A nap izéje

‎"A titán forradalmi út nem habos kakaós uzsonnázással tarkított sétakocsikázás! Hanem egy diadalmasan száguldó gyorsvonat, ahol a mozdony acélos dübörgése elnyomja esendő gyomrunk korgását!"

Utolsó kommentek

"nézd legott Komédiának, s múlattatni fog. "

2011.01.25. 19:24 Harpi

A Jereváni Rádió az Orbán-látogatás után forrongó Kairóból – UPDATE

Címkék: zavargások orbán viktor kairó jereváni rádió

Heves zavargások kezdődtek az egyiptomi fővárosban kedden, néhány órával azután, hogy elutazott Kairóból az EU soros elnöki tisztét ellátó Magyarország miniszterelnöke. Orbán Viktor találkozott az észak-afrikai ország politikai és vallási vezetőivel, gyárakba látogatott el, valamint Puskás- és Hidegkuti-emléktáblát avatott. A Hoszni Mubarak egyiptomi elnökkel folytatott tárgyaláson szó volt többek közt a magyar-arab kapcsolatok újjáépítéséről és a magyar-egyiptomi gazdasági együttműködésről.

Alig néhány órával az Egyiptommal kiváló kapcsolatokat ápoló magyar miniszterelnök távozását követően kormányellenes tüntetők tízezrei vonultak fel Kairóban. Az egyre agresszívabbá váló tömeg az országot csaknem három évtizede vezető Hoszni Mubarak elnök távozását követelte. A tüntetők összetűztek a könnygázt és vízágyút is bevető rohamrendőrökkel. Évek óta ez volt a legnagyobb szabású tüntetés az arab világ vezető hatalmának számító észak-afrikai országban.

Orbán Viktor környezetében nem erősítették meg, hogy Mubarak elűzése után a magyar politikus hajlandó lenne-e elfoglalni az egyiptomi fáraó trónját.

Egyiptom népe reménykedik.

A magyarok is.

Forrás: a Radio Yerevan pastu nyelvű adásának szabad fordítása

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://napizeje.blog.hu/api/trackback/id/tr432613190

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása