A nap izéje

‎"A titán forradalmi út nem habos kakaós uzsonnázással tarkított sétakocsikázás! Hanem egy diadalmasan száguldó gyorsvonat, ahol a mozdony acélos dübörgése elnyomja esendő gyomrunk korgását!"

Utolsó kommentek

"nézd legott Komédiának, s múlattatni fog. "

2014.08.11. 10:04 Harpi

Trafik-saga: csak egy új Végvári József kell?

Címkék: fidesz kormány korrupció NFM végvári józsef trafikmutyi trafikpályázat

ikertrafik_1407755668.jpg_945x531

Rondán beleszaladt a pofonba Pártunk és Kormányunk ezzel a trafikpályázattal! Sőt, valójában pofonok egész sorozatába szaladt bele. Azzal a trükkel például, hogy végül papíron adták ki az azt kérő szervezetnek a teljes pályázati dokumentációt, nem hogy lecsendesítették, de még hangosabbá tették az urak a csalást kiáltó hangokat. Ha csöpp esze lenne az ellenzéknek, akkor e szilárd pont körül simán ki tudná fordítani a sarkából az egész disznóságfolyamot...

Az előzmények mindenki számára ismertek, miként az is, hogy a minapában végre a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) eleget tett a DK-s Varjú László kérésének, és átadta a trafikpályázatok állítólag hiteles, és – ugyancsak állítólag – teljes dokumentációját. Papíron. Méghozzá azért nyomtatott formában, mert állítólag elektronikus verzióban nem is létezik. Most pattant ki a hír, hogy bizonyos jelek szerint azonban ez hazugság: muszáj, hogy meglegyenek elektronikus fájlok formájában is az anyagok, hiszen a személyes adatokat egyértelműen szövegszerkesztővel húzták ki.

A hírt először közlő nol.hu rögvest kombinálni is kezd, miszerint erre a húzásra azért lehetett szükség, mert amúgy sokkal egyszerűbb lenne keresni az adatok, információk között, mint emígy. Ám az igazság alighanem prózaibb ennél.

Azt már mások is felvetették (például itt), hogy erre az egész kiadom–nem adom ki bírósági színjátékra pusztán azért lehetett szükség, mert a most mégis átadott anyagok egyáltalán nem is léteztek, de legalábbis ebben a formában biztosan nem. Így a minisztérium időt nyert arra, hogy sebtiben legyártsa az anyagokat. Egyáltalán nem lehetetlen, hogy így van. Ez esetben valójában az kelthetett pánikot az NFM-ben, hogy a netalán elektronikus formában átadott anyagok fájlinformációi és metaadatai alapján, egy profi informatikus, fehéren-feketén be tudta volna bizonyítani a csalást! Nyomjuk hát ki papíron, annak nincsenek fájlinformációi!

Valóban a Fő utcában gyártották, a bírósági ítélet után, a teljes dokumentációt? A legkevésbé sem lehetetlen. 

De miért? Talán azért, mert valóban nem volt alkalmas a vizsgálatra az eredeti anyag? Vagy tényleg olyan szedett-vedett, kusza, esetleg élből törvénysértő volt az egész, annyira sütött belőle a korrupció, hogy a nyilvánosságra kerülése megroppantotta volna a teljes trafikpályázatot, uram bocsá', Pártunk és Kormányunk maradék hitelét? Meglehet.

Ezzel a trükközéssel viszont nagyobb szart kavartak a kormányzati ötletelők, mintha semmit sem csináltak volna!

Ha egyáltalán nem adják ki a cuccot, akkor tombolt volna pár hétig a vihar, aztán lassan elcsendesedik, lett volna még pár tüntetés, egyre kisebb elánnal – még néhány per és brüsszeli menet, aztán szépen elcsitultak volna a hangok. A kormány és a Fidesz úgyis szolgáltatott volna új, tán még nagyobb disznóságot, amin elrágódhatott volna az ellenzék. Ezzel a lépéssel viszont prolongálták a műsort. Egyértelműen sikerült bebizonyítani az újabb hazugságot, maguk szolgáltatták a bizonyítékot arra, hogy hazudnak és takargatnak valamit. És most már csak egy-két jó érzésű – vagy kellőképpen sértett – ember kell, aki alkalomadtán kiáll a nyilvánosság elé, és elmondja, hogyan történtek a valóságban a dolgok.

Vajon ahhoz, hogy kiboruljon a bili, elegendő lenne egy új Végvári József? Tetszenek emlékezni ott, a Szentkirályi utcában? Tetszenek emlékezni arra, amikor egyetlen ember és egy forgatócsoport képes volt megroggyantani egy hazug, álszent, korrupt rendszert? Vagy az már túl régen volt...?

 

Képünkön: Rejtélyes "ikertrafik" Szalkszentmártonban (Fotó: hetek.hu)

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://napizeje.blog.hu/api/trackback/id/tr496594357

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

toportyánzsóti 2014.08.11. 15:04:24

Végvári a rendőrautóban lehelné ki a lelkét,esetleg szívroham végezne vele vagy polónium ha kapnak elvtársi segítséget ...

Szűtté mamá? Szűjjé! 2014.08.12. 11:34:16

Jajj milyen meglepő, jéé! Hazudtak.

$pi$ 2014.08.12. 15:01:48

"Ez esetben valójában az kelthetett pánikot az NFM-ben, hogy a netalán elektronikus formában átadott anyagok fájlinformációi és metaadatai alapján, egy profi informatikus, fehéren-feketén be tudta volna bizonyítani a csalást!"

Butaság.
süti beállítások módosítása