A nap izéje

‎"A titán forradalmi út nem habos kakaós uzsonnázással tarkított sétakocsikázás! Hanem egy diadalmasan száguldó gyorsvonat, ahol a mozdony acélos dübörgése elnyomja esendő gyomrunk korgását!"

Utolsó kommentek

"nézd legott Komédiának, s múlattatni fog. "

2011.02.13. 13:16 Harpi

A nép hangja? Nesztek!

Címkék: népszavazás alkotmány kérdőív

Népszavazás nem lesz az új alkotmányról, de a nemzeti konzultációs testület megkérdezi az embereket, hogy az új alkotmány csak az állampolgári jogokat vagy a kötelezettségeket is deklarálja-e, korlátozza-e az állam eladósodását, vegyen-e védelem alá olyan közös értékeket, mint a család, a munka, az otthon, a rend és az egészség. (Index.hu)

Itt van tehát, már értjük, miért dobták be a kormány kommunikátorai a "szavazójogot a gyermekeknek" nevű gumicsontot! Közben szép csendben beadagolják a köz tudatába, hogy magasról tojnak a véleményére alkotmányügyben.

Porhintés. Már ez a "nemzeti konzultációs testület" elnevezésű gittegylet is bicskanyitogató, de ha arra gondolunk, hogy a legújabb feladatuk "megkérdezni az embereket", akkor dühroham helyett inkább a röhögőgörcs kerülget. Tisztelt pártunk és kormányunk, tényleg komolyan el tetszik hinni, hogy ezzel a "nesze semmi fogd meg jól"-ötlettel el lehet oszlatni azokat kételyeket, amelyek akkor merülnek fel a polgárokban, amikor egy túlhatalommal rendelkező politikai alakulat kezdi el buzerálni az alaptörvényt? Komolyan el tetszenek hinni, hogy ezzel be lehet fogni mindazok pofáját, akik szerint az új alkotmányról nem a véleményét, hanem az elfogadó vagy azt elvető szavazatát kell elkérni Magyarország népétől?

És mi lesz a következő ötlet? Hogy a gyermekes családok véleményét kétszer olyan komolyan fogják megfontolni, mint a gyermektelenekét? Vagy majd gyermekenként plusz egy kérdőivet kapunk? Vagy majd megkérdezik a határon túli magyarokat is? Vagy majd halottlátók fogják végigkérdezni az elhunytakat, mert itten hú de nagy demokrácia van? És, kérem szépen, mit fognak kezdeni a véleményekkel? A szóban forgó gittegylet szép, tartalmas jelentést készít róla, formailag kifogástalant, a kormány meg majd jól megfontolja, aztán bölcs döntést hoz. No de ki fogja ellenőrizni, hogy igazat mond-e róluk Szijjártó Péter?

És egyáltalán: meddig tetszenek még hülyének nézni egy komplett országot?

5 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://napizeje.blog.hu/api/trackback/id/tr172657872

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Az új alkotmány/3.: Szavazati jog 2011.03.05. 13:17:19

Talán a szavazati jog kérdése az, amire igazából talán kár is bejegyzést vesztegetni, hiszen elvárható lenne, hogy a XXI. században mindenki számára morális posztulátum legyen, hogy nemétől, vallásától, világnézetétől, keresetétől, végzettségétől, stb....

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Quadrille Lobster · http://oriblog.blog.hu/ 2011.02.13. 15:02:21

Én azt várom, hogy a szórólapjukra rá lesz-e nyomtatva a nevem. Képzeled, hány ellenvélemény hangzana el, ha a feketelistázó kormány csak névvel fogadna el javaslatot.

Amúgy komolyan nem értem, minek az alkotmányba olyan kérdés: hogy mit érdemel az az (ellenzéki) politikus, aki nem jelenik meg a bizottság előtt?

Komolyan, ha 12 dolgot beleírhatnál az alkotmányba, ez közte lenne?

anonymand 2011.02.13. 15:43:22

Tisztelt Harpi!

Teljesen mindegy, hogy miféle gumicsontokat vetnek elénk. A lényeg: bármivel, csak ne a 3 ezer milliárddal foglalkozzon a nép, a hőn szeretett. Mert még mindig abban bíznak, hogy se AB, se az EU nem lesz elég tökös ahhoz, hogy megkontrázza a magánpénzek lenyúlását. És ennyi pénzért semmi nem drága.

Csak és kizárólag a pénzről terelik a figyelmet.
Öreg dakotaként: uff, én szóltam!

Tisztelettel:
anonymand

Diktatúra Pécsett, új céget foglalt el a Fidesz! 2011.02.14. 01:07:18

Csak közjegyzők által, nyilvánosan ellenőrzött válaszok a mérvadók, mert ez arra megy hogy csaljanak! Megkérdezték , de az eredményt a saját szájízük szerint tálalnák!

Népszavazást mint Egyiptomban az Alkotmányról!

talicskás munkásember 2011.02.14. 11:33:24

Népszavazást az alkotmányról!
Törvény előtti egyenlőséget, gyors és igazságos közigazgatási és jogi ügyintézést, semmi származás szerinti eltérő bánásmódot!
Legyen benne, hogy aki nem teljesíti a kötelezettségeit, veszítse el a jogait! Akinek köztartozása van, térítse meg és addig ne alakíthasson új céget, a régit ne szüntethesse meg! Aki kárt okoz, térítse meg! Ne évtizedes pereskedés után derítsék ki, hogy nincs vagyona és rokkantnyugdíjas! Kárt okozni akkor sem szabad! Ha nem tudja megtéríteni, dolgozza le. Vissza az adósok börtönét! Dolgozzanak, legyenek önellátók!

Átlátható, interneten lekérdezhető közpénz elszámolást akarok. Minden állami, önkormányzati bevétel és kiadás - még a bérköltség és az irodaszer is - legyen nyilvános adat! Látni akarom a pályázati elbírálások szempontjait, a pályázatokat és a nyertessel kötött szerződést. Látni akarom, mire mennek el a parkolási pénzek, ki kapja a támogatásokat és milyen pályázattal szerzi azt meg.

Ezek legyenek az alkotmányban. Ha nekiülnék, még sok ötletem lenne, rendes magyar helyesírással meg is írnám - és a nevemet is adnám hozzá, ha kell.

térfél · http://httphatterfel.blog.hu/ 2011.02.15. 14:38:01

Hülyék ám - de nagyon! (persze mi is, mert még mindig csak itt jártatjuk a kis pofikánk, és még senki nem küldött körbe valami frappáns tiltakozó űrlapot, amit aláírhatnánk névvel és címmel, hogy oszlassa fel magát végre ez a tapló parlament - ne vegzálja a népet!)
süti beállítások módosítása