A nap izéje

‎"A titán forradalmi út nem habos kakaós uzsonnázással tarkított sétakocsikázás! Hanem egy diadalmasan száguldó gyorsvonat, ahol a mozdony acélos dübörgése elnyomja esendő gyomrunk korgását!"

Utolsó kommentek

"nézd legott Komédiának, s múlattatni fog. "

2010.12.30. 16:24 Harpi

Győzött a józan ész: ezek tényleg megőrültek!

Címkék: fidesz orbán viktor médiatörvény schmitt pál

Volt egy rövid pillanat, amikor azt hihettük, győzött a józan ész, és egyszerre kiderül, ez az egész csak múló lázálom volt, és az új médiatörvény valójában csak egy médiahekk. Az álom szertefoszlott, maradt a valóság. A józan ész végül tényleg győzedelmeskedett – csak nem úgy. 

A közlönykiadó szerkesztőségébe megérkezett az aláírt jogszabály, ami várhatóan holnap jelenik meg. Schmitt Pál szignálta a médiatörvényt, amit ma kézbesítettek a közlönykiadóhoz. Az Origo értesülését az Index kérdésére a Magyar Közlöny szerkesztőségében megerősítették: a törvény több ezer oldalnyi egyéb jogszabállyal, zsákokban érkezett a szerkesztőségbe, az egyik munkatárs szerint az várhatóan holnap megjelenik a hivatalos lapban. (Index.hu)

Ma délután még élt az a kósza lehetőség, hogy Schmitt Pál köztársasági elnök esetleg azért késlekedett a törvény aláírásával, hogy Orbán Viktor egy jól időzített visszakozással úgy vehesse át az Európai Bizottság vezetését, hogy ezzel egy időben, január elsején a hatalmas nemzetközi ellenállást keltett médiatörvény megfontolását jelenti be. Ezt az EU vezető hatóságai és sok nyugati demokrácia nyilván jó néven vették volna – de hát, a Fidesznek nem szokása visszakozni. Mert a Fidesz, élén Orbán Viktorral, a dac aprószentje: minél inkább kritizálják, annál jobban ellenáll. Azt hihettük, ez most megváltozik, de nem. Hatalmas lehetőség füstölt el. Magyarország ott maradt, ahová a Fidesz–KDNP-kormány száműzte a fejlett világból: egy keleti, észak-balkáni, nyugat-ázsiai feltörekvő országgá vált, amely, ha sikerül levetnie a putyini-lukasenkói pszeudo-demokrácia álorcáját, akkor majd egyszer talán részévé válhat a Nyugatnak.

Végül tehát a józan ész győzött, leteperve a rózsaszín álmokat: a Fidesz tényleg olyan, amilyen, hiába hittük, hogy csak napi nagypolitikai érdekei miatt teszi a hülyét...

 

3 komment · 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://napizeje.blog.hu/api/trackback/id/tr462548580

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A sajtószabadság vége? 2010.12.30. 20:22:32

Ténytár A “médiaalkotmánynak” nevezett törvény jelentősen átalakítja a magyar elektronikus médiumok rendszerét, változtat

Trackback: ICE-T mégsem kapja meg a magyar állampolgárságot? 2010.12.30. 17:21:50

A népszerű afro-amerikai rapper ICE-T döbbenettel fogadta a Tilos Rádió és személye, pontosabban egyik dalszövege ellen a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság által indított vizsgálatot. Mint köztudott a zenész az egyik leglelkesebb támogatója volt a k...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

NYJetsTD 2010.12.30. 22:40:59

Pali bácsi ma is leült az asztalához, megnézte az aláírandókat hogy asszonygya:
-ebédjegyek - rendben
- levél ámerikába gyerköcöknek - rendben
- médiatörvény - rendben
- új IGEN feliratú stempli -rendben
- Viktornak ajándék holnapra - rendben.
Azután felállt, megtörölte nehéz munkától megizzadt homlokát és hazaindult...
Holnap is nehéz napja lesz, el kell mondani egy köszöntőt az elégedett, mindenben korrekten tájékoztatott polgároknak.
Köszönjük Pali bácsi.

trabant 2011.01.01. 01:39:14

"Hatalmas lehetőség füstölt el."

Ami a bûz után is itt marad: a (paranoiás) gőg hamvai.

Szúrófény 2012.11.12. 06:13:19

A gasztronómia csodája:

A Sivár-pusztai sajt-ó

A kelet magyarországi sajto(t) német tejből eresztik. Ti. a német megvette a tehenet. Így mi tehe(n)etetlenül vagyunk. A magyar füvet (le)le-gelő német tehén tejéből készített sivár pusztai sajt ó különlegesen pikáns illatú lágy sajt. Mondhatnám a világon és a hazugságban egyedülálló!
A demokrácia híreit Moszkvából, a diktatúra híreit Párizsból, a szicíliai maffia híreit Rómából, a szociliai maffia híreit Tévedésből jelentik. Hírmagyarázóik kar inti módjára magyarázzák a bizonyítványt, küldve nekünk a lóleányka álmát. Kommentárt csak az ellenzék tevékenysége érdemel, vastagon kormozva.
A mindenhonnan küldött munkatársak hűségesen tudósítanak a maguk előítéleteiről. Soha nem jönnek zavarba, mindig lekésnek. Fontos dolgokra csak Angliában bukkannak, ott nem ismerik a kilogrammot. De Angliát sem szeretik, mert jobb oldali a kormánya még a gépkocsinak is! Ők annyira (párt) semlegesek, hogy semmiről nem mernek írni, amiről még más el nem mondta a (z irányadó) véleményét. Titkon baloldaliak, annyira, hogy mindig ballábbal kelnek fel, és nem szeretik a jobb sorsra érdemes embereket sem.
Belföldi híreket csak az MTI-től, és közlekedésit közölnek. A karambolnál soha nem beszélnek a kormányzás hibáiról. Arról, hogy ketten próbálnak kormányozni, a féket folyton rángatják.
A sivár-pusztai sajtot hagyományosan, lefölözött, savanyú tejből készítik. Beoltják marhabendőből készített hamis oltóval. Kicsapják belőle az Írót. A megmaradt túrót „csavaros”-sajtóval sajtolják, mint az olvasót az állam adóval.
süti beállítások módosítása