A nap izéje

‎"A titán forradalmi út nem habos kakaós uzsonnázással tarkított sétakocsikázás! Hanem egy diadalmasan száguldó gyorsvonat, ahol a mozdony acélos dübörgése elnyomja esendő gyomrunk korgását!"

Utolsó kommentek

"nézd legott Komédiának, s múlattatni fog. "

2010.10.29. 10:25 Harpi

Megint beégtünk, vazze...

Címkék: fidesz alkotmánybíróság jelszavak légi fotózás

Azért ez kínos. Jönnek a beégések sorban, először az Alkotmánybíróság csinál bele a ventilátorba, aztán meg a köz felháborodása miatt kell hátraarcot venni, aminek akár még örülhetnénk is, hiszen úgy tűnik, talán mégsem tehet meg mindent a kormány, hanem viszont. A Nemzeti Jelszavak Kormánya sajnálatos módon vérprofi a kommunikáció területén, ezért aztán mindenből, még a vérciki öngólokból is tud hősi eposzt gyártani.

Forráshiány miatt arra kérte Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter a Földmérési és Távérzékelési Intézet főigazgatóját, hogy az Országleltár első ütemére vonatkozó közbeszerzési eljárást nyilvánítsa eredménytelenné, közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) . A csütörtök este kiadott közlemény szerint a döntés oka, hogy a Mal Zrt. ajkai zagytározójának 2010. október 4-i gátszakadása miatt a kormány veszélyhelyzetet hirdetett ki, a minisztériumnak pedig jelentős összegekkel kell hozzájárulnia a károk elhárításához. Az Index információi szerint viszont a nettó 4,8 milliárdos közbeszerzést nem a jövő évi költségvetés katasztrófaokozta új fejleményei torpedózták meg, hanem az, hogy kiderült róla, elképesztően túlárazták, ráadásul a kiírás módja korrupció gyanújat is felveti. (Index.hu)

Mostan bizonyára az fog következni, hogy a vörösiszap-katasztrófa napjaiban nem lehet ilyen - bár rendkívüli fontosságú, ámde elhalasztható - projektekkel foglalkozni. Az már egészen más kérdés, hogy az ajkai gátszakadás kárát velünk, állampolgárokkal fizettetik meg. Arról az eszement baromságról már nem is szólva, hogy a legújabb lózungok szerint a kártérítést a timföldgyár tulajdonosainak magánvagyonából kell majd fedezni. Csak halkan jegyzem meg: a tulajdonosok magánvagyona a timföldgyár, ugye, ami a kárt okozta, és a kárt pontosan az is fogja megfizetni, aki okozta. No meg a rettenetes médiazaj által felkorbácsolt szenvedélyek nyomán adakozó kisnyugdíjasok, ezer forintjával. Tessék utánaszámolni, hány milliárdot adott már össze a nemzet az adózott jövedelméből arra a célra, amit az államnak kéne felvállalnia. Aminél cinikusabb pofátlanságot nehezen tudok elképzelni, de ez van, ez Magyarország, ez a Nemzeti Jelszavak Kormánya.

Most meg itt van ez a légi fotózás. 

A dolog kínos, hiszen a jól kitalált stratégia szerint egyfelől meg lehet tömni az ellenzék éveiben és a választások során rengeteg szolgálatot tett harcostársak zsebét. Másrészt ez a projekt épp akkorra fejeződött volna be, amikor az új országleltár révén kiigazított nemzeti vagyon hatalmas meglepetésre jócskán javított volna a költségvetési mérlegen, s ezáltal rögvest felszabadult volna pár százmilliárd a következő választások előtti mézesmadzagokra. De sebaj, majd máshonnan előteremtik, például jó fideszes szokás szerint előző évben alultervezik az áfabevételeket. Vagy valami más. De valami biztosan. Addig meg várjuk a következő beégéseket. Jó munkát, urak!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://napizeje.blog.hu/api/trackback/id/tr422407272

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.