A nap izéje

‎"A titán forradalmi út nem habos kakaós uzsonnázással tarkított sétakocsikázás! Hanem egy diadalmasan száguldó gyorsvonat, ahol a mozdony acélos dübörgése elnyomja esendő gyomrunk korgását!"

Utolsó kommentek

"nézd legott Komédiának, s múlattatni fog. "

2012.05.02. 16:00 Harpi

Mit keres a Székely himnusz a Parlamentben?

Jól indult Áder János – vélhetően az elődjéénél hosszabbra tervezett – elnöki ciklusa. A Nemzet Első Polgára, a humorérzékéről és laza, barátságos stílusáról messze földön ismert államférfi a Székely himnusz eléneklése közben elmerenghetett pár percet a Parlament sokat látott falai között, hogy miképpen fogja majd előmozdítani a határon túli magyarok ügyét a következő években. De tényleg: Mi szükség volt a Székely himnuszra az elnöki eskütétel processzusában? Lezsák uram, maga megbolondult, vagy direkt provokál?

Parlament_Ader_esku-9947-625_1.jpgÁllítólag Lezsák Sándor, a Kövér Lászlót helyettesítő ideiglenes parlamenti elnök ötlete volt, hogy a Himnusz Szózat után a honatyák a Székely himnuszt is elénekeljék az új köztársasági elnök eskütételi ceremóniáján. Kövér nem volt a pulpituson, pedig ez a húzás leginkább rávall. No meg az is, hogy a Székely himnusz nem szerepelt az eredeti, hivatalos programban, a baloldali és liberális ellenzék nélkül maradt jobboldali képviselők csak Lezsák felhívásának pillanatában értesültek arról, hogy most bizony el kell dalolniuk a nótát. Ehhez képest egyébként elég gördülékenyen ment a dolog, mindenki tudta a szöveget és a kottát, ami akár azt az érzetet is keltheti a kellőképpen paranoid honpolgárban, hogy esetleg mégis sejthettek valamit előre. (Igen, tudom: a Székely himnuszt minden magyarnak tudnia kell, és a Fidesz és a KDNP soraiban rendes magyarok ülnek, tehát eleve tudják, álmukból fölverve is. De azért mégis.)

Ádernak tehát jól indult a ciklusa. Mert most az van neki, és vélhetően nem havi, mint Schmittnek volt. Szépen bepozicionálta magát ezzel a Székely himnusszal, valahova az irredenta és a fasiszta közé, félútra, és talán egy kis félmosolyt (áderül: harsány hahota) csalhat a bajsza alá a tudat, hogy román szomszédaink, és társaink az unióban, ma déltájt mind köptek egy slájmosat. Fogják majd szeretni őtet. És fogják majd szeretni a mi Áderünket a szlovákok is, nem is beszélve a szerbekről, mert ők mind nagyon szívesen hallgatják a Székely himnuszt, és mind egyenlőségjelet tesznek a Székely himnusz és az azt éneklők közé. Áder János imigyen az egyenlőségjel egyik végére került.

Jó ez nekünk? Aligha.

Abban az időben, abban az érában, amikor hosszú idő után újra ciki magyarnak lenni Európában, amikor már a mi nevünkben, Magyarország nevében Orbán és bandája mindenkivel összeveszett, akivel csak lehet, mi szükségünk volt arra, hogy a köztársasági elnök eskü-ceremóniáján még plusz belefossunk egy szaftosat a ventilátorba. Miért kell az nekünk, hogy azokat a szomszédainkat, akik egyébként is patikamérlegen mérik minden szavunkat, még tovább dühítsük? Kinek van erre szüksége?

Mi az üzenete a Székely himnusznak az elnökavatási ceremónián? Az, hogy pont leszarjuk a szomszédaink és a nálunk fejlettebb és kulturáltabb világ véleményét. A plebs felé persze más ez az üzenet: Mi karakán fickók vagyunk, igaz magyarok, akik nem engednek a huszonegyből. Gratula! A határon túli magyarok egy része vélhetően ugyanígy gondolkodik a dal műsorba vételéről. De az értelmes többség alighanem előre néz, és azt látja, hogy abban az országban, ahol élnie kell, most ferdébbek lesznek a tekintetek, amelyek reá szegeződnek a neve hallatán. Lezsák most szavazókat fogott, talán még a Jobbiktól is. És szinte bizonyosan a határon túlról is. Ám az, hogy Magyarországnak – leánykori nevén Magyar Köztársaságnak – kárt okozott ezzel az ámokfutással, az szinte bizonyosra vehető. Kicsiny hazánk most egy fokkal cikibb lett, mint volt. Egy soviniszta kis pattanás Európa alfelén. Áder pediglen ennek az elnöke lett mostan.

Mármost, Lezsák Sándor aligha követte ezt el egyedül. Meglehet, tényleg az ő ötlete volt, de ez kevéssé valószínű. Ez amolyan virtigli kövéres belemenés volt. És épp annyira tisztességes is: Ha bejön, akkor a "mi sikerünk", ha nem, akkor "az ő hülyesége volt". Kövér közben pedig odalenn parádézott, mint ideiglenes köztársasági elnök. Még addig a pár percig... A Fidesz és az ő köztársasági elnöke ma tort ült az egykor itt honos európai demokrácia romjai felett.

Hajrá Magyarország, hajrá magyarok!

675 komment · 7 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://napizeje.blog.hu/api/trackback/id/tr214484420

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mégsem lesz telefonadó! 2012.05.03. 20:08:48

- Szervusz kisonokám! Leteszem, de azonnal hívj vissza.- Csókolom nagyi! Valami baj van, hogy ennyire sürgős?- Ne húzd az időt, sokba kerül nekem a hívás. Hívj vissza azonnal! (katt)- Itt vagyok nagyi! Nagyikám, elfelejtetted, hogy azért vettem neked e...

Trackback: Mit is mondott Gyurcsány Ferenc '89-ben? 2012.05.03. 11:01:11

Gyurcsányt 1989. január 12-én mindössze 2,5 hónapra választották meg a KISZ KB titkárának, pontosan addig, amíg a kongresszus majd összeül... Gyurcsány két nappal később a KISZ lebontásának szükségességéről és (több más intézmény mellett) annak új...

Trackback: "ÉS EZT ÍGY HOGY???" 2012.05.03. 00:52:20

 Nem szerepelt az új köztársasági elnök beiktatásának előkészítő tárgyalásán az, hogy az ünnepi ülésen a Székely himnusz is része lesz a protokollnak, a parlament  ideiglenes elnöke, Lezsák  Sándor azonban mégis elénekeltette a Szóz...

Trackback: Ma nem értettem egyet Bencével 2012.05.02. 21:31:21

Ki tudja merre, merre visz a végzetGöröngyös úton, sötét éjjelen.Segítsd még egyszer győzelemre néped,Csaba királyfi csillagösvényen.Maroknyi székely porlik, mint a sziklaNépek harcától zajló tengeren.Fejünk az ár ezerszer elborítja,Ne hagyd el Erdélyt...

Trackback: Best of Kövér CD – Terroristáknak tartott sajtótájékoztatót Török Zsolt 2012.05.02. 17:46:17

“Kedves nyikhaj, senkiházi, utolsó tollforgató terroristák, köszönöm szépen, hogy elfogadták a meghívást a mai sajtótájékoztatóra” – köszöntötte ma délután az újságírókat az MSZP szóvivője. “Természetesen én nem így gondolom, Kö...

Trackback: A Bibó kolesz rémei a haza szégyenei! 2012.05.02. 17:43:00

Orbán főzsarnok, Áder vazallus, Kövér perzekútor! – áll a házi készítésű majálisi transzparensen. Miért ne sétálgass saját fejlesztésű tiltakozótáblával kedvenc pártod rendezvényén, hogy közöld a világgal, mit gondolsz a rivális pártról vagy az a...

Trackback: Száz forint a forró lángos, mihez értesz, Áder János? 2012.05.02. 17:38:41

Áder János életrajza: íme egy újabb nímand, egy elvtelen csinovnyik, aki a Párt iránti elkötelezettsége mellé semmilyen szakmai eredményt nem tud felmutatni. “Áder Jánosnak nincs semmiféle jelentős tudományos, kulturális, üzleti vagy akár sportte...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rwindx 2012.05.02. 17:11:29

"Abban az időben, abban az érában, amikor hosszú idő után újra ciki magyarnak lenni Európában,"

"Szépen bepozicionálta magát ezzel a Székely himnusszal, valahova az irredenta és a fasiszta közé, félútra, "

"Az, hogy pont leszarjuk a szomszédaink és a nálunk fejlettebb és kulturáltabb világ véleményét."

bazz, te sík hülye szervilis ... vagy, és nagyon finoman fogalmaztam, nem írtam le egyből ami eszembe jutott.

VanMordor 2012.05.02. 17:15:27

jujuj jobb félni mint megijedni.
amúgy már énekeltek székely himnuszt
www.youtube.com/watch?v=wINNo4KeF-A
mintha senki sem szólt volna semmit a környező országokból...

tipikus beszari mszps hozzáállás

Kutchek (törölt) 2012.05.02. 17:16:12

"Az, hogy pont leszarjuk a szomszédaink és a nálunk fejlettebb és kulturáltabb világ véleményét."

Véletlenül választottad ketté a két csoportot, vagy neked is meg van a véleményed a tótokról meg az oláhokról?

septem 2012.05.02. 17:17:14

ujamisten, lehet hogy még a heti hetesnek sem fog tetszeni... jajj, most mi lesz?!!

kellene egy mszp-lmp-dk küldöttség a szomszédos államokba, hogy előre bocsánatot kérjenek mindenért, esetleg ajánlhatnának fel területeket, nehogy megharagudjanak vadim tudorék.

viccet félretéve: háp-háp!

VanMordor 2012.05.02. 17:19:16

amúgy ez a fasizmussal való ijesztgetés a székely himnusz miatt kb. egy 50es évekbelei népszava színvonalát éri el.

Fábián István (törölt) 2012.05.02. 17:24:54

Kicsit piszkos ez az állandó, viszketeg gúnyolódás, drága baloldali véreim.

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2012.05.02. 17:24:56

Gyurcsány szellemi színvonalán áll kb a blogírója.

Valszeg ő is koccint erdély elcsatolása megünneplése alkalmából, mint D-209, vagy ingyenélő tolvajként gondol határontúli honfitársainkra, akik ellopják a nyugdíját, mint ahogy azt Gyurcsány hírdette Erdélyben nyomtatott plakátokon a KÁP népszavazáson.

A nemzet egysége elleni tiltakozás azomban nem idegen.
A kommunizmus eszmeiségének alapját képezte mind a vallásunk, mind a határontúli testvéreink megtagadása.

A blog szerzője láthatóan kijárta a pártiskolát.

helixpomatia 2012.05.02. 17:25:11

@Kutchek: Oláhok, tótok már pont, hogy Európa nálunk fejlettebb része. Persze ahhoz, hogy ezt észrevegye az ember, ki kellene nézni a hortysta-soviniszta-irredenta pokróc alól.

2012.05.02. 17:25:24

"De az értelmes többség"

Ez majdnem stimmel, leszámítva, hogy a Dohány utca környékén és Újlipótban tenyésző liberrált idióták sem nem értelmesek, se nem többség.

VanMordor 2012.05.02. 17:25:42

"A plebs felé persze más ez az üzenet: Mi karakán fickók vagyunk, igaz magyarok, akik nem engednek a huszonegyből. Gratula! A határon túli magyarok egy része vélhetően ugyanígy gondolkodik a dal műsorba vételéről. De az értelmes többség alighanem előre néz, és azt látja, hogy abban az országban, ahol élnie kell, most ferdébbek lesznek a tekintetek, amelyek reá szegeződnek a neve hallatán."

ez a kedvenc részem! Már előre leszögezed, hogy milyen emberek azok akik nem értenek veled egyet, és mennyivel különbek akik meg igen.

nevetségesen gyermeteg érvelés az egész, és épp arról árulkodik, hogy tele vagy előítéletekkel, és mennyire megveted azokat akik egy kicsit is másként gondolkodnak mint te.

Vombatus Ursinus 2012.05.02. 17:26:34

Az rendben van felebarátaim, hogy eléneklik ráadásként, de mi az értelme?

Serious Sam 2012.05.02. 17:26:59

Több ,Erdélyből áttelepült kollégám is van, akik büszkén állítják, hogy ők ők nem Magyarok, hanem Székelyek!Akkor most hogy is van ez?....

sivatagi n. 2012.05.02. 17:29:10

A Székely himnusz teljesen rendben van, az csak hab a tortán, hogy az antimagyaroknak nem tetszik.

A kérdés inkább az, hogy mit keresnek kipák és izraeli kitűzők a magyar Parlamentben.

Rodolfo63 2012.05.02. 17:31:05

csak annyit kérdezném, hogy magyarország kormánya meg tud védeni akár csak egy határon túl élő magyart is az ottani kormány ellene irányuló tevékenyéségtől? akár csak egyetlen egyet is? mert szerintem nem!

yatumux 2012.05.02. 17:31:41

Kedves Harpi,

Lassan tényleg úgy érzem magam mint ha a mátrixban élnénk.

Te meg Én két teljesen más világban.

Mielőtt valami véresszájú gárda tagot képzelsz el személyemben hát többet éltem nyugaton főleg az usa-ban mint a legtöbben.

értem és sajátomnak tartom a nyugati értékrendet méghozzá igazán, nem csak úgy mondom úgy is élek.

De röviden el tudnád magyarázni mi a baj a székely himnusz parlamenti éneklésével ?

talán mindketten meg tudunk értetni a másikkal valami fontosat. :)

előre is köszönöm a rövid válaszod.

még egy kérdés. miért álnéven írsz ?

más egy pógár pökkentése és más egy komoly állításokat tartalmazó cikk.

amit Te csinálsz az már újságírás és mint ilyen nem lehet anonim.

úgy értem legyünk komoly felelősségteljes a véleményünket vállaló nyugati polgárok.

Nephin 2012.05.02. 17:31:52

Ha én székely lennék, kikérném magamnak, hogy a nevemben egy gyengének is csak jóindulattal nevezhető, giccses műdalt hívnak székely himnusznak. Székelyként is magyar lennék és a magyar himnusz lenne a himnuszom, nem egy ízlésficamos kornyika.

Vombatus Ursinus 2012.05.02. 17:32:51

@sivatagi n.: Akkor tőled is megkérdezem mi értelme és milyen üzenete van?

lorantka_a_gall 2012.05.02. 17:32:54

Hányingerkeltő szolgalelkűség. Ha azt mondom "Targu Mures" helyett, hogy Marosvásárhely, akkor is irredenta és fasiszta vagyok, meg sértem a nagyra becsült szomszédaink lelkecskéjének érzékenységét???

vidékibunkó 2012.05.02. 17:35:25

Igazad van,de sajnos sokan azt sem tudják kik a székelyek.

yatumux 2012.05.02. 17:35:29

@Serious Sam:

Kedves Sam,

Történelem. Kérdezz bátran !

A Székelyek Székelyek.

A Magyar populáció mint a legtöbb régi nagy nemzet többféle népcsoportból áll, állt.

A Székely nép talán az egyedül megmaradt külön identitású nép a magyar nemzet részeként.

an hero please 2012.05.02. 17:40:20

OMG OMG OMG

Pár román lehet, hogy megsértődött!!!

EURÓPA MENTS MEG MINKET!

Tartós Béka 2012.05.02. 17:40:27

@Nephin: de a székelyek már csak olyan bunkók, hogy magukénak érzik a székely himnuszt, amit maguknak írtak.
És az, hogy neked azzal van bajod, hogy a székelyeknek milyen a saját himnuszuk, egyedül a te súlyos pszichológiai problémád.

Steppenwolf 2012.05.02. 17:41:22

Ó jaj Istenem, most mi lesz, mit fognak szólni majd a szomszéd fasiszták, hogy ezek a reakciósok el merték énekelni a Székely himnuszt? ( egyébként valószínű pont leszarja mindenki, aki nem Funar vagy Slota akoljából való)

Merjünk már kicsik lenni, elvtársak!

Vombatus Ursinus 2012.05.02. 17:42:15

@yatumux: "A Székely nép talán az egyedül megmaradt külön identitású nép a magyar nemzet részeként."

Ennek azért fuss még neki egy párszor. Miért kell elénekelni a székely himnuszt a KE beiktatásakor műsoron kívül?

Nem Penny hajója 2012.05.02. 17:42:51

Erdélyi ismerős mesélte, hogy milyen szánalmasnak tartja azokat Magyarországon, akik a székely himnusszal akarják bizonygatni mélymagyarságukat.

Steppenwolf 2012.05.02. 17:44:11

@Vombatus Ursinus: Azért kell elénekelni, hogy te tudjál mire köpködni. :)

an hero please 2012.05.02. 17:46:41

@Vombatus Ursinus: Ez egy gesztus a határon túli magyarok felé se több se kevesebb. Ha az ottani Jobbik ebbe közelgő magyar hódítást képzel az nem hiszem, hogy a mi problémánk.

J.László 2012.05.02. 17:47:06

Ez a cikk csúcsmondata:
"Szépen bepozicionálta magát ezzel a Székely himnusszal, valahova az irredenta és a fasiszta közé"
Idióta vadbarom segg. Szerintem leszakadna a liberátorok feje felett az ég, ha nem mindenről a föld hátán a faszisták jutnának az eszükbe. Elmebetegek.

yatumux 2012.05.02. 17:48:32

@Vombatus Ursinus:

Drága amice.

Nem vagy túl informatív... :)

Kérlek közölj valamit vagy kérdezz.

fuss neki ? minek miért ?
miért kell elénekelni ? miért ne ?

komolyan kérdezem :)

tényleg javaslom, hogy mindenki a saját nevén kommenteljen.

Engedjétek meg: Zámbó Tibor vagyok

Vombat nézegethetsz a Fészbukon. Én megnézhetlek ? :) naaa ! :) Léci ! :)

an hero please 2012.05.02. 17:49:40

@Nem Penny hajója: Nekem izraeli zsidó ismerősöm mesélte, hogy milyen szánalmasnak tartja, hogy Közép-Európában a baloldali zsidók állandóan fasizmussal ijesztgetnek.

bastian 2012.05.02. 17:51:22

"Miért kell az nekünk, hogy azokat a szomszédainkat, akik egyébként is patikamérlegen mérik minden szavunkat, még tovább dühítsük? Kinek van erre szüksége?"

Annak akinek van tartása, gerince, aki kiáll az igazáért, a hazájáért és felveszi a kesztyűt az áskálódás, a gazemberség és a környező országokban folyó emberi jogtiprásokkal szemben, ha már hőn szeretett európai uniónk a füle botját sem mozdítja. Természetesen a hazánkban csúszó-mászó parazitáinknak erre nincs szüksége, ez végül is érthető...

Nephin 2012.05.02. 17:52:13

@Tartós Béka: "A Székely himnusz 1921-ben született, szövegét Csanády György, zenéjét Mihalik Kálmán szerezte. A szerzők szándéka nem az volt, hogy valódi himnuszt alkossanak a székely népnek, művük később sem vált hivatalos himnusszá."

Köze nincs a székelyekhez. Ennyi.

an hero please 2012.05.02. 17:53:01

@bastian: Nekünk nem szabad! Mi hetediziglen bűnös nép vagyunk! Nem nézel TV-t, hogy ilyen tájékozatlan vagy? ;)

yatumux 2012.05.02. 17:53:26

@an hero please:

Nekem Román ismerősöm mesélte, hogy milyen szánalmas, hogy egyes magyarok nem hű hazafiak.

Minden országban van egy alap közös patrióta büszkeség.

A székely himnusz ilyen.

Javaslom akinek nem tetszik emigráljon.

Gudbáj.

Hertelendi 2012.05.02. 17:53:54

@Tartós Béka: Semmi gondom a székely himnusszal! Énekeljék! De ők! És ne mi! A szovjet himnusz se tetszett és nem tetszik a székely himnusz se! A székely himnusz mindig is szimbolikus jelentőségű volt. Sokáig be is volt tiltva. Engem az se zavart. Ha nem dohányzom leszarom, hogy tilos. Ez olyan, mintha orbán íratna egy alcsuti himnuszt és azt is el kell majd énekelni a Parlamentben

an hero please 2012.05.02. 17:55:55

@Nephin: Ettől függetlenül tiszteletben lehetne tartani, hogy más embereknek ez esetleg fontos. Ez alapvetően kulturáltság kérdése lenne egy boldogabb világban.

yatumux 2012.05.02. 17:57:02

@Hertelendi:

Hertelendi !

Nincs Ők és Mi.

Csak Mi vagyunk.

Mindkét himnusz közös.

Szép az összetartozás és szép a küzdelem valamiért.

Lehet, hogy a szüleid nem így neveltek nem ők a hibásak hanem a rendszer ami félrenevelte őket.

olvass, tanulj. nem késő. én is ezt teszem.

an hero please 2012.05.02. 17:57:11

@Hertelendi: Tehát azért szar mert neked nem tetszik. Így már világos.

Mária 2012.05.02. 17:57:16

@sivatagi n.:

"A kérdés inkább az, hogy mit keresnek kipák és izraeli kitűzők a magyar Parlamentben."

*

Vagy az, hogy miért vuduzza sámán a szent koronát Kövér László jóváhagyásával?

Apámfia 2012.05.02. 17:57:20

Az a legjobb az egészben, hogy mi a saját Országházunkban, a saját köztársasági elnökválasztási ceremóniánkon, a saját nemzetünkhöz tartozó népcsoportunk (vélt vagy valós, most mindegy is) himnuszát el merjük énekelni, s ezzel megsértjük a románok kicsiny érzékeny lelkecskéjét. Ugyanakkor szent, ősi román testvéreink szabadon firkálhatják át a magyar településnév, illetve utcatáblákat, gyalázhatják szobrainkat, verhetik magyarjainkat (magánakció kereteiben, vagy törvény adta lehetőségekkel), korlátozhatják rendre nemzetünk tagjainak önrendelkezését, intézményeinek működését, erőszakos betelepítésekkel megváltoztathatják a valóban több évszázados etnikai arányokat a saját javukra, s mindezt az EU-n belül, partnereinkként, legjobb jóbarátainkként. Ők nem fasiszták. Mi meg fogjuk be az arcunkat, különben felháborodnak. Igaz, a pipavégéig sem látnak, észre sem veszik az eseményt, ha meg igen, max. röhögnek rajta. Mi előre húzzuk magunkat karóba, hogy egy kicsit a zárt ajtók mögött jóviálisan énekelgetni mertünk.

Mária 2012.05.02. 17:59:21

@Tartós Béka:

"de a székelyek már csak olyan bunkók, hogy magukénak érzik a székely himnuszt, amit maguknak írtak."

*

Én az Európai Unió himnuszát is a magaménak érzem.

Az uniós himnuszt miért nem énekeltette el Kövér és bandája?

an hero please 2012.05.02. 18:00:05

@Apámfia: Szerintem a Tiszántúlt oda kéne adni nekik kárpótlásul, úgyis jön a világforradalom és megszűnnek létezni a határok.

EMU 2012.05.02. 18:00:33

A székely himnusz parlamenti danolászásával nem az a probléma, hogy irredenta, meg soviniszta, meg jóég tudja mi, hanem hogy egy szellemtelen, túllihegett, műanyag giccs, aminek nem volna sehol semmi keresnivalója, ahol némi ízléssel, kultúrával és esztétikai érzékkel bíró, intelligens emberek vannak. A tisztelt ház ezek szerint nem ilyen, inkább hasonlít egy vidéki búcsúra, ahol az számít derék magyarnak, aki a elég hangosan óbégat és üvöltve nosztalgiázik azon, ami sosem volt, és őrjöngve követeli azt, ami sosem lesz. Lezsák házelnöklése is szégyen. Bár ahhoz az állományhoz lehet, hogy pont patent.

Konok Péter 2012.05.02. 18:01:15

A székely himnusz egy izlésficam, giccses marhaság. Énekelni pedig valóban a magyarkodó seggfejek és a lelkes kannásbor-fogyasztó barmok szokták. Így tehát tökéletesen illett a Parlament nevű ólba, az Áder nevű sunyi fickó magasabb fizetési osztályba sorolási ceremóniájára.

J.László 2012.05.02. 18:01:26

Megérkezett Mária. Meneküljön mindenki. Itt kő kövön nem fog maradni.

Apámfia 2012.05.02. 18:01:38

@Mária: Mert mindenki azt énekli, amivel azonosulni tud. Az MSZP például az internacionálét énekli Székely himnusz helyett.

Nephin 2012.05.02. 18:02:01

@an hero please: Ennyi erővel Zámbó Imre bármelyik dalművét tiszteletben kellene tartani. Trianon után a székely himnuszt az irredenták felruházták pár kiló pátosszal, a rendszerváltás után az utódaik előkaparták és piedesztálra emelték. Énekelje mindenki otthon, ha tetszik neki, nekem tökmindegy, de nem való a Parlamentbe. Hivatalos ceremóniákon a Himnuszt és a Szózatot énekeljük, majd ha a következő házelnök Kozsó-rajongó, akkor szomorúszamurájozás lesz egy beiktatásnál, hmm?

yatumux 2012.05.02. 18:02:49

@Mária: Mari Te ! :)

El tudod énekelni az EU himnuszát ? :)))

Felvennéd és lejátszanád a youtube-on ?

Fizetek érte komolyan ! :))))

Olyan vicces vagy.

Első a Hazás, második a családod a szövetségi rendszerek változnak.

használni és alkalmazkodni kell hozzájuk de az nem a tiéd az Eu csak egy érdekszövettség.

Ez a hazád. Én a Testvéred.

Én az életem árán is megvédenélek ! Téged is.

Mária 2012.05.02. 18:03:19

@Apámfia:

Az Internacionálé nem himnusz, hanem mozgalmi dal.

Nephin 2012.05.02. 18:04:18

@Apámfia: véleményem szerint az épp ugyanakkora ciki

an hero please 2012.05.02. 18:04:26

@Nephin: Tiszteletben is kell tartani. Ha valaki Jimmy fan akkor jóérzésű ember nem fog azon hörögni felebarátja társaságában, hogy mekkora rakás szar.

yatumux 2012.05.02. 18:04:46

@an hero please:

Imádom ez talált :)

sajnálom, hogy sok szülő így nevelte a gyermekeit. nem tehetnek róla

Apámfia 2012.05.02. 18:05:23

@Mária: Miért a Szózat himnusz angyalom?

Hertelendi 2012.05.02. 18:05:41

@an hero please: Nem mondtam, hogy szar, de kurvára nem érdekel és közünk sincs hozzá. De ahogy én tudom, olyan népek szoktak himnuszt alkotni maguknak, aki önálló, az ENSZ által is elismert nemzetként működnek. Ők nem ilyenek. De ha meg ilyenek, akkor nem részei a magyar nemzetnek. A kurdok se használják a török himnuszt és fordítva.

immortalis · http://immortalis.blog.hu/ 2012.05.02. 18:06:33

Szimplán zene-esztétikailag nem tudom elviselni a Székely Himnuszt.

Amúgy meg leszarom, énekeljék, ha nekik ettől jobb. Csak azt szeretném kérni, hogy ha egyszer egy igazán balos kormány lesz, akkor ne tessék felháborodni, hogy ha a KE beiktatásakor az Internacionálét fogják énekelni az akkori többség tagjai.

(bár megjegyzem, inkább tenni kellene a kinti magyarokért, mint himnuszozni, de ez más kérdés)

yatumux 2012.05.02. 18:08:13

@Nephin: Szerintem nem érted a demokráciát.

Az alap: Ami nem bánt mást a jogaiban azt bár nem értünk egyet, de elfogadjuk és csittolunk.

Sokfélék vagyunk.

Én a saját életedben néznék körül.

Szerintem ott többet tudnál jobbítani.

Bemutatkoznál a becsületes neveden ?

Én azt is szeretem megnézni aki vezetés közben szabálytalan.

szociológiai tanulmány :)))

don07 2012.05.02. 18:08:33

Hát, sokkal több keresnivalója van ott mint az izraeli kitűzőknek és kettős állampolgároknak.

El Topo (Sgt. Elias) 2012.05.02. 18:08:52

Fordítva ültök a dakota lovon. A székely himnusz nem azért nem illett ide, mert mit szólnak hozzá a románok, vagy nem volt benne a hivatalos műsorban.
Hanem azért, mert ez a MAGYAR parlament és nem a székely.

Hertelendi 2012.05.02. 18:08:58

@yatumux: Csak neked! Az EU himnusza Beethoven IX. szimfóniájának negyedik tétele. Másnéven Örömóda. Csodálatos zenemű. Ismert dallam nem nagy művészet elénekelni.

Kopi3.14 2012.05.02. 18:09:43

@yatumux: Elsö, hogy ember vagyok, második a családom. Azt követöen jöhet olyan, hogy magyar. Meg európai, keresztény kultúrkör tagja.

yatumux 2012.05.02. 18:10:06

@Hertelendi:

A stílus az ember.

anyu apu most rád szólna, hogy ne beszélj csúnyán.

Tényleg ne tedd.

Mária 2012.05.02. 18:11:32

@yatumux:

"El tudod énekelni az EU himnuszát ?"

Persze hogy el tudom. Nekem tanították az általános iskolában.

Beethoven IX. szimfóniájának zárótétele a dallam, és Schiller Örömóda című verse a szöveg.

Európa hivatalos himnusza 1972 óta. 2003 óta a szöveg nélküli változatot használja az EU, a soknyelvűség miatt. Mi a bajod vele?

Bár szerintem a jobboldali képviselőkhöz jobban illene a "Bunkócska".

an hero please 2012.05.02. 18:11:36

@Hertelendi: Ez alapvetően érzelmi kérdés. Van aki meghatódik rajta, van aki fontosnak és felemelőnek érzi egyfajta összetartozást erősítő dalnak. Neked és másoknak nem tetszik de azt hiszem lehetne annyi toleranciát tanúsítani, hogy nem tesszük bele a faszunkat egy olyan valamibe ami másoknak fontos. Ahogy fentebb írtam ez alapvetően kulturáltság kérdése.

@immortalis: Azért összemosni a Székely himnuszt az Internacionáléval bravúros teljesítmény.

yatumux 2012.05.02. 18:12:04

@Kopi3.14:

Neked. Jogod.

Amerikában éltem, sokáig.

Egy amerikainak amerika a legfontosabb.

és most össze fog omlani egy világ benned.

Egy franciának ua, olasznak ua, németnek ua, angolnak pláne. ez így jó ez így szép.

tothmi 2012.05.02. 18:13:05

@immortalis:

Igaza van. Csak kis kiegészítés. Tenni a kinti magyarokért nem a kiválasztott pártokat jelenti!

yatumux 2012.05.02. 18:14:04

@Mária: Léci ! :)))

Tedd fel a youtube-raaaa ! :)))

szeretném, ha énekelnél ! :)

mi a szövege ? :)

Kopi3.14 2012.05.02. 18:14:26

@yatumux: miért kéne bárminek is összeomlania?
Mert a vak nacionalizmust nem tartom követendö példának egyetlen országban sem?

yatumux 2012.05.02. 18:15:22

@Mária: Te hány éves vagy Mari Te ? :)

Kopi3.14 2012.05.02. 18:15:55

@an hero please: ezt viszont akkor lehetne fordítva is?

Apámfia 2012.05.02. 18:16:51

@Kopi3.14: ok, csak nálunk vak nacionalizmus a Székely himnuszt énekelni, Romániában meg nem az betörni valakinek az orrát mert magyar...

yatumux 2012.05.02. 18:17:12

@Kopi3.14: Azt én sem. Teljesen egyetértünk.

ám úgy látom, hogy sokan alá sokan fölé lőnek.

Te középpen vagy ?

Harcolnál fegyverrel irakban a magyar érdekekért ?

agentT 2012.05.02. 18:18:29

Szerintem külön emeli a Székely himnusz értékét, ha a románoknak et. al. nem tetszik.
Azért kellett elénekelni, mert kifejezi az elszakított területek magyarságát, manapság már nem a székelységet, hanem mind a határon túlra csatolt magyarokat jelenti. Ha pl. hallotta egy felvidéki magyar, vagy egy délvidéki, az mindjárt tudta, mit jelent és kinek (miért) szól.
Ha hazai hazátlan ballibeknek nem tetszik, az megint külön jó. Nekünk magyaroknak sem tetszett, mikor pl egy hétig nem lehetett közlekedni a fővárosban az izraelita kulturális hét vagy mi miatt.
ez már csak ilyen.
Ami meg a szomszéd népek érzékenységét illeti, amíg az ilyen Sesej/Funar/Tudor/Slota féle alakok szerint mi rákos kelés vagyunk Európa testén, addig engem az ő érzékenységük egyáltalán nem érdekel, amíg mi bozgor vagyunk a szemükben, addig felőlem mindannyian ..... ..... ..... ........... ... a jó édes anyjukat. A vínnyogó ballibekkel együtt.
Remélem 2014-ben jön a Jobbik.
Na azt nem köszönitek meg.

VT22 2012.05.02. 18:19:01

Merjünk kicsik lenni, szocilibsik, ugye?
Merjetek ti.

Aki fanyalogni kezd a székely himnuszon, az nem való az országházba.

Nephin 2012.05.02. 18:19:30

@an hero please: ha a barátom a Jimmy-dalát szeretné hivatalosan énekeltetni hivatalos állami alkalmakkor, akkor bizony szólok neki, hogy Sanyi, ezt azért nem kéne... de gondolom nem érted

VT22 2012.05.02. 18:21:42

@VT22: ...az országba se.

Na, jó vinnyogást.

Hertelendi 2012.05.02. 18:22:45

@VT22: És ezt te az egyetlen agysejteddel el is döntheted, igaz te faszkalap?

Kopi3.14 2012.05.02. 18:23:13

@Apámfia: szerintem csak tök értelmetlen nacionalizmus.

@yatumux: mármint milyen magyar érdekekért? A mostaniakért-ami most iraki, afgán megmozdulásként van- harcolni nem, logisztikai munkát helyben ergo az ottani embereknek segíteni igen. Háborús helyzetben természetesen harcolnék fegyverrel is.

@an hero please: a szerszám elhelyezése és másoknak fontos dolgok figyelembe vétele.

Nephin 2012.05.02. 18:23:15

@yatumux: kinek a jogairól beszélsz? Mindenki azt énekel, amit akar.

Egy állami ünnepségen viszont ne énekeljék senki kedvenc dalocskáját, ott a hivatalos Himnuszt és Szózatot énekeljék. Lezsák és Kövér bácsik gondolom nem véletlenül intézték ezt partizánakcióban, ahelyett, hogy a hivatalos programba írták volna bele. Provokáció, kikacsintás a széljobbra, szimpla elmezavar, tökmindegy, nem oda való.

Apámfia 2012.05.02. 18:24:02

@Hertelendi: jujj, de fölment a pumpa :)
eldöntheti, sőt be is írhatja egy fórumba, mint te.

an hero please 2012.05.02. 18:24:04

@Nephin: Jimmy szórakoztató műfaj és nincs mélyebb, népekre, történelemre vonatkozó jelentése és senki nem is kezeli így, míg a Székely himnusz sokak számára egy fontos, összetartozást szimbolizáló dal.

agentT 2012.05.02. 18:25:07

egyébként meg lehet azon vinnyogni, hogy a Székely himnusz nem egy műremek, de ez ízlés kérdése. Lehet azt is mondani, hogy nem ősidőkből való, de jelezném, hogy a magyar himnusz is a XIX. században született, nem árpádházi eredetű tehát, vagyis legközelebb a hazátlanok ebbe is beleköthetnek, hogy nem elég régi és mi közünk hozzá, meg Erkelt hányadik helyen jegyzik az egyetemes zenetörténetben...
Csak hát a hazátlanok véleménye nem nagyon számít, többet nem kerülnek itt hatalomra, vagy forradalom lesz, ahogy az a bizonyos polgármester is megmondta (lánykori nevén polgárháborúnak emlegetve azt.)

Apámfia 2012.05.02. 18:27:10

@Nephin: ok, van egy kis bukéja a dolognak, ez belátható, de miért zavar ez ENNYIRE néhányakat? Ö Trianon nevét is csak pironkodva, halkan ejti ki, nehogy meghallják, mert aztán még mit gondolnak.

Kalmár 2012.05.02. 18:27:19

Jelenleg az EU elvesztette a politikai irányító szerepét.
Nincs katonai ereje.
A kis tagálamokat elnyomja.
Korlátozza a termelést, korlátozza az energia termelést, korlátozza a gazdasági hatáskört.
Sajnos közel sincs egyensúlyban, a kapott támogatás ezzel. MO, kb 100 euró/ fő támogatásért szív ennyit.
A Lengyeleknél tilos az Eu szimbólunmokat használni kormányzati épületeken.
A Francia választáson egymásra licitálnak az EU ellenes jelöltek.
Több tagállamban van van bankadó munltiadó már.
Lenne még ezer példa ami azt mutatja, hogy csak a kicsiket szívatják. A többieknek bármi megengedett.
Énekelje az örömódát, akinek két anyja van hazája meg egy sem.

[megmondoember] 2012.05.02. 18:27:53

Gyerekek, ez a Lezsák volt az aki még a múlt évezredben egy illetékes vizsgálóbizottság fejeként megpróbálta kicsinálni Hankiss Elemért (akihez képest ő annyira kevés volt mind szakmai, mind morális értelemben, hogy még a lába megcsókolására se lett volna méltó), mondvacsinált indokokkal, pusztán pártbeli belső viszályok, hatalmi harcok miatt. Mert akkor ugye még MDF-es volt. Aztán lett MDNP-s. Aztán - amikor rájött, hogy az MDNP önmagában labdába nem rúg a választásokon - megint MDF-es. Majd Fideszes. Ebből is látszik milyen elvhű, egyenes és karakán ember ez.

Nephin 2012.05.02. 18:28:05

@an hero please: Erről azért ne szállj vitába egy hardcore Jimmy-rajongóval. ;)

Kopi3.14 2012.05.02. 18:28:25

@an hero please: és a magyar államhoz milyen viszonya van? Az alaptörvény része tán?

Hertelendi 2012.05.02. 18:28:31

@agentT: "Azért kellett elénekelni, mert kifejezi az elszakított területek magyarságát, manapság már nem a székelységet, hanem mind a határon túlra csatolt magyarokat jelenti. Ha pl. hallotta egy felvidéki magyar, vagy egy délvidéki, az mindjárt tudta, mit jelent és kinek (miért) szól."
Hú ezek aztán olyan szép szavak voltak! Külön tetszett, hogy te tudod mi jut eszébe egy felvidéki, vagy egy délvidéki magyarnak. Csak azt az egyet tudod, vagy az összest?
Jaj tudom, neked lengyel testvéreid is vannak.
Szánom-bánom, de nekem csak magyar testvérek jutottak. A te szüleid ügyesebbek voltak...

Dr. Verőköltő 2012.05.02. 18:30:52

De ha nem engedik be egy szomszédos országba az elnökünket akkor aztán vérig van sértődve mindenki, hogy faszparasztok! Jó lenne ha kicsit a saját portánkon is söprögetnénk kedves fröcsögő honfitársaim!!

yatumux 2012.05.02. 18:30:58

@Nephin: Ezzel csak azt éred el, hogy hivatalos lesz.

Én benne vagyok.

Nem érted ? Többfélék vagyunk és mást, máshogy képzeljük el.

A székely himnuszt családi körben is sokan éneklik, énekelték.

Az, hogy a Te családod, szüleid mást énekeltek az egy dolog.

A székely himnusz a magyar kultúra részévé vált.

fogadd el és jobb lesz.

Kopi3.14 2012.05.02. 18:31:01

@Kalmár: akinek nem tetszik az EU, kezdeményezzen szavazást a kilépésröl. Minden országban. Megl´tjuk mihez kezdenek azon kívül.

Kopi3.14 2012.05.02. 18:32:03

@yatumux: pontosítsunk, a magyarok egy részének kultúrája részévé. Nem általánosan része, mint a Nemzeti dal.

yatumux 2012.05.02. 18:32:47

@Kopi3.14: Most az a része van hatalmon.

an hero please 2012.05.02. 18:33:28

@Kopi3.14: Attól, hogy technikailag nem része a magyar állam liturgiájának még nem tilos elénekelni.

Egyébként mi az oka a felháborodásodnak? Miért bánt téged ennyire, hogy elénekelték? Ha a cigány himnuszt énekelték volna akkor is támadnád?

agentT 2012.05.02. 18:34:07

@Hertelendi: Amíg például a Csíkszereda színmagyar (vagy ha úgy tetszik színszékely) hokicsapata elénekli a jégen a színszékely közönséggel együtt a Székely himnuszt a győztes meccs után, és ezért megbünteti őket a román hokiszövetség, addig nem nagyon kérdés, hogy a Székely himnusz mit jelent.
Az sem kérdés, hogy Kassától Újvidékig mindenki érti kint, aki magyar.
Hogy ez neked nem tetszik, az a te bajod, de a szüleimet érintő személyeskedő tónussal fényesen bizonyítod a hazátlan ballib csürhe szellemi színvonalát. Egyébként a lenygelek jó arcok, de azt a bulit amire te gondolsz, a fidesz szervezte.
Nekem német testvéreim vannak, ha már az ideológiai összetartozásnál járunk. Meg angolok. Meg néhány hollandot is tudnék mondani. Őket személyesen ismerem, helyesen gondolkodnak.

Nephin 2012.05.02. 18:34:25

@Apámfia: mert avítt, bűzös, irredenta, provokatív, mint ahogy az egész köréje épített legendárium az.

Normális emberek normálisan akarnak egymás mellett élni, nem a történelem szomorú vagy rosszul elsült eseményein merengeni bosszút lihegve, hanem előre nézni és - tiszteletben tartva azt, ami volt, de nem megkötve lenni általa - azon dolgozni, hogy előrevigyék az országot, békésen, nyugodtan, fejlődve, nem kardcsörtetve és nyálhabot fröcskölve dühöngés közben. Ez persze a szomszédos országok szélsőségeseire is vonatkozik.

Amúgy miért nem rendeznek ezek a csoportok egy össznépi bunyót, kijelölnek valami területet, találkoznak, megbeszélik a dolgokat vagy agyonverik egymást, a normális többség pedig nyugodtan élheti az életét. Mindenki csak nyerne.

Julian Plenti 2012.05.02. 18:34:30

Elhatárolódom a jelenleg kormányzó bandától, Ádert nem képvisel engem, de az elhangzó Székely himnusz hallatán felesleges fasizmust kiáltani. Más miatt gáz ez az egész.

we 2012.05.02. 18:34:37

Nem azt mondják rám az ismerőseim, hogy "nemzeti érzelmű" vagyok, de nem értem miért a probléma a Székely Himnusz eléneklése.

Bár az internacionálét is elénekelhették volna, csak az nem trendi.

Mária 2012.05.02. 18:35:21

@yatumux:

Nem mondod, hogy neked nem megy fejből a Bunkócska? Miféle kormánypárti jobbergyerek vagy te?

Segítek:

www.amazon.com/Best-Communism-Revolutionary-Comm-Songs/dp/B0000063C9

Kopi3.14 2012.05.02. 18:36:22

@an hero please: fel vagyok háborodva? Bánt? Honnan veszed?
Vagy ez már ennyire érzékenység, hogy amire rákérdezek, azzal nem értek egyet gondoltatmentet kell kövesse?

Mi szerepe van a magyar államiság szempontjából abszolút semmi szimbolukis értékkel nem bíró dalnak egy magyar tisztség betöltöesöehez kötödö ceremónián? Ez a kérdés. Mert nem nemzetröl beszélünk jelen esetben, hanem államról. A kettö pedig nem ugyanaz.

Kalmár 2012.05.02. 18:36:22

@Kopi3.14: Szélsőségekben csak az ostobák gondolkoznak.
Tényleg nem bírjátok megérteni, hogy megváltoztatni akarjuk sokan az EU-t? Nem megsemmisíteni.
A jelenlegi kettősmércét rutinból használó, kizsákmányoló elitizmus helyett, legyen egyenrangú nemzetállamok szövetsége.

wanekus 2012.05.02. 18:36:53

Komálom a fent gátja vesztett, a mélymagyar búbánatból szárbaszökkent hazafiságot. Ami azokra a setét agyakra jellemző, akik a hátsó szélvédőre ragasztott nagymagyarországmatricával kimennek "Erdélyországba". Ott bátrak és az utcán irredenta műdalokat óbégatnak, a falu románjait abajgatják, és úgy érzik, hogy "Árpád népe heil". Aztán hazajönnek, hátrahagynak csapot papot, meg keserű szájízt, meg gyűlölködést.

Pont ezeknek való ez a kamumagyar kúrmány, akiknek kisebb gondjuk is nagyobb annál, hogy mi lesz a nemzettel. Amíg kopjafákkal és művirágos-árpádsávos koszorúkkal megvezetik a mélymagyarokat addig a szemüket is kilopják. Ami nem is lenne baj, de a szemükkel együtt viszik azokat az adóforintokat is, amiket mindőnkből sajtoltak :-(

Lasombra 2012.05.02. 18:38:55

kevés dologgal lehet olyan indokolatlanul felbaszni, mint a székely himnusz.

tetszik az az érv az eléneklés mellett, hogy "miért ne?".
ennyi erővel a Kokodzsambót is elénekelhették volna.
miért ne?

_Magyar_ország, leánykori nevén _Magyar_ Köztársaság vs _Székely_ himnusz.
megvan a reláció?
közigazgatásilag diszjunkt, nemzetiségileg is legjobb esetben rész-egész.
a parlamentben szerintem 0 (nulla) fő székely ember van.
akkómeg? kinek?

tökmindegy, hogy kinek giccses, szar vagy kinek gyönyörűséges, könnyfakasztó.
tökmindegy, hogy kinek irredentista és kinek összefogást hirdető.
semmi köze nincs a magyar államhoz.

sima jobbos műmájerkodás.

felvidéki, kárpátaljai, vajdasági, szerémségi, burgenlandi, muravidéki himnusz is volt? ők is magyarok, he.

Nephin 2012.05.02. 18:39:12

@yatumux: még mindig nem érted

Otthon, kis családja körében mindenki azt énekel, amit akar.

Megválasztott képviselők a köztársasági elnök beiktatásakor hivatalos minőségükben, nem magánemberként ne énekeljenek irredenta műdalocskákat a Parlamentben, mert nem azért vannak ott és mert az nem oda való.

Ne haragudj, de ezt nem tudom jobban elmagyarázni, ha nem érted és nem érzed, miért rossz és helytelen az egész, sajnálom.

Kopi3.14 2012.05.02. 18:39:50

@Kalmár: egyenrangú? Mégis hogy? Még töketlenebbül viselkedö szervezetként? Méginkább úgy, hogy a brittek példáját követve bármi ami közös lehetne nyugodtan megtagadható legyen, pont a közös léttel szembe menve?

Amida 2012.05.02. 18:40:39

@yatumux:
írod:
Egy amerikainak amerika a legfontosabb.
...
Egy franciának ua, olasznak ua, németnek ua, angolnak pláne. ez így jó ez így szép.

Az olaszoknak-franciáknak-finneknek is Amerika a legfontosabb?
:))
Jó, tréfáltam, na.
A Székely himnusszal ugyanaz történt, mint a kokárdával: lejáratódott, elcsépelt lett, aktuálpolitikai eszközzé vált. A székely himnusz ráadásul minden egyes baráti-rokoni összejövetelen, szalonnasütésen, lakodalomban kötelező elem, a kellő mennyiségű alkohol elfogyasztása után felhorgadó könnyes-fájó-mélymagyarság világba ordítása. Mert ordítás az már, nem éneklés - ahogy illene pedig, visszafogottan, érzelemtöltötten.
Sokan ezért berzenkednek ellene szerintem. Én szeretem, énekelem is sokszor csak úgy magamnak is, autózás közben, ha egyedül vagyok, sok más népdallal együtt, ami éppen felszínre jön a lelkemben - de nem gondolom magam ezért sem mélymagyarnak, sem irredentának-sovinisztának.

yatumux 2012.05.02. 18:41:00

@Nephin: Drága. Az élet nem elmélet.

Egy nép sem kapott autonomiát csak úgy.

Egy kis csetepaté, néha vér is kell, kellett.

Te támogatnád a konfrontálódást szlovákiával hogy ne tűnjön el az ottani magyarság ?

Mert ők vállalták, hogy vérrel és fegyverrel vívják ki a függetlenségüket sőt színtiszta magyar területeket is elraboltak.

Mindengy. Nem érted mert a szüleid nem jól neveltek. Anyu, apu a hibás nem Te.

Hertelendi 2012.05.02. 18:41:04

@agentT: Visszavonom a szüleidet érintő otromba megjegyzésemet, de picit te is provokatív voltál...

CSL 2012.05.02. 18:41:37

Kiírta ezt a szart? Mégis kit érdekel, mi tetszik a sok területrablónak? Annyiszor megalázkodtunk már előttük a hülye beszari liberális, baloldali faszfejek miatt és mégis mit nyertünk vele? Mert veszíteni elégé sokat vesztettünk!

an hero please 2012.05.02. 18:41:44

@Kopi3.14: Ez egy üzenet a határon túliaknak, hogy a köztársasági elnök képviselni fogja az érdekeiket ami egyébként a feladata is. Ilyen esetben fontosabb ez az üzenet mint, hogy illeszkedik-e technikailag a konkrét magyar államhoz. Ez az én véleményem.

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2012.05.02. 18:42:03

Hiányoltam a Fradika-indulót, valamint a "Nem leszünk gyarmat-de adjatok pénzt mert leszerelik a villanyóránkat!" limonókat.

Röhejes, suttyó, mordori műmájer csürhe.

an hero please 2012.05.02. 18:42:33

@wanekus: 2/10 de csak azért mert válaszoltam.

Amida 2012.05.02. 18:43:09

Lasombra, mennyire igazad van.
Bár sokan fognak utálni ezért a kommentedért.
Meg tán engem is :))

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2012.05.02. 18:43:13

@an hero please:

Lófaszt, ez egy üzenet a hazai agyatlan náci bagázsnak.

Fufo 2012.05.02. 18:43:22

@yatumux: Nem tőlem kérdezted ugyan, de a szövege (magyarra fordítva) "Lángolj fel a lelkünkben szép égi szikra, szent öröm.
Térj be hozzánk drága vendég, tündökölj ránk fényözön.
Egyesített szellemeddel, mit zord erkölcs szétszakít,
Testvér lészen minden ember, ott, hol lengnek szárnyaid"

yatumux 2012.05.02. 18:43:27

@Nephin: Édes. Mi az az irredenta szerinted ?

Szerinted fel kellene adni részben a terület visszaszerzést és főleg a területi atonomiát ?

Nephin 2012.05.02. 18:44:11

@yatumux: Ha te mondod... érvek hiányában személyeskedni tipikus nálatok, nem vártam mást.

Egyébként semmilyen háborút nem támogatok, sem nemzetit, sem vallásit, főleg nem más nevében. Előbb talán kérdezd meg őket is...

tomwar 2012.05.02. 18:44:14

@sivatagi n.: A szekely himnusz a Parlamentben nincs rendben.
Izraeli kituzo a holokauszt emleknapon rendben. Maskor nem.
Kipa. Feszulet a nyakban? Ugyan, te is tudod, hogy hulyeseg, amit irtal.

yatumux 2012.05.02. 18:45:00

@Fufo: Köszi ! őszintén.

kimásoltad vagy fejből tudod ? :)

Nephin 2012.05.02. 18:45:19

@yatumux: Te mégis miről beszélsz? Párhuzamos univerzumból írsz?

lonley (törölt) 2012.05.02. 18:45:23

Elfer az a Szekely Himnusz nehanapjan a parlamentben ,s ha nem eroltetik tul surunn nem is fog szemet szurni.Hagyjatok mar a Szekelyt beken van baja eleg ,elobb Romaniat aztan meg az EU t csatoltak hozzajuk.

Kopi3.14 2012.05.02. 18:45:30

@an hero please: akkor miért nem a székfoglalójában tett erröl a nemes feladatról említést? Miért a házelnökpótléknak kell suttyomban ilyen hülye utalással mindezt elöadnia? Vagy gyávák az egyenes beszédhez?

agentT 2012.05.02. 18:45:33

@Hertelendi: Oké, és igen az, de a téma maga provokatív. Illetve nem is a téma, a blogbejegyzés.
Én mentem, sziasztok.

Fufo 2012.05.02. 18:46:02

@yatumux: Fejből tudom, éppen ezért minden setleges hibáért elnézést kérek. :)

an hero please 2012.05.02. 18:46:55

@Kopi3.14: Ebben igazad van, egyenesebb lett volna előre bejelenteni és nyílt lapokkal játszani.

moTmeN 2012.05.02. 18:48:10

Az alkotmanyban (az ujban) benne van, hogy az allamfo a nemzet egysegenek kifejezoje. Ha mar a beiktatasakor ilyen, a nemzetet megoszto esemeny tortenik, akkor az nem sok joval kesegtet...

yatumux 2012.05.02. 18:49:22

@Nephin: Másként gondoljuk.

Az nem baj. Szavazz a nemtudom kikre 2 év csupán.

Most ez van. Én akartam, nekem jó, szertem, fontos nekem a székely himnusz.

érted ? mások vagyunk de ha máshogy gondolod az nem feltétlenül azt jelenti hogy jól gondolod. Lehet, hogy nem érted nem magyarázták el. nem lehet ?

Amida 2012.05.02. 18:49:38

@yatumux:
Kérlek, olvasd el a trianoni békediktátum hiteles szövegét (Budapesti Közlöny 168. szám, 1921. július 31.)
Látni fogod, hogy soha, SOHA nem lehet visszacsinálni.
Lehet fehér lovakat vásárolni és Csabakirályfi meg ERDÉLYT VISSZA feliratú pólókat nyomatni.
lehet nosztalgiázni, de már megírta Vörösmarty: régi kor árnya felé visszamerengni mit ér?
te mit csinálnál annyi románnal-szlovákkal-szerbbel-horváttal, amennyi jönne a visszacsatolt területtel? hirtelen kisebbségben találnánk magunka a saját (?) hazánkban.
A lovak már játszottak szerepet ugye az országszerzésnél is :))

tomwar 2012.05.02. 18:50:04

@CSL: A baloldal miatt veszitettunk az elso es a masodik vilagjaboruban? Nem inkabb a Gyurcsany miatt? Ejnye.

yatumux 2012.05.02. 18:50:53

@Fufo: Gratulálok ! :)

Én nem az baj ? haragszol ?

A gyermekeimnek sem fogom megtanítani

Előre szólok

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2012.05.02. 18:51:32

@Amida:

Igazad van, bár nem mész vele semmire...

Lasombra 2012.05.02. 18:52:04

@Amida: felőlem utálhatnak.

amúgy sajnálom szegény székelyeket, ha ezzel tényleg azt üzente a Fidesz Zrt., hogy több figyelmet szentel majd nekik, és őket is megvédik.
ez eddig senkinek és semminek nem vált a haszára.

Tempus-Anh 2012.05.02. 18:52:09

Gyerekek, a baloldalnak szorít a magyarságzubbony...
Látszik, hogy rá van kényszerítve.
El a kezekkel a Székely Himnuszról, azt nem nektek írták, tovariscs...

an hero please 2012.05.02. 18:52:49

@Amida: A józanabbak területi autonómiát szorgalmaznak ami szerintem igazán nem túl irredenta a multikulturális Európában.

Amida 2012.05.02. 18:53:00

@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Nos igen.
Talán szenvedek is majd kicsit ezen :) És elénekelek valamit mellé.
Esetleg a csángó himnuszt.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2012.05.02. 18:53:44

"Szépen bepozicionálta magát ezzel a Székely himnusszal, valahova az irredenta és a fasiszta közé, félútra"

Te egy elmebeteg pöcs vagy kedves posztíró.
Ne haragudj ritkán ragadtataom el magam, de a frusztrációnak ez a beteges formája, miszerint himnuszt énekelni az fasizmus, az gyógyíthatatlan paranoiát rejt.

Javaslom felejtsd el amit a kommunizmus alatt belédvertek, a nemzetről, egységről, szeretetről, megértésről, hitről.

yatumux 2012.05.02. 18:54:13

@Amida: csak a szlovákokra koncentrálnék erővel.

A kárpátalja egy részét megvenném a lengyelekkel közösen.

székelyföld autonomia

délvidék autonomia

ez még reális

Kalmár 2012.05.02. 18:55:17

@Kopi3.14: Ja, és ahogy a Székely Himnuszhoz viszonyultok az gyalázat.
Aki a határon kívűl ragadt azt takarja a feledés homálya. Fő, hogy te itt maradtál. Tiszta szerencs ez nekünk.
Gartulálok.
Pedig foglakozhatnánk a saját bajunkkal.
Az ő vallásuk, nyelvhasználatuk kit érdekel.
Ha őket megverik mert magyarul szólnak az az ő bajuk. Szép világ.

A Székely Himnusz azt jelenti, hogy sosem feledjük a saját honfitársainkat.
Kiállunk értük bármilyen ország lett is a szülőföldjük neve. Ők és mi egyek vagyunk.Nem karunk senkitől semmit, csak magyarként élni európában, egyenjoguként mint bárki más.
A kommunizmus legnagyobb bűne a hozzád és Máriához hasonló torz identitású emberek léte.

Amida 2012.05.02. 18:55:18

A FIDESZ-vezérek tele vannak erdélyi földbirtokokkal.
Nem tűnt még fel senkinek, hogy felvidékért, Délvidékért, Burgenlandért soha nem megy a nagy magyar szívszorítás?

RLERLE 2012.05.02. 18:56:57

"Az a baj, hogy egy csomó dolgot nem tudtok érzelmi szempontok alapján megközelíteni. Hűvös, kilúgozott, ahogy ti mondjátok: liberális szociáldemokraták voltatok és vagytok. Lehet, hogy a Székely Himnusz egy középszerű műdal - nem ez a lényeg. Az a lényeg, hogy dolgoknak van egyfajta érzelmi aurája. Egy nemzet, egy család összetartozásának vannak ilyesfajta aspektusai is, és aki ezt nem érti, az nem ért semmit! Az nem tudja, miről szól egy nemzet, miről szól egy focicsapat, miről szól egy család."
És most figyelj: Ómolnár Miklós, a Story magazin főszerkesztője beszélt hozzád. És te még lelkesen vásároltál ennek az "irredentának", "fasisztának", ahogy te gondolod, a sajtótermékéből, jaj, te butus!

daito 2012.05.02. 18:57:37

Amikor ez a téma előjön, mindig agyalok azon, hogy vajon burgenlandi testvéreink is szeretnék-e a régi határokat vissza, és hogy ismét a Magyar Királyságban élhessenek. (És hányszor csordul ki a könnyük, a "Dal" hallatán?)

Erősen kétesélyes számomra a dolog, néha úgy gondolom, nekik is mindent megér a Haza. :-) (Ilyenkor idejönnek, és megveszik Hévíz és Keszthely környékét, kilóra.)

Sőt, múltkor voltam a szlovén oldalon, de eszembe sem jutott megkérdezni az ottaniakat, hogy "nem akartok inkább újból Magyarországhoz tartozni?"

Szerintem nem kell sok idő, és Szlovákiában is a helyi magyar kisebbség-többség mosolyogni fog ezen a dolgon. Azt viszont nem várnám meg, hogy ez Romániában is bekövetkezzen.

Amida 2012.05.02. 18:57:50

@yatumux:
Megvennéd? Miből?
Meg kellene kérdezni azért a délvidéki és székelyföldi magyarokat is, hogy akarnak-e autonómiát? Mennyi mindent kellene elölről kezdeniük és utólag kifizetniük.
Szerintem a világ túl van már ezen - sajnos, persze, baj, de jobb lenne nem állandóan verni a habot. Vagy mégis?

Amida 2012.05.02. 18:58:40

@daito:
azannyakrausz, hogy pont egyet gondoltunk :)

Nephin 2012.05.02. 18:58:43

@yatumux: Gondolom ez rád ugyanúgy igaz, nemde? Vagy meg sem fordul a fejedben, hogy esetleg te nem látod jól a dolgokat?

Hertelendi 2012.05.02. 18:59:50

@Trompf: "Javaslom felejtsd el amit a kommunizmus alatt belédvertek, a nemzetről, egységről, szeretetről, megértésről, hitről."
Ami azt illeti ezt a kormányzópárt is elfelejthetné. Szeretnek nemzetről, egységről, szeretetről, hitről, csak hát egész mást csinálnak. A nemzetet szétverték, utálnak mindenkit, akik nem ők és csak orbánnak hisznek

Kopi3.14 2012.05.02. 19:01:31

@Kalmár: látom a szövegértés már nem tananyag általános iskolában. Fuss neki még egyszer!

@RLERLE: akkor te meg ómolnárral egyetemben nem tudod miröl szól egy ország, mint olyan.

zutolsó 2012.05.02. 19:03:07

"Szépen bepozicionálta magát ezzel a Székely himnusszal, valahova az irredenta és a fasiszta közé, félútra"

Bravó. A posztíró ékes bizonyítéka annak, hogy igencsak ideje lenne újra kinyitni Lipótmezőn egy bizonyos intézményt..

Amida 2012.05.02. 19:03:24

Tisztelettel kérek mindenkit, kerülje a személyeskedést, maradjunk meg egymás véleményének tisztelésénél - olyan klassz dolog építő szellemű vitát olvasni, benne részt vehetni.
köszönöm.

staropramen 2012.05.02. 19:03:49

Lezsák uram, maga megbolondult, vagy direkt provokál?

A mondat helyesen:Lezsák uram maga megbolondult és direkt provokál.

Fatal Error! System Halted! 2012.05.02. 19:04:52

Mióta ez a szánalmas köcsög bagázs a székelyeket is kisajátította magának, mondván most hogy hozzájuk vágtuk a szavazati jogot milyen hálásak lesznek, ha majd mindenhol a szaros himnuszukat énekeljük, azóta forog a gyomrom a határon túli testvéreimtől, ha csak rájuk gondolok.

Úgyhogy remélem valamely mocskosszájú rapper átkölti szépen ezt a szart.

Tetű fideszes gecik.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2012.05.02. 19:05:16

@Hertelendi:
Aki az erdélyi himnusz eléneklése kapcsán megosztást lát, esetleg mint a posztíró fasizmust, azt már nem lehet megosztani.
Az utál már mindent és mindenkit aki nemzetben gondolkodik.

wanekus 2012.05.02. 19:05:18

De mit keres a' Oszkó a vizerbe?

Fufo 2012.05.02. 19:06:53

@yatumux: Ez a Te dolgod, de csakúgy kiváncsiságból megkérdezhetem, miért nem?

Zuluman 2012.05.02. 19:07:12

Mi van???
Hogy mi a baj a székely himnusszal?
Te nem érted, hogyhogy tudják a "köcsög képviselők" a szövegét?
Jártál te már Erdélyben?
Műdalnak tartod?
Hogy kerül ez a főoldalra?
Te jóságos atyaúristen!!!

Trompf · http://trompf.blog.hu 2012.05.02. 19:08:05

@Fatal Error! System Halted!:
Erről beszélek.
Ilyen agyatlan emberekkel nem lehet már mit kezdeni, mint te vagy.
Forog a gyomrod a határontúli testvéreinktől, te szerencsétlen !?
Csak remélem hogy te is mihamarabb határon túlra kerülsz.

Hertelendi 2012.05.02. 19:08:29

@Kalmár: "A Székely Himnusz azt jelenti, hogy sosem feledjük a saját honfitársainkat.
Kiállunk értük bármilyen ország lett is a szülőföldjük neve. Ők és mi egyek vagyunk.Csak a gyerekeimnek és a családomnak tartozom felelősséggel, értük mindent meg is teszek.
Pont a te tolladból olvasni ilyeneket, mint "honfitársaink". Vérlázító!
A székelyek meg nagy ívben leszarják, hogy itthon mi van és milyen korrupt a miniszterelnökünk

belekotty 2012.05.02. 19:08:41

De mit keres a' Oszkó a vizerbe?
no meg nemisvolttaggyűlés

Hertelendi 2012.05.02. 19:10:29

@Trompf: Na már székely testvéreid is vannak? A múltkor még csak lengyelek voltak. Nagyon internacionalista családod van:)))
De szerintem inkább az agyaddal van baj:)

Orbán Diktor (törölt) 2012.05.02. 19:10:35

@Kalmár: "A Székely Himnusz azt jelenti, hogy sosem feledjük a saját honfitársainkat.
Kiállunk értük bármilyen ország lett is a szülőföldjük neve. Ők és mi egyek vagyunk."

Ja, ne is feledd őket, köcsög. Talán nem kellett volna 90 éve rossz oldalon háborúzni, majd ugyanezt eljátszani a második világháborúban is. Ezért kért már bocsánatot a dicső nemzeti oldalad? A rabló háborúknak ára van, ezt Európa már Szent István korában világossá tette. Azóta eltelt ezer év, de a hozzád hasonló barmok még mindig vakságban szenvednek (azon kívül, hogy hülyék). A magyarok is könnyen elfeledték, hogy nagyapáink csontjai a Don kanyarban rohadnak, ráadásul a verség miatt kommunista hatalom keletkezett az országban... Nem csak nagyapád maradt ott, utána még a földjét is elvették. Ezek után a "nemzeti" népnyomorítók kétharmadot kapnak (na ezért nem is sajnálom a magyar népet).

Fatal Error! System Halted! 2012.05.02. 19:10:44

@Trompf: csak utánad te keresztény konzervatív geciláda.

Pontosan annyira gyűlöllek titeket, mint ti a baloldalt és a liberális bagázst, egy fokkal sem jobban.

torró 2012.05.02. 19:11:10

Aki nem érzi magáénak ezeket a himnuszokat ne hallgassa. Érdekes, persze akkor még nem volt blog, Amikor a szovjet himnuszt meg egyéb mozgalmi nótákat kellett énekelni, senki nem tiltakozott. Szerintem az itt berzenkedők még most is szívesebben énekelnék azokat.Igaz? Na! Őszintén! Nem baj, mi nem ágálunk ellene ha az tetszik. De! Ti se ágáljatok az ellen, ami nekünk tetszik. És ne gyertek folyton ezzel a bolsi dumával, hogy irredenta meg fasiszta. Már nagyon "avéttos", hogy anyósomat idézzem.

Herr Vissarionovich (törölt) 2012.05.02. 19:11:17

"Szépen bepozicionálta magát ezzel a Székely himnusszal, valahova az irredenta és a fasiszta közé, félútra"

neked bizony a mocskos zsidókurvaanyádat, aki nem a mikvé vizébe szart ki, hogy ott fulladtál volna meg a rituális pinamosás közbente szar.

pedig én aztán kurvára nem tudom a székyelyhimnuszt, és még jó ötletnek sem tartom a parlamentben való énekelgetését...

Trompf · http://trompf.blog.hu 2012.05.02. 19:12:00

@Zuluman:
"Hogy kerül ez a főoldalra? "

Hát úgy hogy ha bántják a Gyurcsányt, akkor hogy egál legyen úgy érzik gyorsan bele kell rugni valamely nemzeti jelképbe.

Pl székely himnusz ma ideális, hisz el merészelték képviselők ma énekelni.
Skandallum, fasizmus, nácizmus, és irredentizmus. Sötétben bújkáló ellenforradalmár reszkess !!!

szgy 2012.05.02. 19:15:57

hát, annyira ordít erről az egészről cikkről hogy kínkeservesen erőltetett problémagenerálás hogy azt el nem lehet mondani. az írója szerintem egy mindenféle érték nélküli nulla (ember) lehet. remélem nem szaporodnak az ilyenek.

radikalisviccek 2012.05.02. 19:16:06

Mi a gond a Székely himnusszal?
A Shalom Izraelnél nem nyávognál, mi? :)

Te hülye vagy, vagy direkt provokálsz?

Kopi3.14 2012.05.02. 19:16:52

@torró: konkrétan az Internacionálét sem tudom, tán sosem hallottam. Nem is érdekel. S ugyanúgy nem tartanám jónak, ha az lenne elénekelve egy ilyen eseményen.

brekkk 2012.05.02. 19:18:40

gondolom a cikk írójának nincs fitymája...

Ringlósztár 2012.05.02. 19:19:39

@VT22:
Miért nem énekeltek valamit a Csárdáskirálynőből vagy a Bánk bánból? Kb. annyi köze van a magyar nemzettudathoz, mint a Székelyhimnusznak, sőt ha Simándy énekli, hogy hazám, hazám... még több is.

Orbán Diktor (törölt) 2012.05.02. 19:19:53

@Kalmár: "Ők és mi egyek vagyunk.Nem karunk senkitől semmit, csak magyarként élni európában, egyenjoguként mint bárki más."

Faszt vagyunk mi egyek. Én itt adózok, ő meg ott. Ezt ne ragozzuk, jó? Minden joguk megvan abban az országban, szavazhatnak is (ott is élnek). Ugye te is szavazhatsz Romániában? Vagy tévednék, Orbán-bolsi? Európáról meg ne beszélj, az nem neked való, hülye gyerek (meg a fidesz-tálib mozgalmároknak sem).

CSL 2012.05.02. 19:21:37

@tomwar: 18 ban a románok 10ezer katonával foglalták el Erdélyt! A vörös haverjaid közbe szétverték a magyar hadsereget pedig simán visszaverhettük volna őket bukarestig a Csehszlovák légió is kb 4000 fő volt.. Ha ellenállunk nincs trianon legalábbis nem így! Aztán gondolom a baloldal szerezte vissza a két bécsi döntéssel az elrabolt javaink egyrészét amit aztán a ruszkik az elvtársakkal nagy egyetértésben szépen el is vettek

Asztalos Gábor 2 2012.05.02. 19:22:27

nézz el egyszer Erdélybe/Romániába, szinte minden magyar rendezvény végén ott eléneklik a székely himnuszt, amely az égvilágon senkit sem zavar ott.
Nálunk egyes bloggerek még Funarnál is nagyobb románok akarnak lenni, ezért fikáznak.

A székely himnuszt Magyarországon fikázni és a "káros hatásásról" értekezni olyan, mintha Romániában azért nem ünnepelné valaki december 1-ét, mert sérti a szomszéd országokat.

Vagy csak mi vagyunk "soviniszták", ha a himnuszt énekeljük, de Románia nem, ha a legfőbb nemzeti ünnepe az, hogy az országuk területe egy háborús hódítás miatt a duplájára nőtt?

stanci 2012.05.02. 19:23:32

Az a szomorú, hogy mind a két oldalnak igaza van! Ráadásul feloldhatatlan ellentmondás!
A Székely himnusz a parlamentben engem is megdöbbentett, ugyanakkor elszorult a torkom, mert elképzelhetetlen szemétséget csináltak velünk Trianonban. Korlátozott példányszámban kiadták a tárgyalások teljes szövegét. Nem semmi!

Aki azt olvasta, az nem csodálkozik, ha logikátlanul megszólal valahol azelöbb említett himnusz.
Igaz, hogy nem lehet visszaszerezni semmit, nem is azt akarja egyetlen normális ember sem, csak a magyarság maradjon meg.

Nácizni, irredentizmust emlegetni butaság.
Még érzem a hosszú évek alatt több nemzedékre beprogramozott félelmet. Nem jó!!

Kalmár 2012.05.02. 19:25:42

@Orbán Diktor: Takarodj vissza az óladba büdös patkány. A talpamon a sár többet ér tőled te hulladék.

AbuBakr 2012.05.02. 19:25:43

Sokáig abban a tévhitben éltem, hogy az index blogketrec már nem tudja alulmúlni magát...
De már napok óta csak kapkodom a fejem, mert úgy tűnik a címlapblogok írói megunták az ásó használatát és markológéppel folytatják a minél alacsonyabb színvonal eléréséért folytatott küzdelmet.

Macséta 2012.05.02. 19:26:37

1. A határontúli magyarság politikai képviselete a legutóbbi román és szlovák választásokon is jelentős csorbát szenvedett (abba most ne menjünk bele hogy ezekben az országokban a magyarellenes hangulat, és közvetetten a saját nemzeti oldaluk megnőtt támogatottsága mennyiben köszönhető a magyar kormány áldásos tevékenységének, valószínűleg csak kis részben, de mindenképp van hozzá közük).

2. Az életük az új vezetés alatt törvényszerűen nehezebb lesz mint korábban, megnyirbálják a nehezen kialkudott jogaikat, ez mindenképpen szomorú helyzet.

3. Valószínűleg ebből az apropóból hangzott el a nóta, a gond csak az, hogy ez is csak ront a helyzeten. Ha Orbánékat egy kicsit is érdekelné ezeknek a magyar embereknek a sorsa, nem tenné őket további atrocitások céltábláivá. Az miért segít nekik, ha még több lesz a táblalefujkálás, malinahedvig és egymás leköpködése, pont ez hiányzik, ez a jó irány, igaz?

Mert az ilyen hangulatkeltés számomra kizárólag akkor lenne elfogadható, ha a végső cél amúgy is az elcsatolt területek visszafoglalása lenne, de azt a momentán birtokunkban álló szakadt papírkarddal elég nehéz lesz kivitelezni.
Marad a rideg valóság: a kormányoldal a határontúli testvéreink rovására játssza a gusztustalan, populista játékát.

Szerintetek az a hazaáruló, aki ezt nem nézi jó szemmel?

Ellensúly 2012.05.02. 19:28:34

Ez a bejegyzés most paródia, vagy komoly? Előbbire utal a "huszonegyből" nem engedő képviselőkről szóló szöveg. Ha mégis komoly a bejegyzés, akkor egyrészt a "21-es" rész félműveltségre utal, másrészt javaslom a szerzőnek, hogy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét.

Tessék megfeddni a XVI-XVII. században élt indiánokat, akik nem voltak hajlandók megtagadni nyelvüket, hagyományaikat, és ezzel nyilván vérig sértették a "felvilágosult" európai hódítókat, akik egyébként is érthetően bosszúsak voltak, hiszen az őslakosok néhány százaléka nem átallott nem kiirtódni.

Tessék megfeddni az európai zsidóságot, amely zsinagógáival, megünnepelt sábeszeivel és purimjaival rossz érzéseket keltett a III. Birodalom volt funkcionáriusaiban. Sőt, ma is nyilván nagyon bosszantják a neonácikat ezek az aljas emberek!

Tessék megfeddni a srebrenicai lakosokat is, akik nem hajlandók elfelejteni a mészárlást, pedig a szerbek bizonyára szeretnék. Mi lesz a szerbek érzékenységével?

Hosszasan lehetne sorolni a példákat. És mielőtt jönnének az "okos" válaszok, leszögezem: nem az egyes tettek súlyát vizsgáltam, hanem az alapkonfliktust, amikor az áldozatnak kell figyelnie az agresszor érzékenységét.

A szerző pálcát tör azok felett, akik nem hajlandók még egyet köpni a magyarságra. Így sajna nem számíthatunk buksisimogatásra azoktól, akiknek a magyargyűlölet a politika fundamentuma.

De még egyszer mondom: szerintem ez a bejegyzés csak a saját szembe szálkát hazudó, másokéban a gerendát is letagadó öngyűlölet paródiája.

Kalmár 2012.05.02. 19:29:19

@Hertelendi: "Csak a gyerekeimnek és a családomnak tartozom felelősséggel, "

Erről beszéltem pont te szegény.
Ilyeneket termelt ki a 40 év elnyomás.
Individualizmus, önzés, lelki nyomor.
Egy rendes országban azt akinek nem a hazája az első, azt semmibe veszik.
Kérdezd Petőfit.

Herr Vissarionovich (törölt) 2012.05.02. 19:31:45

@Orbán Diktor: "Faszt vagyunk mi egyek. Én itt adózok, ő meg ott. "

normális, felvilágosult társadalmakban ezért meglincselnének, és a hulládat az értelmiség meggyalázná.

RLERLE 2012.05.02. 19:32:34

@Kopi3.14: Miért, szerinted miről szól egy ország? Hát nem arról szól nagy vonalakban, hogy közösen élünk egy meghatározott területen, ahol közös származás, közös történelem, közös kultúra stb. alapján feltételezzük az összetartozásunkat, és nem úgy, mondjuk, hogy a szél hordott ide össze bennünket oktalanul. Ebbe pedig beletartoznak a székelyek is, akik, és ez ténykérdés, himnuszukként tekintek erre a műre, és akként is használják. Miért lenne idegen, nem oda való ez az ogy. plenáris ülésén? Ott van a teremben Erdély címere is, amiben a székely és a magyar szimbólumok egységbe vannak szerkesztve, elválasztva a szászokétól, ami már önmagában jelzi, hogy itt magyar nemzetrészről van szó a székelyek esetében. Ez a címerábrázolás is 500 éves, mitől lenne problémás? Az elnöknek nem a magyarság egészét kell képviselnie? Esetleg az a probléma, hogy a Gyere bátran Magyarország vagy milyen címmel futó MSZP-s kampánysláger nem csendült fel, vagy mi?

Herr Vissarionovich (törölt) 2012.05.02. 19:35:05

@Orbán Diktor: te a judaisztika tanszéken tanultad a történelmet, mi?

a világháborúkat mi ha akrtuk volna sem kerülhettük volna el. ráadásul mindkettőt a mocskos zsidó fajtád robbantotta ki.

tomwar 2012.05.02. 19:36:05

@CSL: Nincsenek voros haverjaim, sose voltak. Te ellenalltal? Vagy a felmenoid harcoltak? Ha nem, ne vard tolem.
Sajnos pontosan tudom, hogy mit veszitettunk, es milyen keves eleg lett volna legalabb csokenteni e veszteseget.
A XX. szazad szettepte a magyarsagot, nem is egyszer. Most pedig mi magunk tepjuk szet...

Orbán Diktor (törölt) 2012.05.02. 19:36:50

@Kalmár: @brekkk: Genetikai hulladékok vagytok. Addig, amíg a magyar nép csak hozzátok hasonló férgeket tud kitermelni, megérdemli a sorsát. Menjetek vissza a múltba, akár Ázsiába is, mert ezért kár volt idejönni. A ti fajtátok ékesen bizonyítja azt, hogy ez az ország csak egy füves puszta a Balkán szélén.
Ja, és legközelebb a szövegemre reagálj, te mély magyar buzi.

Herr Vissarionovich (törölt) 2012.05.02. 19:36:53

@Macséta: nem. az, aki úgy gondolkodik, mint te.

csak te még kezdő hazaáruló vagy, csicska mentalitással.

Kalmár 2012.05.02. 19:36:55

@Herr Vissarionovich: Ja, egyetértek.
Szerinte aki nem fizet itt adót az nem magyar.
A nyugdíjasok, a gyerekek, a munkanélküliek, a hajléktalanok. Szerintem mindet lőjük ki a holdra.....micsoda emberek vannak? Hogy bírnak ilyesmit leírni?

tomwar 2012.05.02. 19:37:39

Amugy akinek ez nem tetszik, az zsido, kommunista, ballibbant geci.
SZUPER!

3dom'f'speech 2012.05.02. 19:37:46

a Székely-himnusz csak a hazátlan balliberráltakat zavarja, normális embert nem
az oláhok pedig nagyon is jól tudják mit raboltak el és kitől, ezért nem éri őket sokk-ként

Orbán Diktor (törölt) 2012.05.02. 19:38:27

@Herr Vissarionovich: A te bajodra is van orvosi segítség, csak kérni kell, te aberrált barom.

finalNmbr 2012.05.02. 19:39:31

Okádnom kell ettől a blogtól illetve a sok zsidrák balliberál szarfaszu senkitől.

Kár, hogy csak itt van ekkora szátok, ha meg lebaszok kettőt csak pislogtok vagy jajveszékelve könyörögtök, hogy hagyjalak titeket.

Aszteroida-bányász metal énekes (törölt) · http://csakjotakarok.blog.hu/ 2012.05.02. 19:39:54

"És fogják majd szeretni a mi Áderünket a szlovákok is, nem is beszélve a szerbekről, mert ők mind nagyon szívesen hallgatják a Székely himnuszt, és mind egyenlőségjelet tesznek a Székely himnusz és az azt éneklők közé."
Úgy is van hülye gyerek, nehogy véletlenül a határon túli magyarok érdekeit nézzük, na neeeeem, azt már neeeeem, inkább nyaljunk be JÓ MÉLYEN a többi országnak, nem elég az EU, Oroszország, Kína, és NY-EU. Nem mellesleg pont ugyanúgy szarnak le minket, mint mondjuk Burmát. Most őszintén ki nem szarja telibe a szerbek, románok, depláne a szlovákok véleményét? Ennyire bértollnokok ne legyünk már!

Herr Vissarionovich (törölt) 2012.05.02. 19:39:58

@yatumux: "A kárpátalja egy részét megvenném"

leonyid kucsma felajánlotta anno a magyar lakta területeket. nem kellett...

szlovákiát pedig fel kell osztani a másik 3 visegrádi ország között. szlovák nem létezik.

Gábor217 2012.05.02. 19:40:29

Azt először is jó lenne tudni, hogy miért énekelték el, illetve aki javasolta, miért tette. Mi volt az indíték, a motiváció?

Amikor van Himnusz és Szózat, mindkettő az egész nemzetet foglalja magába. A székely himnusz pedig leginkább a székelyeket.

Egyébként szép dal, és érzelmek mozdulnak meg abban, aki énekli, és aki hallgatja. De annyi szép és nemzeties dalunk van, azokat miért nem énekelték el? Pl. a Nemzeti Dalt sem szavalták el.

Szóval az első kérdés, hogy miért énekelték el, mikor a szokás a Himnusz és a Szózat?

Másodszor miért a Székely Himnuszt, és miért nem valami más, nemzeties éneket, dalt?

Harmadszor pedig lehet beszélgetni arról, hogy a székely himnusz irredenta-e, vagy sem. Illetve valóban himnusz-e, a székelyek hogyan viszonyulnak hozzá, és mondjuk egy észak-dunántúli ember?

Kalmár 2012.05.02. 19:40:34

@Orbán Diktor: A patkány vinnyogására csak a sarkam lehet válasz.
Van akinek válaszolok. De az nem te leszel féreg!

finalNmbr 2012.05.02. 19:40:57

@Orbán Diktor: Miért lenne az. Igaza van.. Kellett az ajándék Izráel a zsidóknak

Asztalos Gábor 2 2012.05.02. 19:41:08

@Ellensúly:
"Tessék megfeddni az európai zsidóságot, amely zsinagógáival, megünnepelt sábeszeivel és purimjaival rossz érzéseket keltett a III. Birodalom volt funkcionáriusaiban. Sőt, ma is nyilván nagyon bosszantják a neonácikat ezek az aljas emberek!"

Hát igen, ez a blogbejegyzés tényleg olyan, mint a kurucinfó, ahol folyamtosan a "gazdanépet" provokáló zsidókról írnak.
Az egyik zsidógyűlölő, a másik magyargyűlölő, egy a közös bennük, hogy fröcsögve uszítanak.

Herr Vissarionovich (törölt) 2012.05.02. 19:41:15

@Orbán Diktor: tudom. az én bajomra az orvosi segítség az lesz, amikor a fajtádnál kötelező lesz az aktív eutanázia...

nu pagagyí 2012.05.02. 19:42:13

@Kalmár: Egy rendes országban azt vesszik semmibe, aki nem tesz semmi hasznosat az országért. Aki csak pofázik, azt lenézik. Nálunk pillanatnyilag kétharmados többséget élvez, hogy elég pofázni.

Herr Vissarionovich (törölt) 2012.05.02. 19:42:38

@Asztalos Gábor 2: "Az egyik zsidógyűlölő"

normális ember nem tolerálhat, egy ókori barbár elveket valló mocskos náci népséget. az emberiség nem élhet közös planétán ezekkel az állatokkal.

azbesztos 2012.05.02. 19:44:55

Engem jobban zavart az Élet Menetében a tömérdek zsidó állami zászló. Mi köze volt Izraelnek a holokauszthoz, és az elhurcolt magyar zsidóknak a később létrejött közel keleti országhoz? Ha Izraelben megemlékeznek a Magyarországról elhurcolt zsidókról, az rendben van, de fordítva, legfeljebb az ávóról lehetne. Egyébként az EU most foglalkozik végre a benesi dekrétumokkal, így a székely himnusz a parlamentben nem esélytelen.

véelbé 2012.05.02. 19:45:59

Egészen olyan, mintha azt hinnétek, hogy jobb lesz attól Erdélyben, ha Magyarországon leszarjuk őket.
Tapasztalatból mondom, hogy nem lesz jobb. Inkább a kiállás, mint a meghunyászkodás.

BaSa · http://basa.blog.hu 2012.05.02. 19:47:22

Tudom, hogy Wikipédiából idézni ősi "román" szokás, de azért:

hu.wikipedia.org/wiki/Magyarorsz%C3%A1g_himnusza

"A magyar nemzeti himnusz csak 1989-ben került hivatalosan a Magyar Köztársaság alkotmányába. 1903 előtt az állami himnusz Joseph Haydn „Gott erhalte” című műve, az osztrák császári himnusz volt. A magyar himnusz az egyetlen állami himnusz a világon, amelyet 1989-ig semmilyen törvény, sem uralkodó, kormány vagy országgyűlés nem tett kötelező érvényűvé."

És egy másik link arról, hogy a 89-es alkotmány előtt nem volt hivatalos:

www.nemzetijelkepek.hu/himnusz.shtml

Akkor ezek szerint a rendszerváltásig a magyar Himnuszt is ciki lett volna elénekelni bármilyen hivatalos eseményen?

tomwar 2012.05.02. 19:47:41

@3dom'f'speech: Nem zavar, sot. De nem a koztarsasagi elnok beiktatasara valo.

vau · http://www.holdkomp.hu 2012.05.02. 19:48:01

Te jó ég, ennyi fasiszta-náci-mélymagyar szart egy rakáson.

itt egy másik dal srácok, ezt nektek küldeném:

www.youtube.com/watch?v=FhRvEFpAmSc

tomwar 2012.05.02. 19:50:14

@BaSa: Szamomra inkabb azt jelenti, hogy nem kellett hozza torveny, az embereknek ez A HIMNUSZ.

nu pagagyí 2012.05.02. 19:50:15

@Gábor217: Kár hogy nem láttam ezt a giccsparádét. Remélem Áder orvhalászat miatti lemondása után, az új KE beiktatásakor Wass Albertet is műsorra veszik. Olyan hosszú műsor kell, hogy az idő elérje a jogosultsági határt, ahonnan az új elnöknek már élethosszig jár a villa, Audival.

Herr Vissarionovich (törölt) 2012.05.02. 19:52:37

@vau: nácit ma csak a zsidók között találsz te baromarcú. de ott aztán 99%-nyit.

Aszteroida-bányász metal énekes (törölt) · http://csakjotakarok.blog.hu/ 2012.05.02. 19:53:24

@vau: Ezt szintén hozzácsapnám sok szeretettel:
www.youtube.com/watch?v=zNDmCiLT-wc

Mondjuk azért nem hátrány, ha az angol szöveget is érted... :)

Szűtté mamá? Szűjjé! 2012.05.02. 19:53:56

Akkor most a Székely himnusz magyarabb, mint a Magyar himnusz? Kérném egy jobb honfitársamat, hogy magyrázza el nekem a mögöttes ideológiát? És ezt most nem gonoszkodásból kérdezem, hanem tényleg szeretném megérteni, hogy mi értelme ennek most, hogy már javarészt megszűntek a határok? Amíg voltak határok, addig persze pofátok volt lapos.

Kalmár 2012.05.02. 19:55:05

@nu pagagyí: Ebben nem értünk egyet. Szerintem olyan sokat tettek amit a rendszerváltás óta összesen sem. Sokan látjuk így. Ez van.

multi84 2012.05.02. 19:55:33

Végre van egy kis nyugi erre adunk minden körülöttünk élő nemzetnek akik ráadásul utálnak minket mint a szart egy magas labdát ezzel, hogy legyen mire hivatkozniuk majd hogy valójában mi vagyunk ellenségesek...

Kell a .... megint az hogy ott bohóckodjon az államfő a hátáron, nem mellesleg a határon túliaknak árt a leginkább ezzel az egésszel a magyar politikai elit, mert ők csak képmutatásból meg a Nagy Magyar érzelműekre akarnak hatni miközben itthon elérik a céljukat külföldön ártanak vele mert még jobban utálják őket ott ahol élnek, ott ahol semmit nem képes csinálni egy magyar politikus sem...

Jobb lenne már elfelejteni Triannont aztán lenyelni ezt a békát, meg lehet róla emlékezni de nem verni miatta a mellünket meg telematricázni a kocsikat aztán meglepődni hogy baszakodnak velünk a környező országokban...

agentT 2012.05.02. 19:58:22

Javaslom, hogy ha már a szomszéd népek érzékenysége szóba került, az augusztus huszadikai állami ünnepségen lépjen fel az Egészséges Fejbőr, és énekelje el, hogy "Ki a faszom az a Jan Slota? Ki a faszom az a Jan Slota? ó-óóó-óó-óóó Egy faszszopó.... szar Szlovákia, utálunk szar Szlovákia" - és akkor majd úgy bánunk velük és úgy beszélünk róluk, ahogyan náluk napi szinten gyakorlat, rohadjon meg valamennyi szlovák, szerb meg román. (Meg mondjuk az ukránok is, ha már itt tartunk.)

Kampfer 2012.05.02. 19:58:50

Posztoló, te kis szarjankó maszopos agyhalott bérrettegő... Baszódj meg, kis nyomorult liboldó! Szádba kellett volna, nem a ventilátorba, te nyomorult! Mehetsz a bögrédért...

RLERLE 2012.05.02. 19:59:21

A baloldal hibája, hogy nem volt képes politikailag kiaknázni az emberi természetnek ezt a teljesen természetes és kezdettől meglévő igényét, hogy az ember társas lény, aki lehetőség szerint nem csak kenyéren és vízen él. Nem mondom, hogy Orbán Viktorék pedig nem hibásak abban, hogy a magyarországi baloldal már nem is találhat vissza erre az útra. Viszont csodálatos, amikor liberális emberkék valamilyen partikuláris dolognak a színre lépését ostorozzák, két kézzel és két lábbal nyomnák víz alá, miközben az univerzálisat istenítik. Hát már nem az a szép, hogy az össznemzeti Himnusz és Szózat mellett felcsendül a Székely Himnusz is?

vau · http://www.holdkomp.hu 2012.05.02. 19:59:46

@Herr Vissarionovich: legközelebb külön jegyezzem meg, hogy a zsidó és a zsidózombi hívő náci kretének is vegyék magukra?

Szerencsére az elmebaj nem válogat a vallások között. Csak hibáztathass valakit és ajvékolj/óbégass féligazságokat.

Bámulatos, hogy mennyi szerencsétlen van, akit vertek gyerekkorukban.

@Aszteroida-bányász metal énekes: mehet a gyűjteménybe.

A bóvli kormány most már a lottóval is csal!! 2012.05.02. 20:01:37

A fideszes pofátlanság, sunyiság, szarháziság határtalan.
Mi a szarért kell ez a műmagyarkodás, erőltetett nemzeti egység, kokárdabitorlás.
Ezeknek már a székletük is piros-fehér-zöld.

Én örülök, hogy magyar vagyok, de utálom ezt az erőltetést, állandó melldöngetést.
Mi a szar köze van a fideszköztársasági elnök beiktatásának ennek a műdalnak? Szánalmas, nevetséges és provokatív, amilyen ez a bóvlista banda.

A Vajdaságot meg hagyd békén O.Viktor, takarodj innen is, mert ahova "segíteni" mész ott veszítenek a kedvenceid! /Románia, Szlovákia.../

Qqriq 2012.05.02. 20:02:07

@Orbán Diktor:

"A magyarok is könnyen elfeledték, hogy nagyapáink csontjai a Don kanyarban rohadnak, ráadásul a verség miatt kommunista hatalom keletkezett az országban... Nem csak nagyapád maradt ott, utána még a földjét is elvették."

Húúú, de ritka sötét paraszt vagy te, aranyapám!!! A lengyelek, csehek csontjai nem porladnak ott a Don-kanyarban, mégis elvették a földjeiket. Az olaszok, finnek csontjai is ott porladnak a Don-kanyarban, de mégsem vették el a földjeiket. Na akkor hogy is van itt az ok-okozati összefüggés a Don-kanyar és a földelvétel között?

tomwar 2012.05.02. 20:02:25

@Kampfer: A "libondó", mint szófordulat még nagyszerűbb lett volna. Egyenesen a bögrébe, mester!
Seggfej.

LiterCica 2012.05.02. 20:03:06

Botrány! Folyamatosan összekeverik a magyar államot és a magyar nemzetet. A köztársasági elnök egy állami tisztség, a parlament is állami intézmény. Az elnök nem 15 millió magyaré hanem csak a magyar állampolgároké. Ezt a barom "alámerülök és kibekkelem őket" Antall kezdte el és a helyzet csak egyre rosszabb. Dobbantson aki tud.

2012.05.02. 20:03:31

Nem tudok mást mondani - vígasztalót - azoknak, akiket zavar a magyarság "feeling" a közéletben, hogy nyugi, nyugi ez most már így lesz!

Mégegyszer nem fog a nép liberális férgekre szavazni!

tomwar 2012.05.02. 20:07:30

@Lindalinda: Kedves lindax2, eleslatasod, jovobe lato kepesseged lenyugoz!
Azert attol, mert a szart nemzeti szinu pantlikaval atkotott koronas papirba csomagoljak, meg szar marad.

tomwar 2012.05.02. 20:10:10

@Kalmár: Sajnos en nem. Eleg a legutolso Fico-Orban talalkozon targyalt nyelvtorvenyt emliteni...

yatumux 2012.05.02. 20:11:06

Ha esetleg egy Székely itt van és beleolvas.

A magyarok 80% normális és teljesen támogatja a határon túli magyarokat.

Itt budapesten komoly gondok vannak, de csak egy nagyon hangos törpicsek csoport kajabál.

Srácok az összes szomszéd állam nem habozott megtámadni, kirabolni magyarországot csak hogy a saját érdekeit erősítse.

Szeretnétek egy töketlen, gyenge országban élni ?

Én békés vagyok, de ha fenyegetnek, korlátoznak, bántanak megtorlom.

Így tisztelnek és meg tudom védeni a szeretteimet is.

Ez az erő egyensúlya.

Nem csak a mariska meg a romkocsma létezik, sem a 2,3 diploma amerikanisztikán.

balos kollegák.

tessék normálisan élni.

min 3 gyerek, hűség, monogámia, hazaszeretet, adófizetés, család, stb.

A családotokkal van gond a morálotokkal és ezt a normális hazafiakon akarjátok leverni.

gondoljátok meg

Aszteroida-bányász metal énekes (törölt) · http://csakjotakarok.blog.hu/ 2012.05.02. 20:11:59

@vau: Van még egy-két jó RAC (Rock Against Communism) banda még, magyar oldalról is.

nu pagagyí 2012.05.02. 20:13:57

@Kalmár: Visszacsinálták a rendszerváltást. Ezt tényleg lehet soknak nevezni, minusz előjellel.

-- dr kotász -- (törölt) 2012.05.02. 20:14:58

Csak a szokásos: ne énekeljük a Székely Himunszt, mert akkor kint majd mit szólnak. Attól, hogy vannak emberek, akik egy komplexusokkal küzdő, a jelek szerint erősen szorongó valakik, akik saját magukat csak az alázkodó szolga képében tudják elképzelni, és rettegnek attól, hogy esetleg rosszat gondolnak róluk, attól a normális többség miért ne énekelhetné?

Egy olyan közösségben (EU), ahol mindenkinek keményen meg kell küzdenie az érdekeiért, nem túl szerencsés, ha a vezetők a fenti szellemben vezetik az országaikat. Talán nem is véletlen, hogy az ezt az irányt képviselő pártok alig kaptak mandátumot a parlamentben.

Más: hogy is hallottuk pár napja a felvonulással kapcsolatban? Ha nem tetszik, akkor ne menj oda?

vau · http://www.holdkomp.hu 2012.05.02. 20:15:13

@yatumux:

index.hu/bulvar/2011/09/18/pornozott_a_jobbik_solymari_vezetoje/

piroslapok.blog.hu/2010/05/19/barackot_nyal_a_jobbikos_lany_video_18

velvet.hu/szex/2010/03/27/pornos_gardista/

Valahogy így ápoljuk a morált és az erkölcsöt felétek? :)))

Na nem mint ha ellenemre lenne, de kussoljatok má :)

Hangerő egyensúlya, az van.

Teri néni 2012.05.02. 20:16:44

Ha valaki az adómból a parlamentben lebzsel, akkor énekeljen Székely himnuszt a pénzemért.

milyen szép a Vértes, ó 2012.05.02. 20:18:43

@Hertelendi:

Van egy olyan érzésem, hogy mondjuk mélyszegény kecskemétiekért nem vérzik az ilyen hőzöngő szerencsétlenek büszke honfiúi kebele... ;-|

nu pagagyí 2012.05.02. 20:20:53

@yatumux: Élj saját tanácsaid szerint! Remélem fizetsz adót, jelzem, ehhez három gyerek esetében 600 ezer feletti havi fix kell, egyébként sajnos mások tartanak el. Remélem a megtorlási tevékenység mellett is tudsz normálisan is élni, úgymond erőegyensúlyban. Nem kúrsz félre?

tomwar 2012.05.02. 20:22:12

@Teri néni: EZ MEGNEVETTETETT!!!:-):-):-)

insert random 2012.05.02. 20:22:41

Gumicsont! Felőlem akár a "Pancsoló kislány"-t is elénekelhetik. Mit bírtok ezen ennyit vitatkozni? Ennél sokkal nagyobb gond, hogy Áder János köztársasági elnök lett.

nu pagagyí 2012.05.02. 20:22:53

@Teri néni: Ez jó! Nekem jöhet Zámbó Jimmy is! Mi vagyunk a megrendelők.

Qqriq 2012.05.02. 20:23:07

Kíváncsi lennék a sok liberál-bolsevik képére, amikor Rajkán a tótok iskolát, tót közigazgatást majd a végén Tótországot követelnek maguknak. Az ősi tót földön.
8-10 év legfeljebb.
(Vagy azt mondják majd, a hülye rajkaiak problémája, hol nem szarják le ők azt...)

Aki azt hitte, trianonnal vége M.o. szétverésének, tévedett. Új fázisába lépett.
A 3.-ba.

1. Katonai hódítás, őslakosok elüldözése.
2. Kommunizmus, amikor kimosták a sok idióta agyát, hogy trianon az tulajdonképpen értünk volt, mert hát mit kezdenénk azzal a sok nemzetiségivel...?
(az agymosottaktól kérdezném, ez vajon miért nem zavarta a tótokat, amikor meghódították Pozsonyt fővárosnak, ahol akkor 15% volt tót, 1991-ben pedig 91%? ők megoldották a nemzetiségi kérdést "ájrópai" módon)
3. Megveszik kilóra a határmenti földeket és belakják abszolúte ájrópai módon

milyen szép a Vértes, ó 2012.05.02. 20:24:28

@Aszteroida-bányász metal énekes:

Mármint a Székely Himnusz eléneklése a Parlamentben a határon túli magyarok érdeke? Látom, elkezdődött a 'ki a nagyobb mélymarha'-verseny mai fordulója.

СubE 2012.05.02. 20:25:17

@Herr Vissarionovich: melyik tanyán szart világra az a redvás, félmajom, jurtalakó anyád te moslék? Biztos, hogy nem emberek között nevelkedtél. Jól pofán kellene baszni, úgy hogy a szemgödrödön jöjjön ki az agyad, te ostoba geci.

vau · http://www.holdkomp.hu 2012.05.02. 20:26:33

@Qqriq: majd mi rutinos hazaárulók a negyedik fázisban maradék épelméjűvel hadat üzenünk ausztriának és másnap kapitulálunk.

Remélem kapunk egy rendes kormányzatot, ti meg bánatotokban kivándorolhattok Korondra, ahol hallgathatjátok szikkadó szittya magyar véretek bús percegését.

tomwar 2012.05.02. 20:26:37

@-- dr kotász --: Enekeld! Enekeljuk! Csak ne allami esemenyen.
Nemzetin feltetlenul.

Plumper 2012.05.02. 20:28:13

jönnek a "miért baj az? már az is baj ha magyar az ember?!" ordibálások.
dehogy baj, semmi probléma. alapvetően nem lenne az.
de aki hőbörög, az a neki nem tetszőket kirekeszti a nemzetből, rájuk nem vonatkozik a székely himnusz. tehát így már, a hőbörgőknél baj van vele.
köszönjük.

tomwar 2012.05.02. 20:28:21

@Qqriq: Es hatterbol iranyitanak a gaz cionistak. Jol tudom a meset?

vezér01 2012.05.02. 20:30:15

Nem vagyunk egyformák.Van,aki az izraeli kitűzőt ,van,aki a Székely Himnuszt kifogásolja a magyar parlamentben.Szeretni kell a mások másságát is,nem csak a magunkét.

Plumper 2012.05.02. 20:34:21

mi ez a pátosz a 15 millió magyarról?
aki ilyeneket vizionál, miközben felbűszíti szlovák/román/szerb nacionalista elvtársát, az csak a határon túli magyaroknak árt.

@Lindalinda: a legnagyobb liberális - merthogy magát liberálisnak tartotta - Kossuth Lajos volt. ennyit rólad, te rövidagyú.

agentT 2012.05.02. 20:34:34

@СubE: És a te kibaszott metszett faszú apád miért nem a Jordánban bokáig állva verte ki, hogy ne szabadítson a világra az anyád redvás méhéből egy ilyen retket, hm? Mi, mózes, miért? Haragudott a világra, így büntetett minket?

Fruka1 2012.05.02. 20:35:26

Ja hogy mit keres a székely himnusz a parlamentben?
Hát, csak azt amit sokan nem vettek észre, csak mindig megszavaztak.Igen tisztelt hölgyeim és uraim, a határon túli magyarok már (rég) átvették a hatalmat az ország, a hatalom, az irányítás felett.Ők mondják meg nekünk, neked, ki a magyar, ki nem.Mit keres egy Szőcs Géza a kormányban, és hasonszőrü társai? Nincs elég politikus országon belül?Adhatunk számolatlanul pénzt nekik és mire. Ja perzse ők nem ide adóztak,adóznak, de majd a nyugdíjat innen adjuk nekik. Szerintem a román állam még most is ezen röhög! Megszavaztuk!!!!!!! (mondjuk én nem)Hurrá!
Ja, hogy közben támogatásnak (pl.éhező gyerekek, nem működő egészségügy stb)határon belül is lenne bőven helye? Kit érdekel!Fő az, hogy legyen elég külhoni szavazó majd a hatalmat megtartani.Ja hogy mi eddig fizettük az eü biztosítást, most meg aki átjött az jut hozzá helyettünk? Mi meg megyünk a maszek rendelésre? Nem baj, ááá....ezt akartuk.Elkeserítő.

is 2012.05.02. 20:35:36

Lezsák a FIDESZ-KDNP Havas Szófiája. Ez nem ítélet, csak tényközlés. Volt egy egyeztetett forgatókönyv, ő pedig a saját szájaíze szerint belenyúlt. Előtte, nyilvánosan nem merte felvetni, csak úgy suttyomban benyomta.

@Qqriq: Te meg vegyél morvaországi földet, aztán majd te is nyilvánítsd magyarnak. Igaz magyar vagy, magadból indulsz ki, csak a rosszindulat, csak az acsarkodás, csak a harc.

daito 2012.05.02. 20:37:23

@CSL: azt szeretem, hogy MINDIG kimarad egy apróság. Persze, a szemét vörös komcsik eladták a Hazát, meg gyáván megfutamodtak Károlyi vezetésével a románok elől.

D'Esperey tábornok 26 hadosztállyal állomásozott a Balkánon, éppen megverte Bulgáriát. Ez a 26 hadosztály az I. vh idején alsó hangon 200 ezer katonát jelentett, de inkább 300 ezret.
Ellátott, felfegyverzett, győztes angol, francia, olasz, görög, szerb katonát.
Nem pedig az orosz, olasz fronton szétvert, 4 éve idegen földön háborúzó, lezúzott magyar haderőt jelenti, amelynek jelentős része nem magyar volt. 1918-ban 8 hadosztályt engedélyeztek nekünk, ez jó esetben is 100 ezer katonát jelentett volna, de ezt a létszámot sem sikerült feltölteni - ugyanis a katonaképes férfiaknak tökük tele volt a háborúval. Csak a következő évre sikerült ~150 ezer körülire feltornázni a létszámot; de ennek egy része (nagy) önkéntes volt (munkások, parasztok, diákok); és a haderő egésze kevés fegyverrel rendelkezett. (Modern, háborús értelemben.)

nu pagagyí 2012.05.02. 20:37:37

@Qqriq: Majd a munkaalapú társadalom, meg az egykulcsos adó által felpörgetett gyerekszaporulat megfordítja a trendet. Addig tarts ki, vagy bosszúból vegyél egy pozsonyi panellakást!

Démonmac1 2012.05.02. 20:37:38

Szerintem is felesleges volt ezt a képmutató nótát belökniük. Egy oka volt: szavazatszerzés.

Na persze, azt nem tudhatták, hogy az egész családunk gyűlöli őket, úgyhogy akármit énekelnek, attól nem lesz több munkahely, vagy nem fog megugrani a GDP. sőt.

Vombatus Ursinus 2012.05.02. 20:37:51

@Steppenwolf: "Azért kell elénekelni, hogy te tudjál mire köpködni."

Hol köpködtem én, te nagyonhülye olvtársam? Én nem köpködök csak azt kérdeztem, hogy miért kell elénekelni pont itt és pont most?

[Lombroso] · http://archiregnum.blog.hu 2012.05.02. 20:37:59

Tudtam én, hogy nem hiába készítettem össze a bőröndöket. Ma még csak a Székely Himnusz, holnap már a Panzerlied. Haladó européernek itt nincs maradása.:-S
Gyertek szocialista testvéreim, hagyjuk el ezt a Q*va országot! Gyorsan, gyorsan, nehogy egy is itt maradjon közülünk a balkáni mucsán!

Lasombra 2012.05.02. 20:38:26

@Gábor217: "Illetve valóban himnusz-e, a székelyek hogyan viszonyulnak hozzá, és mondjuk egy észak-dunántúli ember? "

én, mint észak-dunántúli ember, kábé annyira érzem magaménak, mint a mongol himnuszt.
de ezzel elvileg egy dél-alföldi is így kell, hogy legyen, mivel egyikünk sem székely.

vau · http://www.holdkomp.hu 2012.05.02. 20:40:21

@[Lombroso]: jó, de akkor csináljuk úgy, mint régen, menjünk egy helyre közösen, az idiótákat meg hagyjuk hátra.

Ja várj. Bazzeg, engem most itthagytak?

ottomoll 2012.05.02. 20:40:42

A szokásos ócska undorító liberális duma. Vedd már észre, hogy ennek rég lejárt a szavatossági ideje. Egy törpe kisebbség vagytok már csak hálistennek. És bizony le kell nyelnetek ezt is, meg a Kossuth tér helyreállítását is, meg a mocsok komcsi alkotmányotok eltakarítását is, és még nagyon sok mindent...;)

lyia (törölt) 2012.05.02. 20:42:31

Szerintem a magyar politikusoknak el kellene dönteniük végre, hogy a mai magyar államhatárok között élők számítanak-e, vagy valami homályos izé, amit Nagy-Magyarországnak hívnak.

Ha az előbbi, akkor el lehet kezdeni gondolkodni azon, mire megyünk.

Ha az utóbbi, akkor már most tudhatjuk, hogy semmire, soha.

Ilyen egyszerű.

nemstatikus 2012.05.02. 20:42:46

Mi a francé' nem iktatták már be ezt a Székely Himnuszt az alaptörvénybe? Ha már ott lenne, semmi gond nem lenne. Addig meg csak kapkodjuk itt a fejünket. Legközelebb meg Lezsák úrnak majd eszébe jut, hogy a Hullaszilvát kéne elénekelni, a konzervatív nagyközönség meg gumicsizmát húz hozzá.

lyia (törölt) 2012.05.02. 20:44:33

@ottomoll: Azt, hogy ki a törpe kisebbség, reméld, nem a parlamenti választások döntik el ...

[Lombroso] · http://archiregnum.blog.hu 2012.05.02. 20:47:22

@vau: Senkit nem hagyunk hátra ebben a gaz diktatúrában. A DK teljes tagsága befér a zsigulim csomagtartójába, abban megyünk át a határon a baráti csehszlovákokhoz.

Ghergo 2012.05.02. 20:47:30

@Orbán Diktor:
A rabló háborúknak ára van? 1846-48 USA-Mexikó, 1899-1902 angol-búr háború,az I. világháborúban Olaszország és Románia hadba lépése, a Szovjetunió a lengyelek és a balti-államok ellen 1939-ben, vagy a románok ellen 1940-ben. Ezek mind "rabló háborúk" voltak. A vesztes háborúknak van ára nem a rablóknak.
Komolyan azt hiszed, hogy a népnyomorító jobboldal miatt kaptuk a kommunizmust? :D Akkor a csehszlovákok, lengyelek, jugók mért kapták? Ők győztesnek számítottak, a lengyelek folyamatosan harcoltak, ahogy a jugoszlávok is.
Ajánlom, hogy vesd össze a bukaresti békét a trianonival és utána magyarázz a rabló háborúidról.
A szavazati jogról meg annyit, ha azt mondod adó nélkül nincs szavazat (és fordítva), rendben van, de akkor ezt alkalmazzuk itthon is. Kezdhetjük is elvenni a diákoktól, folytathatjuk a munkanélküliekkel és befejezhetjük a nyugdíjasokkal..

vau · http://www.holdkomp.hu 2012.05.02. 20:49:38

@nemstatikus: vagy a bártfakassaeperjeséskomáromot. :)

Fruka1 2012.05.02. 20:49:45

@multi84: Egyetértek, Trianon már rég a múlté, ez visszacsinálva sosem lesz, csakúgy mint Erdély. Csak felesleges energiák , és figyelem megy el rá. Volna más sokkal húsbavágóbb dolog, amellyel kellene foglakozni ezek helyett. pl. az egyre növekvő kivándorlás az ellehetetlenülő élet miatt. (második 56 ez, csak most sokkal nagyobb számban, és más miatt)

nu pagagyí 2012.05.02. 20:50:12

Az a baj, hogy a külföldre szakadt magyarok szégyellnek minket és ezen az elkántált műdal csak ront. Az lenne a feladatunk, hogy olyan országot csináljunk, itt, e 93 ezer négyzetkilométeren, amire ők is büszkék lehetnek, velünk együtt persze. A történelem hosszú, alakulhat így is, úgy is. De ha jelenlegi országunkban sem megyünk semmire, jobb ha kipusztulunk. Első lépésben javasolnám, koncentráljunk olyan dolgokra, amit meg is tudunk oldani, aztán ha lesz mire, tőlem lehet akár magyarkodni is, hiszen akkor, az már csak pozitív dolgot jelenthet.

Qqriq 2012.05.02. 20:50:42

@nu pagagyí:

"Remélem fizetsz adót, jelzem, ehhez három gyerek esetében 600 ezer feletti havi fix kell, egyébként sajnos mások tartanak el."

Az ilyen agyament hülye szövegtől bírok a falra mászni! Hol voltál te, amikor az észt osztották?! Szerinted aki bruttó 600-at keres, azt mások tartják el??? És mit csinál a fizetésével? Karitative elosztogatja?
Szerinted a 3 gyerek miből él? Bruttó 48e Ft-ból? Láttál te már 3 gyereket? Tudod hány lábuk van? Milyen gyorsan nő? Hány évszak van egy évben? És ha hiszed, ha nem, nem csak a lábfejük nő, hanem a lábszáruk is! Meg a karjuk, törzsük! Azt is le kell fedni valamivel. És olyan is van, hogy a fiú nem akarja felvenni a nővére kinőtt rózsaszín bugyiját, mert tornaórán ciki! Nem felháborító?! Tudom, te felvetted...

Szerinted ki fogja kitermelni a nyugdíjadat, ha odaérsz? Szerinted ki fog majd kivakarni téged a pelenkádból 85 és 95 között 10 éven át? Azt hiszed félre bírsz tenni annyi pénzt aktív korodban, hogy erre legyen ember ebben az országban?
Várj, mindjárt megkérdezem az egyiket a 3-ból, amelyik épp itt van, mennyiért vállalná be az utolsó 10 pelenkás évedet.....

Rossz hírem van, azt üzeni fulladj bele!
És egyet értek vele.

herut 2012.05.02. 20:51:47

@Herr Vissarionovich : Szívből gratulálok!Ez aztán a bátor,hősies,intelligens,keresztényi szeretettel átitatott megnyilvánulás!@СubE: Tulajdonképpen ezt is írhattam volna a magam egyszerű módján,mert hogy egyetértek veled.

milyen szép a Vértes, ó 2012.05.02. 20:52:06

@ottomoll:

Az a gond, kedves idióta, hogy nem a magyar liberálisok kell lenyeljék a műjobbos rablásokat és a szánalmas 'mekkora magyar vagyok, a pólómra is ráírtam'-hőzöngést, hanem előbbieket az egész ország, utóbbiakat meg a románok, azok a románok, akiknél épp megbukott a kormány, a frissen alakultról meg az a hír járja, hogy igyekszik majd betartani az erdélyi magyaroknak, és csak a következő idióta ürügyre vár.

Nekem a magam részéről valamivel fontosabb lenne az, hogy az erdélyi magyarok, köztük rokonaim ne szenvedjenek kárt, mint az, hogy néhány vadbarom párás szemmel kérődzhessen, hogy ő mekkora magyar, és 'hogy megmutattuk, köcsögbuzik, yeah'.

Mondjuk az eddig is világos volt, hogy a határontúliakat csak csalánverésre használja Vezérünk és az ő drága végtagjai.

milyen szép a Vértes, ó 2012.05.02. 20:53:51

@lyia:

Ne gondold, hogy számít bármelyik. Na jó, szóban az utóbbi.

stanci 2012.05.02. 20:54:41

Mit kell itt vitatkozni! Jó! Talán nem kellett volna, de nem baj, mert teljesen következmény nélküli, mámint a Székely himnusz éneklése.
Az a lényeg, hogy kiválasztott nép vagyunk! Nem vicc! A Dunán hallottam és utánna is néztem. Benne vagyunk a Bibliában, tehát nem érhet bennünk semmi baj, tehát ne szidjátok egymást a himnusz miatt, főleg ne ilyen ""csúnyán"", mert ez a lényeg, atöbbi csak bevezetés volt!

Gábor217 2012.05.02. 20:55:35

@Lasombra: Erről az jut eszembe, hogy énekelhetnék az Ország gyöngye aranya, legszebb megye Baranya című dalt is. (A "kivéve Komló"-tól akár el is tekintenék)

De nyilván nem akármiért pont a székely himnuszt választják. Egyrészt ez most divat. Azt viszont nem tudom, miért nem elég magyar a Himnusz? Hiszen ez az, ami A Himnusz. Vagy aki "csak" Himnuszt és Szózatot énekel, az nem elég magyar? Én a túlbuzgóságot vélem felfedezni. Mintha a külsőségek jelentenék igazán azt, hogy valaki magyar. Illetve a Parlamentben a szavazat és szimpátiaszerzés miatt csinálhatják.

Amúgy nincs bajom a Székely Himnusszal, ismerem és tetszik. Mégsem gondolom, hogy egy Köztársasági Elnök beiktatásakor ezt kéne énekelni. Legközelebb meg már az utca embere kérhet egy számot, amit a képviselők elénekelnek?

RLERLE 2012.05.02. 20:56:14

@Lasombra: Gondolom, a mongol himnuszt is képes vagy első hallás alapján anyanyelvileg értelmezni. Az, hogy ez neked érzelmileg nem jelent semmit, még jelentheti azt, hogy racionálisan képes vagy felfogni, hogy ez egy magyar nyelvű szöveg, és hát az is a tények világához tartozik, hogy ez egy magyar nemzetrész himnusza, ahogyan a csángó himnusz, a felföldi himnusz, a délvidéki himnusz, a kun himnusz is. Bizonyos emberek a részegységeket megint csak materiálisan képesek értelmezni (mint makói hagyma, szegedi paprika stb.). A régi Magyar Köztársaság Alkotmánya deklarálta a magyar állam által a határon túli magyarokért érzett felelősséget, és az is ott volt, hogy a köztársasági elnök a magyar nemzet egészét képviseli. Ezek ma is megvannak, miért ne szolgálhatna apropóul az elnök megválasztása, hogy a magyar állam legfőbb népképviseleti szerve kinyilvánítsa felelősségét egy magyar nemzetrész iránt? Ez szimbolikus gesztus, nem a fegyverekért mentünk le a pincébe, ahogy a székelyek sem az erőszak eszközével küzdenek az autonómiájuk kiharcolásáért, tehát a dolog még aktuális is.

Miazmás · http://miazmas.blog.hu 2012.05.02. 20:56:18

@Kalmár: Takarodjanak ki Romániába akik a nyávogós szar székely himnuszt (igen, kisbetűvel) dalolgatják. Nosztalgikus visszaerdélytvisszafelvidéket, mi? Miattuk néznek ki Európából. No, aztán mégis miért veszett oda Erdély? Mert az erkölcsileg helyes oldalra állt a magyar jobboldal... Ja, nem. A hozzátok hasonlók tehetnek róla, úgyhogy kuss. Hülye gyerekek.

flippant 2012.05.02. 20:56:41

@ottomoll: Meg az ájemef diktátumát, meg a legújabb megszorító csomagot is (idén 150 milliárd, jövőre 600 milliárd).

Herr Vissarionovich (törölt) 2012.05.02. 20:57:27

@tomwar: hát ha az egyik amerikai szenátorból indulunk ki, aki szerint nem kell zsidónak lenni ahhoz, hogy cionisták legyünk, akkor talán még ez is lehet

@СubE: éretelmiségi anyám egy fővárosi szülészeten adott életet nekem.
ez a magadfajta tetves, kaftános kazár gecinek elképzelhetetlen.

Miazmás · http://miazmas.blog.hu 2012.05.02. 20:57:48

@RLERLE: Elég rossz szimbólum ez olyankor, amikor mindenkinek kokit meg sallert osztogatunk. Oszt csodálkozunk, hogy a szlovákok szívatnak...

csatoimi 2012.05.02. 20:58:02

A cikk íróját ki kellene végezni! Aki kinyomozza, hogy ki az, esetleg kezét-lábát is eltöri, hatalmas jutalomra számíthat részemről, de ha valaki meggyilkolja, annak egész életében gondját viselem!

w650 2012.05.02. 20:58:08

Annyira szép beszédet mondott ez az Áder, hogy majdnem sírtam. Aztán rájöttem: nem vette ám még észre, hogy már nem Brüsszelben van! Félek, napokig is eltarthat, amíg visszatalál a jól megszokott fideszes hangnemhez. Igen, ahhoz a mocskoshoz, amit olyan jól megszoktunk.

levike999 2012.05.02. 20:59:29

Hihetetlen! Ilyen - az utóbbi 22 év legrosszabb, posztkommunista időszakát idéző - idióta cikket képes még valaki - most - ideírni!?

tomwar 2012.05.02. 20:59:51

@Qqriq:
Termeszetesen szurke. Osi fajta.
De akkor mar legyen bika, ugy is az a csillagjegyem.

milyen szép a Vértes, ó 2012.05.02. 20:59:54

@RLERLE:

Jó felvetés! Az említettek miért maradtak ki?

Miazmás · http://miazmas.blog.hu 2012.05.02. 20:59:59

@Herr Vissarionovich: Normális, felvilágosult országban nem verik más faszával a csalánt. És nem akarnak külföldről szavazni úgy, hogy a következményeit nem viselik.

Fruka1 2012.05.02. 21:00:22

@Gábor217: Szerintem ez nem divat volt, sokkal inkább egy üzenet a külvilág/belvilág felé. Értelme az, hogy itt már a himnusz sem elég magyar, csak a székely himnusz. És az üzenet másik lényege,borsot törni mindenki orra alá, aki nem az erdélyieket tarja az előrébbvalónak.

Gábor217 2012.05.02. 21:00:26

@milyen szép a Vértes, ó: Pedig a Baranya-háromszöget is elcsatolták. Mégis, Erdély, meg Székelyek, mintha az lenne az igazi magyarság, Tolna megye meg úgy van leszarva, ahogy van.

Szép dolog, hogy a határon túliaknak megadunk minden segítséget, amit ők is szeretnének, ha megadnánk (de óriási hiba rájuk erőltetni a segítségünket, mert abból esetleg nem kérnek), de ugyanilyen fontos a megmaradt területeket sem elfeledni teljesen. Csak, ahogy mondod is, nem divatos ma.

Miazmás · http://miazmas.blog.hu 2012.05.02. 21:01:11

@csatoimi: Ez alapján akkor most mehet a feljelentés ellened gyilkosságra való felbujtás miatt? Intézem.

flippant 2012.05.02. 21:01:25

A Székely Himnuszt meggyalázták ezek a rohadékok. Mert ha egy hazáját szerető, magyarság érdekeit képviselő köztársasági elnök beiktatásakor éneklik. De nem. Egy liberális, kerekasztalos báb aki ugyanúgy kivette Hazánk kiárusításából és gyarmatosításából magát mint a bolsevikok. Egy dologra figyelnünk kell: ezek nehogy elhagyják az országot a nagy elszámoltatás elől, gyurcsányustól-áderestűl-orbánostul

Vombatus Ursinus 2012.05.02. 21:01:58

@Lasombra: Az azért van, mert ha nem énekled, amikor felbődül valamelyik idióta, akkor te nem vagy magyar. Ilyen egyszerű ez.

Továbbra is kérdezem: mi értelme van a székely himnuszt énekelni a KE beiktatásakor a magyar parlamentben? Mit jelent, mi az üzenete?

gabesz7004 2012.05.02. 21:04:02

"Abban az időben, abban az érában, amikor hosszú idő után újra ciki magyarnak lenni..."

Szerintem ne tűrd tovább, vágd fel az ereidet idióta!

Qqriq 2012.05.02. 21:05:00

@nu pagagyí:

"Addig tarts ki, vagy bosszúból vegyél egy pozsonyi panellakást! "

Neked vennék is, ha futná rá. Csak hogy meg tudd, milyen odaát. Hogy hol lakik a tótok istene. Mert ott hiába nyalsz be nekik naponta 3x a híg fosig, magyarul az csak műszlovákoskodás. Csak ősi tót nyelven hiteles a magyar gyalázás.
(Vettem lottót, gyakorold a tótot, mert lehet, jövő héten költözöl!)

is 2012.05.02. 21:05:41

@Kalmár: Ezt mindenki így látja. Csak egyre többen úgy látják, hogy ez Magyarországnak a kárára vált. Rövid, közép és hosszútávon is. És amikor ezt elkezdem valakivel megbeszélni, akkor sajnos csak a néplélek, meg a Székely Himnusz, meg a vörös csillag betiltása van a FIDESZ-oldali érvek között. Ja meg az elmúltnyolcév. Sem a cigánykérdés, sem a munkanélküliség, sem a GDP-növekedés, sem az államadósság, sem az adószint (nem az SZJA parasztvakítás, hanem az összes adó), sem a külkapcsolatok, sem az infrastruktúra, sem az oktatás, sem az egészségügy stb. stb. nincs sehol sem javítva. A néplélek, vagy úgy 2 millió embernek a 10-ből, akinek ez _ebben_a_formában_ olyan fontos (nekem is fontos, csak más formában, és én is vagyok 2 millióan), na az tényleg más. Az a 19. századi ispános, amit Arany János, Ady Endre, Móricz Zsigmond, és társai azóta is ekéztek, na az itt van megint. Hát lelked rajta, ha te ehhez tapsolsz.

(त्वष्टृ) (törölt) 2012.05.02. 21:05:43

Áder már Orbán alapokmányára esküdött fel, nem úgy, mint Schmitt, aki még a 3. köztársaság alkotmányára.

Továbbá jó kérdés, hogy miért lett divatos a székely himnusz? Miért azt énekelve lesz igazabb magyar valaki? Miért nem a cigány himnusz, a zsidó himnusz, miért nem német himnusz dalolásától lesz valaki magyar?
A magyar identitástudat kizárásos alapon működik. egyre emelik a tétet, egyre szokatlanabb dolgot kell mondani, cselekedni, hogy benn maradhassatok a szűkülő magyarság elit körében.
Észrevettétek, hogy a Fidesz magára szabja az országot? Mintha 1.5 millió emberre kalibrálnának mindent, identitást, munkát, kultúrát. A többi meg zuhanjon át a korláton.
A szociális érzékenység ekkora hiánya egyet jelent.
Ezt hívják fasizmusnak.

És mielőtt ezt írnátok vissza, hogy a székely az magyar, ezért éneklitek, tudatom veletek, hogy a magukat magyarnak tartó
székely- nem magyar nép, nagy valószínűséggel avar keverék eredetű
svábok-németek
kunok-török eredetűek
jászok-perzsa eredetűek
van még egy csomó szláv, és kismillió nép, akik mind magyarnak mondják magukat.
Magyarok nem léteznek. Nem maradt fenn az ősi magyaroknak zenéje, mitológiája (amit ismertek aturullal az későbbi mesterséges termék,hogy elfogadjanak minket a nyugati királyságok) nincsen ősi magyar kultúra, az teljesen feledésbe merült, egy-két sírból előásott emlék ellenére.
Genetikailag ma már semmi közünk az ősmagyarokhoz.
A magyarok átka, hogy identitásban nem tudnak maguknak válaszolni.
Árpád vezér is Etelközben született, élt, és csak sokkal később vezette a magyarokat ide.
Árpád mindig is etelközi volt, és maradt. Csak találgatni tudjuk, hogyan érezhette itt magát távol eredeti hazájától. Identitás! Nagy teher annak akinek nincs egészséges.

PubiX 2012.05.02. 21:05:48

Miheztartás végett egy mai cikk a MaNcs-ból:

Csak az ízlés

Kálmán C. György/Magyar narancs

Elég szomorú, de bele kell törődnünk, hogy nem székel valamelyik szép európai városban az Európai Parlamentnek egy különbizottsága, amelyhez a tagországok kormányai, pártjai, civil szervezetei vagy akár magánszemélyei fordulhatnának ízlés ügyben és a magas bizottság – alapos megfontolás és a felek meghallgatása után – kötelező érvényű határozatokat hozna. Nincs ilyen bizottság, ne is legyen – ne hizlaljuk fölöslegesen az EU-adminisztrációt, ízlésbeli konfliktusaikat oldják meg a tagállamok saját hatáskörben, belpolitikailag, megegyezéssel.

Mégis rátör az emberre a bizottsághoz-fordulhatnék, amikor hazája bizonyos fontos eseményeiről értesül. Nemrég például arról, hogy Wass Albert megkapó szépségű tájleírásain kell a nebulókat a magyar irodalom szépségeire nevelni, már az általános iskolában, mert az ember esztétikai nevelése korán kezdődik (és amúgy is: emlegessék meg a büdös kölkök). Több mint egy hónapja írtam arról, igen szelíden és megértőleg, hogy talán nem kellene beleerőltetni Wass grófot vagy Tormay nemzeti nagyasszonyt a Nemzeti Alaptantervbe, mert kevés irodalmi erényét tudnám felsorolni a nevezetteknek (számos, az Alaptantervben ugyancsak nem szereplő íróval szemben) – de hát hogyan is hihettem, hogy nem teszik meg. Nem is hittem.

Most meg, Áder János elnökké választása alkalmából, idézem, „Áder beszéde után a képviselők elénekelték a Szózatot és Székely Himnuszt.” A magyar országgyűlésben.

A kiváló zenetörténész, a jó emlékezetű Dobszay László már régesrég megírta, hogy a székely himnusz zenéjében silány, szövegében zavaros; hogy egyértelműen fogalmazzak: a „székely himnusznak” nevezett műdal silány, vacak, gyenge darab. Funkcióját tekintve a fél- (vagy tán egészen) részeg búsongó danászások elengedhetetlen darabja, valahogy a Százforintnak és a Zakácosút között – csakhogy míg ez utóbbi kettőnek akár érdekes interpretációja is elképzelhető, a Maroknyi székely… kezdetű nóta menthetetlenül ócska.

És – bár aligha lehet – toljuk félre a politikát; feledkezzünk meg Wass (legalábbis) jobboldaliságáról, irredentizmusáról, fajelméleti futamairól; és ne törődjünk a „Székely himnusz” Nagy-Magyarország-nosztalgikus, revizionista áthallásairól (mit áthallásairól?! hú, de finom vagyok!). Ne törődjünk vele, mit üzen ez a székelyhimnusz-éneklés az Európai Uniónak, szomszédainknak, a magyar társadalomnak. Csak egyszerűen gondoljunk arra: az embernek legyen kultúrája, értékítélete, ílése. Tudja, mi elfogadható (esztétikailag, ízlésbelileg), és mi nem. Ami gyenge, értéktelen, ízléstelen, amiből hiányzik az eredetiség, a művészi érték, ami giccs – az ne legyen sem az Alaptantervben, ne hangozzék el a parlamentben.

Mivel nincs bizottság, amihez ez ügyben fordulhatnánk, egymás között kellene ezt megbeszélni. Ha lenne, akivel lehet.

milyen szép a Vértes, ó 2012.05.02. 21:06:04

@flippant:

Nem tanulnál meg első körben legalább középfokon magyarul? Mondjuk így legalább komikus. :)

kela-bá 2012.05.02. 21:06:20

"Székely himnusz a parlamentben ? "
Székely fiú a nagyapjának : Nagyapa ! Idegenek állnak a kapuban, be engedjem e őket ?
Nagyagyapa: Tudnak é magyarul ? Tudnak ! Hát akkor enged be őket, mert ha tudnak magyarul, akkor azok nem idegenek .
" ERDÉLY ORSZÁG" több mint 104 ezer négyzet kilométer...(Magyarország 93 ezer) Ott magyarul is "boldogulhatsz". Jártál már ott ? Ha igen, tudod miért a himnusz a magyar parlamentben. Ha nem jártál ott, menj el, akkor majd megérted. További szép estét !

Fruka1 2012.05.02. 21:06:40

@Gábor217: Érdekes, amikor nálunk hatalmas árvizek voltak néhány éve, egyetlen Erdélyi magyar szervezet sem ajánlotta fel nekünk anyaországnak hogy "küldjetek egy buszt, mert megyünk segíteni, hiszen testvérek vagyunk a bajban is!"
Vagy volt ilyen, csak nem emlékszem?

névtelen valaki 2012.05.02. 21:07:04

A cikkírónak ha ciki ez az ország és ciki ill.vállalhatatlan a Székely Himnusz,költözhet már holnap a polgártársaihoz a sivatagba!

névtelen valaki 2012.05.02. 21:08:46

@Fruka1: És izraelből jöttekí?Persze jöttek, csak nem segíteni!

Orbán Diktor (törölt) 2012.05.02. 21:09:09

@Ghergo: "A vesztes háborúknak van ára nem a rablóknak."

Talán megnyertük őket, faszkalap? Hogy lehetsz ekkora marha?

"Komolyan azt hiszed, hogy a népnyomorító jobboldal miatt kaptuk a kommunizmust?"

Nem hit kérdése: tény. Nem a kommunisták vitték ki a Don kanyarba nagyapámat. Igaz, ők vették el utólag a lovait, de ez egy másik tészta. Tőlem a nemzeti együttműködés rendszere (vagy minek nevezitek a mostani tolvaj bandát) lopta el a manyup pénzt. Ezek is ugyanolyan hithű kommunisták, mint a régiek, de ezek még nemzetiek is...
:)

val 2012.05.02. 21:09:14

"Mit keres a Székely himnusz a Parlamentben?"

Felmenőidet? :)

gabesz7004 2012.05.02. 21:10:16

@Miazmás: Hogy szakadna rád egy tonna sz@r, ha már kula bá az avatarod. El is mond rólad mindent! Szar ember vagy! "Aki embernek hitvány, az magyarnak alkalmatlan."

milyen szép a Vértes, ó 2012.05.02. 21:10:25

@névtelen valaki:

Ez olyan, mint a 'ha nem tetszik, hogy bűnöző cigányok költöztek a szomszédodba, költözz el'. Mondjuk jó a párhuzam.

Fruka1 2012.05.02. 21:11:07

@névtelen valaki: Nem jöttek valóban, de nem is ők kaptak pl. anno a Bólyai egyetemre 2 milliárdot az első Orbán kormánytól....Nem baj, csak jó lett volna a tisztelt erdélyiektől egy kis felajánlás. Vagy nem?

Ghergo 2012.05.02. 21:12:21

@Miazmás:
A Szovjetunió volt az erkölcsileg helyes oldal? Kemény..

Vombatus Ursinus 2012.05.02. 21:12:25

@Lasombra: Én, mint délpesti ember, soha, semmikor nem hallottam a székely himnuszt énekelni senkitől, pedig jónéhány erdélyi (áttelepült) ismerősöm van. Ők nem énekelték, én meg nem ismerem.

Akkor most én egy senkiházi vagyok?

csatoimi 2012.05.02. 21:12:54

@Miazmás: Elintézem én a sorsodat ne félj te aljas patkány! Nem csúfolkodsz többet te a székelyekkel rohadék!

Gábor217 2012.05.02. 21:13:07

@Fruka1: Lehet, hogy volt ilyen, meg ők nem is állnak annyira jól sem anyagilag. Az természetes, hogy támogatni kell őket.

A bajom azzal van, hogy ez a fajta "támogatás" célt ér-e. Vagy, amikor politikai erőket pénzelnek hazai pártok a határon túl. És amikor az ottani magyarok leteszik az egyik párt mellett a voksukat, a magyar kormány akkor sem tekinti őket partnernek.

Miért kellett az állampolgársági népszavazás? Erőviszonyok felmérésére. A nemzeti sallang mögött önző érdekek húzódnak meg.

(त्वष्टृ) (törölt) 2012.05.02. 21:13:09

@csatoimi: "A cikk íróját ki kellene végezni! Aki kinyomozza, hogy ki az, esetleg kezét-lábát is eltöri, hatalmas jutalomra számíthat részemről, de ha valaki meggyilkolja, annak egész életében gondját viselem! "

Amit ideírtál nyomós érv amellett, hogy feljelentsen a blog írója! Komoly büntetésre számíthatnál te bátor anonimitás mögé bújó gonosz fundamentalista.

Sun9us 2012.05.02. 21:13:24

Nem ragoznám hosszan a véleményem:
i.qkme.me/3oka5d.jpg

(त्वष्टृ) (törölt) 2012.05.02. 21:17:27

Szerintem Magyarország felett az angyalok trombitálják a székely himnuszt. És ezek az emberek, mint a kommentelők csavarják fel az országot.
Vége van már. Csak még nem tudjátok.

Vombatus Ursinus 2012.05.02. 21:17:32

@csatoimi: "Elintézem én a sorsodat ne félj te aljas patkány! Nem csúfolkodsz többet te a székelyekkel rohadék!"

Na végre, egy tökös csávó! :-)))) Kicsit ugyan nevetséges, de azért jól mutat... :-)

Fruka1 2012.05.02. 21:18:59

@Gábor217: Nem ér célt. Az ottani magyar szervezetek vezetői, politikusok lenyúlják a nagy részét a pénznek, a kis ember ebből vajmi keveset lát.
Támogatni nem így kellett volna, hogy gyertek ide, adunk mindent hiszen bőven van, épp ellenkezőleg, a helyben maradást kellett volna szorgalmazni, a helyben boldogulást, kiegyezést a román állammal.

lyia (törölt) 2012.05.02. 21:20:02

" ... jön az, a ki adószedőt jártat végig az ország dicső földén ... a kire nem teszik az ország ékességét; hanem alattomban jő, és hízelkedéssel jut az országhoz.

Alattomban ... az ország gazdag részeibe is behatol, és azt cselekszi, a mit nem cselekedtek sem az ő atyái, sem az ő atyáinak atyái: zsákmányt, prédát és gazdagságot tékozol előlők, és az erősségek ellen is cselt kohol ..."

Dániel 11

Anti Anyag (törölt) 2012.05.02. 21:20:24

Jó srác ez a Lezsák.

Nagyon nagy utat kell még megtennie a hazai baliberálisoknak, hogy egy székely himnusz már ne zavarja őket. (Ami persze engem addig nem érdekel, amíg jobbos kormány van).

A székely himnusz IS magyar himnusz, vagy ha úgy tetszik kettő himnusz van. Tökmindegy, hogy "mit fognak hozzá szólni".

Szerencsére már szinte mindenhol mindkettő elhangzik.

Gábor217 2012.05.02. 21:21:08

A legszebb pedig az, hogy magyar emberek ilyen szinten egymásnak tudnak esni ilyen nem túl fajsúlyos blogbejegyzések miatt is.

Elméletben szép a székelyeket támogatni, a Felvidéket visszasírni, magyar érzelműnek lenni. De a gyakorlat valahol itt kezdődik. Sok magyar van, sokan sokfélék, sok féle nézetet is vallanak. A liberálisok is magyarok, a jobbosok is magyarok. És a kommunisták, meg nyilasok is magyarok voltak. Magyarok vittek véghez szörnyű háborús bűnöket, és magyarok haltak meg ezrével értelmetlenül és akaratuk ellenére a Donnál. Magyar emberek hibája miatt is.

A magyar nem csak az, aki ugyanúgy gondolkodik, mint én. És ez az, amit meg kell érteni. A hazaszeretet is valahol itt kezdődik, az alapoknál. A hazámat szeretem, amivel együtt jár, hogy elfogadom, hogy hibái is vannak, hogy a nemzetem tagjainak nagy része bizony balra húz, még akkor is, ha esetleg jobbra szavaz. Hogy miközben kiröhögjük a jenkit, ha keveri Budapestet Bukaresttel, azért nagyon sok magyar rávágná, hogy Ausztrális fővárosa Sidney, és Kanadáé pedig Montreál (esetleg néhányak szerint Toronto, de az sem nyert).

És bizony a magyar lakosság átlag intelligenciája is 100. És Jézus sem magyar volt. És nincs egy több ezer éves dicső birodalom a hátunk mögött. Mégis, lehet hazaszeretőnek lenni. Lehet büszkének lenni. És látni kell a hibákat.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.05.02. 21:21:13

nem olvasok el 300 kommentet, ha volt mar akkor elnezest, de az mit jelent, hogy nem engedunk a huszonegybol?

vau · http://www.holdkomp.hu 2012.05.02. 21:21:26

Kíváncsi vagyok, mi lenne, ha a sok náci fasz kívánsága teljesülne, és az összes nem-náci (jobbosul: zsidóbérenc, kommunista, liberális, demokrata, köztársaságpárti) elhúzna innen.

Elszámoltatgathatnának egymás közt székely műhimnuszt dudorászva, tarsolylemezt kalapálgatva, miközben rakják a tüzet a saját szarukból.

Lasombra 2012.05.02. 21:22:06

@RLERLE: egyfaszmindegy, hogy tudom-e értelmezni vagy sem. a magyarra fordított mongol himnusszal is ugyanott vagyok, mint a székely himnusszal. ugyanott, ahol mondjuk a Nem tudok élni nélküled c. Apostol slágerrel, pedig az magyarul van, és azt frankón értem.
nem ez a mérce. ezek nem nekem szólnak, nem rólam szólnak. csakúgy, mint a székely himnusz.
és ez volt a kérdés feljebb ("hogyan viszonyul egy észak-dunántúli ember a székely himnuszhoz?"), erre válaszoltam.
hogy ez neked esetleg nem tetszik, az benne van a pakliban. mondanám, hogy sajnálom, de hazudnék.

az meg továbbra is talány, hogy egy székely himnusz mitől szimbolizál nemzeti egységet. egy Szózat vagy egy Himnusz az minden magyaré. a székely himnusz meg a székelyeké.
az enyém biztos nem. lásd fenti kérdést.

kela-bá 2012.05.02. 21:22:17

Magyarországon, magyarul beszélő arabok, bolgárok,cigányok,dánok,egyiptomiak,fanciák,hollandok,horvátok,hajdúk,irek,jászok.kunok,lengyelek,lettek,litvánok,MAGYAROK,németek,oroszok,osztrákok,palesztinok,ruszinok,svédek.szlovének,szerbek,zsidók, ha magyarul beszéltek, akkor "boldogultok" Erdély országban,szóval nem lesztek idegenek. További szép estét !

hazug fidesznyik (törölt) 2012.05.02. 21:22:39

@csatoimi: Oszt te székely volnál? Azt hiszed, hogy minden székely Orbán-tálib?
Stai acasa prostule.

láplidérc 2012.05.02. 21:24:21

én szinte biztos vagyok benne, hogy nagyságrendekkel többen ismerik itthon a vuk szövegét, pom-pom ágon hintázós monológját, vagy az esti mese dallamát, mint a székely himnuszt.

csatoimi 2012.05.02. 21:24:35

@(त्वष्टृ): Egy normális rendszerben a köcsög kapna büntetést nemzetgyalázás miatt, nem én. Mondjuk gyilkosságért sem kell sokat ülni, lásd szegény Cozma esetét, ahol kb ilyen kretének mint a cikk írója, engedik szabadon a rohadt cigányokat!

butus 2012.05.02. 21:25:41

@Kalmár: ..igen! A nem létező renszerváltás óta, összesen nem követtek annyi hibát, mint most két év alatt!

nemstatikus 2012.05.02. 21:26:08

@hagyma: Te sem vagy már egy rendes magyarkártyás. A 21-ben a 21 a főnyeremény. Ezért a duhaj magyar még a 19-re is lapot kér, mert 21-gyel akar nyerni.

Gábor217 2012.05.02. 21:26:13

@Fruka1: Pontosan. De nem is mondja senki, hogy jöjjenek ide. A helyben boldogulást pedig nem segíti elő, ha élezzük a feszültséget. Az nem bátorság, hanem butaság, és épp az ellenkezőjét érik el vele.

Csak hát okosnak és megfontoltnak valamint rafináltnak lenni sokkal nehezebb. Meg aztán azt az átlag magyar szavazó sem értené, és esetleg még azt hinné, hogy a kormány nem áll ki a határon túliakért.

lyia (törölt) 2012.05.02. 21:26:28

@Gábor217:

Ady Endre

MAGYAR FA SORSA

Lelkemben a magyar fa
Lombjai esnek, hullnak:
Lombosan, virágosan,
Így kell, hogy elpusztuljak.

Hejh-hajh, Szilvániából,
Erdők helyéről jöttem:
Lomboztam ima helyett
S keveset könyörögtem.

Ontottam a virágot,
Virultam jóban-rosszban:
Mások gyümölcsösödtek,
Én mindig virágoztam.

Öreg vagyok s pogányul
Imát még most se mondok:
Hulljatok csak halálig
Magyar virágok s lombok.

milyen szép a Vértes, ó 2012.05.02. 21:28:32

@Anti Anyag:

Egen, nincs is szórakoztatóbb a funkcionális analfabétáknál. A poszt nem arról szólt, hogy a szerzőjét zavarja a székely himnusz, de semmi gond, nagyöröm, hogy legalább nagyjából eltaláltad, miről van szó.

A székely himnusz pont annyira magyar himnusz, mint a csángó himnusz, vagy a 'Szeretlek, Veszprém'.

A 'tökmindegy, hogy mit fognak hozzá szólni' meg legalább elárulja, mennyire hazug az egész. De könnyű más kontójára magyarkodni, nemdebár?

Fruka1 2012.05.02. 21:28:35

@butus: Még talán ez sem lenne baj, de Kádár sem vett fel annyi kölcsönt a 40 valahány év alatt, mint most az utolsó 20 év kormányai. (szoci+jobb)
Pedig Kádárt nagyon ostorozzák ez miatt azóta is....

smartdrive 2012.05.02. 21:29:05

de miért nem inkább Dr. Alban: It's my life c. számát énekelték el?

w650 2012.05.02. 21:29:41

@csatoimi: Figyelj kicsikém!
Amit te itt most leírtál (bizonyíték), az három év letöltendő.

Rwindx 2012.05.02. 21:29:49

@vau: valami hasonlót mondott egy faszkalap a 90-es években mint te, azt nézd hogyan járt.

vau · http://www.holdkomp.hu 2012.05.02. 21:29:51

@láplidérc: az semmi, de szívesebben is hallgatnám a nagy nemzeti cirkusz előadásában.

Ghergo 2012.05.02. 21:30:55

@Orbán Diktor:
Te tényleg nagyon hülye vagy :) Ki mondta, hogy megnyertük?
Nem, nem a kommunisták küldték nagyapádat a Don-kanyarba. És ennek mi köze van ahhoz, hogy orosz megszállás alá kerültünk?

Lasombra 2012.05.02. 21:32:19

@nemstatikus: nana. a 21 (aka Blackjack) az rohadt imperialista, nyugati játék. franciakártyával. pfejjj!!!
az igaz magyar fájerezik magyar kártyával! :) és ott nem 21, hanem 31 a cél.

Anti Anyag (törölt) 2012.05.02. 21:32:27

@milyen szép a Vértes, ó: "Más kontójára magyarkodni".

Tiltakoztak ellene a székelyek?

Vombatus Ursinus 2012.05.02. 21:33:00

@csatoimi: "Egy normális rendszerben a köcsög kapna büntetést nemzetgyalázás miatt, nem én. Mondjuk gyilkosságért sem kell sokat ülni, lásd szegény Cozma esetét, ahol kb ilyen kretének mint a cikk írója, engedik szabadon a rohadt cigányokat!"

Te egy született troll vagy! Megkérlek, hogy a zsidókat és a buzikat is keverd ide valahogy, mert különben sajnos elég egysíkúak a kommentjeid. Amúgy mi a véleményed a székely himnusz elénekléséről a parlamentben?

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2012.05.02. 21:33:34

Nem vagyok az a nagy nemzeteskedő, de mi baj van a Székely Himnusszal? Amíg nem a Kárpátia adja elő helyben, nem gyanakszom.

névtelen valaki 2012.05.02. 21:33:46

@Fruka1: A kétmilliárdot évente kapják több mint 60 éve

milyen szép a Vértes, ó 2012.05.02. 21:34:22

@Anti Anyag:

Mondom én, hogy 'nincs is szórakoztatóbb'. :))

Uva 2012.05.02. 21:34:59

ettől a székely himnusznak nevezett pesti giccsdaltól azé' nem kell annyira félni szerintem.
aki jól érzi magát giccsel körbevéve, énekelje, mit bánom én. olyan, mintha gombolyagos-cicás festményekkel raknák tele az ülésterem falát.

tomwar 2012.05.02. 21:35:11

@csatoimi: Egy normalis rendszerben mennel a sittre, a tolvajok es gazemberek melle. Akar ciganyok, akar nem.

Fruka1 2012.05.02. 21:36:12

@Gábor217: Sok igazság van a mondataidban.Sajnos én akkor is csak azt tudom mondani, az identitás ami a csapból is folyik, Székelyföldön van, ott kéne keresniük, és kiegyezniük a mellettük élő románokkal, és a magyar politikusoknak is ezt a megegyeztést kellene elősegíteniük, támogatni, nem pedig az autonómiát, meg az állampolgárságot, amivel nem sokra megy.Sajnos vagy nem, Erdély magyar föld nem lesz már sosem , lehet innen támogatni pénzzel, de tudni kell hogy ez (is) a román államot gazdagítja, ha csak áttételesen is.

Fruka1 2012.05.02. 21:38:02

@névtelen valaki: És ennek szerinted van értelme?

[Lombroso] · http://archiregnum.blog.hu 2012.05.02. 21:39:26

@hagyma: Kikiáltották a Lajtabánságot 1921-ben. Erre gondolhatott. Meg hát akkor írták a Székely Himnuszt, talán arra gondolt. Fasizmustól terhes egy év volt, csak úgy, mint ez az év.:-S

Orbán Diktor (törölt) 2012.05.02. 21:40:02

@Ghergo: Inkább hagyd a történelmet, gyerek! Magas ez neked, mint csigának a járdaszegély...
Egy ősi jó tanáccsal tudok neked segíteni: tanulj tinó, ökör lesz belőled!

popocatepetl 2012.05.02. 21:42:28

@Démonmac1: Az egész családod bekaphatja.

Blogger Géza 2012.05.02. 21:42:31

Mi a rossebért lenne már egy himnusz eléneklése soviniszta dolog. Ennyi erővel soviniszta az össze focicsapat.

Műdal? Az, a "sima" himnusz is az, nem pedig népdal. Na és?

Fruka1 2012.05.02. 21:42:44

@Uva: Igen , csak ez így olyan mintha az eljegyzési ünnepségemen, amikor megkérem a kedvesem kezét az apjától, a szomszéd lány nevét mondanám ki.Az is lány, közel is van, mégsem ezt várta az eljegyzésre meghívott rokonság!

2012.05.02. 21:43:14

Kíváncsi lennék, hogy azok akik a Himnuszt ismerek, azok közül hány százalék ismeri a Székely himnuszt is?

popocatepetl 2012.05.02. 21:43:35

@Miazmás: Feljelentgető kis kaka vagy.

popocatepetl 2012.05.02. 21:44:12

@nu pagagyí: Csak a fajtádat szégyellik, a többieket nem.

[Lombroso] · http://archiregnum.blog.hu 2012.05.02. 21:44:34

@Member: A szokásos. Mivel az árok egyik fele énekli, ezért a másik felének ördögtől való. Ha holnap Gyurcsány kiírja a FB-on, hogy szereti az eperjoghurtot, másnap Bayer már a tudjukmilyen érdekeltségű, szemkilövető Danone bezárását követeli, Matolcsy pedig különadót vet ki az összes tejtermékre.
Persze ugyanez fordítva is igaz. Szoci érzelmű rokonaim nem tudnak úgy elmenni Budaörsre az autópályán, hogy ne jegyezzék meg, micsoda szörnyű pazarlás volt Orbán részéről kiszélesíteni az utat.
Kíváncsi vagyok, hogy melyik oldal fog átszokni a fotoszintetizálásra, amikor rájön, hogy a másik oldal normálisan táplálkozik. (Talán pont ti, LMP-sek, nektek ez prfilba vágna.:D)

popocatepetl 2012.05.02. 21:46:31

@vau: ebben azért ne legyél olyan biztos, tetűhintás!

töreki 2012.05.02. 21:46:32

A provokációt a hende rabbi-elvtárs követte el azzal, hogy rabbit nevezett ki a honvédséghez tábori lelkésznek! Ez provokáció a javából de nem a Székely himnusz!

popocatepetl 2012.05.02. 21:47:35

@tomwar: Egy normális rendszerben te pedig húznál anyádba.

popocatepetl 2012.05.02. 21:48:36

@Uva: Nem félünk ettől a giccstől, ahogy kurva anyádtól sem félünk, hiába vicsorog a spermafoltos pofájával.

vau · http://www.holdkomp.hu 2012.05.02. 21:48:38

@popocatepetl: vigyázz, mit beszélsz, mert elszedem a pénzed

popocatepetl 2012.05.02. 21:49:18

@w650: Mit kicsikézel itt, te buzeráncs?

Fruka1 2012.05.02. 21:49:36

@töreki: Hendét nem szeretem, de most meg kell hogy védjem. A 3 nagy vallásból mindegyikből kell hogy legyen kinevezve, ezt nem ő akarta így.

popocatepetl 2012.05.02. 21:50:54

@vau: Hűha, tetűhintás, nem szedtek már el eleget tőlünk a büdös, zsírosfejű, görbehátú rokonaid?

popocatepetl 2012.05.02. 21:51:36

@Fruka1: Miért, vannak zsidrákok a magyar seregben?

spqr1 2012.05.02. 21:52:14

Azt nem ertem, hogy honnan van ez az irto nagy gyulolet ebben a Harpi nevu lenyben? Bantottak ot a szekelyek? Elvettek a hazat, megdugtak az anyjat, megvertek az apjat? Nem tudja felfogni, hogy ez a dal mar egy szimbolikaja a magyarsagnak. Pont,mint az I will survive a melegeknek. Mi ebben a nagy kaland? Csak annyit kell tenni, hogy a "Maroknyi szekely" helyett, "Maroknyi magyart" kepzelunk oda es maris ertelmet kap a dal,de egy kek-feherben gondolkodo, balliberalis, bertolnoknak ez tul magas merce.
Elottem van, ahogy egesz nap blogot ir,amiben szidja Orbant,a magyarokat, a szekelyeket,mikozben arrol panaszkodik, hogy nincs munkaja,penze...Dolgozzal ember!
Elobb-utobb csak kihal az utolso szdsz-es is vegre mar.

Ghergo 2012.05.02. 21:52:15

@Orbán Diktor:
Ez a diktor nagy forma lehet.

nemstatikus 2012.05.02. 21:52:36

@Lasombra: Nonono! A 34000 éves boszniai piramisokban már magyar rovásírással lejegyezték a pontos játékszabályokat. A nyugati imperialisták meg azt is ellopták. Persze a retekklub erről sem számolt be.

2012.05.02. 21:53:15

@Fruka1:

"A 3 nagy vallásból mindegyikből kell hogy legyen kinevezve"

Szegény Allah forog a sírjában ekkora diszkrimináció láttán. :)))

Gábor217 2012.05.02. 21:54:04

hu.wikipedia.org/wiki/Sz%C3%A9kely_himnusz

Ami érdekes, az az Emlékezete rész. Szoci kormányzás alatt egy szocialista vezetésű városban avatták fel az első szobrot a mű szerzőinek.

popocatepetl 2012.05.02. 21:54:24

@vau: Mindenről a kuki jut eszedbe, te nyomoronc?

Fruka1 2012.05.02. 21:54:53

@MikeBoy: OK, helyesbítek, amelyik az országban úgymond "őshonos".

2012.05.02. 21:56:25

@Fruka1:

Kíváncsivá tettél. Melyeket tekinted "őshonos" vallásnak?

tomwar 2012.05.02. 21:57:30

@popocatepetl: Popo, szerinted gyilkossagra buzditani, azzal fenyegetni normalis? Mert szerintem nem.
Anyamat meg hagyd ki a sztoribol, en sem emlegettem senkiet.

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2012.05.02. 21:58:10

@[Lombroso]: Ne csináld már, falun nőttem fel, a pacal és a disznósajt a mindenem. :D :D Viszont a műkaját megvetem, ahogyan azt illik.

Éppen az lett volna a meglepő, ha hirtelen már nem csak jobboldalon éneklik. Úgy összezavarta volna a jobbos sorokat, hogy két hétig nem térnek magukhoz. :D

tomwar 2012.05.02. 21:58:44

"vérszagra gyűl az éji vad"

Fruka1 2012.05.02. 21:58:47

@MikeBoy: Gondolom hogy a római katolikus, református,és a zsidó. Ez utóbbi nyilván nem olyan régi mint az első kettő a mai Magyarország területén.

lyia (törölt) 2012.05.02. 21:59:41

"... haszontalan, sőt szánalmas az a közkeletű beállítás, mely azzal búsong a magyar alkotóerők különböző akadályain, hogy „milyen kár pedig, mert milyen tehetséges, milyen eredeti, milyen zseniális ez a nemzet”.

Mondjuk meg végre egyszer, hogy ennek így semmi értelme nincsen, sőt egyszerűen nem igaz.

Tehetségről, eredetiségről, zsenialitásról csak kibontakozóban lévő adottságokkal kapcsolatban érdemes és lehet beszélni: hogy bedugult lehetőségekből milyen csodák lehettek volna vagy lehetnének, azt mondhatja, aki akarja, és hiszi, aki akarja, de ez nem tehetség, nem eredetiség, nem zsenialitás.

Semmi sem terméketlenebb, mint magunknak ez az érdekességgel való felsallangozása, ez az „elátkozott királyfi” módjára való viselkedés, mely egyrészt a tehetetlenség önmagát ünneplő kibúvója, másrészt a régi, Nagy-Magyarországra méretezett magyar és úri felsőbbrendűségi tudatnak egy kósza maradványa.

E lelki beállítás számára mindig megrázkódtatást jelent, hogyha szembekerül azzal a ténnyel, hogy egy bizonyos távolságról nézve magyarnak lenni semmivel sem érdekesebb, mint mondjuk lettnek vagy albánnak.

Ami pedig egyáltalán nem borzasztó, mert ha lettek vagy albánok vagyunk, akkor sincs más dolgunk, mint az, hogy a valóságot szemügyre vegyük, s a dolgunkhoz hozzáfogjunk, s ha ezt meg tudjuk tenni, akkor tehetségesek vagyunk, akkor érdekesek vagyunk, s akkor kibontakozik igazi alkatunk."

Bibó István (1911 - 1979): Eltorzult magyar alkat, zsákutcás magyar történelem (részlet)

w650 2012.05.02. 21:59:56

@popocatepetl: Te az Imike szerelme vagy? Megvéded mindenkitől a kis gyilkosságra írásban felbujtót?

sedi 2012.05.02. 22:02:09

Eljött azért ez a nap is, amikor azért megy az ajvékolás, mert Székely himnusz hangzik fel az Országgyűlésben.

Pár éve ez még elképzelhetetlen volt. :)

Remélem, hogy marad az irány és eljön még az a nap is, hogy ez a blogíró már nem kerül ki senki címlapjára, csak magának és 4-5 elvtársának írogat.

Remélem, hogy eljön az a nap is egyszer, hogy az index és társai oda kerülnek ahová valók: a szemétdombra.

Blogger Géza 2012.05.02. 22:02:32

@Lasombra: Na, már akkor ezért megérte elénekelni. :)

[Lombroso] · http://archiregnum.blog.hu 2012.05.02. 22:03:39

@Member: Ülnek ott a Parlamentben a pártodból elegen, akikből még azt is kinézem. Bár most így belegondolva, ha még megy az MTV előtti éhségsztrájk, akkor már meg is van az első nyertesünk.:)
Amiatt meg egy percig se aggódj, nem lesz itt semmi közös énekelgetés, max. a parlamenti kórusban. Pedig a kisdobos még kottát is osztott hozzá a zöldeknek.

láplidérc 2012.05.02. 22:04:27

@lyia: ahogy kedves vezetőnk kedvenc játékával kapcsolatosan van egy szólás: a focit gólra játsszák.

colonel pondró 2012.05.02. 22:04:45

@Hertelendi: Hehe. Persze. Kölcsey is engedélyt kért az ENSZ-től mikor megírta a Himnuszt. Roppant okos hozzászólás volt.Hehehehe.

csatoimi 2012.05.02. 22:05:31

@w650: Miért baj az, ha meghal egy ilyen semmiházi provokátor? Vagy esetleg kinek baj? Csak jót tennénk vele, hidd el nekem!

Miazmás · http://miazmas.blog.hu 2012.05.02. 22:06:59

@csatoimi: Kevés vagy te ahhoz. A feljelentést megtettem.

Kandabula 2012.05.02. 22:07:18

Ez a nótázás simán beilleszkedik az eddigi történésekbe. Kicsit bizarr, de kokinak elmegy. Bizonyára ez volt a cél.

paquito 2012.05.02. 22:09:22

Jaj istenem,hova legyek!Mit szólnak a románok,meg a szerbek?
Érdekli a 'szomat!Fordított esetben ezt gondolnák az említett nációk.Ráadásul a székely himnuszban aztán végképp nincs semmi sértő.Hogy a kedves blogoló miért látt ebben fasizmust,tán ő se tudja.Véleményem szerint azért,amiért pl.a magyar zászló lobogtatásában is azt látják egyesek.

2012.05.02. 22:12:10

@Fruka1:

A zsidó vallás nyilván régebbi nálunk, mint a református.
De, ha a török időket vesszük, akkor az iszlám is hamarabb volt jelen, mint a református vallás.
Míg nem ugye 1568-ban a tordai országgyűlésen ki nem lett mondva törvényileg, hogy vallásszabadság és.....
Van 4 vallásunk hivatalosan és mind keresztény! :)))

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2012.05.02. 22:12:25

@[Lombroso]: Kaufer lemondásával eggyel csökkent a vegák száma, még ott van Jávor és Vágó, akik már lehet, hogy tényleg beépítették a klorofillt a DNS láncukba. :D

@paquito: A baloldal mindenben nácikat, a jobboldal mindenben kommunistákat lát. Én még mindenhol hisztiző ellenségkeresőket.

csatoimi 2012.05.02. 22:12:36

@Miazmás: Patkány, csak arra kérlek, hogy majd ne könyörögj, és ne próbálj majd valami hülye mesét előadni, hogy miért kellett te ezt a cikket megírd, nem is akartad, csak kényszerítettek! Viseld férfiasan a következményeket!

Attila64 · www.sagaontour.ca 2012.05.02. 22:12:46

A Himnusz is műdal, mert nem népdal. A Szózat is. A világ legtöbb állami himnusza műdal. Akkor mi a gond a Székely Himnusszal? Az, hogy giccses, az izlés kérdése. Nekem az internacionálé az. Naés (by hgy)?!

Szűtté mamá? Szűjjé! 2012.05.02. 22:13:21

Ez az popókaka, gyere és ekézz szét mindenkit! Mondjad meg nekik a frankót! Ismerős ez a nick, voltál már te korábban is, igaz?

Blogger Géza 2012.05.02. 22:13:56

@PubiX: Az az igazság, hogy dobszay lászlóra már a kutya nem fog emlékezni, amikor a székely himnuszt még énekelni fogják. Az hogy neki nem tetszett, magánügy. A többségnek tetszik, itthon is, székelyeknél is.

"Az ének népszerűségét az is mutatja, hogy a huszadik század második felében folklorizálódott, több szövegváltozata alakult ki, bár ezek közt nem voltak nagyon jelentősek az eltérések."

"A himnuszt a 2009. szeptember 5-én Székelyudvarhelyen megtartott Székelyföldi Önkormányzati Nagygyűlésen határozatban fogadták el az önkormányzati képviselők Székelyföld hivatalos himnuszának.[5]"

hu.wikipedia.org/wiki/Sz%C3%A9kely_himnusz

xxiv 2012.05.02. 22:14:01

egyetlen jó dolog van a halál bénán kormányzó fidesz kormányban, hogy a sok balfasz ballibsi agyfaszt kap az idegtől komolyan ez még a simicskáéknak juttatott milliárdokat is megéri nem szavaztam volna még egyszer a fideszre de a nyomorult vergődésetek miatt komolyan elgondolkodom a dolgon

Szalahadin 2012.05.02. 22:15:16

@Fruka1:

"ott kéne keresniük, és kiegyezniük a mellettük élő románokkal, és a magyar politikusoknak is ezt a megegyeztést kellene elősegíteniük, támogatni, nem pedig az autonómiát,"

Aztán miben kellene ezekkel az oláhokkal kiegyezni? Kiegyezni azonos érdekek mentén lehet, amik itt nincsenek jelen. Az egyik oldal nemcsak Erdély jelenéből, a múltjából is ki akarja pusztítani a magyarokat, a másik oldal pedig szeretne megmaradni magyarnak. Namármost a logika szabályai alapján egyidejűleg elpusztulni (amiben a románok hajlandóak lennének kiegyezni) és megmaradni nem lehet. Akkor miről is beszélsz te?

tlvajferi 2012.05.02. 22:16:41

@Vombatus Ursinus:
IGEN, IGEN, IGEN
3X IGEN!
ÉLJEN AZ MSZP!

láplidérc 2012.05.02. 22:16:59

@csatoimi: te vagy buta vagy, vagy hülye. bármelyik is, nem lehetne, hogy inkább elmenj tévét nézni, vagy aludni?

baliquez 2012.05.02. 22:18:33

Műszékelyműdal, miért, szerintem több oka is van:
- Jaffamaffia almot cserél a Jobbik alatt (újabban gyakran tisztába kell tenni őket mert rendkívül büdöseket fosnak az izgalomtól), terv szerint a Jobbik kormányra kerülése lesz az utolsó veseszúrás az országnak, majd jön az EU zsidólégiója felszabadítani.
- Mágneshatás, Jobbikban tárolt szavazók narancshoz csábítása.
- Megosztás, a régi jó megosztás, a csuti törpeganyé zseniális tapasztalatán alapulva: aki nem tudja a szöveget vagy sunnyog az mocskoskommunista*, tehát ellenség (magam speciel a dallamát sem ismerem fel szóval nyilván kilométerekre lebegek a nemzettesttől egy üszkösnagy vöröscsillagon csimpaszkodva, legalábbis szerintük).

(*teccett-e utánaszámolni hogy a FideSS-vezérkarban több kommunista van mint az MSZP-ben összesen? Nagyon vidám ezért olvasni amikor a zombijaik komcsiznak, olyan paradox érzés mintha szóviccet hallanál valakitől aki totál nem tudja hogy szóviccet mondott.)

A Fidesz nem párt hanem maffiaegyház, Orbán pedig nem miniszterelnök hanem vallásalapító, hívei számára Öregisteni minősítésben. Ez tökre rendben lenne egy elmegyógyintézetben, ám a szerencsétlen helyzet az hogy az országunkat képzelik templomnak mi pedig asszisztálunk az agyrémükhöz, ahelyett hogy gyorsan ráadnánk a kényszerzubbonyt mielőtt nagyobb kárt csinál.
Tud nagyobb kárt csinálni.

[Lombroso] · http://archiregnum.blog.hu 2012.05.02. 22:19:58

@Member: Ha egy cigány képviselőnek sikerülne beépítenie, akkor sötétzöld lenne, mint a greenpeace-esek. Hmm, lehetőségek tárháza nyílt meg hirtelen...:)

tlvajferi 2012.05.02. 22:20:01

@Fruka1:
az anyukád egyezzen ki a román állammal...

Sparti300 2012.05.02. 22:20:10

Szerintem inkább a Székely himnuszt énekeljék a parlamentben a fővárosi homokosok, mint a "Hatikvá-t" ! Az senkinek nem tűnik fel, hogy szinte minden héten holokauszt napot tartanak a kibaszott parlamenti cóbi homokosok? EZ 20 ÉVE, MIÉRT NEM BAJ?

Herr Vissarionovich (törölt) 2012.05.02. 22:21:27

@Ghergo: vagy a háborúhoz vezető utat kikövező zsidók, angolok és franciák?

amikor a lengyelek követelték, hogy a szövetségeseik üzenejenek hadat az őket megtámadó oroszoknak is, akkor mi volt a válasz? :))
majd azt mi eldöntjük.

németországot belekényszerítették a háborúba.

baliquez 2012.05.02. 22:21:29

Amúgy egy pillanatra se gondolja senki hogy Lezsák ötlete volt, fingani sem mer Orbán előzetes engedélye nélkül.

tlvajferi 2012.05.02. 22:21:53

@Vombatus Ursinus: majd ha annyit élsz mint a székelyek a román elnyomás alatt, érstd apukádat lefejezik, anyukédat meg..., akkor gúnyolodj a székelyekkel te szarházi!

vau · http://www.holdkomp.hu 2012.05.02. 22:22:53

@csatoimi: nem értem, hogy ha ismert ember vagy, aki bizonyos körökben elismert is, hogyan járathatod le magad ilyen hülye és meggondolatlan dumákkal.

Mindenféle agresszió nélkül mondom.

tlvajferi 2012.05.02. 22:25:59

@Gábor217:
tévedésben vagy, aliberálisok nem magyaork, júdáspénzért eldáték az országot
a szocik sem magyarok, meg sem próbáltak beileszkedni, csak raboltak, sikkasztgattak, gyilkolgattak
erős kételyeim vannak, hogy a jobbikosok vagy fideszesek magyarok, különösen miután szépen lemondatták a schmittet és az évek óta brüsszelben (!)"felkészített" ádert tették helyére
tűl nyilvánvaló volt a trükk :-)))

2012.05.02. 22:26:20

@Miazmás:

"Nem én írtam a cikket. "

Már késő te kis....., ott a fejeden a piros sapka! :P

2012.05.02. 22:27:31

@baliquez:

"...sem mer Orbán előzetes engedélye nélkül. "

Jogos Steve.

The Great Destroyer 2012.05.02. 22:28:17

Én csak a nepáli himnuszt hiányoltam ebből a nótaszakkörből. Szerintem nincs semmi probléma akkor, ha felnőtt férfiak vonyítoznak jókedvükben. Két dologgal van gondom:
1. adófizetőként joggal elvárom azoktól, akik többek közt a tőlem elvett és felháborító módon elherdált pénzekből élnek, azok ne munkaidőben danolásszanak, hanem meló után a kocsmában, mint minden rendes jómunkásember.
2. ezt a kétes értékű megzenésített dalszerzeményt ugyanmár ne hívják "székely himnusznak", mert ez minket székelyeket(családom és közeli ismerőseim)sért ez a megnevezés.

Miazmás · http://miazmas.blog.hu 2012.05.02. 22:28:49

@MikeBoy: Jé, tényleg! :) De estére levehetem, nem?

milyen szép a Vértes, ó 2012.05.02. 22:29:07

@tlvajferi:

ne segíts, ne segíts, kitaláljuk: te viszont, aki épphogy töröd a magyar nyelvet, és nagyjából a reggeli felesezés életed csúcspontja, magyar vagy -- talált, talált?

2012.05.02. 22:29:53

@Miazmás:

Csak, ha nem vagy megfázva... :))

csatoimi 2012.05.02. 22:30:27

@vau: Akkor te helyesled ennek az idiótának a cikkét? Majdnem infarktust kaptam, úgy felment a vérnyomásom :) Persze eltúloztam én is, de egy-két pofont azért szívesen kiosztanék ennek a semmi alaknak, személyesen is! Ha tudod ki az, kérlek írd meg, ne aludjon nyugodtan ez a semmiházi!

tlvajferi 2012.05.02. 22:30:55

@Vombatus Ursinus: székely himnusz nem való a maygar parlamentbe annyi szrházi közé
ez a véleményem...

RLERLE 2012.05.02. 22:32:16

@paquito: A vlakkok himnusza a magyar rabszolgatartókról, a tótoké a magyarok rabságában szunnyadó szlovákokról szól, egyértelmű negatív utalások ránk nézve, ehhez képest az SZDSZ-es kriptaszökevények a hullájukra tekert gyolcsokat szaggató ellenszélben próbálják megint arcon pisálni a magyarok többségét, akik már egyszer a sírba tették ezt a bagázst. Igen, majd pont ezek előtt a népek előtt fogunk a reputációnk után kapkodni, akik tradicionális zsigeri "szeretettel" fordulnak felénk századok óta, vagy majd pont a bárgyú nyugat előtt fogunk hemperegni, akik szintén nagyon empatikusak. A szerencse az, hogy tartós többség szerveződött az ilyenfajta gondolkodásmód ellen, amit ez a cikk is hűen bemutat. Majd ha egyenlő mércével mérnek, meg amiatt kell aggódni, hogy a romló magyar renomé miatt visszaesett a bécsi cukrászdám forgalma, akkor majd esetleg igazodom a nyugati elvárásokhoz, mindenesetre ezt a beteg SZDSZ-es dumát akkor sem akarom látni.

Szalahadin 2012.05.02. 22:32:41

"De az értelmes többség alighanem előre néz, és azt látja, hogy abban az országban, ahol élnie kell, most ferdébbek lesznek a tekintetek, amelyek reá szegeződnek a neve hallatán."

Hát, annak a románnak a jóindulatáért, aki ETTŐL fog ferdén nézni a magyarokra, nem érdemes pedálozni. Az ugyanis csak ürügyet keresett, és mivel nyáron nincs rajtuk sapka, mindenképpen talált volna... Ez a már eddig is borzasztó károkat okozó merjünk kicsik lenni mentalitás tipikus megnyilvánulása.

Mindettől függetlenül lehet, hogy felesleges volt, ez kizárólag attól függ, a romániai magyarok hogy fogadták ezt a gesztust. Ha pozitívan, akkor érdemes volt. Ha nem akkor nem, de ezért nem, nem pedig azért, mert néhány liberális hisztérika veri a seggét a földhöz, őket a hisztijükkel együtt is levegőnek kell nézni.

tlvajferi 2012.05.02. 22:32:45

@MikeBoy: az 1% hány zsázalékára vagy is pontosna kíváncsi?

komplikato 2012.05.02. 22:34:41

@csatoimi: Én a Székelyeket elismerem egy nemzenek, és a Csángókat is egy nemzetnek. Értem én, hogy egyesek szeretik keverni a dolgokat, de elárulok egy nem akkora titkot. Gondolkodásban, érzelmi világban egy Magyarországi magyar kb. semmiben nem hasonlít mondjuk egy felvidéki, erdélyi, stb. magyarra. Én meg rendkívül tisztelem ezt a különbözőséget is, meg a székelyek kópéságát. Viszont fentiekből következik, hogy egy székely sosem csinálna itt (sem) olyan véres szájtépést, mint amit itt sok "hazafi" levág most. Mert írnak ám ide székelyek is.

Az elő nem fordulhat, hogy jelen kormánytól pont azért gáz a Székely himnusz, mert olyan rohadt sok "jót" tettek határon kívüli magyarokért, hogy azok többsége rendesen haragszik rájuk okkal? Felvidéki, Székely és mások? Ez lehetetlen, ugye?

csatoimi 2012.05.02. 22:35:11

@Miazmás: Akkor írd meg privátban, hogy ki az, hol lehet elérni! De te jelentettél fel, tehát egykutyák vagytok!

2012.05.02. 22:36:00

@tlvajferi:

A kérdés megfelelően definit volt.
Hányan ismerik a Székely himnuszt, azok közül, akik ismerik a magyart.
Szvsz ez egy döbbenetesen kicsi szám lesz.
És akkor még hol van Király Linda...

tlvajferi 2012.05.02. 22:38:07

@milyen szép a Vértes, ó: :-))
és meglepődnél ha a doktorimat az eltén szereztem?
te is könyvből tanultad a magyar nyelvet, nem az anyukédtól, lásd "felesezés" szavadat :-)
áruló .-)

2012.05.02. 22:38:40

@Miazmás:

Ha jól látom, itt nincs menekvés!
Leveheted a sapkádat, hátha így nem ismernek fel és megúszod a "Hosszú kések éjszakáját".... :))

milyen szép a Vértes, ó 2012.05.02. 22:40:19

@tlvajferi:

Végül is... ismerve a mai magyar oktatás állapotát, nem lepődnék meg, hogy ezzel a helyesírással, illetve szókinccsel is lehet diplomázni. Na jó, kicsit mégis. :)

Rwindx 2012.05.02. 22:40:33

@vau: A kedves landeszmann úrra.

Miazmás · http://miazmas.blog.hu 2012.05.02. 22:40:58

@csatoimi: Nincsenek információim a posztíróról, de ha lennének se adnám ki neked, függetlenül attól, hogy egyetértek-e vele vagy sem.

csatoimi 2012.05.02. 22:42:09

@komplikato: Székely és csángó nemzet nem létezik, csak magyar! Mind ahogy nincs bajor vagy sváb nemzet sem, csak német! Sajnos a legtöbb magyar a határokon kivülre szorult, ezért létezhetnek ilyen blogok is, mert szentül hiszem azt, hogy ilyent csak egy magyarul tudó aljadék csinál, de valójában ő nem magyar!

paquito 2012.05.02. 22:44:24

@RLERLE: Hát igen, Harpi úr jobban tenné,ha a szlovákiai magyarokat érő atrocitásokat,esetleg a temerini fiúk aránytalan,egyértelműen az etnikai hovatartozásuknak köszönhető büntetését tűzné tollhegyre pl.s nem egy senkinek sem ártó nóta eléneklésén keseregne...

bigthereal 2012.05.02. 22:47:19

hülye poszter, hát hová kellene még hátrálni?
mit kellene még tenni, hogy az irigy és rosszindulatú kisantant ne gyűlölje a magyarokat?

vagy vegyük megtiszteltetésnek, hogy egyáltalán nem rohantak még le?

nem látod, hogy ha alapszerződést kötsz velük (horn), koccintgatsz velük (medgyessy), a seggükbe bújsz (gyurcsány) pont annyira utálnak, mint tegnap ma vagy holnap?

még mindig félnek tőlünk, mint orgazda a meglopottól.

és féljenek is!

vau · http://www.holdkomp.hu 2012.05.02. 22:47:23

@csatoimi: nem érted. Személyesen sértve érzed magad a cikk miatt, azért, mert neked ez dal neked fontos, de sok embernek meg nem.

Azokat zavarja, akik úgy élik meg a jelenlegi állapotokat, hogy nincs munkájuk, nem is nagyon lesz, adóztatják őket mindenért, csak fideszes káderek tudnak vállalkozni, mert mindenki más eleve bukásra van ítélve, vagy esélytelen bármilyen megrendelést megkapniuk.

Nincs sansz arra, hogy eus pályázati pénzekhez jussanak, rettentő adminisztrációs terheik vannak. Romokban az építőipar, gondolom ezt nálam jobban is tudod.

Exportra nem lehet berendezkedni, mert ki tudja, hogy a mai árfolyamon megvett termékek holnapra milyen árfolyamon lehet értékesíteni.

Állami vagy egészségügyi alkalmazottként gyakorlatilag egy csőd az életed és kizárólag külföldön kezdhetsz magaddal valamit.

Erre ezek a bohócok székely himnuszt énekelnek az Ádernek, hogy erről menjen a hajbakapás.

Itt nem liberálisok, zsidók, kommunisták meg nácik vitatkoznak, hanem másokat hibáztató, megkeseredett emberek. Akik ki vannak téve annak, hogy más más választott csoporttól várják azt, hogy jobb legyen nekik.

És ezek között a csoportok között fasiszták, kommunisták és cionista zsidók is vannak, hiszen minden csoportosulás kormányra jutását más más (vegyes!) érdekcsoport pénzeli. Gondolom ezt sem kell magyarázni.

A "szimpatizánsokat", akik meg vakon remélnek valamit meg beskatulyázzák a többiek és baszlatják egymást feleslegesen.

Azokról nem beszélek, akik agy és kritika nélkül támogatnak bárkit, aki a legszebbet hazudja nekik.

Le kéne venni a szemellenzőt mindenkinek.

Ez a véleményem. Még ha én is néha sarkosan tudom megfogalmazni.

komplikato 2012.05.02. 22:49:53

@csatoimi: Ezt azért megnézem ahogy megdumálod a bajorokkal például. :D
Hitlernek is voltak ilyen agymenései, amikor eldobta magától az osztrák indentitást és felvette a német állampolgárságot.

doppeladler 2012.05.02. 22:51:15

@yatumux: "A Magyar populáció mint a legtöbb régi nagy nemzet többféle népcsoportból áll, állt."

És a vicces, hogy épp a modern (alig 200 éve létező) nemzeti mozgalomnak köszönhetjük, hogy erről már csak múlt időben beszélhetünk. >>Gyártsunk a sokszínű európai királyságokból unalmas egyszínű nemzetállamokat egyetlen központi hatalommal. Hitessük el a néppel, hogy van egységes nemzet, egy darab nemzeti kultúra és nyelv.<<

(Remélem nem fog teljesen sikerülni)

komplikato 2012.05.02. 22:52:35

@csatoimi: Ha nem voltam eddig neked eléggé magyartalan, akkor adok egy kis tápot.
Vállalom azon véleményemet, hogy Erdélynek akkor és CSAK akkor volt jó, az összes ott lakó nemzet képviselőinek a székelyekkel együtt, amikor önálló fejedelemség volt, se nem magyar, se nem román terület. Ez az állapot sosem fog valószínűleg már megismétlődni, kis szerencsével lehetett volna akár egy második Svájc is. De nem így történt.

(त्वष्टृ) (törölt) 2012.05.02. 22:54:28

@csatoimi: Előbb bújj ki az anonimitásod mögül csatoimi, úgy legyél nagy legény! Vagy nem mersz, mert félsz a következményektől?

Ez a te jutalmad te kis troll:
www.totallypimpedout.net/Graphics/Insults/images/idiot.gif

Most pedig menj álmodj szépeket te gonosz kis lélek.

csatoimi 2012.05.02. 23:00:12

@(त्वष्टृ): Anonim inkább te vagy, mert ez nekem a rendes nevem, megtalálsz ezen a néven a facebookon is! Amúgy bármiben első lenni a világon nem kis dolog :)

komplikato 2012.05.02. 23:01:54

@paquito: A Temerini fiúk problémájával esetleg bármelyik elszabott kormányunk foglalkozhatott volna aki állítólag felelősnek érzi magát a határon túli magyarokért. Azért nekem meg hagy nyíljon ki a zsebembe a bicska, mikor azt látom, hogy Románia nem írta alá Szerbia EZ tagságát az ott élő román kisebbséggel szembeni bánásmód okán, mire a mi marhára igyekvő kormányunk csont nélkül aláírta ugyan azt.

A szlovákiai magyarok ellen elkövette atrocitásokról meg én kérdeztem a kintről ide jött kollégáimat, de elmondanám neked, hogy engem néztek hülyének miatta. Nagyjából ilyesmi választ kaptam:
Bejössz a határtól 100-130 kilométerre és 70-99%-ban magyar lakta települések vannak, te elhiszed ha bárki beszólna itt magyaroknak ne vernék össze 2 perc alatt???

Alonee 2012.05.02. 23:02:11

@yatumux: ''miért kell elénekelni ? miért ne ?'' Jaaa, hogy ez egy érv akart lenni, ahaaa. Akkor a Sex Pistolstól is valamit légyszike. Miért ne, ugyebár.

milyen szép a Vértes, ó 2012.05.02. 23:02:16

@komplikato:

Ez szerintem is teljesen jogos, abban - az egyébként nem túl hosszú - időben, amikor Erdély Magyarországhoz tartozott, semmivel sem kezelték jobban, meg a székelyeket sem, mint a románok később -- nem véletlenül jelentek meg a 'magyar, román egykutya' anekdoták sem a múlt század elején.

A nagymagyarkodásban azt is el szokták felejteni (jól van, sohasem tudták), hogy azt a székely autonómiát, amit most a rohadt románok nem hajlandóak az első bazmegre megadni, még a magyar országgyűlés vette el (1869-ben, azt hiszem).

2012.05.02. 23:02:26

@csatoimi:

És most ez a keresztneved vagy a vezeték?

Vitez Belizar · http://agoraanomalia.blog.hu/ 2012.05.02. 23:05:49

Nem hiszem, hogy ez a legnagyobb bajunk. Kicsit elérzékenyültek maguk sikerétől a honatyáink, eldanolászták a férfiúi keblüket oly megszaggató nótát. Az lett volna a furcsa, ha az internacionáléra búgnának. Nem ettől fogják jobban gyűlölni a magyarokat azok, akik eleve utálnak minket, akik akkor se szeretnének meg minket, ha bocsánatot kérnék a honfoglalásért...

Persze, jobb lenne, ha nem az énektudásukat, hanem az esetlegesen meglévő politikusi kvalitásaikat csillogtatnák!

láplidérc 2012.05.02. 23:06:12

@csatoimi: te amúgy mit kompenzálsz ezzel a fene nagy magyarságtudatoddal? tényleg érdekel.

popocatepetl 2012.05.02. 23:13:52

@tomwar: Miért hagynám ki? Ideszart téged és most itt büdösíted a levegőnket.

paquito 2012.05.02. 23:14:05

@komplikato: Az első résszel maximálisan egyetértek,Szlovákiával kapcsolatban a kormány diszkriminatív intézkedéseire céloztam.

csatoimi 2012.05.02. 23:14:15

@láplidérc: Nincsen nekem nagy magyarságtudatom, csak magyar vagyok és zavarnak ezek a semmiházi nemmagyarok, akik a magyar nemzet ellen dolgoznak!

popocatepetl 2012.05.02. 23:14:57

@w650: Nem kell Őt megvédeni, főleg nem a nyomoronc göthös fajtádtól. A buzeráncs-szerelem pedig nálatok dívik.

flatpityu (törölt) 2012.05.02. 23:16:21

'Oszt nem értitek, hogy a magyarok nagyobbik része miért antiszemita.
Nem lesz itt jó világ nektek, ne bízzatok benne.
Baszottul kontra produktív ez a "műdal" meg a többi faszság is.

popocatepetl 2012.05.02. 23:17:05

@ormány triktor: A popókaka az apádból potyog ki miután megrakja a nagybátyád.

láplidérc 2012.05.02. 23:17:57

@csatoimi: sajnos nemzetileg én is eléggé képzetlen vagyok, így nem tudom, mik a nemzet melletti és ellenes tevékenységek jellemzői. ha tudnál segíteni.
amúgy mi az a "nemzet"? úgy értem, hol van, hogy néz ki, merre induljak megnézni?

GennagyijGolovkin 2012.05.02. 23:18:48

Teljesen rendben van ez az éneklés. Azt meg, hogy retkes libbant bérbloggerek mit rinyálnak itt, leszarom nagy ívben.

popocatepetl 2012.05.02. 23:19:49

@The Great Destroyer: Te és kedves családod kollektíven kinyalhatjátok a seggem.

w650 2012.05.02. 23:21:22

@popocatepetl: de a popóka neved azért elég árulkodó a kedvenc népnemzeti bemeneti nyílásodról!

popocatepetl 2012.05.02. 23:22:50

@w650: Azért a tudatlanságoddal legalább ne hencegj, te tetűhintás kretén!

Miazmás · http://miazmas.blog.hu 2012.05.02. 23:23:47

@agentT: Az a probléma, hogy az ilyen és ehhez hasonló "gesztusok" nemhogy javítanák, hanem sokkal rosszabbá teszik a határon túliak életét. És nem azért, mert megsértődik bárki is. Hanem azért, mert muníciót ad a kinti szélsőségeseknek. Az ilyen álmagyar faszoknak köszönhetjük, hogy Fico nyerni tudott. Ezek a dolgok folyamatosan rontják a mi helyzetünket. Még egy ilyen múltba révedő, magát nagyra tartó de dolgozni, tenni nem akaró nép nincs Európában. Összefoglalva: Ha egy asztaltársaságban vagyok, odaszarhatok az asztalra, és lehet, hogy nem szólnak rám mert nem akarnak botrányt csak finoman eltakarítják a cuccot. Viszont egyrészt nem elegáns odaszarni az asztalra, másrészt valószínű, hogy a jövőben igyekeznek nem meghívni a társaságba. Ezt intézi folyamatosan a dalolgatástól magát kurva nagy magyarnak érző kormány.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2012.05.02. 23:24:16

@popocatepetl: Furcsa dolgokról fantáziálsz te popókaka. Netán buzi-e vagy?

balkon-úr 2012.05.02. 23:25:08

@Blogger Géza: Ha az az elv, hogy hol élnek Magyarok, akkor Felvidéki, Vajdasági, sőt Burgerlandi himnusz is kéne ám a Magyar parlamentbe, sőt Canadáról, és Ámerikárol sem kéne elfelejtkezni. Ez már tényleg röhejes, és egyoldalú. Követelem a többi hű magyar himnuszát is azonnal! Agyamentek!

csatoimi 2012.05.02. 23:25:08

@láplidérc: Szájkaratés vagy, tipikus esete a neoliberális férgeknek!

negondolkozz!majdénmegmondom! 2012.05.02. 23:26:09

@láplidérc: "amúgy mi az a "nemzet"? úgy értem, hol van, hogy néz ki, merre induljak megnézni?"
Olvasgatva ezt a szemetet ami előbugyog belőled, leginkább izraelbe indulj. De vigyázz, ott kurvára lőnek a liberális tesóid!

láplidérc 2012.05.02. 23:28:36

@csatoimi: két kérdés, nulla válasz, személyeskedsz. ennyit tudsz?

csatoimi 2012.05.02. 23:31:46

@láplidérc: Megkaptad a helyes választ! :) Takarodjatok Magyarországról aljas szemetek!

w650 2012.05.02. 23:34:15

@popocatepetl: mert mi ez a popókaizé, valami ősmagyar nyamnyogi étel anyád kumiszkancatejéből?

Miazmás · http://miazmas.blog.hu 2012.05.02. 23:38:15

@MikeBoy: Persze van, akinek állandóan a melegek jutnak az eszébe... :D

2012.05.02. 23:39:57

@Miazmás:

ja a sok köcsög... :)

Miazmás · http://miazmas.blog.hu 2012.05.02. 23:41:53

@MikeBoy: Helló-belló! Mostatok ma fogat? És használtatok fogselymet? :D

király vagyok 2012.05.02. 23:42:54

lácik mekkor csira parasztok vagytok dik egyik se volt még mexikóba
már kétcer is kivittem ahhó a vulkánhoz a családot mer nem ilyen csöves paraszt vagyok mind tik rák a fajtátokba geci

láplidérc 2012.05.02. 23:44:36

de azért az tényleg kiakasztó, hogy vagy csak trollkodtok, és akkor nettó hülyegyerekek vagytok, több szinten is; vagy tényleg így gondolkodtok és mindenki, aki nem áhítatos pillarezgetéssel viszonyul mindenhez, ami magyar, az automatikusan nemzetveszejtő zsidó. (miért pont zsidó amúgy? miért nem román? vagy szlovák? na mindegy...)
sajnálom, hogy így gondolkodtok, tényleg. sajnálom, hogy ennyire riadtak és merevek és ellenségesek vagytok. sajnálom mindazt az energiát, amit az acsarkodásra és gyűlölködésre pazaroltok. kár, hogy ennyire megtörtek vagytok.

2012.05.02. 23:46:17

@láplidérc:

no de majd a szeretet ereje....

Aszteroida-bányász metal énekes (törölt) · http://csakjotakarok.blog.hu/ 2012.05.02. 23:47:05

@milyen szép a Vértes, ó: Nocsak, nocsak... Csak nem kedvenc kötekedő, írástudatlan, funkcionális analfabéta nyelvészprofesszorom talál meg ismét? :) [igen, még mielőtt megkérdezed, van egy pár, az egyéniség nem az erősségetek]
Hol is tartottunk? Ja, igen, na szóval, annak ellenére, hogy valószínűleg egy olyan ember lehetsz IRL, aki a saját érdekein kívül nem képes továbblépni vagy ne adj Isten, továbbmenni, gondolkodni, igen, van előny abból, hogy egy ilyen jeles eseményen (kinek mennyire az, de tegyük fel, hogy az) eléneklik ezt a himnuszt. Is. Mutatva azzal, hogy ők sem vannak elfelejtve és számukra talán egy új irány kezdődhet el, kitudja, talán VÉGRE jobban kiállunk majd értük (ami biztosan szarul fog esni a hozzád hasonlóaknak, hiszen más seggét nyalni biztosan sokkal jobb).

spqr1 2012.05.02. 23:47:18

Amugy a blogger tipikus heber szarkevero.Megirta a blogjat,amin mi most itt osszeugrunk,o meg rohog a monitor elott,hogy sikerult megint osszeugrasztania a magyarokat.
Egyszer nem szolt hozza-(. Tipikus,kis sunyi gennylada.
Alig par embert zavar az a himnusz,de aztan jonnek az ilyen aljas alakok,akik csinaljak a tuzet.Mindenhol ezt csinaljak,hogy legyen indokuk fasisztazni,meg rasszistazni.
Ne uljetek fel a provokacionak. Elobb-utobb az ilyen bloggerek kenytelenek elmenni dolgozni,mert ehen halnanak.

negondolkozz!majdénmegmondom! 2012.05.02. 23:49:21

Szerintem a székely himnusz éneklése nem gyűlölködésről szól... De a gyűlölet népének ezt hiába magyaráznám, hiszen csak azt lesi kibe mikor rúghat bele.
Már más is beidézte ezt az idevágó hozzászólást, én is úgy találtam:
"Kiemelt hozzászóló
Milyen takony gerincű népség, aki egy másik nép himnuszát gúnyolja?
Miért talán a HATIKVA nem műdal?
Ahogy a székelység himnusza a székelyek lelkének szól, úgy szól a Hatikva a zsidóság lékéhez.
De nekünk itt Magyarországon a zsidókból is (tisztelet a kivételnek) a legalja, a hitványabbja jutott.
Válasz · 57 · · 11 órája"

popocatepetl 2012.05.02. 23:53:36

@spqr1: Á, ezek éhendögleszthetetlenek.

negondolkozz!majdénmegmondom! 2012.05.02. 23:55:11

Miért nem erről írtok blogot:

kuruc.info/r/34/95554/ ?

Sokakat érdekelne a téma szerintem! Főleg Solymosi Eszter tragédiájának felemlegetése apropóján.

1120 2012.05.02. 23:56:54

"Mit keres a Székely himnusz a Parlamentben?"

Szégyen, hogy valakinek van pofája egy ilyen kérdést egyáltalán feltenni, nem hogy címként leírni...
Lassan abban is kételkedek, hogy benneteket egyáltalán anya szült... :-(((

csatoimi 2012.05.02. 23:57:00

@spqr1: Honnan lehetne megtudni, hogy ki az? Mert ezek a szarkeverők soha nem fedik fel magukat, csak gyáván, sunyi módon . . . De valahonnan megtudom, egynek meg kell már járnia egyszer!

láplidérc 2012.05.02. 23:57:58

nem a székely himnusz eléneklése szól a gyűlöletről, hanem te/ti. na meg a mérhetetlen ostobaságról és sötétségről.

komplikato 2012.05.02. 23:59:14

@Researcher: Érdekes, először azt hittem, hogy ismerős a szövege aztán nem. Létezik, hogy a régi Csaba királyfis ballada szövege lett kissé átírva? Mondjuk Wiki-n elég szűkös az infó róla ...

spqr1 2012.05.02. 23:59:14

@popocatepetl:
En is ettol felek.
Egyik blogjaban arrol panaszkodik,hogy 20 kilo felesleg van rajta.
Dolgozz,sportolj,ne a jobboldalt szidd,te hitvany alak!

negondolkozz!majdénmegmondom! 2012.05.03. 00:01:35

Nem vitatkozom, ebben te vagy a szakértő. :)

"na meg a mérhetetlen ostobaságról és sötétségről."

spqr1 2012.05.03. 00:05:00

@csatoimi:
Aaa,nem er annyit az egesz.Nagyobb orom azt latni,ahogy itt nyuglodik.Kiesett az szdsz,lassan csak elfogy a karterites is,kenytelen lesz ketkezi munkabol megelni.
Ahhoz keves,hogy jobb helyekre irjon,vagy a HH-ben szerepeljen.Maradt neki ez az alja foglalkozas.

komplikato 2012.05.03. 00:05:39

@w650: Ő Tollaskígyó személyesen.

Amidazophen 2012.05.03. 00:06:08

Lezsák is csak egy f@sz - de a legnagyobbak közül ám!

w650 2012.05.03. 00:08:14

@popocatepetl: Na popóka, elmegyek aludni, mert holnap is pénzt kell keresni valami valutaspekulációval. Te meg ott a falun,ráérsz a pajtában verni a ... billentyűket, holnap sincs, gondolom, mit csinálnod.

láplidérc 2012.05.03. 00:08:52

@negondolkozz!majdénmegmondom!: ne kenődj el. gyűlölködésben meg te vagy a jobb, magyar testvérem.

Pobjeda Rezső fémipari TMK-s 2012.05.03. 00:09:16

Gyurcsány Ferenc az utolsó reménységünk, ne engedjétek bántani elvtársak. Tönkre akarják tenni a náci fideszesek szegény jóembert! De mi kiállunk mellette, mert a munkás bére az égre kiált!

w650 2012.05.03. 00:10:27

@komplikato: kösz, ez valami lezlilőrinc-galaxis? Ebből kimaradtam.

csatoimi 2012.05.03. 00:12:50

@spqr1: Azért megnyugodna a lelkem, ha egyszer legalább képen törölhetném! De hátha a kurucusok kiderítik, hogy ki is a féreg!

komplikato 2012.05.03. 00:13:48

@w650: Mondhatni, Inka isten volt.

vau · http://www.holdkomp.hu 2012.05.03. 00:14:37

@komplikato: az a Ketzalkoatl. Ő csak egy látens kisebbrendűséggel küzdő homi (akinek elvisszük a pézét).

komplikato 2012.05.03. 00:16:29

@csatoimi: Tudja a fene, értem a felháborodásodat, de nem túl erőszakos vagy drasztikusak a megoldásaid, már ha ezek megoldások?

Szerintem semmi baj a Székely Himnusszal a parlamentben, emlékeim szerint máskor is előfordult már ott, én csak simán mocskos képmutatásnak tartom azok részéről akik annyi kárt okoztak a felvidéki vagy erdélyi választások megpiszkálásával, és olyan jó emberek támogatásával, mint Tőkés kartárs, aki kint most igen "népszerű", hogy finoman fogalmazzak.

Azúrkék égbolt (törölt) 2012.05.03. 00:16:44

Miféle patkány gúnyolódik nemzetek himnuszán? Ember vagy te egyáltalán, zsidó féreg?

2012.05.03. 00:18:52

@komplikato:

Jó éjt Mindenkinek!

Egy uccsó kérdés. Inkább tedd fel magadnak:
Te ezzel a fazonnal értelmes vitát akarsz folytatni?
Azt hittem a szélmalmok ideje lejárt.... :))

komplikato 2012.05.03. 00:19:00

@vau: Tudja a fene, olyan rég volt, alig emlékszem :D

komplikato 2012.05.03. 00:24:06

Amúgy csak nekem maradt ki a Székely Himnuszos hírek és blogok részben, hogy akkor azért a Magyar Himnusz volt, ugye?

vau · http://www.holdkomp.hu 2012.05.03. 00:24:14

@Azúrkék égbolt: nem is értem, azonnal dunába kéne lőni az olyan parasztokat, akik másik népet pocskondiáznak, nem?

pástétom 2012.05.03. 00:24:34

Jó kis ügy ez a mai Magyarországon. Jól el lehet méltatlankodni, meg csámcsogni rajta napokig. De pl. az UD Zrt. megfigyelés kontra Dávid Ibolya ügyet alaposan elhallgatta a sajtó. Hogy a megtépázott, de (ideig-óráig) még mindig jobbára független igazságszolgáltatás végűl kimondta: az nonszensz, hogy az áldozatból lesz bűnös, a szervezkedőből meg a kárvallott. Agyonhallgatta mindenki, pedig egy mocskos allatomos kis hatalmi ügy volt ez, egy fontos mérföldkő a hazai közéletben, de ugyan kit érdekel ma ez, amikor gumicsontként itt van a székely himnusz meg gyurcsány szakdolgozata???

tcom 2012.05.03. 00:25:23

Ki hiszi el, hogy a fideszes szalonnácik lelkiismeretük miatt iktatták be a székely himnuszt?
Itt kérem hatalmas harc folyik az egyre növekvô, elszegényedô réteg megszólításáért. Folyik a szüntelen harc a Jobbik szavazóiért. A nyugdíjvédelmi megbízott vonal már nem releváns. A szélsôbalos retorikával nem lehet szavazókat gyülyteni, akkor amikor már csak a levegô vétel adót nem vezették be. A fideszes kánaán nem következett be.
Nem a Székely- himnusszal van a baj, hanem avval akik énekelték.

vau · http://www.holdkomp.hu 2012.05.03. 00:25:34

Nem értettem a publicitást, de rájöttem, hogy a kurucinfon főoldalas.

Zerwikaptur - Hármat egy csapásra! 2012.05.03. 01:00:22

"Mi az üzenete a Székely himnusznak az elnökavatási ceremónián? Az, hogy pont leszarjuk a szomszédaink és a nálunk fejlettebb és kulturáltabb világ véleményét."

Turbomagyarkodás helyett turboszervilizmus. Erre nem lehet mit mondani, ez pofátlan. Mert a szomszédainknak és a "fejlettebb világnak" mindíg minden körülmények között igaza van, mi? Pont mint 1920-ban, akkor is milyen faszán meghúzták az új határainkat!
Mi keressük az ő kegyeiket mindenben, még a jelképek szintjén se merjük egy kicsit is magyarok lenni, vagy a történelmünket felvállalni, mert akkor repül a koki meg a saller. Elvégre történelme csak a "fejlettebb és kulturáltabb világ"-nak lehet, ugye? Minden egyéb minimum fasizmus!
Miért nem maradtunk akkor a Szovjetunió kebelében, elvtársak? Azok aztán megáljt parancsolnának a Székely himnusz éneklésének és hasonlóan veszélyes soviniszta cselekményeknek.

És ennek semmi köze nincs ahhoz, hogy orbánék nyilvánvalóan szarul kormányoznak. Egy ilyen poszttól tisztességes ember elhatárolódik.

Rwindx 2012.05.03. 01:08:57

@Zerwikaptur - Hármat egy csapásra!:
Nem kell mindig mindentől elhatrárolódni. Elég az ha kijelentjük hogy ami mocsok az mocsok, ami hazugság az hazugság és ami undorító az undorító és nem vitatjuk mert magunk is részévé válunk. Ennyi szerintem elég, nem csak a poszttal kapcsolatban.

Herr Vissarionovich (törölt) 2012.05.03. 02:13:50

@pástétom: mit hazudozol te féreg?

" az UD Zrt. megfigyelés kontra Dávid Ibolya"
nem figyelték meg dávid ebolát, nem vállalták el a megbízást.
de ha elvállalták volna, abban sincs semmi törvénytelen. te is elmehetsz bármelyik magánnyomozó céghez, és megbízhatod őket, hogy keressenek xy-ra terhelő adatokat.
volt ebolára terhelő vagy sem? ha nem lett volna, akkor nem szarik be.

szóval milyen áldozatról beszélsz te?
meg milyen megfigyelés?
itt egyedül fideszeseket és csányit hallgatták le az MSZP-sek a titkosszolgálatokat törvénytelenül felhasználva.

" még mindig jobbára független igazságszolgáltatás végűl kimondta: az nonszensz, hogy az áldozatból lesz bűnös, a szervezkedőből meg a kárvallott"

első fokon egy 2006-os vérbíró nonszensz, nyílt politikai állásfoglalással felérő ítéletéről van szó.
nem sokáig lesz már bíró vasvári csaba, aztán amikor ő is galamusos lesz, mint cserni, akkor majd lehet független igazságszolgáltatásról beszélni.

másodfokon el fogják ítélni a jogerősen párttolvajokat, mert ismét bűnt követtek el.

", pedig egy mocskos allatomos kis hatalmi ügy volt ez"
nem. az az volt, amikor az MSZP (szili kati) törvénytelen segítségével ellopták az MDF-et az alapítóktól. tudod, amikor olyan nonszensz dolog történt, hogy a többség kizárta herényit, erre az odament egy szaros papírral, hogy de hát ők zárták ki ezt meg ezt meg ezt.

elkaptad a dávid-ebolát. tudod miből lehet tudni, mi ez első tűnete? a herényi káró...

WhyCantITouchIt? 2012.05.03. 02:41:13

Jómagam is úgy vélem, hogy ez, és sok más (rovásírásos helységnévtáblák wtf!?) csupán felesleges performanszok, és a mostanság igen divatos "magyarkodás" része. De!

Az az érvkészlet amit a szerző használ, az vmi felháborító.

Ciki magyarnak lenni? Igen?
Azt azért érdemes tudni, hogy ahogy kis hazánkban, ott a világ szinte minden pontján, az újságírói vélemény közel sem egyenlő a közvéleménnyel, a mezei polgárok véleményével. Tessék megnézni egy, a hazánkról szóló cikk kommentjeit, általában ellentétes a szerző véleményével.
Mindenki döntse el maga, kinek a véleményére ad.

"Mi az üzenete a Székely himnusznak az elnökavatási ceremónián? Az, hogy pont leszarjuk a szomszédaink és a nálunk fejlettebb és kulturáltabb világ véleményét."

Ez ám az egészséges identitástudat. Ez a másik irány, a nem "magyarkodó" irány?
Liberálisaink a nagy önmarcangolás közepette elfelejtették, hogy a liberalizmus nem híve az eleve elrendeltetésnek, ennek ellenére foggal körömmel ragaszkodnak a hierarchia legalsó fokához, amiből persze nem szabad kitörni.

IP gyűjtögető 2012.05.03. 02:49:13

@balkon-úr: Kanada-e hol-e van-e te mérsélkelten szerencsés? (súgok: Amerikában) Amerika nevű ország nincs, az egy kontinens, ami két szubkontinensre (Észak- és Délamerika) oszlik. De hogyha a hatelemi az felétek már túlképzésnek számít...

vakka-makka 2012.05.03. 04:37:14

Magyarok egy szerves magyar néprész himnuszát énekelték? Hihetelen. Ilyan a civilizált világban elő nem fordulna.:))

Akinek fáj, bármilyen magyar nemzettest himnusza, annak nem a himuszát (nem a látókörét, nem a nemzeti öntudatát), hanem az ánuszát kéne alaposan kitágíttatni, néhány oláh jobbággyal!

csatoimi 2012.05.03. 05:01:42

@komplikato: "Erőszakkal" lettek függetlenek Koszovóban is, ezekkel a neoliberális tetvekkel is csak ezt lehet, illetve ez a helyes út! Mástól nem félnek ezek, csak a poftól . . .

bruhahahahihihi 2012.05.03. 06:15:22

Hú de gyűlölöm azt a nagy határon túli és Székely seggnyalást. Már a székelykáposztát is megutáltam!!!!
Szarok a Székelyekre, Szarok Trianonra..egy életem van a határon belül és az is szar, egyre szarabb ennek a Rohadék Fidesz bandának és a Kis nemzeti Szarcsimbóknak köszönhetően aki 20 éve a hatalomért harcolt és csak uszitott gyűlölködött, hazudott, lopott csalt...!!!!
A Székelyek az egy külön Nép.. NEM MAGYAROK.!!!!és hogy pont magyarul " röfögnek" szőrőstalpú létükre, hát az egy dolog.
Erdély mindíg is egy önálló fejedelemség volt!!!!!
Orbán menjen oda fejedelemnek majd beleállítják a vasvillát a Székelyek ha ott csinálja az uszítást!

tomwar 2012.05.03. 06:16:30

@popocatepetl: Nos, nem emlegettem serton egyetlen csaladtagodat sem, szuleidet is beleertve, tehat jogosan vartam volna el, hogy te se tedd.
A velemenyemet kritizalhatod, sot el se kell fogadnod, de ahhoz anyamnak semmi koze.
Mellesleg biologia oran nagyon nem figyeltel, ha a szulocsatornat a belrendszerrel kevered...
Tudod ahhoz, hogy megserts, nagyon-nagyon keves vagy.

Landauer Szilárd 2012.05.03. 06:27:19

Hogy a határon túli magyarok ,mit gondolnak? Megmondom. Én is az vagyok. Azt is tudom, mit gondol a többségünk. Azt, hogy erre semmi szükség. Nem kell Erdélybe exportálni a magyar belpolitikát és ellentétet szítani az itteni magyarok és a románok között. Nekünk ez a fajta magyarság nem kell. Nem kell az újpogányság, a szkíták, a táltosdob, a rengeteg babonaság, jóslás, ezotéria, ordítozás a Kárpátia koncerteken, szinte semmi amit ma Magyarországon a mélymagyarok produkálnak. Nekünk a magyarság teljesen mást jelent. Adyt, Arany és Petőfi költészetét, igazi Istenbe vetett hitet, nem visszaélést az Ő nevével, több gyermeket, szelídséget, szeretetet, nem kiforgatott történelmet, el sem tudnám mondani, annyira különbözőek vagyunk és annyira különbözően gondolkodunk.Semmi közünk a Magyarországon folyó mindenütt jelenlevő "dögöljön meg a zsidó meg a cigány" mentalitáshoz, de igazán semmi ! A mi szeretetünk nem mások gyűlöletén alapszik. Mit is énekelnek a Magyar Parlamentben, "Ne hagyd elveszni Erdélyt Istenünk." Milyen Istenünk, van ma Magyaroszágon élő embernek Istene ? Egy csekély kissebbségnek van, de a hatalmas többségnek nincs Istene, csak istenei, a pénz, a welness, a kényelem... Bálványai vannak. Milyen Erdélyt, ahol 6 millió román ember él? Soha nem voltunk képesek belakni a területeinket, mert nem született elég gyermek. Kényelem, az önfeláldozás hiánya... Ezért fogunk eltűnni a Kárpát-medencéből. Önpusztítás, ez a mai Magyarország. Ébredjetek már fel...

bruhahahahihihi 2012.05.03. 06:33:23

ROHADT KORRUPT FIDESZ BANDA!!!!!!!!!!!!!!!! EZEKET MAJD KORMÁNY VÁLTÁSKOR NEMCSAK ELSZÁMOLTATNI KEL, HANEM VÉRESEN LESZÁMOLNI VELÜK !!!!!!!!!
MINÉL ELŐBB MEG KELL DÖNTENI A DIKTATÚRÁT, mert a Fidesz (ÁDER BUGA JAKAB) választási törvényével nem lehet demokratikus úton leváltani ezt a SZARHÁZI bandát!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

zum trucc 2012.05.03. 06:56:16

@Landauer Szilárd: Ok, rokonszenves írás, de azért még rágyúrhatnál az antiklerikalizmusra. Inkább a wellness, mint a papi pedofília. Például.

bruhahahahihihi 2012.05.03. 06:57:27

ROHADT KORRUPT FIDESZ BANDA!!!!!!!!!!!!!!!! EZEKET MAJD KORMÁNY VÁLTÁSKOR NEMCSAK ELSZÁMOLTATNI KELL, HANEM VÉRESEN LESZÁMOLNI VELÜK !!!!!!!!!
MINÉL ELŐBB MEG KELL DÖNTENI A DIKTATÚRÁT, mert a Fidesz (ÁDER BUGA JAKAB) választási törvényével nem lehet demokratikus úton leváltani ezt a SZARHÁZI bandát!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
A Határon túli " hálás" Bérszavazókkal, a buszokkal utaztatott, lefizetett szavazókkal,...a lakcim bejelentőkkel és a Fidesz választási csalókkal.....NEM KELL VERSENGENI 2014 BEN, NEM KELL MEGVÁRNI A 2014 ET.
MINDENT VISSZA KELL CSINÁLNI AMIT A FIDESZ BANDITÁK CSINÁLTAK..ÉS ELZAVARNI AZ ÉVEKRE " BEÜLTETETT" -poziciós Fidesz bérmunkásokat!

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2012.05.03. 07:04:58

ma déltájt mind köptek egy slájmosat. "
azt te teszed...

pjm 2012.05.03. 07:07:26

Csak a pontosság kedvéért: Nem engednek a negyvennyolcból! (nem a huszonegyből, az más játék)

Karipapa01 2012.05.03. 07:09:49

A MAGYAR PARLAMENTBE miért nem a MAGYAR HIMNUSZT (így nagybetűvel!) éneklik a képviselők, miért a székelyt? A Szózattal együtt? Én nem székely vagyok, hanem magyar. Én tartom el, mi magyarok tartjuk el verejtékes munkával az egész parlamentet nem a székelyek és nem érdemeljük meg, hogy egy ilyen fontos és ünnepélyes alkalommal, mint a Köztársasági Elnök beiktatása a saját himnuszunkat hallgassuk a székely helyett? És akkor még két-három álmagyarkodó itt túráztatja a pofáját és mindenkit libsikomcsiz, akinek ez nem tetszett. Basszátok meg, menjetek székelyföldre és hallgassátok ott a székely himnuszt.

val 2012.05.03. 07:19:44

@bruhahahahihihi: Mondd, csak ez a "ROHADT KORRUPT FIDESZ BANDA!!!!!!!!!!!!!!!!" a hivatalos liberális válasz a Székely himnuszra? :)

▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒ 2012.05.03. 07:21:39

Ocsmány populista szavazatgyűjtés. Mire volt jó ez? Ezzel csak ártanak.

hexa 2012.05.03. 07:36:44

@Karipapa01: "A MAGYAR PARLAMENTBE miért nem a MAGYAR HIMNUSZT (így nagybetűvel!) éneklik a képviselők, miért a székelyt? A Szózattal együtt? "

Azokat is elénekelték. A Székely himnusz pedig (a gyengeelméjűek kedvéért) a szétszakított magyarság összetartozását jelképezi.

De az ugye nem zavart, mikor izraeli kitűzővel lófráltak liberálisaink (igen, a fideszből is) az Országgyűlésben? Olyan 2010 környékén? Hmmmm? Az ugye nem volt baj?

Landauer Szilárd 2012.05.03. 07:54:17

HAGYJUK EZEKET A FIZETETT BÉRSZAVAZÓKAT, MEG HATÁRON TÚLI BUSZOKAT. HA VALAKI AZT HISZI, ERDÉLYBŐL HAJLANDÓ VALAKI ÁTMENNI BUDAPESTRE EGY TÁL LEVESÉRT, SÚLYOSAN TÉVED ÉS FOGALMA SINCS AZ ERDÉLYI VISZONYOKRÓL. ÉN ÉLTEM 38 ÉVET ERDÉLYBEN ÉS 4 ÉVET MAGYARORSZÁGON. TUDOM MI VAN ITT IS ÉS OTT IS. NEM KELL HITELESNEK TEKINTENI EGY BLOGBEJEGYZÉSEN ALAPULÓ BUSZOS LEGENDÁT. SZATMÁR ÉS BIHAR MEGYÉBŐL SENKI NEM MENT PESTRE SEM TÜNTETNI, SEM SZAVAZNI. JA, VOLT EGY BUSZ, ERDÉLY KÉPVISELETÉBEN, DE AZ 50 EMBER, NEM TÖBB. MÉGIS MIVEL LEHET AZT MAGYARÁZNI, HOGY 1.600.000 MAGYAR EMBER ÉL ERDÉLYBEN ÉS MÉGIS CSAK 200.000 KÉRT ÁLLAMPOLGÁRSÁGOT ? ŐK NEM MAGYAROK TALÁN ? DE IGEN, CSAK ELUTASÍTJÁK AZT AMI MA MAGYARORSZÁGON FOLYIK ÉS NEM AKARNAK EGY OLYAN ORSZÁG POLGÁRAI LENNI, AHOL PERCENKÉNT VÁLTOZIK MINDEN ÉS ELKESEREDETTEN SZEMLÉLIK, MI LETT EBBŐL AZ ORSZÁGBÓL. OLYANNAL IS TALÁLKOZTAM, AKIT ANNYIRA MEGALÁZTAK MAGYARORSZÁGON, HOGY ÖRÜLT, HOGY NEM ODA SZÜLETETT. EGYÉBKÉNT SEMMI GOND, TÖMEGESEN KÖLTÖZNEK VISSZA ROMÁNIÁBA, AKIK EGYKOR KIVÁNDOROLTAK. NAGYON SAJNÁLJUK MAGYARORSZÁGOT, ELKESEREDETTEN NÉZZÜK KÍVÜLRŐL MI VAN OTT. HALLGATJUK A BESZÁMOLÓKAT, VISSZATÉRT MAGYAROKTÓL. VAGY SZÉLSŐSÉG, AMIVEL EGY ERDÉLYI MAGYAR NEM TUD AZONOSULNI, VAGY LENÉZÉS. FÁJDALMAS ÉS IGEN SZOMORÚ KÉP. TALÁN MAJD EGYSZER... EGYSZER TALÁLKOZHATUNK.

l3v1 2012.05.03. 08:03:07

"De az értelmes többség alighanem előre néz, és azt látja, hogy abban az országban, ahol élnie kell, most ferdébbek lesznek a tekintetek, amelyek reá szegeződnek a neve hallatán."

Az lenne hasznos, ha nem egy napizeje blog mindenttudó írója mondaná meg, mit és hogyan gondol egy külhoni magyar. Fogalmad sincs róla. Különben, nézz körül a világban. A magyarok saját magyarságukat és akármilyen szerény összetartozási véleményüket nagyságrendekkel visszafogottabban nyilvánítják ki úgy általában, mint sokan mások.

Ez persze nem jelenti azt, mint ahogy az ellenkezőjét sem, hogy a parlamentben énekeljék a Székely himnuszt. De azt teljes mértékben el- és visszautasítom, hogy te mondd meg, hogyan vélekedik a témáról egy külhoni magyar, és az implikált viselkedésmódot is (i.e. fülét-farkát behúzva beolvad és kussol - kösz nem).

Lukszovát 2012.05.03. 08:20:13

Vannak olyan személyek akik sosem voltak magyarok és nem is lesznek az ilyeneknek sérti a fülét a székely himnusz de ez nem baj mert tíz milió emberből nem lehet mindenki MAGYAR !!!!!!!!!!!!

Hertelendi 2012.05.03. 08:22:55

@Landauer Szilárd: Mellébeszélsz!
Azt mond meg, ha valaki Romániában él, ott adózik, akkor miért akar beleszólni a magyar belpolitikába? Semmi vesztenivalója nincs, hisz az ostor rajtunk csattan és nem rajta. 200.000 ember el tud dönteni egy parlamenti választást. Legyenek magyar állampolgárok, de szavazzanak Romániában!

Cseresznyéskert 2012.05.03. 08:24:37

Ócska tápos hüéye buzi, aki ilyet ír a székely himnuszról. Háromszéki székelyként mondom, kapd be, barom. A mi himnuszunkat ne baszogasd egyszer se, hülye állat. Ha eddig is azzal foglalkoztunk volna, hogy a románok miről mit gondoltak volna, akkor engem már rég Popescu Adriannak hivnának, nem Barta Szabolcsnak. A mocskos szájadat egyébbe törüljed, ne a mi himnuszunkba, amit egyébként rendes magyar ember (nem az ilyen szarrágó, mint te) ott és akkor énekel, amikor akar. Hajrá Székelyföld és hajrá székelyek, hajrá Háromszék!

Hertelendi 2012.05.03. 08:26:38

@Lukszovát: Hülyegyerek, attól lesz valaki magyar, hogy hallgatja, énekli, szereti a székely himnuszt? Nem attól, hogy itt él, itt dolgozik, itt fizet adót, itt neveli a gyerekeit?
Szarom le a székely himnuszt és ezt magadnak is köszönheted az ilyen barom kommentek miatt!

láplidérc 2012.05.03. 08:32:24

@Lukszovát: mert te azt majd eldöntöd, hogy ki a magyar, igaz? adok tippet, bejáratott módszer: az összes itt élő nem-magyart törvény erejével kötelezzük, hogy varrjon a ruhájára valami rikító színű szövetdarabot, na?

Hertelendi 2012.05.03. 08:40:58

@Cseresznyéskert: Ha székely vagy, mi a faszt keresel itt? Otthon harcolj az autonomiáért és ne itt ugass bele a belpolitikánkba!
Kurvára nem érdekel, hogy hogyan hívnak, örülj, hogy itt lehetsz! Azért magyarul akár meg is tanulhattál volna!

Karipapa01 2012.05.03. 08:42:22

@hexa: nem zavart! Nagy ívben szarok bele, hogy ki milyen kitűzőt visel. Alkalmanként én is hordok kitűzőt egy kis magyar címert vagy a kokárdát és igencsak nehezményezném, ha valaki ebbe beleszólna. Én hordom, én ügyem, de ez más téma. A Köztársasági Elnök beiktatása igenis ünnepi aktus és nem minden nap van. Nem pont itt kell demonstrálni a nemzeti összetartozást, vagy egyet nem értést (például mire volt jó, hogy a szocialisták távol maradtak?), erre még van 5x365nap! Akkor kell! Sőt! Akár minden nap! Csak úgy "a gyengeelméjűek kedvéért" ! Arról nem is beszélve, hogy ez nem nagyon hajazott Áder János beszédére, ami jó is volt, ünnepi volt és főként igazodott a jelenlegi helyzethez. Itt végképp beigazolódott, hogy nem csak a szocialisták meg az LMP-sek tudnak elbaszni egy ünnepi aktust, hanem a FIDESZ is! Gyönyörű egy társaság ez mind!

pirimogyoró 2012.05.03. 08:42:53

@Researcher: "Művelődjetek, magyarellenes férgek!"

Ezt írod azoknak a magyaroknak, akik nem értenek egyet, hogy a parlamentben a székely himnuszt énekelgetik? Aki magyar és itt él, mitől is lenne magyarellenes? (Legfeljebb a hülyék miatt szégyenkezik, mint magyar.)

Ez csak költői kérdés, mert erre te nem tudsz válaszolni és másra sem.

tomwar 2012.05.03. 08:43:15

@Lukszovát: Nekem nem serti a fulem, de nem tartom allami esemenyhez tartozonak.
Az elszakitott teruleteken elo magyarsag a mai politikaban csupan egy bab szerepet tolti be, sajnos.
Elvarom a koztarsasagi elnoktol, a miniszterelnoktol, hogy tegye tiszteletet MINDEN elszakitott teruleten, es felelos politizalassal tegyen az ottani magyarokert, ahogy az itthoniakert is.

Cseresznyéskert 2012.05.03. 08:47:00

Ja és aki azon morfondírozik, hogy mi közünk Magyarországhoz és a Parlamenthez: köcsögök, csak mert a határt arrébb tették a fejünk felett, nem nyalunk a románoknak, hűek maradtunk az anyaországhoz. Számunkra pontosan annyira fontos Magyarország, mint Székelyföld, mert a mi lelkünkben a kettő egy és ugyanaz. Egy pesti szarrágó ripacstól nem várom, hogy ezt megértse, de ez van, szarháziak.

A tököm tele van a hülye dumátokkal, azzal, hogy azt hiszitek, akkor rúghattok belénk, amikor akartok. Egy ilyen székely himnusz becsmérlésért nálunk simán bele lehet szaladni egy véletlenül ottfelejtett éles bicskába, csak szólok, hogy érjen titeket váratlan meglepetés:)) Aki a székelyekkel kikezd, az is jóval kezd ki, mindesetre:)

Ja és még annyit, hogy le vagytok szarva, puhány idióták. Székelyföld és a székely himnusz akkor is létezni fog, amikor Magyarországot rég beszántották és eladták a környező, baráti, tök jóindulatú országoknak...mert az anyátokat eladnátok két fillérért, nemhogy az országot a fejetek felül:

Na főjjetek a levetekben, viszlát:)

pirimogyoró 2012.05.03. 08:49:58

@Cseresznyéskert: Majd megfogadjuk a te székely ajánlatodat és bekapunk valamit, mert neked nem tetszik, hogy mi nem értjük, hogy a magyar köztársasági elnök beiktatásán, a magyar parlamentben mit keres a székely himnusz?
Azt gondolom, mindent a maga helyén!
Egyébként semmi bajom a székely himnusszal és a székelyekkel még kevésbé, ha nem olyan bunkók, mint te itt.

barkas11 2012.05.03. 08:51:10

Valójában a székely hímnuszt nem a magyar parlamentben, hanem a románban kellene elénekelni, hiszen székelyföld románia része és magyar lakossága Bukarestbe adózik. Ha valaki a magyar nemzet összetartozásáról beszél igaza van, de ennek a jelképe a nagy magyarország alatt megírt magyar hímnusz. Egy Budapesten vagy akár Győrben élő magyarnak mi köze van a székely hímnuszhoz? Ezzel az erővel Benyovszky Móricz jóvoltából a madagszkári hímnuszt is elénekelhetnénk.
Ez az egész nemzet érzelmi cirkusz, ha tetszik ha nem, a külhoni magyarok átveréséről és szavazataik megszerzéséről szól. Emellett a Fidesz ezzel a magatartásával leplezni próbálja azt, hogy belülről tele van a pártjuk korábban kevésbé nemzetieskedő bolsevistákkal és 3/3-as ügynökökkel. Kérdés, hogy televízión keresztül a határontúli magyarság ebből mit érzékel?

histar007 2012.05.03. 08:52:05

Posztoló te nyilván elfordítod a fejed, amikor Piros-Fehér-Zöld zászlót látsz. A Himnuszt sosem énekelnéd, és a nemzet mint megnevezés sem hagyná szád. Talán leginkább európainak érzed magad. És szégyennek érzel minden nemzeti megnyilvánulást. Húzd csak be füled farkad, hogy a megvetettek/kitaszítottak országába születtél. Magyar nyelven is csak azért írsz, mert ebben a suttyó országban nem beszélnek elegen idegen nyelvet. Szerintem hozzál Londonba mosogatni!

láplidérc 2012.05.03. 09:01:11

@histar007: a harmadik szavadnál abbahagyhattad volna, mert onnantól kezdve az egész semmi más, csak rosszindulatú feltételezés, ami rólad nagyon sokat elmond, a másikról semmit.

pirimogyoró 2012.05.03. 09:01:22

@histar007: Magyarország egy suttyó ország? Frászt. Csak van egy trágya, tolvaj vezetése, amely minden akar.
Ha meg olyan suttyó, akkor miért ide és miért nem egy szanszkrit fórumra irogatsz, te nyelvzseni? :))

Egyébként de furi, amit írsz :)) A magyar posztoló azért ír egy magyar posztot, mert feltételezésed szerint nem tud idegen nyelvet?
Ja. Parlamentbe székely himnusz, posztba meg angol. Na, mi kell(ene) még? :)

gazell16 2012.05.03. 09:01:41

Társulok Cseresznyéskert barátomhoz:
Minden tápos félvér "magyar" bekaphatja a csepeli pufajkas ivadék szaros seggének mocsingjait
Kevesek vagytok ti hozzánk székelyekhez, műdalostól vagy nélküle. helyesebben gazdagabban szebben beszélünk, nem beszélve a lelkünkről. Ti semmit nem értetek ebből a himnuszéneklésből. Egoista, magánakvaló, szánalmas bevándorlók vagytok a kárpátmedencében mind ahányan irtok. NEm miattataok vagyunk magyarok vagy székelyek de szégyelljük magunkat helyettetek is. Szokás szerint mi visszük el a teher nagy részét az elismerést el sem várjuk már a szolgalalkűektől odaátról
Köszönöm annak aki becsempészte a székelyhimnuszt, aki nem érti azt nem jegyzik a nemzet listáján. Pont
Éljen Marosszék is !

Hertelendinek: sajnálattal közlöm, ébredj fel: Te nem tudsz beszélni helyesen magyarul csak ugy gondolod. Tevedsz tápos.

UI: Azoknak meg akik megvédték és megértik ezt az egészet azoknak egy virtuális fejbiccentés és egy szivbol jovo köszönet, a fenti tápozás ratok nem vonatkozik.

Landauer Szilárd 2012.05.03. 09:04:51

@Hertelendi: A ROMÁNIAI MAGYAROK N E M ISMÉTLEM N E M SZAVAZNAK MAGYARORSZÁGI ÜGYEKRE. AZÉRT MERT ÁLLAMPOLGÁROK, ATTÓL MÉG NINCS SZAVAZATI JOGUK, CSAK HA ÉRVÉNYES LAKCÍMKÁRTYÁVAL ÉS KÖVETKEZÉSKÉPPEN ÁLLANDÓ MAGYARORSZÁGI TARTÓZKODÁSI HELLYEL RENDELKEZNEK. NA TUDOD KI FOG MAGYARORSZÁGRA KÖLTÖZNI, HOGY SZAVAZHASSON... S E N K I ! ! !

Karipapa01 2012.05.03. 09:08:31

@Cseresznyéskert: "Egy ilyen székely himnusz becsmérlésért nálunk simán bele lehet szaladni egy véletlenül ottfelejtett éles bicskába, csak szólok, hogy érjen titeket váratlan meglepetés:)) Aki a székelyekkel kikezd, az is jóval kezd ki, mindesetre:)"

Így szoktuk ezt tesókám a családban is :-) Egyébként senki nem becsmérelte a magyar himnuszt, ami neked, mint MAGYARNAK fájhatna. Sőt! A székely himnuszt sem! Ez a mese arról szól, hogy az említett himnusz nem oda való volt! Igen csak sajnálom most azokat a székely embereket és mély részvétet érzek irányukban, akiknek a kommentedet olvasva leég az arcukról a bőr.

Sadist 2012.05.03. 09:09:40

@barkas11: "Kérdés, hogy televízión keresztül a határontúli magyarság ebből mit érzékel?"

Semmit. Örülnek, hogy Orbán foglalkozik velük, most is biztos örülnek neki, hogy a Parlamentben a székely himnusz szólt.
Tavaly voltunk kint Erdélyben, családi apartmanban szálltunk meg, esténként vacsoránál beszélgettünk a családdal. Nem bántásképp, de gőzük nincs a magyar belpolitikáról, ők csak azt látják, hogy milyen fontosak Orbánnak és a sleppjének. Amikor kint voltunk, pont akkor ment ki a fővezér valami előadást tartani, úgy ment az egész konvoj, mintha üldöznék őket. Mondott egy jó kis beszédet, aminek az erdélyiek örültek, aztán húzott vissza Magyarországra és ugyanúgy szarik rájuk. Azt akarják már nagyon elérni, hogy az a kinti pármillió magyar rájuk szavazzon, és utána Mikola szavaival élve húsz évre minden eldőlne ebben az országban.

tusuanzen 2012.05.03. 09:17:10

és mit keres az izraeli kitűző a magyar parlament alakuló ülésén?

M. Péter 2012.05.03. 09:25:10

@hagyma: Azt hogy a szerző keveri a szólásokat. A 21-et kivágni szokás, a 48-ból nem engednek.

herut 2012.05.03. 09:26:07

@csatoimi: A legtipikusabb példája vagy,amiért ezer éve szenved az ország.ÖSSZEFOGÁS,BÉKESSÉG,egymás tisztelete,MŰVELTSÉG .Mond ez neked valamit?
Aki nem ugyanazt a mantrát hajtja,mint te az ballib féreg,takarodjon,stb.Kiadod magadból a keserűséget,a kilátástalanságot és másra hárítasz.Tipikus.Csakhogy ezzel nem oldódik meg semmi,ha érted mire gondolok.

bruhahahahihihi 2012.05.03. 09:27:35

@Cseresznyéskert: Húúú ,de büszke vagy a "három székre":))) hehe
..nálunk mindenűtt minimum 4 szék van az ebédlőben.
Félre a tréfával...Maradjatok a "háromlábú székecskéteken" Romániában. Adózzatok ott és szavazzatok a Romániai választásokon.
Hagyjatok minket békén az erőltetett " magyarkodásotokkal" meg kettős állampolgársággal ( amiért 20 ezert fizettek a fidesz és Kdnp-s csalók egyes romániai településeken, mert tömjén Zsolt a nemzeti Gonosz törpének megígérte, hogy bármi áron is 500.000 szavazót biztosít a fidesznek 2014 re)
Székely az székely és nem magyar!!!!! Saját nemzeti himnuszotok van. Danarásszátok csak ott..és vigyétek minél hamarább "fejedelemnek" oda magatokhoz a Nemzeti magyarkodó köpönyegfogató, csaló, hazug Felcsúti Suttyót! Az passzol a Székelyekhez!

tusuanzen 2012.05.03. 09:30:22

@pirimogyoró: szinte minden Mszp képviselőn(de kurva rövid az emberek memóriája)

hammer 2012.05.03. 09:30:29

Kit érdekel, hogy mit gondolnak a románok, szerbek,szlovákok...?! Miért kellene nekünk megfelelni a románok , szerbek, szlovákok elvárásainak...?! Annyira komcsi, ciki és teljesen haszontalan magatartás ez az önfeladó, etnomazochizmus. Ha nem éneklik el a székely himnuszt, akkor majd szeretni fogják Ádert a románok, szerbek, szlovákok? Frászt. Szóval az oláhoknak, rácoknak, tótoknak pont azt kívánom amit ők nekünk. Csak pont annyit :) .

bruhahahahihihi 2012.05.03. 09:30:47

@Sadist: igen...mert 20 ezert fizettek a fidesz és Kdnp-s csalók egyes romániai településeken, mert Tömjén Zsolt a nemzeti Gonosz törpének megígérte, hogy bármi áron is 500.000 szavazót biztosít a fidesznek 2014 re). Csak a szavazatuk kell...leszarják a határon túliakat különben.
Ez olyan mint a határon belűl becsapták a nyugdíjasokat , mert a szavazatuk kellett és most Orbán és bandája leszarja a nyugdíjasokat..sőt..lop is tőlük!!!!!

pirimogyoró 2012.05.03. 09:31:00

@gazell16: Nos, akik -akár székelyek, akár nem - más országban laknak, élnek, adót fizetnek - azok ugyan miért ugatnak bele a magyar belpolitikába? Ráadásul egy honi magyar blogban magyarokat szidtok...

Én nem ismerek személyesen székelyeket, de képzeld el, ha rajtad és Cseresznyéskertnek álcázott trágyadombszájú barátodon keresztül kéne bemutatnom őket, mit is tudnék mondani rólatok?

Becsméreljetek minket a manna.ro-n, ha nem tetszik a véleményünk, ígérem, nemigen fogunk hozzászólni :)

pirimogyoró 2012.05.03. 09:36:52

@tusuanzen: Aha, álmodban :) Nyilvánvaló, hogy aki MSZP-s, az zsidó is, legalábbis a te olvasatodban és akkor már duplán lehet utálni. Ha kitalálnád, hogy ők emellett pl. még cigányok is, akár három legyet is üthetnél egy csapásra :) Feneketlen gyúlöletteli, boldog, szép napot kívánok Neked! Mára is.

Karipapa01 2012.05.03. 09:39:28

@bruhahahahihihi: Ne haragudj, de te is csak általánosítasz. Nekem vannak székely barátaim, páran már itt élnek velünk, a többiek ott maradtak. Közöttük is vannak szájtépő idióták és olyanok is, akik tudnak gondolkodni. Ugyanúgy, mint Magyarországon, vagy mint itt ebben a blogban. Csak őket könnyebb megvezetni hamis ígéretekkel, meg kedvezményekkel éppen a trianoni történelem miatt. Kérlek, hogy toleranciát tanusíts, ne ítélkezzél általánosan, mert te sem leszel különb, mint azok a gazemberek, akik öncéluan hülyítik ezeket az embereket.

dbeata 2012.05.03. 09:41:14

Szerintem az, hogy valaki elénekli a székely himnuszt, azzal nem pozicionálja magát fasiszta és irredenta közé.

Én a problémát inkább abban látom, hogy ez a jelkép, amely a magyarság összetartozásának jelképe kellene hogy legyen, most a megosztás és szavazatelszívás céljára lett felhasználva (azaz megbecstelenítve). Randa dolog ez a politika.

"All in all it's just another brick in the wall"

www.youtube.com/watch?v=fvPpAPIIZyo

kismag 2012.05.03. 09:42:25

Ilyen aljasan gyalázó írást már régóta nem olvastam – talán mert keveset járok az Inda blogjain.

A székelység a magyar nemzet legrégibb és legértékesebb része: már itt voltak Árpád honfoglalása előtt, és a török hódítás és a Habsburg elnyomás idejében megőrizték a magyarság magját az önálló Erdély fejedelemségben. És jövőben is így lesz, onnan fog feltámadni a magyar nemzet a mostani aléltságából. Ezért kell támogatnunk Székelyföld autonómiáját! Megérdemlik hogy saját himnuszuk legyen, és nagyon helyes hogy a Magyar Parlament elénekelje a Székely Himnuszt, tisztelegve ezzel, az erőszakkal elszakított testvéreink előtt, mert ahogy azt „hexa” tisztán megmondta, a magyarság összetartozását jelképezi.

Logan Grimnar 2012.05.03. 09:42:35

Szerintem jó volt, hogy elénekeltéák a székely himnuszt. Idegenszívűeknek meg lehet fröcsögni, a bánatos kutyát sem érdekli a véleményük.

kzoltana 2012.05.03. 09:43:37

Mivel Áder nem tiltakozott a giccshimnusz miatt, feltehetjük a kérdést: mi várható tőle?
Biztatnánk Ádert, ha nem tartanánk attól, hogy újra megvezetnek bennünket, hogy ez nem más, mint szerep.
www.vagy.hu/tartalom/cikk/2187_az_otodik_elem

Dr.Rekettyés László 2012.05.03. 09:44:01

Nagyon sok külföldi csodálkozik azon, hogy miért tart ez az ország ott, ahol. Ha elolvasnák ezeket a kommenteket, valószínűleg utána már nem is lenne több kérdésük...

kallisz 2012.05.03. 09:46:00

Ez kétségtelen egy kis "malőr" volt, mármint a székely himnuszra való rázendítés, de nem kell mindjárt az első napon ennyire nagy és Európa összes demokráciáját megrengető balfogásnak tekinteni... valakik elkezdték (voltam már ilyen helyen, pedig ott azon a helyen, nem laknak székelyek...de valaki rázendített és voltak követők..én nem ismerem a szövegét..annyira irredenta lenne?) és ott a Parlamentünkben vannak valóban, akiknek jólesik ezt a nótát fújni (mennyi erdélyi származású képviselőnek sikerült bejutni, már ez is elég) a többi meg követte...Számukra nem a beszéd volt a fontos (azon meglepődtek picit), hanem ez volt egy kis sajátos elégtétel, egy kis "hazai íz", nem kell ennek semmi jelentőséget tulajdonítani, maga Áder sem fogja ezt túldimenzionálni. Az Áder beszéde pedig tényleg abszolút jó volt minden korábbihoz fideszes szónoklathoz képest (már amit az utóbbi időben megszokhattunk) és önmagát is meghaladta, ami most helyénvaló is, szerintem. Nagyon merem hinni, Ádernek jót tett az európai levegő, az ottani pol. kultúra, (ezt mi nem láthatjuk innenről a tv-ben) és valóban nemcsak szavakban fogja képviselni a nemzet egységét, amire tényleg olyan jó lenne törekedni... Nem beszélt sem jobb, sem bal oldalról, semmi ilyen..ellenben szó volt a nyugatos polgári demokráciáról, (amihez ő ragaszkodik, úgy érzékelem, mindennek dacára) ezt senki nem emeli ki, nem emlékeznek erre a fordulatra?
De nem lesz könnyű dolga, annyi biztos.

segabor 2012.05.03. 09:49:58

Ezt a posztot kár volt megírni, tényleg. Mint ezt a kommentet.

nósumifan 2012.05.03. 09:50:33

"Lezsák uram, maga megbolondult, vagy direkt provokál?"

Lezsák uram megbolondult, ÉS direkt provokál.

gazell16 2012.05.03. 09:52:24

Köszönj@pirimogyoró: Köszönöm a kulturalt hozazszoalst, igy en is igy valaszolok
Alapjaiban mas kontinensen elunk, nem ertem miert zavar barkit is ha valaki ket himnuszt enekel , mindketto nemzeti ossztartozast szimbolizalva
MErt jelen pillanatban az a faramuci helyzet h Erdely nagyobb min Mo teruletilege s megkockaztatam lehetseges h legalabb annyi magyar el ott mint itt
Nagyon sajnalnam ha netes trollkodasrol mutatnal be engem barkinek is, hasonloan megtehetnem en is ezt az egesz magyarsagrol kulfoldon forditvan nekik amiket itt irnak a nemzetietlenek. MEgse teszem
masreszt nem kerunk a bemutatasbol, az marad a szemelyes talalkozas es peldaerteku elet szemelyes peldajan at Halistennek az en barataim igazi barataok, valamiert ezt nem tapasztalom Magyarorszagon pedig tizeneve itt elek
Nem magyarokat szidtunk hanem az arulokat
Ez oylan mintha a kutyafalkba bekerul 3 ruhes es tetves bolhas aki raadasul ingyen elelmet kovetel es a vadaszaton tavol levo tarsaikat lefarkasozna hisz azok a farkasvideken koborolnak taplalekszerzes celjabol. Nos marha ez a faradt viszontagsagos bator kutya hazater es a ruhest leruhesezi akkor nem a tobbi kuyta riohesezte le hanem az arulot
Arulokkal diszkreten banni ongyilkossag
Az arulas az az emberi faj legszegyenteljesebb tulajdonsaga
NEm ohajtok hitvitata nyujtai ki magyar s ki nem, de egyertelmu neha barmit mond a szo.
Egyszer tisztan megfogalmazta valaki: Az a magyar akinek fáj Trianon
Nincs mit hozzafuznom

rockseiaXLL · http://nemfasza.blog.hu/ 2012.05.03. 09:54:14

Én azt nem értem, hogy a kun himnuszt miért nem énekelték el? Vagy a hun himnuszt? Vagy a cigány himnuszt? Kazáriai rovásírással miért nincs kiírva minden település neve a település-határon? Vagy hun rovásírással? Vagy avarul? Vagy roxolánul?

3x 2012.05.03. 09:54:57

@balkon-úr: Hát ez az! Mitől különbek a székelyek mint pl a vajdaságiak? Csak mert van ún. "Székely" hinmuszuk? Tulajdonképpen kirekesztés a székely himnusz eléneklése a magyar parlamentben.

Karipapa01 2012.05.03. 09:55:55

@kismag: "Megérdemlik hogy saját himnuszuk legyen, és nagyon helyes hogy a Magyar Parlament elénekelje a Székely Himnuszt, tisztelegve ezzel, az erőszakkal elszakított testvéreink előtt, mert ahogy azt „hexa” tisztán megmondta, a magyarság összetartozását jelképezi."

Úgy van. Sokszor! Lenne rá alkalom bőven. De nem itt és nem most. A magyar himnusz is jelképezi a magyarok összetartozását, még jobban, mint a székely, hiszen ők is magyarok, minek ide két himnusz. Mindennek meg van a helye! A Köztársasági Elnök beiktatása nem a Székelyföld autonómiájáról szól! ami lehet az Elnök Úr tevékenységének fő iránymutatója, de azért itt lennének más feladatai is bőségesen! Elsősorban a Nyali Pali bácsi által lerombolt hivatali tekintély helyreállítása! És, ha ez a székelyeknek nem fontos, hát...

drover(fanyul társa) 2012.05.03. 09:57:23

Én például teljesen meghatódtam tegnap a daloláson..
Olyan szép volt például amikor a tudathasadásos nemzetiségi horvát Navracsics meg a szlovén Rogán, vagy a friss elnök, a határmenti osztrák Ader kitrillázta hogyaszongya: "csabaaaakiráááályfiiiii..."
Meg a még jelenlévő sváb, tót, és egyéb szláv vezetéknevűek.Nem beszélve a magyarosítottakról.
Röhejes egy ország ez. Beteg.
Pfejj...

3x 2012.05.03. 09:58:41

@kismag: "A székelység a magyar nemzet legrégibb és legértékesebb része".

Légyszíves magyarázd már el ezt a vajdasági barátaimnak, adok telefonszámokat!

Karipapa01 2012.05.03. 09:59:07

@3x: "Hát ez az! Mitől különbek a székelyek mint pl a vajdaságiak? "

Ti vajdaságiak most maradjatok nyugton, mert ez egy piár dolog. Egyébként is kevesebben vagytok. Majd, ha ez a székely dolog el lesz intézve ti jöttök. Az is lehet, hogy előtte a felvidék..

rockseiaXLL · http://nemfasza.blog.hu/ 2012.05.03. 10:00:46

@gazell16: Nem magyar, akinek nem fáj Etelköz. Te erről egy szót sem szóltál, nem raksz Nagy-Magyarország+Etelköz matricát az autódra, úgyhogy ne pofázz itt, te aljas idegenszívű hazaáruló rohadék geci!
Dögöljenek meg a besenyők, különösen a Besenyő Pista bácsi, a főgeci!

3x 2012.05.03. 10:01:29

@Karipapa01: :) oké, hivom is a haverjaimat, hogy nyugi... :)))

(त्वष्टृ) (törölt) 2012.05.03. 10:06:31

@csatoimi: Ó te szegény, szegény ember. Mindennek híján vagy.
Én anonim vagyok és maradok, nem én fenyegettem mást azzal, hogy meggyilkolom, nem én kértem fel a közösséget lincselésre, nem én írtam uszító gyűlölködéseket.

Sajnállak, mert közlöd velem, hogy eredeti neven fröcsögsz, Facebookon is fenn vagy. Úgy ordítasz kidüllesztett mellel amíg valaki fel nem keres és be nem rúgja.
Mert az ilyen szegény ostobák, mint te azok, akik a vállalhatatlan véleményeket vállalják,saját korlátozottságuk okán képtelenek elhallgatni és egész életükben a hátukon fog csattani az ostor. Nagyon szánlak téged. Te leszel az első aki másokat kész bántani, de te is leszel az első aki el fog bukni.

drover(fanyul társa) 2012.05.03. 10:13:00

@rockseiaXLL:
Na ez az. Akinek fáj Trianon, az kerese meg az menjen el és hugyozza le Ferencjóska , meg azon - mostanában magasztalt és mosdatatott - kriptaszagú, pókhálós politikusok sírját akik belevitték az országot az első világégésbe.Aztán utazzon le Kenderesre és ugyanezt csinálja meg a a lovastengerészével is, aki még a maradék reményt is elbaxta arra, hogy egyszer valami is visszacsatolásra kerüljön így vagy úgy..

Karipapa01 2012.05.03. 10:16:27

@(त्वष्टृ): "...Én anonim vagyok és maradok..."

Hagyd már ezt az "anonim" dumát, Nem az a lényeg, hogy ki mondja, nem vagyunk politikusok, csak egyszerű kommenterek. Az a lényeg, hogy van egy ember, akinek van egy véleménye. Elmondta, rendben, lehet egyetérteni, vitatkozni, bármi. Ezzel a baromsággal csak szétoffolod a posztot és igen remélem, hogy a többiek nem mennek bele ilyen ökör vitába. Nem erről szól a blogbejegyzés és ha te más témákról akarsz beszélgetni, akkor csetelj a faszbukon, vagy nyiss magadnak egy blogot.

◄ ♥♥♥ Niki ♥ cica ♥♥♥ ► 2012.05.03. 10:22:52

Amúgy kutyát nem érdekli, hogy mit röfög húsz balfék zsidó, mi tetszik nekik és mi nem. Csak szítják maguk ellen a tüzet, hiszen ebből élnek. De láttunk már olyat a történelem során, hogy elvesztették az uralmat a kizsákmányolt és lenézett goj népek felett.

Biztos van mp3 lejátszójuk, hallgassanak klezmert amíg a gazdanép énekel, aztán lehet élősködni tovább...

Sir Galahad 2012.05.03. 10:28:48

A székely himnusz eléneklése egy udvariassági gesztus volt a határon túli magyarok felé - ennyi, és nem több. Ha nem tetszik a "fejlett világnak" vagy a szomszédos országok kormányainak, akkor nem tetszik. Van egy csomó más dolog is, ami nem tetszik, meg olyanok is, amik nekünk nem tetszik náluk, mégsem áll meg a világ.

Karipapa01 2012.05.03. 10:31:38

@◄ ♥♥♥ Niki ♥ cica ♥♥♥ ►: "Amúgy kutyát nem érdekli, hogy mit röfög húsz balfék zsidó, ...."

Csak örülhetünk annak, hogy ilyen szorosan kapcsolódó jellegű hozzászólásod volt az egyébként "a székely himnusz eléneklése a Köztársasági Elnök beiktatása alkalmával" tárgykörű bloghoz. Részemről csak gratulálni tudok (remélem a többiek is ezt teszik), csak így tovább. Nagyon jó vitapartner vagy, hozzánk túl jó, ezért kérlek keress magadnak valami kulturáltabb blogbejegyzést. Sírva fogunk tőled búcsúzni!

Puncás Margit 2012.05.03. 10:37:50

Ezt úgy mondják, hogy a székelyek faszával verik a csalánt.

R_Gábor 2012.05.03. 10:38:07

@Harpi:
"bepozicionálta magát ezzel a Székely himnusszal, valahova az irredenta és a fasiszta közé, félútra"

Mi is a gond a Székely himnusszal? A székelyek fasiszták, vagy mi?

Kockagolyó - a legjobb csúszógömb (törölt) 2012.05.03. 10:44:00

@◄ ♥♥♥ Niki ♥ cica ♥♥♥ ►: Szép megfogalmazás, ez a lényeg. Néha előbújnak a föld alól, fejbeverik őket, aztán elégedetten visszakúsznak a mélybe a cérnametéltek. Jól van ez így, minden a helyére kerül.

Kivlov 2012.05.03. 10:45:18

Szánalom, hogy valakinek szúrja a szemét egy Székely Himnusz a Parlamentben...

Doktor Kotász 2012.05.03. 10:49:24

Nekem a székely himnuszról az a véleményem, hogy fogalmam sincs mi az, mert amikor először hallottam, rákérdeztem, hogy mi az, és leugattak, hogy milyen magyar vagyok. Na akkor el is döntöttem, hogy leszarom a székely himnuszt, mert az a retardáltak külsősége, mint a kokárda. Azt például régen hordtam, de ma már szégyelleném felvenni, mert kisajátították.

2012.05.03. 10:52:43

@Kivlov:

Csak a zsinagóga környéki belterjes hordának szúrja, de hát ők sportként űzik a hungarofóbiát. A zsindex meg közli az elmebajukat, mert ugye nincs sajtószabadság.

Doktor Kotász 2012.05.03. 10:52:47

@◄ ♥♥♥ Niki ♥ cica ♥♥♥ ►: Te az a pórnós vagy, aki a Magyar Gárdában masírozott?

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2012.05.03. 10:55:09

"Magyarország nevében Orbán és bandája"

Pozicionáltad magad ezzel az egyetlen sorral is.
Buta, gyűlölködő, posztkomcsi vagy.

Székely himnusz = irredentizmus, fasizmus

Bravó! Egyszerűbb vagy, mint egy faék.

Vezérigazgató elvtárs 2012.05.03. 11:02:45

Maroknyi székely
jobb ez mint Hatikva... !!!

(a dallamot tudjátok)

:)

dunaparti 2012.05.03. 11:03:37

A Székely himnusznak semmi keresnivalója a parlamentben. Egy célja lehetett: akinek tetszik a határon kívűlről, jöjjön szavazni ránk 2014-ben. Mi Orbánék ilyen fasza gyerekek vagyunk, hogy ezt kornyikáljuk, nem feledkeztünk meg róla.

Doktor Kotász 2012.05.03. 11:03:59

@malacz69 rezignált: Nekem semmit nem mondott a szövege, mert Csabakirályfiról szólt, akiről sokat agyaltam, hogy ki lehet, de kiderült, hogy nem is létezett.

Mellesleg nem is volt a nevében a himnusz szó. Szóval nem is himnusz, csak egy primitív vers parasztoknak. Utólag zenét is komponáltak hozzá.

yatumux 2012.05.03. 11:04:26

@Doktor Kotász:

Nem véletlen a neved. Az ítélet nálad előre elkészül ahogy látom.

Tipikus nihilistának tűnsz aki nem túl sikeres és emiatt frusztrált.

Írj nekem 10 szót amiben hiszel és fontos számodra és elnézést fogok kérni a kemény szavaimért.

Ja és az evés, sör, maszturbálás, és a romkocsmák, dohányzás, stb nem érvényesek.

Köszi !

Tibor

az utolsó bögreharcos 2012.05.03. 11:05:39

Gratulálok elvtárs, a posztért jár a bögre és egy Munkás-paraszt Hatalomért Emlékérme!!

Sőt, Kohn-Bendit jelezte, hogy jutalomként küld néhány kisfiút!

yatumux 2012.05.03. 11:10:08

@dunaparti:

Félsz mi ? :) hogy a határon túliak egyszer bele tudnak majd szólni az erőviszonyokba.

Tudod a magyar történelem talán legnagyobb tragédiája hogy az elitt, képzett, lojális magyarság főleg külföldön él.

Szálasiék majd Rákosiék majdan a ruszkik és végül, de nem utolsó orban Kádár barátotok gondoskodott róla, hogy nagyon sok, túl sok igaz értelemben nemes ember lépjen le.

És maradtatok Ti nekem, nekünk.
Kohászok, zsellérek, népi ülnökök gyermekei.

yatumux 2012.05.03. 11:12:15

@yatumux: Orban az utolsóSorban akart lenni esküszön nem Sigmund szólt belőlem ! :)

De vicces :)))

Karipapa01 2012.05.03. 11:14:27

@Kivlov: "Szánalom, hogy valakinek szúrja a szemét egy Székely Himnusz a Parlamentben..."

Szánalom ide, szánalom oda, igen, szúrja. Áder Jánost nem erdélyi vajdának választották, hanem Magyarország Köztársasági Elnökének! Az *ÉN* Köztársasági Elnökömnek és nem vagyok székely! Mi köze van ehhez a székely himnusznak? Én azt látom ki belőle, hogy a FIDESZ a már pártfüggetlen embert, Magyarország legnagyobb közjogi méltóságát arra figyelmezteti, hogy a mi kutyánk kölyke vagy bazmeg, nem ám elbaszod a cementet a betonunkból !!! Ott nekünk szavazóink vannak! Teszik ezt a barátai, harcostársai. Szegény Áder! Elérte a maximumot, amiben amit talán még gyermekkori álmaiban sem reménykedhetett: Magyarország első embere lett! Valószínüleg nem lesz már belőle mozdonyvezető, ürhajós vagy Nobel-díj várományos, ezzel ő is tisztában van. Az is tény, hogy végül is a FIDESZ (Orbán) emelte ide és ezzel tartozása is van, több, mint egy szimpla svájci-hitel. Azt nem értem, hogy ezt miért pont a beiktatása alkalmával kellett a pofájába törölni, miért nem lehet egy "magánbeszélgetésen"? Miért kell erre elbaszni egy a számára nagyon fontos ünnepi alkalmat? (Meg azon emberek kedvét, akik reménykednek abban, hogy végre tiszteletreméltó vezetőnk lesz). Ez a tüske ebben az emberben élete végéig megmarad. Mire jó ez?

dunaparti 2012.05.03. 11:17:40

@yatumux: A te Orbánodnak már régen közzé kellett volna tenni az utolsó népszámlálás eredményeid! De még neki sem kezdtek, nem szeretné ha megtudnák, milyen kevesen vagyunk, mennyien leléptek ebből az országból az ő diktatúrája alatt!

Pobjeda Rezső fémipari TMK-s 2012.05.03. 11:18:47

Gyurcsány Ferenc az utolsó reménységünk. Ő nem engedte volna, hogy nácik dalolásszanak a parlamentbe. Miért nem az Internacionálét énekelgetik amikor a munkás bére az égre kiált?!

Kutchek (törölt) 2012.05.03. 11:19:54

Nem tudom mi a gond.
Az Internacionálé után megtanulták a Székely himnuszt is. Ilyen szelek fújjnak. Ha a vuvuzelázással lehetett volna több szavazatott szerezni akkor azt adták volna elő.
Felesleges ennyire irredentázni, fasisztázni. Nem azok.
Örüljünk, hogy egyelőre nem kínai sárkánnyal vonatozták körbe a Tisztelt Házat, petárdázás közben!

yatumux 2012.05.03. 11:20:02

@Karipapa01:

Léci megnézhetleh a fészbukon ?

Annyira kiváncsi vagyok,(szociológia) hogy hogy nézhet ki egy ilyen bárdolatlan, trágár, proli.

Bocs a műveletlent kihagytam.

Legalább annyit tudhatnál hogy a székelyek a magyar nemzet szerves részei.

Még neked is. Akát tecccik akár nem ez egyre jobban így lesz.

Nem érted, nem is fogod. Dolgozz, adózd és csak fogadd el.

Ha bármikor ideges leszel pld sportolj.

Kb ilyen stressz levezető technikák jutnak eszembe.

Légy jó és add meg a neved kérlek !!!
Látnom kell az arcod ! :)

Még egy kérdés Szüleid foglalkozása

köszi !

Mentolosmájkrém 2012.05.03. 11:21:57

Minden tiszteletem a várkonyoké, ök is a magyarsag resze, de amikor egy magyar közjogi meltosagot iktatnak be a hivatalaba, akkor esetleg es ha nagyon muszaj, akkor lehetne a magyar Himnuszt enekelni?
Persze csak akkor, ha nem egy ilyen 600+-os blogfolyamot akarunk letrehozni.
Engem inkabb az erdekelne, hogy Lezsák Sándor mit keres a Parlamentben?

yatumux 2012.05.03. 11:23:09

@dunaparti:

Csalódást kell keltenem benned.

Ki nem állhatom Orbánt.

Te szerinted tényleg diktatúra van vagy csak lúzer vagy, nem sikerülnek a dolgok az életedben nincs kivel szexelned és emiatt dühös vagy az olyan emberekre akik nem ugyanazt gondolják mint te.

Please reconsider this one...

yatumux 2012.05.03. 11:25:17

@Kutchek: Egy normális ember.

Engem már felbosszantottak így kezdek én is személyeskedni.

Kösz a nyugodt hangot és a humort.

Kollegák a fenti kettővel többre mennénk...

Anselmo 2012.05.03. 11:25:18

Gondolkodtam, mit lehetne mondani azoknak akik itt a székely himnuszt, illetve annak eléneklését gyalázzák, de nem tudom, érdemes-e bármit is mondani nekik.

dadddd 2012.05.03. 11:25:47

A szocik azért mentek ki, mert ismerik a szövegét.

Anselmo 2012.05.03. 11:27:07

"Kicsiny hazánk most egy fokkal cikibb lett, mint volt. Egy soviniszta kis pattanás Európa alfelén."

El lehet innen menni.

pirimogyoró 2012.05.03. 11:27:29

A sértődött székelyeknek: nem a székelyekkel van a probléma és nem a székely himnusszal.

Mindent a maga helyén! A magyar parlamentben egy köztársasági elnök beiktatásán nincs helye. Azt sem követeli senki (itt legalábbis), hogy a román parlament a székely himnuszt játssza.
Hadd legyen jogunk nekünk, itt élő, itt dolgozó és itt adózó (értsd: kifosztott) magyaroknak elmondani a véleményünket arról, hogy a megkérdezésünk nélkül, a valamikori 2/3-ra hivatkozva, vagy már arra sem, a magyar kormány nekünk nem tetsző dolgokat művel.
Vagy arról akartok meggyőzni minket, hogy akik nem értenek egyet a kormánnyal és veletek, mi mind zsidók, komcsik és ellenségek vagyunk?
Az a legérdekesebb számomra, amikor már a székelyek is zsidóznak.
Székely zsidók nincsenek? Őket is utáljátok? Ez elég nagy hiba.

AzHofi 2012.05.03. 11:30:06

Mit fáj nektek a Székely himnusz a parlamentben, amikor trágárkodnak sőt káromkodnak, pocskondiáznak, egymás szavába kiabálnak, röhögcsélnek, alusznak, keresztrejtvényt fejtegetnek ezek az akasztófavirágok háromszázan abban a majomparádéban.

Frizuravarjú 2012.05.03. 11:30:59

@pirimogyoró: Ahol magyarozni, székelyezni lehet, ott zsidózni is.
Amilyen az adjon Isten...

Reterro 2012.05.03. 11:31:41

Azért elgondolkodtató, hogy a székely himnusz probléma, de az nem sok embert zavar, hogy a magyar állampolgárság miatt a szomszédban az embereket megfosztanak jogaiktól

www.szabadujsag.com/hirek/koezeleti-hirek/6330-gubik-laszlo-levelet-kapott

dunaparti 2012.05.03. 11:34:02

A Fidesz által hangoztatott "centrális erőtér", amennyiben politikai és nem fizikai jelentését nézzük: az ország irányítása egy személyben összpontosul. Magyarán diktatúra.
A szex nem tartozik ehhez.

Mentolosmájkrém 2012.05.03. 11:36:49

@Kutchek: ott a pont.:o)
Politikai kurvak kaptak egy uj madam-ot.

Karipapa01 2012.05.03. 11:39:14

@yatumux: "Léci megnézhetleh a fészbukon ?"

Hát ott nem nagyon megy a dolog, de a kedvedért regisztrálok, feltéve, ha nőnemű vagy!

"Annyira kiváncsi vagyok,(szociológia) hogy hogy nézhet ki egy ilyen bárdolatlan, trágár, proli.

Bocs a műveletlent kihagytam."

Nem a külső számít, a lélek. Különben meg miért vagyok bárdolatlan, trágár? Egy-két szóban, ha lehetne...

Egyébként nemrég felhívtak telefonon. Miután felvettem, a hívó a következő kérdéssel indított: "kivel beszélek?". Mondtam neki, hogy most már senkivel és letettem a telefont.

pirimogyoró 2012.05.03. 11:41:41

@Frizuravarjú: "Ahol magyarozni, székelyezni lehet, ott zsidózni is.
Amilyen az adjon Isten..."

A "székely" elnevezés sértés? Akkor hogy nevezhetünk benneteket, akik velünk veszekedtek, mert mi a magyar himnuszt szeretnénk hallani a magyar parlamentben?

MIx 2012.05.03. 11:42:23

Már csak azt várom, mikor vésik a parlament homlokzatára rovásírással az intézmény nevét.

Erről az esetről egy MSZMP taggyűlés jutott eszembe (és eszébe juthat még kb 810 ezer embernek): a taggyűlés végén el szokták énekelni az Internacionálét. Hát elég borzalmas volt, alig lehetett röhögés nélkül kibírni. De akkor ilyen világ volt, a taggyűlésen mindenki komolyan beszélt a legnagyobb baromságokról, de utána kiscsoportban mindenki röhögött rajta.
Na, egyszer a nótafa a szovjet himnuszt kezdte el, s a társaság kénytelen volt végigmakogni.

Amit Lezsák tett, durva, primitív megbecstelenítése a magyar állam szimbólum rendszerének. Bizonyára tanítani fogják a diplomáciai iskolákban, mint elkerülendő, borzalmas negatív példát. Lezsák úr kinyilvánította alkalmatlanságát és bunkóságát.

Karipapa01 2012.05.03. 11:45:11

@MIx: "Amit Lezsák tett, durva, primitív megbecstelenítése a magyar állam szimbólum rendszerének. Bizonyára tanítani fogják a diplomáciai iskolákban, mint elkerülendő, borzalmas negatív példát. Lezsák úr kinyilvánította alkalmatlanságát és bunkóságát."

:-)
Szerinted ezt magától tette, vagy esetleg ösztönözték?

genghis 2012.05.03. 11:48:47

aztat szeretnem megkerdezni a kedves osmagyaroktol, mikortol aktual politika valami is mikortol tortenelem?
Miert dongetjuk a mellunket az elcsatolt teruletekert amik mara mar tortenelem?
Mivan ha jon a got faszi es kikovetelt egy vizsgalobizottsagot hogy atbasztak a vezerek a marek fuvel vizzel miegyebbel es a teruletre jogos koveteleseik vannak?
Vagy benez a titus pullo kisunokaja hogy valamelyik nyari honaprol elnevezett tsaszar elvtars igazabol nekik adta a dunatol deli fekvesu-akkoriban pannonianak nevezett teljes teruletet egy sikeres hadjaratert cserebe?
esetleg keretnenk karpotlast a mongoloktol a tatarjarasert?
netan genetikai vizsgalatot orszagos szinten, hogy dunaba lohessuk az itthagyott dzsingisz fattyakat?:D Meg hogy hazakuggyuk a vajk altal behurcibalt nemet karvaly-tokes lovagok leszarmazottait?
hamegman olyan kibebaszott osmagyarok vagyunk akko hogy jon ide ez a nyugati vallas ez a keresztenyseg vagy mijaszosz?
a samanok rogyasszak ratok az eget kedves kepmutato oskereszteny osmagyarjaim...
arra mar gondolni sem merek, milenne ha kiderulne hogy szegeny idegenbe szakadt szekely tesvireink kozott is vannak pl liberalisan gondolkodok, netan zsidokkal keveredettek.
meg az egy folgon elo tesokkal sem tudtok bekeben elni, mindenki aki nem tancol a keresztenyi samandob rigmusara libsi-zsido-cigany-buzi, deportalasra var, mit kezdenetek meg egy rakas idegennel?:DDD

Kivlov 2012.05.03. 11:52:28

@Karipapa01:
A székely az egy nemzetiség a magyarságon belül. Kvázi mint egy palóc vagy hasonlók. Csak határon kívülre szakadtak a hozzád hasonló halvérű, f*szok miatt 90 évvel ezelőtt...

pirimogyoró 2012.05.03. 11:55:46

@Kivlov: Én is olvaslak. Ha ez a probléma, miért nem jöttök haza?

yatumux 2012.05.03. 11:56:08

@genghis: Te szerencsétlen Bozgor !

Azok a magyarok MÉG ott élnek ! A Testvéreink !

A Családunk !

Tudom hogy a saját családodért Te nem állsz ki, de hagyd azokat akik elég erősek és bátrak hozzá.

Te nem látsz ki az ATV-ből.

Az hogy liberális vagy akár meleg valaki az nem jelenti azt hogy hű hazafi.

Ez csak a Te fejedben él.

Én nem szeretem a fideszt és orbánt különösen nem szeretem.

Itt is vannak barátaim, ott is vannak.

A Fideszben is vannak zsidók, melegek, liberálisak, szélsőjobbosok, de baloldaliak is.

Túlzol mert így könnyebb neked... egyszerűbb...

Karipapa01 2012.05.03. 11:57:52

@genghis: "Mivan ha jon a got faszi es kikovetelt egy vizsgalobizottsagot hogy atbasztak a vezerek a marek fuvel vizzel miegyebbel es a teruletre jogos koveteleseik vannak..."

Most röhögni fogsz, de ez megtörtént! Egy szomszédos állam nehezményezte őseinknek ezt az eljárását. Ugyan nem gótok voltak, de a területre a mai napig is igényt tartanak. Ősi alapon!

Kivlov 2012.05.03. 11:58:49

@pirimogyoró:
Jöhetnének a hozzátok hasonló, antimagyar, szökevények helyére. a szép házaitokat, bankszámláitokat, hagyjátok itt nekik...

Rá Dios 2012.05.03. 12:00:09

Amennyire tudom, a Székely himnusz annyira székely, amennyire az Auchan-béli vietnami büfé kínai. Persze nem érdekes, hogy Pesten írták, 1921-ben, ettől még lehetne igaz, ha nem is igazi. Csak egy a baj: nehéz elhinnem, hogy valódi, tiszta érzelem van mögötte, amikor politikus veszi a szájára. Igaz ez persze olyan nagyon is eredeti dolgokra is, mint a Biblia. Az eredetiség nem garancia az őszinteségre, de a hiánya okkal ébreszt gyanút.

Karipapa01 2012.05.03. 12:07:38

@Kivlov: "A székely az egy nemzetiség a magyarságon belül. Kvázi mint egy palóc vagy hasonlók."

Soha senki nem vitatta !!!

"Csak határon kívülre szakadtak a hozzád hasonló halvérű, f*szok miatt 90 évvel ezelőtt..."

Hát igen: butaságot csináltam akkor, amikor felelőtlenül aláírtam a trianoni egyezményt! I'm sorry! Milyen hülye voltam, hogy nem téged hívtalak oda: oldd meg!

genghis 2012.05.03. 12:08:37

@yatumux:
:DDDDD
ez a bozgor ez valami osmagyarkeresztyen atok vagymi?
mellik magyarok elnek ott? azert az a majd'szaz ev nem keves sztem, olyan sok CSALADOD nem lehet mar talpon aki akkor mar elt.
Ammeg persze kibebaszott szomoru, hogy csaladokat szakitottak szet, de nem am csak ott, hanem eszakra is, nyugatra is meg mindenfele. A komcsi/naci deportalasokrol nem is beszelve. De ezeken a dolgokon nagyon ideje lenne tullepni.
ossze akarsz veluk borulni? no problemo, itt van nekunk egy darab egyesult europa, lassan innen oda, onnan ide lehet koltozni, kinek hogy tartja kedve.
elore kell nezni nem hatrafele sirva kopkodni, epiteni kell, nem leasni csontok utan-pusztan erre probaltam utalni.:)

meg aztan szeretnem ha meg valaki definialna nekem a hu hazafi jelentest-csak hogy tudjam miben nem egyezek vagy ha megis akkor tudjak valtoztatni.:)

pirimogyoró 2012.05.03. 12:09:22

@Kivlov: Te mit adsz nekik és főleg mit hagysz itt nekik? :)
Ez a baj veled és a hozzád hasonlókkal, hogy a normális, kulturált vitát csak hírből ismeritek, ha valaki más véleményen van, azt azonnal leköpköditek. Vagyis: nem vagytok vitaparnerek.
Személyesen nem is lehetne beszélgetni, mert a más véleményen lévőket agyba-főbe vernétek.

Karipapa01 2012.05.03. 12:11:42

@Rá Dios: "Amennyire tudom, a Székely himnusz annyira székely, amennyire az Auchan-béli vietnami büfé kínai. Persze nem érdekes, hogy Pesten írták, 1921-ben, ettől még lehetne igaz, ha nem is igazi..."

Muhaha... Az amerikai zászlót is Kínában gyártják! Ettől függetlenül nagyon tisztelik az amerikaiak. Különben igazad van....

pirimogyoró 2012.05.03. 12:11:42

@Karipapa01: "téged hívtalak oda: oldd meg!
"

Nem baj, ő majd most fogja megoldani :)))

genghis 2012.05.03. 12:13:18

@Kivlov:
:D
"Jöhetnének a hozzátok hasonló, antimagyar, szökevények helyére. a szép házaitokat, bankszámláitokat, hagyjátok itt nekik..."

emman a hazafias hos! te mar deportalnal is, aranyfogat huzogatnal? mert akinek itten bankszamlaja van az nem dolgozott meg erte? mert aki nem ugy gondolkozik mint te az nem ugyanakkora joggal el itt mint te?

Megha lenne bennem is hazafias erzet es hazaszeretet az ilyen emberek miatt szegyenlenem kimutatni, mert ez a gondolkodas baretom, nem civilizalt es egyszer mar megmutatta mire kepes...

Kivlov 2012.05.03. 12:13:51

@pirimogyoró:
Nekem nem kell itt hagyni semmit. Azt a zs szökevényeknek kellene...

Kivlov 2012.05.03. 12:14:54

@genghis:
akkor szégyelljed. majomparádé...

genghis 2012.05.03. 12:15:39

@Karipapa01: vegulis izraelnek osszejott...:DDD

genghis 2012.05.03. 12:18:10

@Kivlov: hat inkabb kondolkodo majomparade, mint ostobenko neonaci.
de meg nem keso, gondolkozz egy kicsit a logikatlan butasagok szajkozasa helyett! csak az elso alkalom faj egy kicsit!;)

pirimogyoró 2012.05.03. 12:18:26

@genghis: "ez a bozgor ez valami osmagyarkeresztyen atok vagymi?"

'A bozgor román kifejezés, jelentése: hazátlan. Pejoráló, lealacsonyító és bántó jelző.'

De azért ne sértődj meg :) Engem sem érdekel :))
A lényeg, hogy nyomjuk a székely himnuszt, ha akarjuk, ha nem, mert ha nem, akkor mi bozgorok vagyunk :)

Kivlov 2012.05.03. 12:19:28

@genghis:
gondolkodó? :D :D :D
neked is csak a levegőről kéne leszoknod...

pirimogyoró 2012.05.03. 12:23:12

@Kivlov: Hiányzott volna, ha nem zsidóznál. Mindig van pár valaki, aki benyomja a zsidógombot, hátha meg tud valakit sérteni. Én nem vagyok zsidó és nem sértődök meg, a zsidók meg miért sértődnének meg azon, hogy ők zsidók? :)
Te nem szereted őket és ők biztos nem szeretnek téged. Annyi a különbség köztetek, hogy ők nem kivlovoznak :)

genghis 2012.05.03. 12:23:25

@pirimogyoró: jajjhamman milyen osmadzsar az aki romanul szidalmaz engemet, az itten szuletett, itten adozo, bekesen kerodzo allampolgart?

"igyebeszelunk-e he? hat igybeszelunk-e he? a banan meg kilog a szankbul?"
:DDD

genghis 2012.05.03. 12:26:06

@Kivlov: :)
hat latod, ennyit a jezusi tanitasrol. en a gondolkodasra proballak ravenni teged, te meg a halalomat kivanod.
:)

Karipapa01 2012.05.03. 12:45:55

@pirimogyoró: "Te nem szereted őket és ők biztos nem szeretnek téged. Annyi a különbség köztetek, hogy ők nem kivlovoznak :)"

Óriási! Ez volt az egyik legjobb hozzászólásod! Ha nem nehezményezel érte, ezt más blogokon is idézni fogom, természetesen a megfelelő forrásmegjelöléssel ellátva!

pirimogyoró 2012.05.03. 12:51:08

@Karipapa01: Köszönöm Karipapa :) Természetesen azt csinálhatsz vele, amit akarsz, esküszöm, meg sem fordult a fejemben, hogy jogdíjat kérjek ;)
Eddig nem törekedtem a tökéletességre, de majd ezentúl jobban odafigyelek ;)

Frizuravarjú 2012.05.03. 13:00:16

@pirimogyoró: "A "székely" elnevezés sértés?"

Miért lenne az? A zsidó ellenben annak tűnik, reakciódból ítélve. Ki tehet arról, hogy a zsidó szitokszónak számít (persze csak akkor, ha nem a pénztárhoz kell járulni, mert ugye te is tudod, hogy ott nagyon gazdaságos)??

Frizuravarjú 2012.05.03. 13:02:22

zsidó zsidó zsidó zsidó zsidó zsidó zsidó zsidó zsidó zsidó zsidó zsidó zsidó zsidó zsidó zsidó zsidó zsidó zsidó zsidó zsidó zsidó zsidó zsidó zsidó zsidó zsidó zsidó zsidó zsidó zsidó zsidó zsidó zsidó zsidó zsidó zsidó zsidó zsidó zsidó zsidó zsidó zsidó zsidó zsidó zsidó zsidó zsidó zsidó zsidó zsidó zsidó zsidó zsidó zsidó zsidó zsidó zsidó zsidó zsidó zsidó zsidó zsidó zsidó zsidó zsidó zsidó zsidó zsidó zsidó zsidó zsidó zsidó zsidó zsidó zsidó zsidó zsidó zsidó zsidó

na?

Karipapa01 2012.05.03. 13:03:49

@pirimogyoró: Köszönöm!!
Egyébként pedig a (különben nem vagyok trágár) kurvaannyát a zindexnek azért, mert a legjobb és a legtöbb kommentet összeszedő blogokat veszi le a címlapról, miközben (utálom ezt a szót, mert olyan szíjjártós, de most itt muszáj alkalmaznom) minden hülye senkit nem érdeklő blogokat tart napokon keresztül életben! Gecik! és még inteligencs voltam! Mindegy, azt hiszem mi egy vágányon vagyunk, az apró részletektől eltekintve. Ezután figyelem a nickneved és köszönöm a hozzájárulásodat. Szép napot!

Karipapa01 2012.05.03. 13:05:40

@Frizuravarjú: hogy te milyen utálatos vagy...

Frizuravarjú 2012.05.03. 13:09:21

@Karipapa01: Nem igaz, csak kíváncsi.
De mindig elbújnak, ha érvelni kellene.

pástétom 2012.05.03. 13:17:21

Jó kis ügy ez a mai Magyarországon. Jól el lehet méltatlankodni, meg csámcsogni rajta napokig. De pl. az UD Zrt. megfigyelés kontra Dávid Ibolya ügyet alaposan elhallgatta a sajtó. Hogy a megtépázott, de (ideig-óráig) még mindig jobbára független igazságszolgáltatás végűl kimondta: az nonszensz, hogy az áldozatból lesz bűnös, a szervezkedőből meg a kárvallott. Agyonhallgatta mindenki, pedig egy mocskos alattomos kis hatalmi ügy volt ez, egy fontos mérföldkő a hazai közéletben, de ugyan kit érdekel ma ez, amikor gumicsontként itt van a székely himnusz meg gyurcsány szakdolgozata???

Karipapa01 2012.05.03. 13:39:37

@pástétom: igazad van "De pl. az UD Zrt. megfigyelés kontra Dávid Ibolya ügyet alaposan elhallgatta a sajtó. Hogy a megtépázott..." végső soron, de a megoldást ne itt várd! Ez a bloggereken, meg az internetes újságokon, blogposztolókon múlik! Ha mélyebben belegondolunk, Pali bácsit sem a bloggerek nyírták ki! A sok komment kényszerítette arra, hogy felvegye a kesztyűt, mert a blogger csak megírta, hogy ő mit gondol, a kommenterek viszont realizálták az emberek véleményét. Akár egy népszavazás! Közvélemény-kutatás. Ez nem gumicsont, az országban élő embereknek van véleményük és ez számít! Találj egy jó bloggert és akkor lehet, hogy megkövetik ezt az asszonyt. Különben sunáznám...

pirimogyoró 2012.05.03. 13:48:59

@Frizuravarjú: Ki erre élvez, ki arra :) Ha téged ez dob fel, hogy egyetlen szót ismételgetsz... Ebben sem kopik kevésbé az ujjad.

És milyen kis hatásvadász a felsorolásod végén az a "na?" :))

rockseiaXLL · http://nemfasza.blog.hu/ 2012.05.03. 15:54:45

@rockseiaXLL: Folyt.: palóc himnusszal, csángó himnusszal, jász himnusszal mi lesz?

(त्वष्टृ) (törölt) 2012.05.03. 16:49:06

@Karipapa01: Most képzeld el a következő szituációt. Egy mentsük meg a gyerekeket alapítvány estéjén zajlik egy vita egy távoli asztalnál. Vége a beszélgetésnek mire te odalépsz, először vagy hallótávolságban. Majd szabályosan kiosztod az asztalnál ülőket anélkül, hogy tudnád min vitáztak. Képzeld el, most te pont ugyanezt tetted.

Továbbá azzal, hogy bátorkodtál ezt megjegyezni csak te is "szétoffolod" a témát.

Igazad is lehetne, de megvan a nyomós okom amiért klaviatúrát ragadtam. Okom, amit te nem tudsz ezek szerint elképzelni. És kérlek ne játssz moderátort. Ez az egész beszélgetés kettőnk között értelmetlen, de a kommentelés korlátozott informatikai technikájának tudom be. A legjobbakat kívánom neked. Szívből.

Karipapa01 2012.05.03. 17:57:59

@(त्वष्टृ): "A legjobbakat kívánom neked. Szívből."

Én is neked! Szívből! Ha esetleg ellenvéleményen vagyunk, az nem azt jelenti, hogy ellenségek vagyunk, legalábbis az én olvasatomban. Szívesen vitatkozom veled más blogokon is, ha nem egyezik a véleményünk. Szép napot neked!

balkon-úr 2012.05.03. 21:23:00

Ha az idős Székely bácsikát megkéred, hogy énekelje el a himnuszt. Nagyon nagy meglepetést okozva egyeseknek, sőt sokaknak. Az "Isten áld meg a magyart" kezdetű dalt kezdi el énekelni, mert neki is az a himnusz.

kallisz 2012.05.04. 00:34:39

Lezsák talán tévedett, amikor az ünnepi aktus végén azt kérte, amit kért, hogy tehát a székely himnuszt is énekelje el az Parlament. Mint korábban irtam, nem mindenki számított erre a méltó hangvételű beszédre Ádertől, amibe most nagyon nehéz belekötni és az már a rosszindulat kategóriája. Lezsáknak súghattak, és ismerjük, nem volt képes mérlegelni a helyzetet. Nincs semmi baj a székelységgel (noha vannak itt hajdan priviligizált jászok, kunok, mégsem szoktak nagy múltjukkal kérkedni, ezt én jobban tudom, mint a mostanában a székely himnuszt éneklők, akik persze nem mindig székelyek... de most a himnuszukat fontos üzenetnek szánták, nyilvánvalóan!!Igen az volt, és politikai kiigazítás Áder János köztársasági elnök mérsékelt, határozott, és minden tekintetben szerintem kiváló beszédéhez, amiben kifejtette, hogy mihez fogja magát tartani..Őt nem fogja befolyásolni az egyéb, erről a házelnök döntött, de nem magától, azt gondolom. Ami pedig itt a kommentek hangnemét, a gyalázkodó személyeskedést illeti, ebben mélységesen csalódtam. Valaki a kulturált hangnemet, a kulturált vitát hiányolta, és talán rögtön megkapta a magáét..pedig Áder Jánosnak is ez volt az egyik tényleg nagyszerű gondolata, hogy nem kéne már egymás véleményét semmibe venni...itt persze a kommentelők egészen a végsőkig elmennek a gyalázkodásban, ez engem elborzaszt, persze vannak más fórumok is, ott is ez megy, (sokat hoz egyébként a blogtulajdonosnak is a konyhára...), de aki nem képes a korrektségre és rögtön kvázi ellenségnek tekinti, akár még le is hazaárulózza, lezsidózza, stb. stb. a másik kommentelőt, aki mondjuk esetleg éppen egy nemzeti kisebbséghez tartozik alapban, székely, jász, vagy kun netán, hát akkor nincs is miről itt vitatkozni, mert itt nem lehet érdemben véleményt sem mondani. Mindezt csak azért irom, hogy magam, aki a tanári pályán évtizedekig dolgoztam, nagyon bánt, hogy hova jutott az ország, nincs már tisztelet, egymás megbecsülése, amit
Áder a köszönet után a második helyen!emelt ki, mivel ő sem birja azt a hangnemet, ami a gyűlöletben éli ki magát, folyton az ellenségképet keresi. A mérhetetlen megosztottság az, ami miatt ez az ország semmire sem megy, (ez persze ismétlődik a történelemben), s akkor itt a vége. Köszönöm, ha valaki ezt a kommentet jószívvel elolvassa, ha még nem is leszek népszerű miatta, mert én nem az ellenségképet keresem, ez nekem nem természetem. Hát ennyi, amit szerettem volna mindenképp közreadni. Jó éjt mindenkinek! Ne bántsák egymást, nem kötelező ide irni, a belépő nem ez lesz, merem remélni.

Doktor Kotász 2012.05.04. 08:00:09

@yatumux: "Írj nekem 10 szót amiben hiszel és fontos számodra és elnézést fogok kérni a kemény szavaimért."

Mondjuk a tudományban hiszek.

Aki valami másvab is hisz, az bolond.

Szerintem inkább elvekre vagy kíváncsi.

Mondok egy fontosat, hátha tanulsz belőle. Soha ne legyen példaképed, soha senkit ne kövess vakon, soha senkiért ne rajongj, mert az mindig tévútra fog vinni. Ha valaki egy szép elvvel kecsegtet, és igaz utat hirdet, az egyetlent, annak szúrj kést a hátába. Semmiben se higyjél soha. Inkább válasz magadnak értékeket, és próbálj aszerint élni. Nem kell neked hinni a becsületben, mert ha hiszel benne úgyis becstelen leszel. Egyszerűen csak próbálj becsületes lenni. Soha ne higyj semmiben, csak törekedj rá. Például, mint tisztesség, erkölcs, szabadság, és sorolhatnám még napestig. Minek? Minek soroljak fel neked tizet. És miért higyjek bármelyikben. Hay az ember ezekben hisz, a legnagyobb árulőja lesz ezeknek a dolgoknak. Törekedni kell rájuk.

És akkor megmondom neked, hogy miért szarok a székely himnuszra. Mert amikor hallottam, és érdekelt, hogy mi ez, csuklóból leugattak, hogy milyen magyar vagyok, magyarnak ezt ismernie kell, de nem tudta megmondani, hogy mi az. Ezek csak hittek benne, de fogalmuk sem volt miben. A legnagyobb hazaárulók azok, akik külsőségek, hitek mentén kisajátítják a magyarságukat, és másokat nemzetidegennek tartanak. A magyarkodók hazaárulók.

negondolkozz!majdénmegmondom! 2012.05.04. 08:51:04

Milyen Székely himnusz? A ti parlamentetekben ilyesmi nem fordulhat elő.
A Kneszetben legfeljebb a Hatikvát éneklik, be vagytok ti rúgva.

jahatid 2012.05.08. 12:20:24

nagyon jó! had ajánljam az én blogomat neked: bosprimigeniustaurushungaricus.blog.hu/
süti beállítások módosítása