A nap izéje

‎"A titán forradalmi út nem habos kakaós uzsonnázással tarkított sétakocsikázás! Hanem egy diadalmasan száguldó gyorsvonat, ahol a mozdony acélos dübörgése elnyomja esendő gyomrunk korgását!"

Utolsó kommentek

"nézd legott Komédiának, s múlattatni fog. "

2011.01.08. 21:19 Harpi

Schmitt reload: az újévi ámokfutás számokban

Címkék: újévi köszöntő schmitt pál socialtimes.hu

Sokan sokféleképpen elemezték már köztársasági elnökünk újévi beszédét – be kell látni, ez a verbális ámokfutás a statisztikai megközelítések kimeríthetetlen tárházának kínálja fel magát. Ezúttal azonban nem ássuk magunkat túlságosan mélyre az elemzési metódusok feneketlen vakondlabirintusaiba: a kincset mindjárt a felszínen megleljük.

Vegyük elő újra a rongyosra olvasott szöveget, és rendezzük felhőbe a Magyar Köztársaság első polgára által oly sokat kritizált rendbe szedett szavakat. Azaz, nézzük meg, hogy a Sándor-palotában tett éjféli tárlatvezetése során mely szavakat hányszor méltóztatott kiejteni a szájával dr. Schmitt Pál. Az eredményből az ugyan nem derül ki, hogy mennyi sound bite található a szövegben, mégis érdemes számba venni, hogy – az összesen 450-ből – melyik volt a negyvenöt leggyakoribb szó.

Önjelölt és profi pszichológusok, előre! Klikk a képre, utána a kurzor megmutatja az egyes szavak előfordulási gyakoriságát!

 

Forrás: SocialTimes.hu

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://napizeje.blog.hu/api/trackback/id/tr702570534

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása