A nap izéje

‎"A titán forradalmi út nem habos kakaós uzsonnázással tarkított sétakocsikázás! Hanem egy diadalmasan száguldó gyorsvonat, ahol a mozdony acélos dübörgése elnyomja esendő gyomrunk korgását!"

Utolsó kommentek

"nézd legott Komédiának, s múlattatni fog. "

2011.03.10. 10:38 Harpi

Alkotmányos bosszú a főbírónak?

Címkék: legfelsőbb bíróság bíróságok oit balsai istván baka andrás bírói függetlenség

Két nappal ezelőtt tengelyt akasztott Baka András, az Országos Igazságszolgáltatási tanács – és egyben a Legfelsőbb Bíróság – elnöke és Balsai István fideszes képviselő. A vita oka az volt, a főbíró "szerencsétlennek" nevezte a hétfőn elfogadott semmisségi törvény megoldását. Balsai ezután úgyszintén szerencsétlennek nevezte, hogy a jogalkalmazó belepofázik a jogalkotó dolgába.

E sorok írója mindezek után igencsak szerencsétlennek nevezte, hogy ez a vita gyengíti a bírói igazságszolgáltatás függetlenségét, s ezen keresztül tovább rombolja az elmúlt években enélkül is megroggyant tekintélyét. Különösen pedig azt, hogy Balsai nem hagyott túl sok kétséget afelől, hogy hamarosan megkapja a selyemzsinórt Baka András. Azt találta ugyanis nyilatkozni, hogy "valószínűleg megváltozik a tizenöt évvel ezelőtt bevezetett igazságszolgáltatási szervezeti felépítés". Vajon mit akart ezzel mondani?

Itt a válasz: az új Alkotmányból még a létezésének említése szintjén is kimaradt az Országos Igazságszolgáltatási Tanács mint intézmény. Baka András – és egyben minden visszapofázó bíró – tehát az Alkotmányba csomagolva kapta kézhez a selyemzsinórt?

Tetszettek volna együttműködőbbek lenni...!

 

8 komment · 3 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://napizeje.blog.hu/api/trackback/id/tr172727282

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Hétszilvafás alkotmány 2011.03.10. 17:05:38

Van benne vármegye, termékenységi cenzus és Kúria. Jár-e majd alanyi jogon a hét szilvafa, lesz-e füstadó, pallosjog és első éjszaka joga? Február 28-án terítették a "Kérdések az új alkotmányról" elnevezésű szórólapot. Nyolc nap alatt a Post...

Trackback: Ön melyik politusunkat írná az alkotmányba? 2011.03.10. 16:45:28

Már a NENYI is szép önünneplés volt, mint az 56-os forradalomnak a 2010-es "forradalomhoz" való hasonlítása is. Azt azonban nem gondoltuk, hogy képes magát beírni az alkotmányba. Sőt nemcsak magát, de az egész bandáját is az utolsó Meggyes...

Trackback: Tetszik az új alkotmány? - de őszintén! 2011.03.10. 16:16:46

Sok weboldal éppen most szavaztatja a népet az új (tervezett) alkotmányról, hogy tetszik-e vagy sem, miért pont mi maradnánk ki? :-) Pedig a kérdés nem is olyan egyszerű: a tervezett szöveg egy elég erős jogi szöveg, amit lehet, hogy tud értelmezni az ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Doberdo 2011.03.10. 12:28:43

Sajnálom ezt a képzett jogászembert. A választási lehetősége csak annyi lesz, hogy
választhat milyen színben óhajtja megkapni.
Ez-mármint az alkotmány-tervezet- sajnos erősebb, mint egy jól fejlett nátha.

Devil 2011.03.10. 16:19:05

Vegulis mindig eldol kinek van gerince es kinek nem is volt soha...

Junk1 2011.03.10. 16:27:24

Régóta ismert és tudott, hogy a mai bírói kar többsége régi pártkáderek és Vérbírók (56 utáni női halálosítéletek kiszabói is -többségükben zsidó származású bírókról van szó) gyerekei járnak melegedni a bíróságokra, mint bírók. Az ítélkezésükben pedig jól kivehető volt a részrehajlás és az elfogultság a magyarok ellen még ma is. Lásd a 2006-os ítéleteket futószalagszerűen a bírói titulus megcsúfolásával. Lényegében figyelembe sem vették mit mondott a "vádlott", aki között szép számban volt rendőrök által fogát kivert arcát véresre vert magát összepisilt jogász hallgató lány is.
Ők tudták, hogy a bírónak mit nem szabad és megrémültek, amikor látták, hogy bírói mérlegelés pusztán zsigeri zsidó magyarellenes gyűlöletből jön, ami már 1919-ben is látható volt, de 1945 után vált igazán láthatóvá. és még 2006-ban is tettenérhető.

A bírói karnak ki kell cserélődnie. Ennyi.
Magyarellenes bírók nem maradhatnak a pályán.

M_R 2011.03.10. 16:58:02

@Junk1: Ja, meg a népet is le kellene cserélni... Az 1990 előtt születettek eleve gyanúsak... AZ igazi zemberek kizárólag fityesz kormány alatt születnek :)

mandras 2011.03.10. 17:53:36

@Junk1: Mindig nagyon elszórakoztat, amikor kiderül, hogy a legnagyobb szájmagyarok nem tudnak magyarul helyesen írni és fogalmazni.

Tardigrada 2011.03.10. 20:49:10

@Junk1: Neked meg az agyadat kellene kicserélni!
süti beállítások módosítása