A nap izéje

‎"A titán forradalmi út nem habos kakaós uzsonnázással tarkított sétakocsikázás! Hanem egy diadalmasan száguldó gyorsvonat, ahol a mozdony acélos dübörgése elnyomja esendő gyomrunk korgását!"

Utolsó kommentek

"nézd legott Komédiának, s múlattatni fog. "

2015.01.08. 10:48 Harpi

Kutyamentés magyar módra

Ez az örkényi történet a morálisan megingott, beszari alattvalók által vezérelt társadalmunk kórisméje két percben. A jó hír: a kutya a hivatalos szervek áldozatos intézkedései ellenére megmenekült.

clipboard02.jpg

A helyszín Nyíregyháza kertvárosa, 2015, pár nappal Újév után. A vizes csatorna mellett láthatósági mellényt viselő férfi áll, a körzetgondnok – jelentsen bármit is ez a titulus. Aggódva telefonál. Mint kiderül, egy kutyára lelt a csatornában, szerencsétlen párában már alig van élet, lábai szabályosan belefagytak a tocsogóba.

Mit tesz erre a bátor férfiú? Természetesen felhívja a főnökét, s pontosan leírja neki a szörnyű helyzetet. A területi vezető nem is habozik, azonnal cselekszik, hiszen a kutya bajban van, márpedig a kutya az ember legjobb barátja és fordítva, felelősséggel tartozunk tehát feléje, és szorít az idő, repkednek a mínuszok, a szerencsétlenül járt állatnak már csak percei lehetnek hátra. A Főnök tehát fáradságot nem kímélve meghozza a vakmerő döntést: szemernyi félsz nélkül fölhívja az egyik helyi kereskedelmi rádiót, hogy aki tud, segítsen, mert bajban van egy kutya itt és itt.

A TV2 híradós stábja mindeközben életét kockáztatva áll az árokparton, és a tűzvonalból közvetíti az eseményeket. Ők sem haboznak, amikor hívja őket a kötelesség, közvetlen közelről forgatnak, még a kamera sem rebben a kezükben, olyan bátrak ők, az ember ereiben meghűl a vér, amikor látja, hogy – mint haditudósító a frontvonalban – egyenesen a dolgok sűrűjéből osztják meg a történéseket a publikummal: rendíthetetlenül videózzák a körzetgondnokot és a tőle pár méterre haldokló kutyát...

Aztán jön egy ember, aki a rádióban hallotta, hogy segítségre van szüksége egy kutyának, kipattan a kocsijából, odamegy a csatornához, belegázol a féllábszárig érő vízbe, kiemeli a félholt ebet, visszaül a kocsijába, és hazamegy átöltözni.

Ennyi.

Ebben a történetben tanulság nincsen, van viszont egy közalkalmazott, aki annyira félti az állását, hogy nem mer önállóan dönteni, pláne cselekedni, megbénítja a felelősség, ezért inkább fölhívja a főnökét, abból baj nem lehet, s amikor a dolgok örömteli véget érnek, akkor vígan nyilatkozik a tévének, hogy lám, milyen jól megoldottuk a katasztrófával fenyegető helyzetet. Aztán van még egy közalkalmazott, akinek annyi telt a kreativitásából, hogy nem a tűzoltókat hívta, akiket ilyenkor szokás, mert az pénzbe kerül az államnak és nem is korszerű megoldás, ehelyett inkább a nyilvánossághoz fordul, az amúgy is trendi, ráadásul ingyen van. Meg van egy tévés riporter is, talán egyedül, talán nem, végigforgatja az eseményeket, és a jelek szerint eszébe sem jut közbeavatkozni, miért is tenné, a híranyag mindenképpen ütős lesz, akár megdöglik a kutya, akár megússza végül. A felvételen nem látható, hogy vannak-é szemtanúk, de ez mindegy is, mert ha vannak, akkor pontosan ugyanúgy állnak tétlenül, mint a többi szereplő: akár hímtag a lakodalomban.

No és persze van egy arra járó autós, aki egyedüliként tesz is valamit azért a szerencsétlen állatért. A történetnek ő a hőse és a kutya, rajtuk kívül mindenki elballaghat oda, ahonnan jött, és visszadughatja a fejét a főnöke alfelébe.

15 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://napizeje.blog.hu/api/trackback/id/tr87052711

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

barlangi befingó 2015.01.08. 19:57:03

Mikor a pasi kiszedte azt a nyomorult állatot belerúghatta volna a pocsolyába azt a hulladék gyökeret felfelé menet,hogy legyen mit filmezni a tv2-nek.

szépjuhászné 2015.01.08. 19:59:23

Ezt az impotens barmot én azonnal kirúgnám! Telefonálgatás helyett ki kellett volna húzni a kutyát a vízből! Persze akkor nem affektálhatta volna el a tévében, hogy milyen ügyesen tud telefonálni. A kutya kevésbé hűlt volna ki, ha azonnal kiemeli a vízből. A másik az affekta liba, aki ezt simán közvetíti! Ez már tényleg mindennek a legalja!

nyulanka 2015.01.08. 20:28:46

mert ebben a k....világban mindent rögtön felvesznek,lefilmeznek a k.....telefonokkal. Állnak az óceán mellett és filmezik,hgy a lélekkel rendelkező emberek küzdenek a partavetett delfinekkel; felveszik ahogy szedik a halottat a fullra összetört autóból és bámészkodnak; felveszik ahogy bajban egy állat b...ki minuszokba vízbe fagyva.Megkérdezném,hogy mennyit állt szerencsétlen kutya vízben befagyva mert Pest Róna u. - Nyíregyháza útvonal nem 10perc.Az emberek 80% hulladék és tényleg a legalja....

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2015.01.09. 00:16:07

A tévéhíradós népség már sokszor bizonyította, hogy milyen mocsok patkányok is tudnak lenni. Én ma már csak attól dühbe gurulok, ha meglátom, ahogy a riporter ott áll valahol, és magyaráz. Példaértékű tudósítási tevékenység volt, amikor Washington mellett a jeges folyóba zuhant repülőgép utasainak a túlélését és halálát végigközvetítették. A magyar tévék tudósítóinak is voltak már hasonlóan nemes pillanataik.

Ez a fkalap egyébként miért nem szedte ki a kutyát, és kezdett utána telefonálni?

átlátó 2015.01.09. 01:12:33

Küldjék be ezt az összes kretén pudligárt hozzám. A kamerást is, hogy a kurva anyját baszta volna szájba és nem érdekelnek a kifogások.

átlátó 2015.01.09. 01:17:37

...na most annyira fölbasztam magam, ahogyan ezt a sárga mellényes félkegyelműt végig néztem, meg ez a Várkonyi is elmondta a feltételezéseit, hogy beszélek a Putyinnal és minden másodikat agyon lövetem. Értem én, hogy pecsét, meg írás nélkül nem lehet intézkednie egy alkalmazottnak, de akkor meg mindenkit aki ebben nézőként részt vett, bele kell baszni a Dunába és kész.

Eddie 2015.01.09. 10:46:51

Igazából nem lepődnék meg azon, ha kiderülne, hogy az egészet a TV2 rendezte meg, hogy legyen egy "jó" anyaguk az esti híradóba!

hörike 2015.01.09. 14:48:24

Hát,adjuk meg a módját mindennek! Csak szépen sorjában! Tulajdonképpen a szegény állat,aki mellesleg halálra fagy,szinte már senkit nem érdekel, a fő az,hogy benne legyünk a fő hírekben! Címlapsztori! Komolyan mondom nevetséges,illetve inkább siralmas ez az egész helyzet,amiből egyre több van kicsiny hazánkban!

Xezs 2015.01.09. 16:35:36

Simán lehet megrendezett. Amellett meg a faszom koszolná össze a cipőjét egy kutyáért. Van belőlük pont elég a sintértelepen.

Hegyi Zerge 2015.01.10. 13:16:56

négyből három faszkalap...egy a normális cselekvőképes ...ezért tartunk ott, ahol tartunk
Az autósnak köszönet és hála a kutyus nevében is meg a faszkalapok nevében is (gondolom ők nem köszönték meg neki, hogy helyettük csinált meg valamit)

BKV reszelő 2015.01.10. 14:47:38

@Xezs: Érted sem kéne senkinek koszolnia semmit, ott dögölj meg, ahol ekkora fasz vagy. Esetleg ráverhetnének a paraszt arcodra egy csákánnyal finoman tiszta erőből és a segítő szándékból.

Csak Norris 2015.01.10. 18:19:06

@Xezs: A fajtádból is van elég. Csak ha nem teszek semmit lecsuknak cserbenhagyásért. De nyugi, ha látok hozzád hasonlót bajban, megállok és hívom a mentőket. Majd megvárom a meleg kocsiban. Végülis nem tudhatom, nem vagy-e gerincsérült, akkor meg kárt okoz ha megmozdítalak. Inkább fagyj meg.:) Akkor kevesebbet szenvedsz...

Xezs 2015.01.11. 22:10:38

háborodjatok fel!

Lászlóné Makár 2015.01.25. 12:34:06

@Xezs: Ha ilyen fasza gyerek vagy add a fényképedet és a nevedet had győnyörködjűnk benne.aeaz is megérne egy misét.
süti beállítások módosítása