A nap izéje

‎"A titán forradalmi út nem habos kakaós uzsonnázással tarkított sétakocsikázás! Hanem egy diadalmasan száguldó gyorsvonat, ahol a mozdony acélos dübörgése elnyomja esendő gyomrunk korgását!"

Utolsó kommentek

"nézd legott Komédiának, s múlattatni fog. "

2011.03.16. 15:54 Harpi

Bagótörvény: a füstbe ment terv

Címkék: fidesz kormány dohányzás egészség debrecen adóbevétel közszolgálati egyetem

Az Index információi szerint az adóbevételek esetleges kiesésére hivatkozva változtatott a dohányzás ellenes szigorán a Fidesz.

"Nem akar belepiszkálni a kormány az idei költségvetésbe", ezért elhalasztották a döntést a dohányzási tilalom szigorításáról. A dolgok jelenlegi állása szerint leghamarabb jövő év tavaszától számíthatunk arra, hogy a vendéglátóhelyeken és a munkahelyeken, illetve minden zárt közösségi térben tilos legyen rágyújtani.

Pártunk és kormányunk tehát megint segget csinált a szájából. A zengzetes dumák után végül a pénz, egészen pontosan az adóbevételek oltárán feláldozza a polgárok érdekeit, amelyekért néhány napja még oly hévvel kiállt. Kétségtelen, a füst kitiltása a kocsmákból valószínűleg csökkenteni fogja a dohánytermékek fogyasztását, s ezzel együtt minden bizonnyal vissza fog esni a vendéglátás forgalma is, és mindkettő adóbevétel-kiesést okoz. De vajon nem lenne mód arra, hogy a költségvetésen belül átcsoportosítsanak annyi tervezett bevételt, ami kiesik a fogyasztás várható csökkenésével? Ha másért nem, hát azért, hogy ne csináljon újfent bohócot magából a Fidesz?

Mondjuk el lehetne halasztani a debreceni stadion építését, ezzel mindjárt tízmilliárd forint szabadulna fel. Vagy ugyancsak el lehetne halasztani a tökéletesen fölösleges közszolgálati egyetem létrehozását, ami megint csak milliárdos nagyságrendű megtakarítást eredményezne. Ezer helyről lehetne átcsoportosítani azt a pár milliárdot – ha az akarat meglenne. A kormánynak azonban, úgy tűnik, fontosabb a saját klientúrájának a jóllakatása és a szatellit-cégek zsebének megtömése, mint a polgárainak jóléte. Mert ha nem így lenne, akkor inkább lemondana egynéhány, bízvást elhalasztható kiadásról, mint egy törvényről, amely a többség egészségét szolgálja. Vagy abban reménykednek, hogy az év végére lassan feledésbe merül az ötlet? Vagy ez az egész megint egy gumicsont volt...?

Update!

A KDNP – amelynek berkeiben annak előtte kicsírázott a bagótörvény tervezete is – tegnap megvillantotta kivételesen szigorú drogstratégiáját. Ahogyan a dolgok mostan állnak, s ismervén a kereszténydemokraták roppantmód sikeres és eredményes érdekérvényesítő erejét, úgy tűnik, egy jó darabig bárki kotyvaszthat odahaza kokaint, heroint, mákonyt.

Hajrá magyarok, hajrá Magyarország!

Szólj hozzá! · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://napizeje.blog.hu/api/trackback/id/tr732744520

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Dohányzástilalom magyaroschan 2011.03.17. 12:04:30

Az SZDSZ szelleme kísért a T. Ház falain belül, és ráadásul a második legváratlanabb helyen bukkant fel: úgy tűnik, hogy a Kereszténydemokrata Néppárt lassan megérett egy liberális tagozatra is. Persze nem a homoszexuálisok jogai, vagy netán a gyermeke...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása