A nap izéje

‎"A titán forradalmi út nem habos kakaós uzsonnázással tarkított sétakocsikázás! Hanem egy diadalmasan száguldó gyorsvonat, ahol a mozdony acélos dübörgése elnyomja esendő gyomrunk korgását!"

Utolsó kommentek

"nézd legott Komédiának, s múlattatni fog. "

2010.02.02. 10:04 Harpi

BKV: Majd a Kocsis rendet tesz!

Címkék: bkv választások korrupció hagyó miklós mvm offshore kocsis istván

A Paksi Atomerőműnek és a BKV-nak is alvállalkozója egy magyar építővállalat, amelynek egy luxemburgi, offshore hátterű cég a tulajdonosa. A luxemburgi céget Szász András, Kocsis István tanácsadója alapította 2007-ben egy Kajmán-szigeteki offshore cég nevében, aztán egy panamai offshore cég tulajdonába került. Az ismeretlen tulajdonú vállalkozás mintegy kilenc milliárd forint befektetési kölcsönt kapott a Kapolyi-féle Kárpát Energo közbeiktatásával az MVM-től Kocsis István vezérigazgató regnálása idején. Az MVM és a BKV is titkolja, mennyiért és pontosan mivel bízták meg az offshore hátterű vállalatot. A Magyar Villamos Művek Zrt. (MVM) és a Budapesti Közlekedési Zrt. (BKV) is megerősítette az Index értesülését, miszerint mindkét, Kocsis István által korábban, illetve jelenleg irányított állami óriásvállalat alvállalkozóként foglalkoztatja a 2007-ben alapított Pannónia Bau Kft.-t. Ennek tulajdonosát, a Power Investments International II S.á.r.l. nevű luxemburgi vállalatot Szász András üzletember, Kocsis István tanácsadója alapította Luxemburgban, és egyben ő képviseli Magyarországon. (Bodoky Tamás, Index.hu - 2009. június 17.)

Ez egy tavalyi hír. Talán vannak néhányan, akik emlékeznek arra a hisztire, amit egynémely hazai sajtómunkások csaptak annak idején az MVM-vezés Kocsis István meglehetősen ködös nemzetközi pénzügyi ügyletei körül. Ha igen, akkor esetleg az is felrémlik egyesekben, hogy milyen messzemenő következményei lettek annak, hogy ezek a disznóságok napvilágra kerültek. Ugye? Semmilyenek. Kocsis uram jelenleg a másik nagy közszolgáltató pézszivattyú élén ül, és amint az látható, ügyesen eltakarította a környezetéből azokat az elemeket, akik zavarják a munkájában (és egyúttal kétségkívül arra is alkalma van, hogy eltüntesse a korábbi ténykedése nyomait is). Kocsis István rendet rak mostan.

A kormányzat eközben folyvást emeli a tétet. Kénytelen rá. Amikor kiderült, hogy a szerencsétlen lúzer Zuchschlag hetvenmilliós mikropanamáján legfönnebb csak röhögni tud az ország, akkor hirtelen bedőlt az erzsébetvárosi polgármester. Hát, igen, az már jó párszáz millió... De még mindig nem elég - nyílt titok volt, hogy ennél sokkal nagyobb disznóságok történnek ebben az országban. A Hagyó? Az jó lesz. Elverünk rajta néhány milliárdot, jól lecsukjuk, különben sem volt szimpatikus... Így jó lesz? Akkor el tetszenek hallgatni végre?

Halkan kérdem: Mit várunk mi ezektől? Elhiszi még valaki ebben az országban, hogy a hatalom bármelyik részesének érdekében áll, hogy elzárják a pénzcsapokat? És e tekintetben a BKV hárommilliárdos végkielégítési számlája és az úgyszintén néhány milliárdos szakértői umbuldája Lolka és Bolka hétvégi diákcsínye. Valaha végig fogja számolni valaki, hogy a 8000 milliárd forintos fejlesztési program csatornáin keresztül hány zsebet tömtek meg munka és teljesítmény nélkül? Megkérdezi itt valaki, hogy ki jár jól a tévészékház visszabérlésével? Havi 300 millió évtizedeken át egy nem is olyan régen még meglehetősen Bajnai közelinek tekinthető cégnek... De nem csak "ezeknek" van szaguk - "azoknak" is! Hiszen az autópálya-építkezések rendszerét nem most alakították ki, nem ez a kormány rendezte el az állami útépítésekben résztvevő cégek láncolatát úgy, hogy mindenkinek jusson a koncból. Ezermilliárdok zsebekbe! És nyilvánvalóan nemcsak maszek zsebekbe. Ekkora disznóságokat lehetetlen a hatalom segítsége, aktív közbenjárása nélkül véghezvinni.

Mit várunk ezektől? És azoktól... Elhiszi valaki, hogy a választások után jobb lesz?

12 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://napizeje.blog.hu/api/trackback/id/tr231722049

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

phaidros 2010.02.02. 11:11:29

Kocsist a Fidesz sem fogja kicsinálni. Ahhoz LMP vagy Jobbik kell.

klikk ide · http://www.ejatekok.com/ 2010.02.02. 11:13:44

Már az első mondat elárul sok mindent.

tusuanzen 2010.02.02. 11:15:15

summa:asztabüdöskurvaannyukat!!

OmegA404 (törölt) 2010.02.02. 11:36:09

Kocsiselvtársank megérte vadászgatni, kocsiselvtárs mi kutyánkkölke, valamiből neki is élni kell.
Ezek a koszos hungarista antiszemita fasiszta bőgatyás magyar parasztok meg úgyis hazamenek megunják.A mocskos soviniszták.
Pedig ami a Tied az az ővék is de ami nekik lesz belőle neked ahhoz semmi közöd.
Vagy Horn útán szabadon:
"Lopok na és?"

melyik ut megyen magyar isztánból el?
elkurtuk nem kicsit nagyon

Drömögödömötör 2010.02.02. 11:49:46

ha a Kocsis ellop 500 milliót de közben megtakarít 2,5 milliárdot esetleg lehetne ezt siker díjnak is nevezni :).
Ha már kérdezzük kinek a zsebe lett tele talán megkéne említeni Csányi úrat Kocsis úr nagy barátját és támogatoját, mióta cimbik azóta fut a Kocsis szekere . ( mondjuk legalább stram ütés álló fajta ezért akár még irigyelni is lehetne)

2010.02.02. 12:07:57

Ez a Kocsis egy életmüvész! Mindenhol csak szar munkát végez, de valahogy mindig megussza. Remélem, hamarosan elszámoltatják öt is és bekerül a mostanság oly divatos fegyencjáratba, amely a börtönbe viszi a " kedves " utasait!Mert odavaló ö is!

tlac 2010.02.02. 12:09:27

Csányi-Kocsis most Viktorra tett. SENKI nem fogja őket bántani. De még Demszkijt se, Székelyt se.

Psyman 2010.02.02. 12:16:23

Szavazz az LMPre meg a Jobbikra, hátha jobb lesz :P
Illetve a Jobbikra ne, mert azok azt mondják, hogy Oroszország felé kéne közelíteni. ott már voltunk, igen rossz volt, ne menjünk vissza önként a szovjet-utódmaci kebelére!

esef 2010.02.02. 12:32:20

@phaidros:
Az LMP fogja kicsinálni? Az ex-Szdsz??? Naneeeee!!!!

minimalista 2010.02.02. 12:58:53

@esef:
Ez az ex-szdsz-es duma egy alaptalan híresztelés, nehogy már bedőljetek neki!
Az LMP-nek semmi köze az szdsz-hez (talán annyi hogy az első 30 országos listás helyből 2 /kettő!/ volt szdsz párttagé).

A Kocsis név hallatán meg ökölbe szorul a kezem...

vércseharcsa 2010.02.02. 12:58:54

...azt az orosz hentest kellene felbérelni, aki a frejtomi műsorában már bemutattak mint orosz bérgyilkost aki simán kinyírná a magyar miniszterelnököt.

a pilotja lehetne a kocsis.

utána lehetne szerződtetni. rá nem gyanakodna senki. csak a frejtomi, de ő meg kussolna.

milyen a terv?

lüke 2010.03.08. 07:42:35

a kocsis rendet vág
valaminek a reményében................
meglátjuk, mit kap......
süti beállítások módosítása