A nap izéje

‎"A titán forradalmi út nem habos kakaós uzsonnázással tarkított sétakocsikázás! Hanem egy diadalmasan száguldó gyorsvonat, ahol a mozdony acélos dübörgése elnyomja esendő gyomrunk korgását!"

Utolsó kommentek

"nézd legott Komédiának, s múlattatni fog. "

2011.01.18. 09:24 Harpi

Nyugdíjak: Csak egyéves volt a garancia?

Címkék: fidesz privatizáció államosítás nyugdíjpénztár schmitt pál nyugdíjak

Éppen egy évvel ezelőtt szórta tele a magyar választópolgárok postaládáit a Fidesz ezzel a levéllel. Vajon érvényes még a garancia?

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://napizeje.blog.hu/api/trackback/id/tr952592261

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

közpolgár 2011.01.18. 12:20:57

A FIDESZ mindíg is a szavak csűrésére szakosodott, és úgy tud mondani nagy dolgokat, hogy alapjában nem mond semmit. A váasztások előtt azt nyilatkozták, hogy azért nem ismertetik a programjukat, mert megvárják vele a %-os válasi arányt. Utána meg azért nem nyilatkozta a programokról, mert "azonnalos intézkedésekre volt szükség az ország és a magyar emberek" megmentése érdekében. Aztán ahogy teltek a hónapok, csak elő kellett venni a kapkodva készített programrészeket, amik már átrendezést - és szerintük nem megszorítást - pozicionálnak. Tucat miniszter helyett vagy 30 államtitkár lett - az unios elnökség alatt: állam miniszter -, a bebetonozott szocik helyett bebetonozott fideszesek lettek, "ejtőernyő-söket" lecserélték saját embereikkel, ugyanúgy kicserélték a bútorokat és a járműveiket.
A nyugdíjjal kapcsolatban mit is igér a fenti plakát ? 1: megvédik a nyugdíjakat. Kivel, vagy mivel szemben. Max. a vásárlóértéküket lehet megvédeni, de ez nem sikerült.
2:Nem engedik privatizálni a pénztárakat. Ez sikerült, mert államosították, finoman szólva. 3:Megőrzik a nyugdíjak reálértékét. Az idén 4,4%-kal emelkedtek a nyugdíjak, az infláció várhatóen ennél magasabb lesz.
Egyetlen igéretük jön be, hogy mindezt a "kormányzásuk alatt" teszik, ami várhatóan rövid életű lesz.

Pacsapapa 2011.01.20. 12:12:01

@közpolgár:
"a bebetonozott szocik helyett bebetonozott fideszesek lettek, "ejtőernyő-söket" lecserélték saját embereikkel"
Miért vitatja el azt a jogát a jelenlegi kormánynak, hogy olyan embereket alkalmazzon, akikben megbízik szakmailag, emberileg.
Nem követhetik el még egyszer azt az óriási hibát, amit Antall 1989-ben. pl. a "rókaképű"-t államtitkárként meghagyták az államigazgatásban, aki tovább lopott a bűntársaival és bűntársainak.
Bátorkodom továbbá emlékeztetni, hogy az előző nyolc év dilettantizmusa, rombolása, egetverő bűnei, állami és önkormányzati szinten is, még sokáig nagyon súlyos terheket rónak ránk aktívakra és nyugdíjasokra, sőt még gyerekeinkre is. Gazdasági, fiskális és monetáris politikában nincsenek csodák, csak az államadósság csökkentésével a pénzügyi függőség mérséklésén keresztül van kiút a jelenlegi válságból. A terheket mindenkinek viselnie kell.
Aki 2010. április 11-től a csodát várta, az vagy meglehetősen szerény szellemi képességekkel rendelkezik, vagy a bal-liberális politikai és véleménydiktátor elithez hasonlóan alacsony morális szinten, cinikusan a társadalmi feszültséget akarja szítani. Nyílván sokaknak fáj a pénzszivattyúk kikapcsolása (PPP, orcátlan állami beruházások, EU-s támogatások arcpirító osztogatása, tanácsadói szerződések stb.) a csapok folyamatos elzárása. Mekkora virnyákolás lesz még, amikor majd elfogy már a bespájzolt pénz.

Táskás Tóni 2011.01.22. 19:53:14

@Pacsapapa: Ezt a sok populista faszságot te el is hiszed? Tudod mi fáj sokaknak, hogy idiótákkal van tele a kormány idióta a KE és idióta a ME- ez utóbbi még gonosz is.Fáj még a mnyp-i vagyon államosítása napi érdekek miatt, fáj hogy csodát ígértek és szart zúdítottak a nyakunkba, fáj a kettős mérce,ahogy a seggnyalókat és tehetségteleneket jutalmazzák... Amúgy minden oké. lesz.
süti beállítások módosítása