A nap izéje

‎"A titán forradalmi út nem habos kakaós uzsonnázással tarkított sétakocsikázás! Hanem egy diadalmasan száguldó gyorsvonat, ahol a mozdony acélos dübörgése elnyomja esendő gyomrunk korgását!"

Utolsó kommentek

"nézd legott Komédiának, s múlattatni fog. "

2011.02.15. 08:08 Harpi

Valóság nagybátyánk elutazott

Címkék: parlament orbán viktor bereményi géza cseh tamás

A hazai és nemzetközi sajtó kitüntetett figyelme közepette tartotta meg parlamenti beszédét tegnap Orbán Viktor. Az országgyűlés tavaszi ülésszakának nyitó ülésén elhangzott húszperces napirend előtti felszólalástól végre konkrétumokat vártunk. Nem kaptunk. Illetve, valami egészen mást kaptunk. 

"A médiatörvény ürügyén támadást indítottak Magyarország ellen. A támadást visszavertük. A támadók érveit nevetségessé tettük. Velünk nem fogják feltörölni a padlót, mint ügyefogyott és szerencsétlen elődeinkkel tették. Brüsszel nem Moszkva. Magyarország nem fogad el utasításokat az EU központjától. Ellenben konzultációt folytatunk, immár összeurópai szinten is, rengeteg szervezettel."

Elutazott tőlünk családunk egyik tagja, akit oly hőn szerettünk
Egy Valóság nevű nagybátyám
Sajnos már nincsen velünk
Levelet ír csak nekünk

"A nyugdíjreform első lépéseit megtettük. Megnyíltak a kormányablakok, elindult az adórendszer átalakítása, létrejött egy, a családok számára kedvező rendszer. Mi sem lehetünk, nem is vagyunk hibátlanok, de ez az Országgyűlés kilenc hónap alatt jelentősebb eredményeket ért el, mint elődei nyolc év alatt. Ugyanakkor a további munkát is muszáj bírni szusszal, lassításra nincs lehetőség."

Ha levél jön tőle, csak úgy kapkodjuk ki egymás kezéből, sírva és nevetve olvassuk
Jellegzetes kezeírását
Ezer csókkal is felér
Egy-egy gyöngybetűs levél

"Létrehoztuk a stabilitási alapot, amelybe 250 milliárd forintot teszünk félre. El kell hárítani a ránk leselkedő veszélyeket, de nem tüneti kezelést kell alkalmazni. Hitelből mindent lehet - ez a mentalitás vált jellemzővé korábban Magyarországon is, de vissza kell térni a józanészhez. Ez a ma kezdődő ülésszak célja."

„Habár távol élek, remélem, megvagytok s szorgalmasan ápolgatjátok
Még az emlékem
És hosszú esték során
Gondoltok néha reám

"A célokat nem lehet elérni a nemzeti egység megőrzése nélkül. Kapcsolatot kell tartani a polgárokkal és a mindennapi élettel. Nem működhetünk úgy, mint egy törvénygyár, ahol törvényhozó robotok dolgoznak."

S felhasználva az alkalmat, felhívom a család tagjainak becses figyelmét
A szükséges óvatosságra
Mert adódhatnak bajok
Most, hogy én távol vagyok

"Az emberek hosszú távú stabilitást várnak el és azt, hogy többé ne lehessen olyan lehangoló állapotba hozni az országot, mint az elmúlt években. A huszonegyedik század követelményeihez való igazodás része az új alkotmány megalkotása is, a nemzet talpra állításának része, és így az új gazdaság felépítéséhez szükséges az új alkotmány."

És ezzel zárom is soraim, ölelek, csókolok mindenkit
S maradok tisztelettel, Valóság”
S családunk sír meg nevet
Olvasván ezt a nevet

Cseh Tamás–Bereményi Géza–Orbán Viktor: Valóság nagybátyám
(1981–2011)

 

3 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://napizeje.blog.hu/api/trackback/id/tr352662187

Trackbackek, pingbackek:

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

térfél · http://httphatterfel.blog.hu/ 2011.02.15. 14:32:57

remek-remek! - csak ne volna annyira igaz :(

1kívülálló 2011.02.15. 14:52:22

Az irány jó, de tárgyi tévedés van. A nagybácsi valszeg sose jelent meg még abban a rendes disznóólban, ahol OV gyerek volt. Így aztán elutazni sem tudott. De mindenesetre azt már tudjuk, hogy kisviktor ellen a szülei rendszeressen támadásokat intéztek, és felmosták vele a padlót. Hát ezért nem lehet ilyent mostanában Magyarországgal csinálni...

a-kis-herceg 2011.02.15. 17:46:47

"Nincs hálásabb publikum a MAJOMSZÍNHÁZban sem, mint amilyenek az emberek egy népgyűlésen, hol megmagyarázzák nekik, miért voltak eddig szegények, s megcsillogtatják előttük azt a távoli célt, melynek elérése érdekében újabb nyomorúságot és szenvedést kell majd lelkesen elviselniük." Márai Sándor)
süti beállítások módosítása