A nap izéje

‎"A titán forradalmi út nem habos kakaós uzsonnázással tarkított sétakocsikázás! Hanem egy diadalmasan száguldó gyorsvonat, ahol a mozdony acélos dübörgése elnyomja esendő gyomrunk korgását!"

Utolsó kommentek

"nézd legott Komédiának, s múlattatni fog. "

2011.08.16. 20:27 Harpi

Átkúrós magyar siker a strand világranglistán

Címkék: média mti cenzúra gárdony beach magyar turizmus zrt központi hírszolgáltatás

A világ 66 legjobb strandja közé választották a Gárdony Sport Beach fürdőhelyet! Ezzel a megtisztelő címmel a velencei-tavi strand dubaji, jamaikai és görög tengerpartokkal került azonos helyre. Ja, hogy ezt a listát egy magyar kormányzati cég állította össze…?

A híradós riportot itt megnézhetitek!

A királyi magyar televízió m1 Híradójának hétfő esti adásában az egész magyarság számára üdítő riport látott napvilágot. A nagyjából másfél perces anyagból kiderül: egy mértékadó osztrák turisztikai magazin összeállította a világ legjobb strandjainak toplistáját, és ebben egy magyar fürdőhely nagyon is értékes helyet vívott ki magának. A Gárdony Sport Beach a legjobb és legszebb partok kategóriájában Gárdony ott van az élen! A riport szerint a gárdonyi beach a sikerét annak köszönheti, hogy évek óta öko-szempontok alapján fejlesztik. A strand üzemeltetője szerint viszont legalább ilyen fontosan a helyi adottságok is, ő például ezért nem ültetnek pálmafákat a partra. A riportban megszólal a Magyar Turizmus Zrt. illetékese is. Csak éppen arról feledkeznek meg megemlékezni, hogy a szóban forgó kiadvány, amely a gárdonyi strandot világ legjobbjai közé emeli, valójában egy államilag finanszírozott magyar turisztikai kiadvány.

Ezt a magazint a Magyar Turizmus Zrt. ausztriai külképviselete az osztrák Corps Touristique Austria szakmai egyesülettel együttműködésben a közelmúltban jelentette meg. Címe: A Világ legszebb strandjai.

A gárdonyi strand tehát ebben a kiadványban került a világ legjobbjai közé. A „Magyarországon világhírű” nemzeti értékeink sorába imigyen belépett velencei-tavi fürdőhellyel semmi baj sincsen. A királyi magyar televízióval, a központi hírszolgáltatással van baj. Azzal az MTI Hírcentrummal van baj, amely önmagának történetét a honlapján 1881-ig, a Magyar Távirati Iroda létrejöttéig vezeti vissza, és amelyben talán dolgozik még egy-két kolléga, aki elokádja magát egy olyan híranyag láttán, amelyben elfelejtik megemlíteni, hogy a „látványos siker” kizárólag egy kormányzati szerv kiadványában létezik.

Egyébiránt viszont őszintén gratulálunk a gárdonyi strandnak! Legfőképpen azért, mert eme hiperbéna központi hírszolgálati propaganda ellenére lehet, hogy tényleg jó. Csak ez így most nem jött át...

61 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://napizeje.blog.hu/api/trackback/id/tr863158758

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Orbán Viktor hű maradt önmagához 2011.08.17. 18:21:37

A Kedves Vezető, mint ahogy szokta, kiállt, beszélt, de nem mondott semmit!Nem fogjuk hagyni, hogy a válság árát, a korábbi rossz döntések következményeit az emberekkel fizettessék meg – kiáltott fel a Kedves Vezető és egy hirtelen mozdulatt...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

seahawks 2011.08.17. 08:06:43

gyanús volt...pedig már megszokhattuk az mtv-től az ilyen híreket az elmúlt időszakban..

csárli hárper 2011.08.17. 08:20:02

"Pelikán: Azért van egy kis rossz érzésem. Miért kell ekkora felhajtást csinálni? Mégiscsak becsaptuk az embereket.
Virág elvtárs: Ugyan, kit csaptunk be? Magunkat? Mi tudjuk, miről van szó. A kutatókat? Azok örülnek, hogy plecsni van a mellükön. A széles tömegeket? Azok úgyse esznek se narancsot, se citromot, de boldogok, hogy velünk ünnepelhetnek. Az imperialistákat? Ühüm, azoknak alaposan túljártunk az eszén. Nem szeretnék most a helyükben lenni! Kiadtuk a jelszót: legyen magyar narancs! És lett magyar narancs. Mi nem ígérgetünk a levegőbe, Pelikán."

hát itt tartunk....
megint.

önk. figyelő 2011.08.17. 08:27:44

Végre egy normális magyar kormány!

Ilyen a turisztikai marketing. Ennek a vége az lesz, hogy a sznob hülye magyarok nem külföldön költik el a pénzüket, hanem itthon. Felháborító!

Szerintetek egyébként külföldön hogy csinálják? Ez átverés, de az nem, ha Beckham ajánlja a sportcipőt, mert szerinte az a jó? Ő miért ajánlja? Pénzért. A magazin miért? Pénzért. Miért nem arról cikkeztek, hogy Beckham már megint mit csinált?

Persze, tudom a választ: bele kell rúgni a kormányba, mert túl sok fogást nem lehet találni rajta. Ezért minden szarságba beleköttök.

Pap János · http://humor.blog.hu/ 2011.08.17. 08:29:26

A 3560-3562 mm tengelytávú strandok közül a gárdonyi a legjobb, így az nyert.

fokamoka 2011.08.17. 08:32:36

Tavaly a balcsi helyett egyszer megnéztük a gárdonyi strandot. nejlonzacskó és dinnyehéj hegyek a mocskos barnássárga vízben... undorító mocsok mindenhol. Siófoknál derékig érő vízben is látod a lábujjad.

I feel free 2011.08.17. 08:36:11

@önk. figyelő:
Ami szar az szar - a magyar kormány is szar és a gárdonyi strand is az. Nézz már a képre, nézzük meg valójában milyen - jézusom, tényleg elhitte valaki, hogy ez a strand ennyire jó lenne?...ami magyar az csak szar lehet

steelhand 2011.08.17. 08:38:42

@önk. figyelő: sznob, hulye magyarkent a marketing ellenere sem fogok tobbet oda menni, mint eddig. Ne beszelve arrol, hogy a fent emlitett tematikus kiadvany meg vegkeppen nem magyaroknak keszult...

Artie 2011.08.17. 08:46:13

@önk. figyelő: Bocs, hogy hülye sznob magyarként nem vagyok hajlandó a Balatonon lángost zabálni, mikor kevesebbért elmegyek Törökországba all-inre.

Ja, és ott még az idő is jó.

És ahogy @kőporosvazelin: is megjegyezte, a kiadvány külföldieknek készült. És ezt így is prezentálta a Királyi.

Tudom, hogy vannak, akik ilyeneknek örülnek, hisz még mindig van 30%, akik ezt az elmebeteg, kommunista bandát dicsérik.

"Fogsz te még egy nagyot csodálkozni, Pelikán", amikor 10% lesz a jövő évi hiány.

hhh. 2011.08.17. 08:49:16

azt hiszem, a turisztikai marketing az pont ilyen. mindenhol. átkúrás nincs benne. ugyan kit kellett volna megkérdezni, ki az abszolút strandügyi szaktekintély? john smith vagy mino morani? ha ő mondja, akkor bizony úgy van? senki sem csinálja másképp: a franciák is a francia alpokat fogják reklámozni, és nem pl. a svájcit. erről egy ilyen keserű cikket írni - nagy frusztrációra vall. ehelyett inkább tettél volna be képeket a teljesen dinnyehéj és nejlonszatyormentes más strandokról, illetve a gárdonyiról. ha olyan nagy a különbség.

mezga-aladar 2011.08.17. 08:52:33

ki a lóf@sz néz MTI MTV és vagy Duna tv híradót...

csak fidesiszták... azok meg szeretik a rózsaszín ködöt...
nyilván ők el is hiszik...

már határontúl sem sok szerencsétlen lehet aki kénytelen dumatv ből tájékozódni... értelmes ember netezik...

fogash 2011.08.17. 08:54:17

@önk. figyelő: gratulálok, mehetsz átvenni a 2kg ingyen narancsodat.

mezga-aladar 2011.08.17. 08:54:29

erős a svájcifrankhoz képest a forint (236)... ezek a hírek... amikor pár hónapja azon izgultunk átlépi e e a200at... és 140 alatt vették fel... qva erős...

Pávor Jál 2011.08.17. 09:19:39

A gárdonyi Sport Beach-en volt a Spencer Hill fan klub találkozó. Azon a pár napon tényleg a világ egyik legjobb strandja volt. :-)

oOMoHiOo (törölt) 2011.08.17. 09:20:20

@önk. figyelő: Bechkam nem kormány és ő a sportcipő-gyártó pénzén reklámoz. A kormány meg a mi pénzünkön.

Nem gond ez, csak kilóg a lóláb...

barumka 2011.08.17. 09:24:22

Mi a hétvégén voltunk a velencei tónál. Igaz, nem gárdonyban, hanem agárdon. Ha egy mód van rá, többet nem megyek. Voltunk a szabad strandon is, és a fizetős strandon is. A tisztaság nem túl nagy, most finoman fogalmaztam. A kiszolgáló egységek borzalmasak. Csak a lehúzás. Pl a fizetős strandon 30 percet vártam egy gulyás melegítésére, ami ehetetlen volt, de a többi kajára is csaknem egy órát kellett várni. A helyi büféseknek közük nincs a vendéglátáshoz. Sajnos. Nagy tömeg volt, de a büféknél alig, de így is sokat kellett várni, a silány kajára. Egy példa. A gyros tálon nem volt hagyma karika, ami szerintem alap. Ezentúl azt tesszük amit már eddig is, csak ez kivételes alkalom volt, otthonról viszünk a strandokra kaját. A leg undorítóbb az volt viszont, hogy a nagy labrador kutyákat is be lehet vinni a strandra, és ott pancsiznak a gyerekek között. Na ez kiverte a biztosítékot... Marad a balaton, ha már élővíz.....

Caprica99 2011.08.17. 09:31:40

@önk. figyelő:
"....bele kell rúgni a kormányba, mert túl sok fogást nem lehet találni rajta."

Mi vaaan??
Nem lehet a kormányon fogást találni?
Jézus, hát hol a f@szomban élsz te, embör?
Vagy állandóan a homokban a fejed és csak a párthiradót nézed?

EMU 2011.08.17. 09:35:24

@Caprica99: Hagyd csak, igazi korlátolt,leszedált, magyar paraszt, ahogy azt a fidesz szereti, ezeknél szalad a kormány szekere és a hígfost is letüdőzik, ha az a gumicsizmás kollégista forradalmárból jön..

A.V. 2011.08.17. 09:54:52

Ez aztán a hír.

Tandra 2011.08.17. 09:54:58

Mi voltunk ezen a strandon, retek mindenhol, a büfék lepattantak, a hamburger kritikán aluli, a víz pocsolya volt. Nagy csalódás, inkább a szabadstrand kicsivel előtte, sokkal kultúráltabb, de akkor is inkább a Balcsin bármelyik strand veri ezt.

Uva 2011.08.17. 10:19:07

kőbánya-kispest meg felkerült miami és anigua mellé a top luxusbefektetések listájára

Odenburger Gebirge 2011.08.17. 10:34:55

@Tandra: Én is voltam ott.
Sült hal OK
Tömeg nincs
Sör hideg
Használható sportpályák
A kis öböl a törpéknek jó. (Ingyenes hattyúsimogatás)
Retket nem találtam, biztos nem volt szezonja.
A szabadstrand mellette tele parasztokkal, akik sajnálnak 600 ruppót a beugróra, tömegnyomor, igazi Balkán.
Aztán, hogy hányadik a világranglistán az már nem érdekel.
@barumka:
(Velencei-tó Gárdony Agárd Balaton Pl.)
Hogy micsoda igénytelen kommentelők vannak, ez rosszabb, mint a hagymakarika nélküli gyrostál! :)

Pici Bob a hangya · http://baratiajanlat.hu 2011.08.17. 10:38:06

Amit netán itthon költenek, azt meg hatszor meggondolják mit, hol, mennyiért vehetnek meg.
Baráti Ajánlat pont hu

barumka 2011.08.17. 10:41:01

@Odenburger Gebirge:
Figyi. Kinek mi az igénye. Nekem a szürke zöld kombós víz sem jött be, még távolról sem néz ki. A hal kilója hotrror. Egyszer ha lesz időd menj le lellére, és ott nézd meg a homokos strandot. Többet nem vágysz erre a velencei pocsolyára, ahol a kutyaszar úszik Veled szemben a vízben.

PubiX 2011.08.17. 10:49:37

@Odenburger Gebirge: Akkor neked sem sikerült megértened azt ami le van írva.

Lehet hogy a stranddal semmi baj, de ez a "világranglista" egy kurva nagy kamu, a Fidesz Híradó meg azt hazudja hogy ez valami világra szóló eredmény.

Vagy direkt reklámozol itt? Te vagy a Beach marketingese?

gratulálok!

Uva 2011.08.17. 11:12:52

Még az egészről az jut eszembe, amikor a helyi témában megjelent az, hogy a sote felkerült a yale meg a harvard mellé a legjobb orvosi karok listájára.

www.helyitema.hu/Hirek/Ketszazezerert_maradnanak_a_doktorok.html

Persze, rajta van minden magyar egyetem, meg strand a legjobbak listáján, csak éppen elég hosszúra kell venni azt a listát :D

Zorgo 2011.08.17. 11:25:36

Nekem nagyon közel lenne, mégsem járok Velencére.Utálom a proli közeget, a büdös, iszapos vizet, a wc-k,mosdók elképesztő állapotát.(itt megkérdezném az összes természetes strand tulajdonosát:otthon bemennétek egy olyan lelakott, koszos mosdóba, amit a strandon üzemeltettek?)
Valamiéért itt még a 70-es évek szintjén állunk, és kevés kivételtől eltekintve ez országos jelenség.

mezga-aladar 2011.08.17. 11:49:14

@Uva: :))))) ez qva jooo. benne vagyok a telefonkönyvben akkor én vagyok a legjobb ember?

vagy a kamara listáján, akkor a legjobb orvos??? nagy vagyok...

gorillka 2011.08.17. 11:57:55

@önk. figyelő: nem engedhetem meg magamnak, hogy itthon nyaraljak (itthon = Magyarország).
A szabadságomat már jó előre be kell jelenteni, a kollégákkal egyeztetni. Nem kockáztathatok, hogy egy hétig fagyoskodom a Balaton vagy a Velencei tó partján és hagyom, hogy a vendéglátósnak álcázott hiénák műremekeitől gyomorrontást kapjak.
Nagyon csúnya módon elmegyek délebbre egy kis tengerpartra. Anyagilag mindenképp jobban járok, a többiről nem is beszélve.
És ha az sznobság, hogy az egész évi hajtás után szükségét érzem egy hét gondtalan semmittevésnek, akkor sznob vagyok.
De még mennyire!

dr. pretender 2011.08.17. 12:10:29

@önk. figyelő: "túl sok fogást nem lehet találni rajta"
LOL, ez az év poénja :DD

2011.08.17. 12:25:07

@önk. figyelő: A kiadvány szerzője nem tette hozzá, hogy: szerinte. Nagy különbség...

altimus 2011.08.17. 12:34:57

@önk. figyelő: Persze, tudom a választ: bele kell rúgni a kormányba, mert túl sok fogást nem lehet találni rajta.

:) ez jo, nagyon jo :)

Major Malfunction · http://weyland-yutani.org 2011.08.17. 12:35:46

Wannebe Beach... A Velencei-tó közelében nőttem fel (anyámék háza a velencei Nádüzem mögött volt, cirka 80 méter a szabadstrand), ennek ellenére már gyerekként nehéz volt meggyőzni, hogy jaj úgy élvezzem én a strandot. Még láttam kicsiként, amikor a lovakat hajtották be a vízbe, lefürdetni; meg hallottam nagyapámat arról, amikor úgy kiszáradt a tó, hogy szekérrel mentek át tómederben Sukoróra. Innentől engem ember meg nem tud győzni arról, hogy az egész nem egy nagyméretű pocsolya. A strand az Szemesen van, meg Brac mellett, a beach meg Lourdata alatt meg Daytonában. Szóval haggyuk mán...

2011.08.17. 12:38:28

@fokamoka: ha kiemeled a vízből, persze hogy látod :) A Balaton sem jobb, mindkettő vize zavaros. Maradok a kavicsos medernél, égszínkék víznél... a tengernél.

olivaszűz 2011.08.17. 12:54:07

kedves Önkielégítésfigyelő!

tudod, ez úgy megy, hogy a mi pénzünkből kiadják ezt a kiadványt, aminek a hatása annyi, hogy a párthaver, akié a strand, jól megszedi magát jövőre, a külföldiek meg úgy távoznak, hogy "vazz, ide se jövök többet, ezek többet hazudnak, mint amennyi szar van a pocsolya partján'. tényleg nagyon kreatív és hatásos országreklám.

boldogvagyok 2011.08.17. 13:05:01

Az tetszik a legjobban, hogy a hozzászólók nagyobb része
- sosem járt ott,
- 20 éve volt ott utoljára,
- azt sem tudja, hogy nem 1 strand van Gárdonyban.
Azt persze pontosan tudják, hogy miért rossz. Mérvadó vélemények.

Már csak az elsőzés hiányzik. Úgyhogy: top 50!

Benzoate Ostylezene Bicarbonate · http://fbi.gov 2011.08.17. 13:07:40

én speciel 2 éve voltam, de ugyanaz a véleményem, mint a fentebbieknek

Odenburger Gebirge 2011.08.17. 13:09:44

@PubiX: "Lehet hogy a stranddal semmi baj, de ez a "világranglista" egy kurva nagy kamu, a Fidesz Híradó meg azt hazudja hogy ez valami világra szóló eredmén"

De megértettem mi van leírva, hogyne

Szar Fidesz! A ganajok hazudnak, csalnak, fúj!

mezga-aladar 2011.08.17. 13:24:43

a lóf@szt világlista... csak horvát tengerparton 200 jobb van mint a legjobb magyar... de ez mér szégyen??? nem a vízparti strandok országa vagyunk...

a PARASZTjainkról vagyunk híresek, meg lopásban is az elsők vagyunk...

Gyarló Hintaló 2011.08.17. 13:27:36

Ez a strand annyira ÖKO, hogy évente legalább 5 autós találkozót tartanak!!!

nandras01 2011.08.17. 13:48:01

@önk. figyelő: "bele kell rúgni a kormányba, mert túl sok fogást nem lehet találni rajta"
azért ezt a "túl sok fogást nem találni rajta" c. seggnyalást, és a helyedben nagyon átgondolnám, kedves droidkám- főleg mostanság, a megismert gazdasági mutatók idején...

Labancz 2011.08.17. 13:56:30

A magyar borokról nincs ilyen lista?
(Esetleg a Világ Legnépszerűbb és Legszeretettebb Politikusairól is hasznos lenne egy összeállítás.)

Labancz 2011.08.17. 13:58:55

Egyébként meg az Omszki tó a Nr1! Azután jönnek a többi bányatavak! Pancserek.

magyar ember teli szájjal 2011.08.17. 14:11:14

Biztos a posvadt pocsolyák kategóriában indult.

Netuddki. 2011.08.17. 14:21:09

@önk. figyelő: "Persze, tudom a választ: bele kell rúgni a kormányba, mert túl sok fogást nem lehet találni rajta. Ezért minden szarságba beleköttök."

Mer' a fideszesek nem hazudnak. Muhaha!

"önk. figyelő 0 bejegyzést írt és 25 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban."

fedkvas 2011.08.17. 14:28:30

@HUN_Sector: ott meg rohadt sünök vannak, tengeri sünök, pfejj.

tataugebu 2011.08.17. 14:29:29

@önk. figyelő: Rossz felelet, egyes. Leülhetsz.

fedkvas 2011.08.17. 14:32:49

@mezga-aladar: Horváto. is egy nagy szar, 5 éve Dalmácia még jó volt, most már az is egy förmedvény tömegnyomor, drága, koszos ocsmányság. az Adria persze szép maradt, azt nehéz elcseszni.

Neoprimitív 2011.08.17. 14:50:35

A témához is: a kiadványt a Corps Touristique Austria jelentette meg, ami az ausztriában működő nemzeti idegenforgalmi képviseletek szövetsége. Nem beválasztották a strandokat, hanem minden ország azt rakta bele, amit akart. Ergo ez teljesen tiszta és elfogadható idegenforgalmi propaganda, amire helyes is, ha a kormány pénzt költ egy potenciális piacon. (Ha optimista vagyok, akkor a strand fizetett is érte, tehát nem is közpénz, ha pesszimista, akkor a Bál-Na Kft. a fityisz kasszájába fizetett és cserébe az államiból kapott.) Viszont szemen szedett hazugság ezt valami független nemzetközi sikerként tálalni. Régen nagy divatja volt a cégeknek némi térítés fejében "elnyerhető" nemzetközi díjaknak, amiket soha nem látott testületek ítéltek oda és nagyon jól tudtak mutattak messziről a vitrinben - ennek hasonló az értéke.
Mellesleg itt a link hozzá:
www.corps-touristique.at/show_5687.aspx

Uva 2011.08.17. 14:54:59

@Neoprimitív:
Kösz a linket. Ha magát a kiadványt nézem, teljesen rendben van az egész. De ezt nemzetközi sikerként elkönyvelni azért tényleg istentelen nagy kamu, olyan érzésem van tőle, mint amikor bejátszanak egy 50-es évekes híradórészletet, ahol büszkén mutogatják a világhírű 470%-ot teljesítő sztahanovistát.

pagonylako 2011.08.17. 14:55:19

Lehet hogy a Velencei tó fos, de annak küldenék egy kib@szott nagy pofont és kokit aki ennyire leengedte a Balaton vizét.Nem úgy kell védeni a partvonalat, hogy leengedem csutkára a vizet.

genyamagyar 2011.08.17. 15:09:44

@pagonylako: A fidesz már az első kormányzása alatt is eléggé leeresztette a Balatont. Akkor az a hír járta, hogy a privatizálni akarnak egy plusz sávot a leeresztett területen. (Mert hogy sétálni lehetett a mederben, csont száraz volt.)

pagonylako 2011.08.17. 15:31:50

@genyamagyar: kerestem egy képet a siófoki zsilipről, és mit találok:
tab.rajtmester.hu/?p=2174

Még az államtitkár is tudta hogy ez egy baromság, de azért csak leengedték...
A végén semmi pénz nem lesz a Balatonra. Akkor le is csapolják tán?

E-Sz-A 2011.08.18. 06:18:55

Igen, mert a Fidesz tehet arról, hogy próbálja helyrehozni a 2002-2010 közötti időszakot. Tényleg mindenki azt hiszi, hogy minden rendben volt az elmúlt két ciklusban, és a gazdasági mutatók és hiányok azért olyanok amilyenek, mert a Zorbán teljesen szétkúrt egy jól működő országot másfél év alatt? Abszurd

Táskás Tóni 2011.08.19. 21:31:28

@önk. figyelő: Nem kell a kormányba belerúgni, el kell zavarni a picsába. Ilyen egyszerű.

vörösbor(de)minőségi 2011.08.21. 12:10:07

@barumka: láttál te már hattyút amint a vizbe engedi azt amit remélhetőleg a strandolók nem?de ha már itt tartunk akkor szerinted mindenki kimegy pisilni a vizből??na figyu a kutya SOHA!!nem végzi el a dolgát a vizben.amugy a gyerekeid teljes biztonságba voltak a kutyák miatt.ja mellesleg a hattyúnak a barnás végtermékére gondoltam ami hatalmas.máskor majd ettől is borzadj el a vadkacsák és egyéb élőlényekről nem is szólva.de a legjobb ha a saját kád vizedbe is hypot teszel..és boldogan lubickolsz.minek megy egy ilyen kényeske fikagép nyilt vizbe??
süti beállítások módosítása