A nap izéje

‎"A titán forradalmi út nem habos kakaós uzsonnázással tarkított sétakocsikázás! Hanem egy diadalmasan száguldó gyorsvonat, ahol a mozdony acélos dübörgése elnyomja esendő gyomrunk korgását!"

Utolsó kommentek

"nézd legott Komédiának, s múlattatni fog. "

2009.12.31. 11:00 Harpi

Keleti Györgyi visszautasította a Nobel-díjat!

Címkék: mszp blikk cnn kormány hajdú péter gyurcsány ferenc keleti györgy nobel díj bajnai gordon színes bulvár lap harvard niki belucci keleti andrea ucla oszkó péter keleti györgyi magyar tudományos akadémia niederkirchner nikolett svéd királyi akadémia szilikon technológia

Napi bulvár

A Svéd Királyi Akadémia sajtószolgálata szerdán délelőtt gyorshírben jelentette be: a világhírű magyar tudós, Keleti Györgyi visszautasította az összevont irodalmi-orvosi-jogi Nobel-díjat! A CNN amerikai hírtelevízió megszakítva adását azt is közölte, stockholmi tudósítójának információi szerint az egy ideje remetei visszavonultságban élő szellemi nagyság kizárólag egy magyar rádiócsatornának fogja részletezni döntésének okait.
 
A Kerecsenmajsai Blikk Színes Bulvár Lap ma délután rendkívüli kiadásban közölte a rádióinterjú teljes szövegét. Ennek egy szupertitkos példányát hihetetlen kalandok és veszélyek árán sikerült lapunknak megszereznie! Sajnos sok részletet nem közölhetünk, mert államtitoknak minősítette Bajnai Gordon miniszterelnök és kormánya, amely Gyurcsány Ferenc után állított új pénzügyminisztert Oszkó Péter személyében.
 
Az interjúban Keleti Györgyi először pályatársát, Niederkirchner Nikolettet idézte, aki még Niki Belucci korában egy lapnak azt mondta: „Jó napot kívánok!” Keleti professzor mindenekelőtt megkérte a bulvárlap fotósát, semmisítse meg azokat a képeket, amelyeken felcsúszott a pulóverének a bal ujja, mert – mint kifejtette – semmi sem áll távolabb tőle, mint a kihívó viselkedés. Miután sikeresen elrejtette a csuklóját, a smink nélkül a maga tökéletes természetességében megjelenő tudós elmondta, miután tegnapelőtt délután elvégezte az Oxbridge-i Harvard UCLA Egyetem MIT-ját, este habilitált, tegnap reggel pedig a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagjává fogadta, hirtelen elhatározta, hogy a jövőjét teljes egészében a tudományos munkának áldozza. „Márpedig ebbe semmiképpen sem fér bele a nyilvánosság, ezért soha többé nem kívánok szerepelni” – fogalmazott.
 
Keleti Györgyi ezzel indokolta azt a döntését, hogy nem veszi át a Nobel-díjat, amit pedig kifejezetten a magyar tudós számára alapítottak. Mint elmondta, „a díj átadása túl nagy nyilvánossággal és ünnepléssel jár együtt”, ezért a délelőttöt inkább az ugyancsak világhírű magyar szellemi alkotóval, Kelemen Anna professzorral közösen kutyasétáltatással töltötte a Szent István parkban, ahol találkozott az író Hajós Andrással is. Keleti Györgyi ezúttal nem tért ki testvérével, Keleti Andrea táncművésszel és édesapjával, Keleti György nyugdíjas katonatiszttel, a Magyar Szocialista Párt parlamenti képviselőjével való kapcsolatára.
 
Arra a kérdésre, hogy miért nem Hajdú Péter Esti frizbi című műsorában tárta a nyilvánosság elé mély gondolatait, a tudós elmondta: annak három nézője van, a Rádió100235,9 FM csatornának viszont csak egy, és – mint már említette – Keleti doktor kerüli a feltűnést.
 
A professzor az interjú utolsó perceiben éles kritikával illette azokat a tudósokat, akik a kelleténél nagyobb propagandát fejtenek ki. Mint elmondta, a túl nagy nyilvánosság elvonja a figyelmet az alkotómunkától, ráadásul nem feltétlenül előnyös, ha egy tudósnak csak akkor dobja ki a fényképeit a GOOGLE képkereső, ha kikapcsolják a szűrőt. A professzor ezzel megismételte minapi kijelentését, amelyben elítélte azokat a nőket, akik személyiségét átformálta a hírnév.
 
Keleti Györgyi megerősítette: a jövőben kizárólag szilikon-technológiai kutatásaira koncentrál, amihez az alapanyagokat az utóbbi évek során teljes mennyiségben sikerült felhalmoznia. Ezentúl ugyanúgy nem fog nyilatkozni egyetlen sajtóorgánumnak sem, mint eddig, és éppígy nem enged több fotót megjelentetni magáról a korábbiaknál. Az összevont Nobel-díjért járó 4,5 millió dollárt pedig jótékony céllal felajánlotta a Keleti Györgyi Megsegítéséért Halmozottan Közcélú Alapítvány javára, azzal a kikötéssel, hogy azt dubai szállodaszámlák kiegyenlítésére nem lehet felhasználni.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://napizeje.blog.hu/api/trackback/id/tr931634663

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hát_én 2009.12.31. 11:43:46

:))
VehemensMindannyiunkHajdúPétere egyszer tényleg neked ront :)
Már Kiszel Tüncit is nehezen nyomhattad le a torkán, de a Frizbi 3 (azaz három) nézőjével éppen most vívtad ki dörgedelmes haragját :)
Reszkess 2010-ben! :D

Harpi 2009.12.31. 12:59:32

@hát_én: Hajrá, Hajdú Péter! Várom.
süti beállítások módosítása