A nap izéje

‎"A titán forradalmi út nem habos kakaós uzsonnázással tarkított sétakocsikázás! Hanem egy diadalmasan száguldó gyorsvonat, ahol a mozdony acélos dübörgése elnyomja esendő gyomrunk korgását!"

Utolsó kommentek

"nézd legott Komédiának, s múlattatni fog. "

2011.11.17. 11:01 Harpi

Politikai PR – néhány hullával

Címkék: politika tv2 orbán viktor kresz politikai pr beszopjuk

Békés nemzettársaink épp eleget szenvednek a nemzetközi karvalytőke által gerjesztett válság, és a gaz kommunisták bűnei miatt. És akkor még jön a rendőr, és megbünteti őket csak azért, mert tökrészegen fölültek a bringájukra? Ezen sürgősen változtatni kell! Vagy mégsem? Nem kell megijedni, a szokásos kamu, politikai PR az egész...

Egy társadalom fejlődésének alapja a megfelelően felépített ellenségkép. Magyarországon az elmúlt hónapokban alighanem azért nem törtek ki zavargások, mert mindenki – de legalábbis a többség, a kétharmad mindenképp! – tökéletesen tisztában van azzal, hogy ki a hibás azért társzekér ganéért, ami a nyakunkba szakadt. Ezt az ideológiailag és politológiailag igen magasan fejlett társadalomképet tovább cizellálta Szeretett Vezetőnk, amikor a legutóbbi Napló műsorában oda nyilatkozott, hogy talán nem lenne hülyeség felülvizsgálni az italozást a kerékpárosok számára tiltó jogszabályt.

Új ellenségkép nő ki mostan a szent magyar talajból: a békés kerékpárosokat vegzáló rendőr képe! Ez a nemzettestet rágó ártány nem átall belekötni a dolgos magyar polgárba, és nemcsak kérdőre vonja, miért ült biciklire az esti poharazgatás után, de akár még odáig is merészkedik, hogy leparancsolja honfitársunkat a járművéről, sőt, még jól meg is bünteti… Felháborító! Le vele!

Rendes magyar nemzettársainkat a nemzetközi karvalytőke (ellenségkép!) által gerjesztett pénzügyi válság begyűrűző hatásit, és a gaz kommunisták (ellenségkép!) és kései csatlósaik, az MSZP-kormány (ellenségkép!) bűnei miatt épp eleget szenvednek. És akkor még jön a rendőr, és megbünteti őket csak azért, mert tökrészegen fölültek a bringájukra? Ezen sürgősen változtatni kell!

Ám, hogy szavaimat egymásba ne öltsem, gyorsan elmondom részleteiben is, mi módon alapvetett Szeretett Vezetőnk. Egészen pontosan azt mondotta, hogy életszerűtlen a mai szabályozás, hiszen a magyar ember akkor is felül ittasan a kerékpárra, ha tilos. Ezért hát újra kell gondolni ezt a rendelkezést, hiszen minek van nekünk olyan törvényünk, ami életszerűtlen. És ez így is van! Tényleg életszerűtlen a jogszabály, és tényleg szarnak rá honfitársaink, többek között ezért is halnak meg olyan sokan, legfőképpen faluhelyen. Egyre-másra csapkodják el a részeg biciklistákat az autók, miközben ők semmi rosszat nem követnek el, csak éppen eleget tesznek a miniszterelnök felhívásának, és elébe mennek a változásoknak: felülbírálják az életszerűtlen szabályokat.

Az orbáni alapvetés 4:25-től rengeti meg a magyar történelmet! (Forrás: TV2)

Minden jel arra vall, hogy Orbán Viktor kórfolyamata egy új szakaszba lépett: a Kedves Vezető immár tökéletesen érzelemmentesen játszik a választókkal. Ez a Naplóbeli ki(be)jelentés ugyanis teljesen nyilvánvalóan a politikai promóció része: egy bejelentés, amiről mindenki tudja, hogy kamu, utóbb mégis mindenkiben pozitív érzetet kelt. S hogy ha megvalósulna, pár tucat újabb hullát generálna az utakon? – nagy dolog...

Miről is van szó?

Minden józanul gondolkodó ember számára egyértelmű, hogy a tömeggyilkossággal lenne egyenlő, ha valóban törvényileg (pontosabban KRESZ-ileg) megengednék az alkoholfogyasztást a kerékpárosoknak. Tuti, hogy nem fogják. Ez rossz hír azoknak, akik jó szokásuk szerint ittasan futnak ámokot a közutakon a biciklijük nyergében. Igen ám, de azért Orbán legalább megpróbálta – milyen jó fej is a mi miniszterelnökünk! Azok előtt pedig, akik pánikrohamot kapnak pusztán annak a gondolatától, hogy az utolsó korlátot is lebontják a részeg kerékpárosok elől, nos, előttük Orbán a megfontolt és velejéig demokrata politikus képében tetszeleg majd, aki végül elfogadja az érveket, és tudomásul veszi, hogy nem az ő álláspontja győzött. Mindehhez pedig egy jókora miniszterelnöki stáb, egy teljes pártvezetés, egy többségi (kétharmados!) parlamenti frakció, és egyáltalán nem mellesleg egy komplett kormány asszisztál. No meg a TV2 egyik legnézettebb műsora.

És mi simán beszopjuk ezeket a trükköket…

(CivisHir.hu)

Szólj hozzá! · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://napizeje.blog.hu/api/trackback/id/tr293389310

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Könyörgésem meghallgattaték 2011.11.17. 19:08:33

Az égiek (és az IMF) meghallották a fohászom. Bevallom őszintén, nem hittem, hogy ilyen hangos, ilyen messzire hangzó volt a tegnapi segélykiáltásom az IMF felé. Azt meg végképp nem hittem, hogy ilyen hamar meghallgatásra talál. Mindenesetre örülök, ho...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.