A nap izéje

‎"A titán forradalmi út nem habos kakaós uzsonnázással tarkított sétakocsikázás! Hanem egy diadalmasan száguldó gyorsvonat, ahol a mozdony acélos dübörgése elnyomja esendő gyomrunk korgását!"

Utolsó kommentek

"nézd legott Komédiának, s múlattatni fog. "

2010.02.20. 12:27 Harpi

Kocsis uram, az igazság bajnoka

Címkék: bkv mutyi mvm offshore kocsis istván

Frissen kinevezett BKV-vezérként közel hétmilliárdos szerződést írt alá egy APEH-feketelistás céggel Kocsis István. A Renomé Kft. körül hemzsegnek a furcsaságok: az elmúlt két évben folyamatosan a legnagyobb adósok között szerepelt százmillió forintot meghaladó köztartozással, mégis sikerült felvetetnie magát az adóhatóság köztehermentességet mutató listájára, a szerződéskötés óta pedig átesett egy átnevezésen és egy cégmegosztáson, majd egy liechtensteini offshore vállalkozás fennhatósága alá került. 2008 decemberében három évre szóló megbízást kapott a közlekedési vállalattól járművek, telephelyek takarítására, miközben egy évvel korábban már túlszámlázással és szerződéses trükközéssel vádolták. (Index.hu)

Jó reggelt kívánok! Akkor ezek szerint remélhetjük, hogy lassan föltesznek egy-két kérdést Kocsis uramnak is? Az igazság bajnokának? És nemcsak erről a laza hétmilliárdos szerződésről, hanem az MVM-es években űzött offshore-játékairól is, meg azokról a mutyikról, amelyeket eleddig még nem derített fel a tényfeltáró sajtó. Habár, nálunk ez a dolog úgy megyen, hogy a tényfeltáró tényeket tár fel, azok pedig, akiknek erre föl kéne kapniuk a fejüket, orbitális ívben szarnak rája. A hullámok előbb-utóbb mindig elcsitulnak ugyanis...

 
Emlékeztetőül:
Talán vannak néhányan, akik emlékeznek arra a hisztire, amit egynémely hazai sajtómunkások csaptak annak idején az MVM-vezés Kocsis István meglehetősen ködös nemzetközi pénzügyi ügyletei körül. Ha igen, akkor esetleg az is felrémlik egyesekben, hogy milyen messzemenő következményei lettek annak, hogy ezek a disznóságok napvilágra kerültek. Ugye? Semmilyenek. Kocsis uram jelenleg a másik nagy közszolgáltató pézszivattyú élén ül, és amint az látható, ügyesen eltakarította a környezetéből azokat az elemeket, akik zavarják a munkájában (és egyúttal kétségkívül arra is alkalma van, hogy eltüntesse a korábbi ténykedése nyomait is). Kocsis István rendet rak mostan.
 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://napizeje.blog.hu/api/trackback/id/tr471775594

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása