22. 09:33:11

  Mert mi másnak nevezhetnénk azt, hogy a Földrajzinév-bizottság nem a kormány által javasolt „Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér” elnevezést javasolta a repülőtér nevének, hanem a "Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér, ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BigBlueI 2011.03.21. 15:03:49

Basszus, nem figyelni kell, hanem tiltakozni és ordibálni, idegen nyelvekre lefordítani ezt a sok mocsokságot!!!!!

pecs2010 2011.03.21. 22:50:16

Sziasztok, ajánlom a facebook-os tiltakozó oldalt az átnevezéses szörnyűség ellen:

www.facebook.com/EzFerihegyNemLisztFerihegy

Emiksz 2011.03.22. 14:50:12

"- A lelkes turista elindul a belvárosból a reptérre, mivel indul? Metróval. A Ferenc körút állomáson át. Hát ennek vége, Gizike. Nem elég, hogy Feri, de még körút is. Visszatérés Ferihez! Hát még mit nem! Keresünk valami jobb nevet."

emiksz.blog.hu/2011/03/22/feri_tales

Fitz 2011.03.22. 16:00:41

Nem is beszélve azokról, akik nem akartak engedni a zsarolásnak és nem bízták a nyugdíjukat a töketlen gyökerekre.

NewWay 2011.03.22. 16:23:59

@Fitz:
"Nem is beszélve azokról, akik nem akartak engedni a zsarolásnak és nem bízták a nyugdíjukat a töketlen gyökerekre."

He-he-he. Ki tudja még, hogy mi lesz a nyugdíjakkal 30 év múlva? Addig még legalább 7-8 kormány lesz.

Van 100 ezer bátor ellenálló... a 10 millióból. Gratulálok!

Roy 2011.03.22. 16:25:34

A foldrajzi Nevekről egyedül Orbán fog dönteni.
Orbán tér, ilyen már van (XII. kerület). Orbán király útja a mai Andrássyi út lesz.

Anti Anyag (törölt) 2011.03.22. 16:27:55

Ja és ölik a Népszavásokat, pld. Andrassewet is meg akarták ölni.

Nyilván ez a blog lesz a következő, én pld. a helyetekben menekülnék ebből az országból. (Én persze maradok itt a többi mázlistával)

Amúgy személyesen éltem meg, ahogy a hatalomra kerülő ballibsi vezetés 2002-ben tömegével vágta ki, nem a fideszeseket, azok elmentek maguktól, hanem azokat a jelentéktelen senkiket, akik a Fidesz uralom alatt ott dolgoztak, mert a személetnek kell gyökeresen megváltoznia. 1500 emberből kb. 800.-at.

aeidennis 2011.03.22. 16:42:41

Tyűha, ez már-már népszavás bejegyzés. Örülök, hogy a blogíró felhívja a figyelmet erre a 4 évente előforduló jelenségre. (Emlékszünk még Keller Laci bácsira?)

nem nemsiker_s 2011.03.22. 16:45:03

A helyzet az, hogy én keveslem amit a Fidesz tisztogat, én pl. revízió alá venném a problémás autópálya építési költségeket, meg a kifizetetlen alvállalkozókat. (Egyébként ez utóbbi is érdekes eredményeket hozna szerintem.) Sztem. csak a jéghegy csúcsát kapirgálják.

Egyébként a 2002-es szoclib tisztogatásnál brutálabb még nem volt.

PR-küszöb 2011.03.22. 16:45:20

A bombasztikus cím megérdemelne egy részletes, jól adatolt feldolgozást. És akkor pontosan körbe rajzolódnának azok a helyek, amelyek felett Mánitú (leírva 'money + too') a Nagy Mutyi-Szellem őrködik.
Rimember: Sláger Rádió - Danubius, ami még a jéghegy csúcsának is csak a csúcsocskája volt, icike-picike, s talán ezért bökhette át a nyilvánosságot takaró vastag és vastagon pártsemleges érdekháló-szövedéket.

becike4 2011.03.22. 16:49:24

Hello Fidesz!Nektek is a kurva anyátokat.

mréveiller 2011.03.22. 17:17:03

nem kell a maszopot félteni kb a fél frakciót le lehetne sittelni, de viktorék nem fogják, ne aggódjatok

HavocS · http://www.obsidianshell.com 2011.03.22. 17:39:32

A tisztelt kommentelők miről beszélnek? Itt semmiféle pártpolitikáról, fidesznek betartásról nem volt szó. Pont ez a szörnyű benne, mert akkor valamivel még megmagyarázható volna.

rockjano_ 2011.03.22. 17:54:11

Ez a tisztogatás SOKKAL BRUTÁLISABB mint akármelyik akármikor eddig volt!!! Aki mást állít szimplán hazudik.

Anti Anyag (törölt) 2011.03.22. 18:08:16

@rockjano_: Én végül is épp ezért szavaztam a Fideszre. De szerintem a többi is.

Kivlov 2011.03.22. 18:10:35

Kutyát nem érdekli, h minek mi a neve, amíg az emberek nagy része hónapról-hónapra él. Nem az élelmiszerek ÁFÁját kell csökkenteni, hanem megfizetni a tisztességes munkát, tisztességes bérrel...

rockjano_ 2011.03.22. 18:28:26

@Anti Anyag: Elhiszem neked

De ha látod hogy embereket akik nem korruptak, nem szocik viszont jó szakemberek 10 perc alatt rugnak ki csak azért mert kell a hely egy nálluk sokkal tehetségtelenebb de nyíltan fideszszimpatizánsnak, na ha ilyennel találkozol és én találkoztam személyesen számtalannal akkor azért változik az ember véleménye.

Ez a kormány gazdaságilag eddig semmi akárcsak értékelhetőt sem tett csak a saját tehetségtelen tapnyalóit ültette be minden olyan székbe ahová csak lehetséges.

Link Elek 2011.03.22. 18:37:12

falurol gyuttek a sracok, tehenszar, palinka, meg bunkozas

torró 2011.03.22. 18:50:16

Mottó: ha egy vadász lelő egy medvét, másképp jelenik meg a medvék lapjában és másképp a vadászokéban!Érdekes az előző 8 év alatt ez a kérdés miért nem vetődött fel? Válasz:mert nem ti voltatok az érintettek! Ebben az országban az aktuális hatalmaknak mindig voltak kárvallottjai. Vagy ártatlanul, vagy az érintett hibájából eredően. Természetesen akik a haszon élvezői az aktuális hatalomnak, jogosnak érzik az intézkedéseket.Míg a másik égbekiáltó igazságtalanságnak. Így aztán a körforgás örök mozgóvá alakult. Persze lehet tiltakozni, de csak akkor érne véget ha egyszer senki nem fogadná el az ilyen irányú intézkedéseket. Csak hát azt hiszem ez már utópia. És ez miatt jogtalannak érzem az ilyen érzelmi kitöréseket, mert álságos!

Húsleves 2011.03.22. 18:57:26

@rockjano_:
Nem tudom lehet-e tehetségtelenebbeket ültetni azoknak a helyébe, akik leépítették a cukoripart, adóssághelyeket halmoztak fel a közigazgatásban, az államkasszában, a közlekedési vállalatoknál, áron alul adtak el mindent (lásd Sukoró, stb.), olyan szerződéseket kötöttek, hogy a külföldi metrókocsigyártót akkor sem terheli felelősség, ha nem felel meg a gyártmánya a szabványoknak (amiről egyébként tájékozódhatott volna), sőt még az enyveskezű "filozófus"-aiknak is csak arra volt esze, hogy a kapott pénzeket átjátsszák maguknak és a bagázsuknak.
Én azt várnám a kormánytól, hogy hatékonyabban takarítsa ki ezeket az élősködő tetveket mindenhonnan.

csoko20 2011.03.22. 19:01:23

@Link Elek: A falusiak nevében kikérem magunknak és visszautasítunk minden azonosítást, egy kalap alá vételt!

rockjano_ 2011.03.22. 19:05:16

@Húsleves: Lehet. Olyanokat akik eladósították az önkormányzatokat, használhatatlan vadászgépeket vettek vagyonokért, hülye demagóg népszavazásokkal szereztek híveket maguknak, olyanok akik elképesztően nagyképűek, lenézik a szegényebbeket és demagógok mint az istennyila. Lopnak rabolnak ahol tudnak és elvtelenül keresztbetesznek mindenek aminek csak tudnak.

Én azt várom ettől a kormánytól hogy egy nagy rozsdás késsel szúrják tökön saját magukat, de legalábbis nézzenek magukba, de erre persze képtelenek addig amíg ilyen egybittes rajongóik posztolgatnak mindenütt. :-)

Öreg Sam 2011.03.22. 19:05:50

Én meg kirugtam a portást kutyástul,mert nem tisztogatta Nenyit (vagy mit),a kutya meg szociul ugatott.
Ez a kispálya....

Húsleves 2011.03.22. 19:18:42

@rockjano_:
Használhatatlan vdászgépeket? Te valamit nagyon benéztél, az indexen is azt írják, hogy a Gripenek lepipálják a Líbiába küldött repülőgépek némelyikét. A hadrafoghatatlan hadsereg az egy teljesen más kérdés, azon nincs mit csodálkozni, hiszen az elmúlt években azok is a saját vállalkozásaikkal voltak elfoglalva. És normális ember azon sem lepődik már meg, hogy akadnak olyan elmebeteg vadbarmok, akikben egyáltalán megfogalmazódik olyan kérdés, hogy nem kellene-e elmennünk olyan háborúba, amelyhez semmi közünk, se pénzünk, se szakértelmünk nincs hozzá, ráadásul - Afganisztánnal ellentétben - még csak nem is várják el.

rockjano_ 2011.03.22. 19:24:08

@Húsleves: A mai napig nincs válasz arra hogy anno Vitya miért választotta a kipróbálatlan és nem is túl olcsó Grippeneket az olcsóbb és kipróbált F16-osok helyett. Megsértve ezzel persze az amikat is rendesen. (nem is szerették őt nagyon utána, az ami elnök is GYF-hez jött el őt még csak nem is fogadták , Putyin dettó egyébként)

Tudom volt igéret hogy majd leboltoljuk a svédekkel de te is tudod hogy ez nemigen következett be (mint ahogy az ilyenek nem is szoktak megtörténni)

Illetve azért van egy erős gyanú mégpedig az hogy ez milliárdokkal töltötte fel e fidesz pártkasszáját, de cáfolj meg ha akarod.

rockjano_ 2011.03.22. 19:25:50

@Húsleves: Ja a Libanoni háborúhoz mint NATO tag nagyon is van közünk, csak képességünk nincs hozzá (talán egy ilyen lukas nadrágú népségnek mint mi vagyunk ne is legyen)

torró 2011.03.22. 19:31:46

Akkor arról is tessék értekezni ,ha már az Orbánék megrendelték ezeket a szar Grippeneket, akkor a szocik miért fejelték meg hogy levegőben tölthetők legyenek, amire semmi szükség!

F_Jikov 2011.03.22. 19:38:39

Az a nagy helyzet, posztoló pajtikám, hogy amíg nem látom r rabláncon elvezetett MSZP-vezérkart, addig elégedetlen vagyok a Fidesszel. Ergo, ebből az is következik, hogy nagy ívben szarok az üldözésszámlálótokra.

Húsleves 2011.03.22. 19:38:40

@rockjano_:
Üzletet kötni nem az alapján szoktak, hogy akiét nem veszed meg az megsértődik. Az amerikaiak pedig nem ezért nem szerették Orbánt, hanem azért, mert ahol erős vezetés van, ott nem lehet azon a címen diktálni, hogy ha nem azt teszik amit ők mondanak, akkor "nagyon meg fognak sértődni". Ez persze nem jelenti azt, amit a szocik szeretnének belemagyarázni, hogy "majd mi megmutatjuk a világnak", hanem csakis annyit jelent, hogy nem tehetnek meg bármit. Igazad van, nem tudjuk, hogy miért a Gripeneket választották, de ezt az ügyet Svédországban is vizsgálták, és ott sem állapítottak meg korrupciót. A Gripen drágább, de jobb is, mint az F16-os.
A NATO pedig nem harmadik országok megtámadására, hanem a tagországa védelmére jött létre. Úgyhogy semmi közünk Líbiához.

rockjano_ 2011.03.22. 19:45:04

@Húsleves: Orbán soha nem volt erős ez önámítás. Ő csak egy kiskakas egy szemétdombon nemzetközileg senki nem számol vele. Az avittas öntelt főleg belső piacra szánt demagógiája meg büdös minden kicsit kulturáltabb népség számára.

Az úniós elnökségünk totális sikertelensége és jelentéktelensége talán jó példa erre.

A Grippen nem hiszem hogy jobb lenne mint mint az F16 de mindegy is, a korrupció biztosra vehető (persze lehet hogy mindkét oldal kapott belőlle). A NATO nem önvédelmi szervezet hanem katonai szövetség aminek része vagyunk és lehet hogy néha meg kell támadni valakit aki fel akarja koncolni saját állampogárait. (meg ez is része az önvédelemnek szerintem)

Nagyon remélem hogy minket is megtámadnának hasonló helyzetben.

rockjano_ 2011.03.22. 19:47:58

@torró: 2 magyarázat lehet

1. utántöltés nélkül nincs értelme lehet hogy légvédelemre jó de miután senki nem akarja megtámadni a mi kis szerencsétlen országunkat a NATO műveletekhez meg kell... kellett.
Máskérdés hogy a kiképzésre már nem maradt pénz.

2. ami valószínűbb hogy a fideszhez áramló svéd korrupciós pénzek után az mszp úgygondolta hogy nekik is kéne egy kicsi... na ez valószínűbb

Húsleves 2011.03.22. 19:55:52

@rockjano_:
A NATO csak tagország védelmére kötelezhet. Az más kérdés, hogy közvetve bele lehet magyarázni, hogy Afganisztán megtámadta az USA-t, de Líbia esetében még ez sem áll fenn. És Afganisztán esetén is annyira gyenge az az érv, hogy megtámadta az USA-t, hogy oda sem azért mentünk, mert köteleztek, hanem inkább jó pontért. Akik most Líbiát támadják, azokat sem kötelezték, hanem önként vállalalták. Van pénzük, van sok fegyverük, és szeretnek "gyakorolni".

rockjano_ 2011.03.22. 20:02:15

@Húsleves: A gyakorlás, fegyverrendszerek kipróbálás kétségtelen szempont lehet, de önmagában nem magyarázat.

Az önvédelembe viszont beletartozhat szerintem hogy adott esetben meg kell támadni egy országot, nem rossz indokokkal mint irakot persze de lehet olyan terrorizmust támogató rezsim amit önvédelemből el kellhet tüntetni.

Az országok önrendelkezése lefutott idea.

Senki nem tehet akármit saját állampolgáraival. Igenis vannak humanitárius szempontok és ezek fontosak. Nem lehet hagyni hogy egy szuverén államban egy diktátor irtsa saját állampolgárait akármilyen okból is.

AZ USA akár beavatkozik akár nem mindenképpen szerepe van minden konfliktusban akár akarja akár nem (mi is hogy sajnáltuk hogy 56-ban nem avatkoztak be)

A világnak szüksége van egy rendőrre erre a szerepre meg ma senki más nem alkalmas.

akurvaanyátokattiltsátokki! 2011.03.22. 20:05:40

Ez az írás egy bullshit. Ki nem szarja le, hogy a sok szemét magyargyülőlő liberális szar mocsadék kommunistát eltakarítják!

sprenczl 2011.03.22. 20:08:15

Keller Pitbull Üvegzseb Lacika? Hmmm?
D-209-es tisztogatása a közszférában? Hmmm?
Még egy népszara szintű poszt.

T-101 2011.03.22. 20:15:38

@Húsleves: Csak egy kérdés: a JAS Gripen melyik csatában bizonyította be, hogy jobb, mint az F16-os? Már bocs, de ne tévesszen meg, hogy milyen "régi" tervezésű egy gép. Az amcsik millió ÉLES bevetés tapasztalatai alapján folyamatosan fejlesztik. Egyébként O.V. "akarja megmutatni a világnak". Na, erre fogunk mi előbb-utóbb kurvára rábaszni...

Térspecialista 2011.03.22. 20:46:47

@nemsiker_s: Szerintem a te életed olyan lehet, mint a nick neved.... ha meg nem, hát kívánom, hogy olyan legyen!

sHCMITTDh PáLL (törölt) 2011.03.22. 20:47:35

@sprenczl:
Még egy agyatlan narancskomcsi.Hmmmm

mnandy 2011.03.22. 20:50:40

"A Fidesz kardja a bosszúhadjáratban Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztos – már önmagában ez a titulus is a kommunista hatalomátvételt idézi."

Pedig hívhatnák akár feljelentésügyi államtitkárnak is.. Őhm... akarom mondani: közpénzügyi, így sokkal eufeminisztkusabb!

FamilyGuy 2011.03.22. 20:51:44

Szakmai szervezeteket tesznek tönkre politikai okokból, megbízható de hozzánemértő vezetők kerülnek felelős beosztásokba, minden döntést a személyi kultusz központjában álló vezetőnek kell jóváhagynia, a nem vonalas döntéseket felülírják, mellébeszélnek és hazudoznak a médiában...
A 35-40 fölöttiek még emlékeznek azokra az időkre amikor ez volt a módi. Ez az út nem járható, egyszer már kiderült, de úgy látszik ti még mentek egy kört.
Sok sikert.

torró 2011.03.22. 20:54:54

"rockjano"
Elfogadható.Annyit még hogy ha nem tudnak gyakorolni sem,hová lehetne őket bevetni? Népszaporulathoz???
Szóval ez a baj a mi "nagyvezíreinkel" ,soha nem keveredünk ki a baromságokból!

Behajtó70 2011.03.22. 21:02:35

Bosszút állni?

Nem, kishaver, nem. Inkább csak befejezni a rendszerváltást, és kiszórni az állami szférából a beragadt és még mindig a maszopnak dolgozó elvtársakat.

Azok, akik ezt a rablóbandát segítették, nem mindig ítélhetők el...jogilag. De azért a medve is megpróbálja kihúzni a szálkát a lábából, hiába oly kicsi, az idővel nagy gondot okozhat.

Ha volt egy rendszerváltás, akkor mit keresnek ezek még mindig a zsíros állásokban, és mit röhögnek a pofánkba?! Ha meg nincs még befejezve, akkor be fogjuk fejezni!

(Ráadásul, a maszop mást sem tett 2002-ben, mint tisztogatott, miközben a hazug kuncze árokbetemetéssel kampányolt. Emlékezzünk csak a testüregi motozással jutalmazott Terror-háza igazgatónő esetére...csak a példa kedvéért.)

Úgyhogy most van az "akasztják a hóhért" esete...csak jól figyelj..kölcsön kinyír visszajár...ismered, ugye?!

FamilyGuy 2011.03.22. 21:19:49

@Behajtó70: Mindenki komcsi aki nem tök hülye és esetleg vitte is valamire? Na ez új megközelítés. Szörnyű felismerés lesz, amikor addig fejlődik ez az üldözési mánia, hogy mindenki gyanús lesz és egy értelmes ember sem marad "csatasorban". Elfogadom, hogy vannak ilyen emberek akikről te beszélsz, de messze nem annyi mint gondolod.
Miért nincsenek komoly pályázatok a felelős posztokra manapság?
Az pedig, hogy "befejezik a rendszerváltást" ebben a kontextusban paradoxon. Egy hatalmi elven működő rendszert hatalmi szóval leváltani? Ez így értelmetlen.

mnandy 2011.03.22. 21:20:30

@Behajtó70: Millennáris volt az a Terror Háza, de a többi stimmel!

T-101 2011.03.22. 21:41:19

@Behajtó70: Csak tudod a pártod pont azzal az ígérettel nyerte a választásokat, hogy minden, az elmúlt ciklusban elkövetett bűncselekményt, visszaélést ki fog deríteni (helyesen!) Ebből következően ők viszont mindent a törvények szellemében, a plebs érdekeinek szem előtt tartásával fognak végezni, hogy itt legyen a kánaán.
Nos, ez majdnem így is lett. Csak, ha a törvények, vagy valamely szerv (alkotmánybíróság, kuratórium, monetáris tanács, soroljam?) kicsit akadályozzák a nagy jóindulatot, hát rögtön "magukhoz igazítják". Ezáltal nem a visszaéléseket, hanem - lépésről-lépésre - a demokratikus intézményrendszert szüntetik meg. Hogy nem lehet észrevenni, hogy ugyanazt csináljátok? Csak még nagyobb méretű lapáttal.
Amikor erre majd Te is rájössz, félek, már késő lesz. (Bár Te lehet, hogy 5 gyermekes, havi 1,5 millát kereső képviselő-polgármester vagy, akkor Neked így most nagyon jó... Bocs, de a "be fogjuk fejezni"-ből ez jön le.) ((Egyébként tényleg befejezhetnétek...!))

FamilyGuy 2011.03.22. 21:49:50

@T-101: Ott a pont.
Bár nem is tudom mit mondjak, most voltam a "Mandíner"-en. Lehet hogy ennek a népnek tényleg az kell, hogy valaki megmondja mit higgyen. Hátha ez a másként nevezett szocializmus egy másik személyi kultusszal működni fog. (nem fog) De nem akarom ismételni magam.

torró 2011.03.22. 22:04:34

Azt hiszem sokan nincsenek tisztában azzal,hogyan is van ez a mi baloldali történetünk.Most már elég késő van nekem arra hogy egy kis képet fessek róluk.Eléggé hosszadalmas.És zavaros is nem könnyű megérteni, hogyan is alakult idáig. Egy biztos, nem az irgalmas nővérek egyesülete.Egy biztos én családi vonatkozásban testközelből tapasztaltam meg a módszereiket mondhatom egészen a Rákosi érától napjainkig.Így tehát joggal elmondhatom a FIDESZ ezekhez képest cserkészfiúk egyesülete. Sajnálom hogy ezt kell mondanom,de aki kitud közülük keveredni, az tudja igazán miből verekedte ki magát.Lehet itt a FIDESZ-e jelzőket aggatni,sajnos néha jogosan,de higgyétek el a baloldal nagyon ért a konspirációhoz és könnyedén megvezet bárkit.Mivel mindenütt vannak embereik.tudnak mindent .És a tudás hatalom!!És ez csak nagyon a felszín. Na , azt hiszem most nem akarok a részletekbe belemenni, mert annak mint mondtam több idő kellene!

hackbard.celine 2011.03.22. 22:06:10

@Húsleves: Mit pipálnak le? A fel sem szállt líbiai gépeket?
A levegő-föld fegyverrendszere a hazai gépeknek totálisan alkalmatlan, soha nem volt kipróbálva sem a lézeres célravezetés, de még csak egyetlen rakéta sem. A légi utántöltést 10 év alatt nem tudták megoldani a svédek.
Mit kell ezen szépíteni?
Ráadásul eleve OFF a téma, itt arról volt szó, hogy a szakértelem és a szakmai tapasztalat lóf@szt se számít, be kell hódolni a Pártnak.
A poszthoz:
Budai Gyula elszámoltatási illető nem véletlenül az az ügyvéd, aki ellenjegyzett egy zsebcsereszerződést egy állóráért a jó magyar termőföldért cserébe?

gorcsev54 2011.03.22. 22:11:22

@MM87: Nem hát, mert akkor közülük is soknak sittre kéne menni.

karnak 2011.03.22. 22:23:42

@FamilyGuy: tenyleg ez kell az embereknek jol latod. lehetne azon melazni, h mennyire hibas az ellenzek, v barki h ez igy van igy alakul, a fidesz meg 40%-os tamogatottsaggal all, hogy lehet ez, hat ugy.

meg h az emberek megneznek egy hiradot, es hetenre ket hirt elolvasnak. a ket hirbol az egyik a visszakommunistazas, nyolcevezes. a masik egy hazugsag, h megmondtuk az eu-nak, a nagytoke a ballibeket szereti, es el akar nyomni minket, a upc a nyugati karvalytoke, es szandekosan vette le az echotv-t, meg ilyenek.
elhiszik az emberek, olyan 70-es 80-as evek filing, es ebben nottek fel.

aki meg huszonevesen kommunistazik, negyvenevezik, okoskodik itt jolvasarolt gripenekrol, meg az egyetemi padbol olyan elszamoltatasi kenyszere van ugy h eleteben nem dolgozott stb azt meg kommentalni sem erdemes.

gorcsev54 2011.03.22. 22:28:41

@torró: Én is megéltem már az általad említetteket és nem nevezném szerény cserkész fiuknak ezeket,hanem egyszerűen ugyan azok,-"de higgyétek el a baloldal nagyon ért a konspirációhoz és könnyedén megvezet bárkit.Mivel mindenütt vannak embereik.tudnak mindent .És a tudás hatalom!!"- csak nem pirosba öltözve hanem narancsba.Az ismérvek ugyan azok.(van egy vezér köréjük csoportosulva egy csomó seggfej aki mindent végrehajt a vezér utasítására (ellentmondás nincs még a legnagyobb baromságokra sem)a vezér időnként kiáll a népe elé szépeket mondani (amit a hívők hallani akarnak)egyébként kicsit a háttérben van- szerintem ez egy teljesen ismert forgatókönyv a világ nagyra törő egyszemélyi vezetőinél és a diktatórikus és hazug országokban.Ezt nem én mondom ,hanem a hozzáértő és demokráciában élő európai emberek- akik ezeken a jelenségeken már túl vannak, és számukra ilyen vezetés teljesen elfogadhatatlan(és jelezték és fogják is jelezni vezérünk felé,aki minél később hallgat ezekre az intésekre annál nagyobb szart fog kavarni,és a bukása is annál nagyobb lesz.Csak sajnos én már azt nem élem meg, pedig legalább olyan szép nap lenne mint Fletó lemondásának a napja.

nu pagagyí 2011.03.22. 22:36:54

@torró: A szemed előtt történnek a dolgok. Nyisd ki!

Csacska macska 2011.03.22. 22:39:44

Tehát azt mondjátok azért oszlatták fel a bizottságot és azért rúgták ki az embereket mert maszop kémek voltak?
Akkor megnyugodtam, már azt hittem azért mert ellent mertek mondani...

Csacska macska 2011.03.22. 22:45:12

Hehe, bocs, de az jutott eszembe a fidesz hívők olyanok mint a buta szőke maca, aki ha bejön neki egy pasi, és az a facebookon kiposztolja hogy "lilát fingottam", azt is lájkolja...
Sebaj.ettől szép az élet, remélem a gyerekeinknek azért még adhatunk egy ideig nevet...és nem akar abban is a kormány dönteni.

karnak 2011.03.22. 22:47:37

@Csacska macska: termeszetesen azok voltak, csak akkor meg nem tudtak rola.

Kaukázus : Lángos tejföl - dalszöveg

"1942-ben ismertem meg Dániel Zoltánt, akkor még nem sejtettem, hogy a rendőrség fizetett ügynöke. Akkor még nem sejtettem, hogy a rendőrség...
- Rég láttalak Pelikán!
- Hát igen, a nemzetközi helyzet egyre fokozódik.
- Mit beszélsz? Ez a rohadt folyó elvisz mindenünket!
- Milyen folyó?
- Hogyhogy milyen? A Duna! A te Dunád!
- Ja, elvtársak, az élet nem egy habostorta.
- Habostorta? A kurva nénikédet! Ez neked egy habostorta?!
- Itt valami tényleg nem stimmel."

Hagyni kell, hadd fussa ki magát
meddig bírja Esztergomba a Duna
kiönt a partra és összehordja
hogy onnan jövök és megyek oda
na szeva szeva
vigyél el engem is kedves Duna a tengerpartra
az nem megy, neked nincs hajód te Pista
az lehet de alma van a kezembe tartva
majd telefonálok ha bennvagyok a deltába
last minute-al megyünk a világba

Hinni kell, az nagy magyar igazságba hinni kell (hinni kell)
mint a Petőfinek és ha nem jön össze sírni kell (sírni kell)
betyár csillagot az égre és aztán nézni kell (jól megnézni kell)
körül az éjszakába' egyedül lenni kell (lenni kell)
hogy igazi nagyot üssön a szív ha majd valaki majd átölel (valaki átölel)
a Kárpát medencébe' a vizet szokni kell
és még ennyi kell:
lángos, tejföl, egy jó fröccs: emberek ennyi kell
lángos, tejföl, kisfröccs: életem ennyi kell

Szívni kell, a jó friss hegyi levegőt nagyon mélyre szívni kell (szívni kell)
a lopótököt, ha még egy liter kóla kell (kóla kell)
mert keserűre húzza ja számat ez az élet-panel (élet-panel)
hendikeppeket dugdos a zsebembe
de tudni kell, szeretni kell, a tetőről legalább lefele pisálni
tudni kell, szeretni kell, a tarhonyapálinkát húzóra inni kell
és még ennyi kell:
lángos, tejföl, egy jó fröccs: életem ennyi kell
lángos, tejföl, kisfröccs: emberek ennyi kell

"Én nem tudok mit mondani. Csak hogy a Duna, a Dunára figyelni kell.
Mert a Duna jön, a Duna az mindig jön."

OldStruggler 2011.03.22. 23:57:03

a kétharmados fóti fideszesek kirúgták azt az önkormányzati kft-vezetőt, aki felvételt készített a fidesz-közeli jogász vesztegetési kísérletéről. visszahozták helyére a büntetőügyben elmeszelt korábbi (fideszes)polgármestert. később megegyeztek a jegyzővel, hogy közös megegyezéssel elmegy, majd fegyelmivel kirúgták. azt beszélik, most az egyik intézményvezető van soron. több mint tíz éve vezető, és most derült ki, hogy alkalmatlan. még nincs vége történetének,- nincs váditrat - de úgy tűnik, az ítélet kész.
mádly - a mikrofon-dobálós - igazi flepnis volt, ezek a mostaniak sunnyogóak. de aki az útjukban áll, eltakarítják.
amikor a keskenyvágányú butaság jellemtelenséggel és szorgalommal társul, a szó szoros értelmében félelmetes dolgokra képes.

fog- és Bulawayo magiszter 2011.03.23. 00:00:35

@pecs2010: akkor is így fröcsögnél, gyurcsánydroid, ha Mendelssohnról nevezték volna el? :DD

fog- és Bulawayo magiszter 2011.03.23. 00:05:12

@zweigelt: megvan a felvétel, vagy újabb szanyimese? :DD

Szlalom 2011.03.23. 00:05:15

@torró: Ez olyasmi mint az egyoldalúan baloldali média kiegyensúlyozása? Vagy tifelétek ez az a bérrettegés amivel mindent meg lehet indokolni? Legalább olyan korszerű mint Rákosi imperialistái (jé azokat most is utáljuk, sőt, meg még különadót is kapnak, de a tőkét azért hozzák ám ide) vagy a kulákjai vagy a sötétben bújkáló ellenforradalmárai?
Biztos sokan érzik úgy hogy elégtételt kell kapniuk valakitől valamiért, vagy legalábbis fel lehet bennük kelteni ezt az igényt, meg különben is egyszerűbb ha sajtá elcseszett sorsunkért másokra kenjük a felelősséget (jé ezt is csinálták már mások Orbán előtt) és ezt a szart generációról generációra el lehet busás politikai haszonnal adni - de tényleg ez kell nekünk? Tényleg ilyen hülyék vagyunk?
Beszéljünk inkább arról hogy ha kihagyjuk a bűnbakcsinálást - akkor mit is végzett Orbán eddig?

vauvauvau 2011.03.23. 00:15:00

Úgy meg fog bukni a Fidesz, mint a sicc!

Aki sokat markol, az keveset fog!
Sokat akar a szarka, de nem bírja a farka!

fog- és Bulawayo magiszter 2011.03.23. 00:16:00

@vauvauvau: valóságos Török Gábor veszett el benned! Jaj, vagy tévednék? Török Zsolt????

grésa 2011.03.23. 00:18:21

@gorcsev54: egy az egyben igazad van!

fog- és Bulawayo magiszter 2011.03.23. 00:20:16

@gorcsev54: de sajnálom, hogy nem éred meg. Pedig okos fiúnak tűnsz. Vagy legalább is okostóninak.

:)

fog- és Bulawayo magiszter 2011.03.23. 00:20:46

@grésa: te cici vagy, a híres beszédköltő? :)

grésa 2011.03.23. 00:34:36

@fog- és Bulawayo magiszter: á, dehogy.. csak tudjál róla, hogy a mostanra ingét tépdeső, lekussolt mszmp-sek valamikor ugyanolyan lelkes bizakodók voltak, mint a mostani fidesz tábor.egy idő után elkezdik majd egymást is nyírni, közben kiöregednek, és mennek ők is a történelem szemétdombjára. a komcsik is így kezdték: eltakarítani az osztályidegent, a kulákot, az értelmiséget, a grófokat, bárókat, csendőröket, és amikor ezek elfogytak, akkor a nemzetközi imperializmust! Hidd el, ezek tényleg kiscserkészek, de meg fognak nőni, és a folytatást már ismerjük.

Netuddki. 2011.03.23. 00:35:48

De ekkora barmokat!
Lisztferihegy. Jobb ötletük nem volt?

Netuddki. 2011.03.23. 00:40:27

@torró: Hát ha annyira meg tuja vezetni az embereket a baloldal akkor szerintem pont a fideszes fiúkat vezeti meg már 1 éve. Aminek következtében hülyét csinálnak magukból. Az országnak meg rengeteg kárt.
Vagy nincsenek is megvezetve? Csak szimplán hülyék?

Fufo 2011.03.23. 01:45:10

@kovi1970: Két lehetőség van: a) tényleg hüyék
b) nem hülyék, de egy hatlom mániás őrült irnyítja őket.
Válassz! elyik a jobb alernatíva?

Fufo 2011.03.23. 01:46:24

@Fufo: Elnézést az elütésekért, döglődik a klaviatúrám :)

Ezt elkúrtad Gonosz Törpe 2011.03.23. 04:36:16

MAJD A FIDESZEN ÁLL BOSSZÚT A NÉP!!!!!!!!
...de az véres lesz!!!!

Kerek négyszög 2011.03.23. 06:20:39

Az információ korában leghatásosabb módszer, ha ezt a sok mocskos ügyet minél több nyelven minél több fórumon Európában terjeszteni kell. Előbb-utóbb nem lesz szalonképes sehol ez az álkeresztény neokommunista banda.

Jokkura 2011.03.23. 06:47:09

Nem veszitek észre az analógiát Rákosi 1947 hatalomátvételével kezdődő időszakkal?
És most nem egy meghatározott főváros diktál,hanem, egy mindehol ott levő "szervezet".(esetleg Soros "úr"-tól/nál lehet érdeklődni.)
Kényszer ellenségkép gyártás.( ez más néven elmekórtani eset).Ha nincs ellenség ,akkor kitalálunk,csinálunk ,és az lesz az "antikrisztus",akit/amit lehet pocskondiázni.
Ez egyébként mind porhintés,hogy mi folyik a háttárben azt majd 'meglássuk'. Szegény,buta,birka,magyar nép.....

fidesz = házmesterek pártja 2011.03.23. 07:28:07

@Jokkura: ki? Én már tíz éve pofázom, hogy Viktor az új Rákosi...

-----------------------------

Blogszerzőknek: kellene indítani egy posztot a fidesz kormány pozitív intézkedéseiről is. Szeretném látni azt a listát, amelyen az országban élők nagy többségét pozitívan érintő húzásaikról szól. :DDD

2011.03.23. 07:31:05

"Mutasson nekem egyetlen embert ebben a tetves országban, akire ha kell, 5 perc alatt nem bizonyítom rá, hogy bűnös! Magára is, magamra is, mindenkire!

Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes jövőnkben sem bízik, és aki a mi boldog, fényes jövőnkben nem bízik, az áruló."

És jött a nagy fekete autó.

- by Virág elvtárs-

fidesz = házmesterek pártja 2011.03.23. 07:32:52

Egyébként mikor lesz ebből akkora tüntetés, ami eltakarítja végre ezt a kommunista diktátort és csőcselékét a parlamentből és az önkormányzatokból?
Tartok tőle, hogy soha...
Az EU vajon mikor fogja észrevenni, hogy az egyik tagállamban pontosan olyan diktatúra működik már most is, mint ami ellen _állítólag_ Líbiában harcolnak az EU-s katonák? Azt hiszem, soha...

Húsleves 2011.03.23. 07:59:34

@hackbard.celine:

"Mit pipálnak le? A fel sem szállt líbiai gépeket?"
Én ezt írtam: "az indexen is azt írják, hogy a Gripenek lepipálják a Líbiába küldött repülőgépek némelyikét". Ha valamit nem értesz, máskor is nyugodtan kérdezzél.

"A levegő-föld fegyverrendszere a hazai gépeknek totálisan alkalmatlan, soha nem volt kipróbálva sem a lézeres célravezetés, de még csak egyetlen rakéta sem."
Ezeket te honnan veszed? Háborúban nem voltak még, de attól még ezeket kipróbálták. De te gondolom a Neutronbombát is csak akkor hiszed el, hogy működik, ha háborúban megtapasztalod.

"A légi utántöltést 10 év alatt nem tudták megoldani a svédek.
Ez megint nem tudom, honnan jött. Az indexen is írták, meg itt a kommentelők is, hogy ezeket is megvették hozzá utólag.

"Mit kell ezen szépíteni?"
Nem kell ezen szépíteni semmit, mivel nem ez volt a téma, csak valaki ügyesen ráterelte. A vitánk eredeti tárgya az volt, hogy semmi keresnivalónk Líbiában.

"Ráadásul eleve OFF a téma, itt arról volt szó, hogy a szakértelem és a szakmai tapasztalat lóf@szt se számít, be kell hódolni a Pártnak."
Ezt meg azért nem értem, miért címzed nekem, mert én is azt írtam, hogy a szakértelem és tapasztalat hiányzik a magyar hadseregben. Ennek semmi köze a párthoz, amit te nagybetűvel írsz, mivel valószínűleg nem tudsz róla, hogy a Párt jogfolytonos örököse az MSZP. Annak idején ez úgy történt, hogy amikor MSZMP-ből MSZP-re változtak, minden egyes tag nyilatkozott, hogy marad-e vagy nem.

fidesz = házmesterek pártja 2011.03.23. 08:01:43

@Húsleves: ehhez képest, a fidesz lett tökéletes másolata rákosi elvtárs pártjának...

Gandalf(helyett) 2011.03.23. 08:05:56

Nem tudom mit kell kiakadni. Nyilvánvaló, hogy mindenki komcsi, és csak keresztbetesz, akit itt kirúgnak, feloszlatnak.
Nem kérdés, hogy még véletlenül sem, hogy netán a szakmai munkájukat végzik.

Mondják ezt olyanok, akik nem veszik észre, hogy pontosan ez a legjellemzőbb kommunista virtus, ami most megy.
Vagy nem is akarják észrevenni. Sajnos én erre "voksolok".

Már eleve érdekes volt a "közszolgák" indoklás nélküli elbocsáthatósága.
Ha valaki alkalmatlan, netán valóban szakmailag nem megmagyarázhatóan dolgozik, miért érdekes, hogy indoklás nélkül kerüljön az utcára?
Ja, hogy nem ez a valódi indok?
Ha a "komcsiság", vagy netán korruptság, akkor takarítsanak a saját házuk táján IS.
Bocsánat. Tudom, hogy ott effélék nem lelhetők fel.
Ugyan már.

Egyébként az is érdekes, ahogyan az "Elvis ügyet" intézték. (Beajánlanak lehetőségként egy helyet. Akkor még nem számít ki fia borjának a szobra áll ott, de ha a többség azt választja, már rögtön nem jó. Merthogy abban az esetben se a te véleményed számított. De a választókat csak nem lehet elbocsátani - egyenlőre.)

Áh. Barmok.

Húsleves 2011.03.23. 08:11:32

@Álamfő álomás következik:
Rákosit nem kritizálhattad volna nyilvánosság előtt, úgyhogy tényleg szánalmas már a hisztériátok.
Ha meg komolyan gondoljátok, hogy Líbiában lenne a helyünk, ajánlom az LMP és az MSZP figyelmébe, hogy kampányoljon vele a következő választásokig. Egy hatodra jó lesz.

fidesz = házmesterek pártja 2011.03.23. 08:12:53

@Húsleves: szerinted Orbán elvtársat meddig lehet még kritizálni? Nézz már körül egy kicsit, te szerencsétlen! (bár az ilyen agymosottaknak úgyis hiába pofázik az ember, nem veszitek észre, hogy szent viktor micsoda gazember)

fidesz = házmesterek pártja 2011.03.23. 08:14:08

@Húsleves: most látom csak, hogy magyarul sem értesz... épphogy semmi keresnivalónk Líbiában. Nem csak nekünk. Az EU-nak, de még az ENSZ-nek sem. Így, ahogy csinálják, biztosan nincs.

Húsleves 2011.03.23. 08:26:14

@Álamfő álomás következik:
Tudod, ha már szövegértésről beszélsz, akkor a saját beteg agyad szüleményét Szent Viktorról, meg a hasonlókat ne tulajdonítsd nekem. Látszik, hogy ki az agymosott, amikor a gazdasági zsenijeitekkel vannak tele a bűnügyi műsorok, itt hagytak egy nagy rakás adósságot, és még azt sem értitek, hogy miért lett nagy pártból törpepárt.
És szerintem elgondolkozhatnál azon, hogy ki nem ért magyarul, ha visszaolvasod az eddigi beszélgetéseimet azokkal, akikkel egymásnak írogattunk, Líbiával kapcsolatban.

Húsleves 2011.03.23. 08:27:08

Mivel most mennem kell, további jó rettegést kívánok minden kedves baloldali (el)nyomottnak.

fidesz = házmesterek pártja 2011.03.23. 08:32:36

@Húsleves: jellemző... tényleg nem tudsz magyarul. Majd szólj, ha megy a szövegértés, addig ne fárassz a mellébeszéléseddel!

Az én agyam meg lehet, hogy beteg, de legalább van... nem úgy, mint neked, kicsi komcsi. :DDD

gorcsev54 2011.03.23. 08:47:52

@fog- és Bulawayo magiszter: Sem okos nem vagyok sem okostóni nem vagyok csak tapasztalt.Az ember nem érthet mindenhez,de attól ég van véleménye, jár a "világban" látja az eredményt(amit felesleges lenne felsorolni) már megtették mások is.Abban az egyben való színű sokan egyetértenek(főleg a csendes többség )röviden, hogy a totális és beteg hatalommánia győzött a józan ész felett.Ezen nem tudom mit kellene érteni,ez világos.

Balt 2011.03.23. 08:57:10

Kezdhetjük mindjárt a Keller-féle államtitkárság ténykedésével...

Balt 2011.03.23. 08:58:41

@Balt: (Mely persze felvonultatta a "szocialista tehetség" teljes fegyvertárát - de ez most mellékes...)

Joebacsi70 2011.03.23. 09:01:57

@F_Jikov: "Az a nagy helyzet, posztoló pajtikám, hogy amíg nem látom r rabláncon elvezetett MSZP-vezérkart, addig elégedetlen vagyok a Fidesszel. Ergo, ebből az is következik, hogy nagy ívben szarok az üldözésszámlálótokra"

Én pedig a következő kormányra leszek nagyon mérges, ha a "narancsos" fiúkat és lányokat nem teszi közös cellába a "vörösökkel" !!!!

James Pond 2011.03.23. 09:03:39

Azt még megértem, hogy bizonyos bizalmi állásokba a pártok beteszik a saját embereiket, mert hát kiben bizzanak meg. De azért az már kérdéses, hogy ki kell-e "nyírni" emberket csak azért, mert nem tetszik nekik egy új elnevezés mint a Ferihegy kontra Liszt Ferenc reptér. Az államfő választásról már nem is beszélek, mert az kritikán aluli. Végül is csak egy golyóstollat válaszottak.

James Pond 2011.03.23. 09:06:29

@Joebacsi70: Tetszik az ötlet, csak hát a kivitelezés ebben a magyar politikai életben...a közös cella építésre vállalok társadalmi munkát és ezt most halál komolyan mondom...

S.Z.I. 2011.03.23. 09:17:02

@NewWay: "Van 100 ezer bátor ellenálló... a 10 millióból. Gratulálok!"

Baromságot beszélsz. Vagy azért mert nem tudod mi a szitu, vagy mert szimplán nem gondolkozol csak jól hangzik beleszólni.

100 ezer nyugdíjjárulékot fizető ellenálló van a kb 4,5 millió aktív dolgozóból. 10 millió az ország lakossága, amiben benne vannak a még nem dolgozók (gyerekek, iskolások, külföldiek..) és a már nem dolgozók ( jelenlegi nyugdíjasok ). Vagy bedőltél a propagandaszövegnek, vagy szimplán hülye vagy hozzá.

Ettől függetlenül a 100 ezer kevés, de azt is vedd figyelembe, hogy a maradók többsége nem nyugdíj közeli vagy minimálbéres ember, hanem aktív dolgozók, viszonylag számottevő megtakarítással. Több maradt a pénztárakban mint gondolod.

Egyébként azt se felejtsd el, hogy ez Magyarország, nem Egyiptom, de a lakosság 1%a eléggé nagy nyomás tud lenni ha összeáll...

igényes 2011.03.23. 09:22:03

Orbán Viktort, Hende Csabát és a főparancsnok Schmitt Pált nagyon szívesen látnák Afganisztánban a magyar katonák. Most, hogy sehová nem utazik Viktor, esetleg halált megvető bátorsággal egy-egy focimeccsre, nos látogassa meg őket.

Merkel már volt a katonáinál.

==T== 2011.03.23. 10:41:35

@rockjano_: erre mondjuk van válasz. Az amcsik a döntés előtt pár hónappal komolyan árat emeltek, viszont a svédek egy elfogadható gazdasági ellentételezési javaslattal álltak elő.

A Gripen döntéssel inkább a gépmennyiség csökkentése votl a gond.

Hogy ON legyek:

hihetetlen pitiánerségről + rendkívül komoly demokráciadeficitről és arroganciáról árulkodik ez a mostani döntés.

rockjano_ 2011.03.23. 11:26:31

@==T==: "a svédek egy elfogadható gazdasági ellentételezési javaslattal álltak elő. " amely állítólag nemigen valósult meg.....de mindegy is a döntés mindenképp nagyon gyanús

"hihetetlen pitiánerségről + rendkívül komoly demokráciadeficitről és arroganciáról árulkodik ez a mostani döntés." na ebben teljesen egyetértünk.

A legfurcsább az hogy még a látszatra sem akarnak adni ilyenkor, vagy ennyire biztosak magukban vagy egyszerűen nem érzik hogy ez milyen kínos.

Fitz 2011.03.23. 15:51:48

@NewWay: Nem 10, hanem 3 millió. Abból százezrek vannak a közszférában, nekik még annyi választásuk sem volt, ha nem akartak munkanélküliek lenni. Nem olyan kis százalék az, és igen, kell lázadni az olyan pofátlan komcsiszagú hazugságok ellen, mint a "nyugdíjmentés".

vagyokkk 2011.03.29. 16:06:09

@Emiksz: Ez a ferikörút óriási telitalálat, nem pont azt a részt akarják végül Elvisről elnevezni? :)

Gerardus A. Lodewijk 2011.03.30. 16:36:06

Ahol a Vezér megmondja, mit gondolj, és ha nem azt gondolod, akkor kicsinálnak, az ugyebár diktatúra. Idáig tiszta sor.
És akkor az mi, ahol a Vezér nem mondja meg, hogy mit gondolj, de ha nem azt gondolod, akkor kicsinálnak?
süti beállítások módosítása